Hirdetés
- Microsoft Surface
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Nyomtató topik
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalker
addikt
Nem két napról van szó, adott esetben 1-2 hétről akár...pont ettől az 1-2 naptól szenvedtünk most is, tehát nem old meg semmit.
komi77: Mint írtam korábban, válaszolni fog, időközben meg is tette. Nem lett rámosztva. Igazából nem mentegetni akarom, hanem leírtam a tényeket.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz
antikomcsi #121 üzenetére
Nem sértettél meg sem akkor, sem most, de ez nem is rólam szól, meg a szerzőkről.
Sokféle megoldás van, ez lesz a jó most már, mert másképp nem megy. Igaz, vannak procik, amiket így sem lehet megszerezni, ha mondjuk régebbiek jönnek szóba, főleg sokmagos csúcsprocik.emmm: igen, jó ötlet lenne, de ezeknek mind utána kell járni, megbizonyosodni róla, hogy valóban jó-e, és ezzel visszakanyarodtunk oda, hogy mindegyik procinak ott kell lennie...illetve ugye kell, hogy legyen benchmark,mert az ilyen frapsolgatás sokszor vakvágány. Tervben is van, hogy helyre fogjuk most már tenni, úgy értem, hogy most a mai elgondolkodtatott és be kell áldoznunk erre most pénzt és energiát...más módja nincs. Én máskor is mondtam, hogy a csúcsprocis mérések sem annyira érdekesek, mert nem ezt veszik a népek...
Loha: sokszor ez nem jelent semmit, simán van, hogy egy amd-s kártya sokkal jobb...de általában ezeket vga-ra optimalizálják, mi pedig nv-vel mértünk, tehát az elmélet megbukott.
Lacccca87: ezek szintén régi gamek, gyanítom ott is nagy lenne a szórás. Egyébként nem a nagykerek vesznek semmibe, mert VGA-t pl tudunk szerezni, de procit senki sem ad. Ez egy policy lett sajnos az utóbbi években. Amíg volt Intel itthon és EMEA régióban, addig jó volt, de az Intel totál levette a kezét erről...nem véletlen, hogy most az X299 mellé sem tudunk semmit sem tenni jelenleg...ezeket pedig meg lehet venni, de csak nagy bukóval lehet eladni...régi proci más tészta.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
Nem akarom tépni a szám, mert az jön le, hogy mindig csak rinyálunk, de sajnos ez minden egyes tesztben vastagon benne van.
Loha: Kérem a rosszindulatot mellőzni. Az AMD semmit sem kötött ki , soha nem köt ki semmit, és egy büdös vasat sem fizet, mert Magyarország nem pálya nekik üzleti szempontból (ahogy az Intelnek sem, NVIDIA-nak sem, nincs is marketing egyik részről sem, így mi értelme lenne nekik ide bármit beleáldozni???). Szerinted ha minden gyártó itt állna és tejelne, akkor gond lenne, hogy nincs proci??
Vennék mindenből 10-et. De nncs is hivatalosan AMD, mindenki szürkézik. Miért érné meg nekik? Még csak egy 1800x-et sem kaptunk tőlük
Ja de, egy szép fadobozt megtarthattunk
Ribi a koncepció az volt, hogy régebbi és újabb gamek is legyenek benne, mert nem mindenki csak az újakkal játszik. Félrement ez a próbálkozás. Talán tényleg ki kellett volna hajítani az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz
elfelejtette #102 üzenetére
Az nem az a BIOS lesz, ami oda lesz írva, gyanítom régi táblázatból másolt és nem írta át. Ez azért is biztos, mert a másik kolléga abban tesztelt SSD-t 1 hónapja és előtte frissített és most direkt összeraktam a gépet és leellenőriztem (azóta nem használta senki).
-
Daywalker
addikt
Nem vele volt a baj, meg kell védenem. A gond ott volt, hogy előre el volt döntve, hogy ezek a játékok lesznek (ezt a döntést nem ő hozta és nem is én egyébként), nagyrészt le voltak mérve a Ryzenekkel, ő meg csak belecsöppent a közepébe, és megkapta kb az összes intel és régi amd és maradék Ryzen procit, hogy tegye hozzá. Na akkor már, amikor kirajzolódott a végeredmény, már nem tudtunk mit kezdeni, mert a fél mezőny nem volt itt. Ellenben a programokat is ő mérte a fent említett procikkal és ott azért nincsenek igazán gondok, tehát tök mindegy kire lett bízva. Az egyik gond a rossz game választás, a másik és sokkal nagyobb, hogy nincs raktáron minden proci, mert ha itt van, akkor oké, stoppoljuk, újramérjük mindet más programokkal. De nem, ez így egy lehetetlen helyzetet teremt (sajnos szerezni sem olyan egyszerű procikat, a cégek sem adnak többnyire, Intel már nincs is itthon lényegében).
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
Nézd, nem az én tesztem, hadd ne én válaszoljak érdemben, hanem aki csinálta (én csak segítettem pár dologban, a Ryzen 5-7 mérésekbe, játékok nélkül. Megjegyzem, teljesen új kolléga, még csak tapogatózik, vannak hibák, ami persze nem mentség, de első feladatként a nyakába kapta...
A magánvéleménem az alapján, amit látok/láttam, hogy a programok és a játékok is ugyanazokkal a konfigokkal lettek mérve egy-egy proci esetében. Tehát az hogy lehet, hogy a programoknál szép a skálázódás, a játékoknál meg nem, amikor nem változtattunk semmin a mérések között? Úgy lehet, hogy nem jók a programok, rosszul skálázódnak, ergo nem volt szerencsés a játékok kiválasztása, mert a limitek miatti eredmények miatt ferdít a végeredmény. Tehát nem elrontva lett a mérés, mert ennyiszer elrontani nem lehet, hanem ezek a játékok nem megfelelőek erre a feladatra. Az, hogy miért nem használt másikat, annak is megvannak az okai, de nem akarok mentegetőzni. Oliverda is rengeteget szívott ezekkel a játékos mérésekkel procik alatt, a múltkori ryzen teszt (amit én csináltam) az sem volt jó igazán ebből a szempontból, tehát azt kell kitalálnunk most, hogy ezen hogy tudunk változtatni.
A stoppolás kérdésre az a válasz (ami a mentegetőzés kategória) hogy nem volt itt az összes proci egyszerre soha, tehát a végeredményt csak akkor láttad összességében, amikor már minden le volt mérve. Volt olyan nem egy, ami csak pár napot töltött itt és az istennek sem tudtunk másikat szerezni (7700K és társai). Tehát max kihagyni tudtuk volna. De aki mondjuk ilyen régebbi játékokkal játszik, az is bele fog futni ezekbe szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Daywalker
addikt
válasz
#16939776 #18 üzenetére
A kolléga 3 napig szívott a 7700K-val, több alaplap, több hűtő (víz is), mindenféle bios és beállítás stb, egyszerűen mindig durván ingadozott az órajel. Mivel ezt a procit külföldről kaptuk egy gyártótól, nem tudjuk az előéletét, nem ismertük, akár a kupak alatti pasztázás sem volt tökéletes (80 fokig melegedett vízzel is). De majd ő megírja, én csak passzív szemlélő voltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ryzen 5 és 7 CPU-k versenyben egy FX-8350-nel, illetve az utóbbi hat év Core i7 processzoraival.
- Interactive Brokers társalgó
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Spórolós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Surface
- 2025 a visszatérések éve
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 4600G dobozos, garis!!! Beszámítok!!!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 91,999-92,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest