Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wsanyi
aktív tag
-
MeSKA
aktív tag
Sziasztok! Megrendeltem egy R7 1700-as Ryzent és az alaplap leírásában emlitenek egy érdekes dolgot.
Ez mit jelent konkrétan?:Tehát én most 2x4GB 2400-es ramot rendeltem bele (sajnos nem tudom még, hogy egy vagy 2 oldalas), de ha később akarok bele venni még 2x8GB-ot, és ne adj isten két oldals, akkor csak maximum 1866Mhz-en fog menni? Ez azért elég gáz, nem? Nem nagyon szeretnék tuningolni, stb...
-
MaxxDamage
félisten
Köszi a cikket! (most jutottam el idáig)
Nem bántam meg, hogy Ryzent vettem és remélem egy jó darabig kiszolgál majd!MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
_ocsisajt
őstag
válasz Cobra652 #623 üzenetére
akkor kb. hova pozicionálható a 3770-es??? Nekem mezítlábas verzió van, nem tuningolok. Csak még a Ryzenek előtt agyaltam, hogy érdemes-e frissíteni? De gondolom, nem.
tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
kalmani
tag
válasz fornettisuti #176 üzenetére
Nekem is volt!
Hülye fejjel lecseréltem 4790K-re. Aztán végső elbutulásomban azt is cseréltem 7700K-re. Mindezt teljesen feleslegesen. -
Euromail
aktív tag
válasz kikikirly #826 üzenetére
Ez akkora gyökérség kit érdekel ez hány % az msi afterburn-erben hát ez levantojva nem érdekes
Hány fps-ed van miniumban meg low 1%-ban ez a lényeg meg egy rendes elemzés ahol látszanak a mikrolaggolások hogy mennyire hullámvasutazik az fps a cpu miatt.Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
ceia
őstag
Ha a processzorok számozása nem ugyanazt jelképezi, melyik Intelnek az ellenfelei, akkor vajon miért lettek volna pont R3, R5, R7? Ebben a cikkben is azt írják, hogy az R3 az i3 ellen lett kifejlesztve, az R5 az i5 ellen, de játékokban kicsit komplikáltabb a helyzet. Vannak itt árak is [link]
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
-
kovsol
titán
Gyenge proci nincs VGA mellé, csak túl alacsony grafikus beállítás Rá kell rakni még egy kis AA -t aztán máris nem lesz ott 20% üres járat.
May the Force be with you!
-
_cHAos_
aktív tag
válasz #38075904 #775 üzenetére
Persze, ezek régi vasak tök jól megállják még a helyüket, érthető, hogy sok helyen nem cserélik, mert nem kis összeg lenne új vasakra migrálni. (TDP/SDP-t mérlegelve sem éri meg) Azt pedig adom, hogy aki otthonra 2017-ben ilyet tart, az simán megörült vagy csak sarlatán.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
válasz Hannibhál #827 üzenetére
Jaja az i5-3330 az a tesztben szereplő i5-2500k szintjén van kb.. (4c/4t/@ 3GHz) Lesz majd prociupgrade mert azért a 4c/4t@3GHz már tényleg kevés kezd lenni, de megvárom a következő Ryzent szerintem, meg hátha kicsit megy lejjebb a ddr4 ára, bár az nem valószínű..
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
-
kikikirly
senior tag
válasz Hannibhál #825 üzenetére
Nem hinném hogy 20% hagy 4790K 1070 GTX-be.Nékem is ilyen gépem van,igaz nem monitorozom ki az adatokat,de mikor legutóbb monitoroztam Mafia 2-be 50-60% körül mozgott a proci,a VGA meg 99%-on FullHD ultrába( Nvidia PhysX on,de az a Cloth fizikát leszámítva úgyis a GPU-n számolja a dolgokat),ha jól emlékszem 200 körül volt FPS-em, újabb játékba még inkább GPU limit van.Ettől még a tesztekbe erősebb procival több FPS mérnek, 7700K-val nyernék minimumba 5, átlagba 10 FPS-t.Van ahol 20 avarage FPS különbség is kijön,de nem ez a jellemző( az is 110vs 130 fps, 60/75hertzes kijelző birtokába nem izgat a dolog).Ha az adatlapjára írtad, nem szóltam(i5 3330), gondolom nem frissítette.
Processzor /platform váltás helyett többet nyer az ember Freesync/Gsync monitor upgraddel.
[ Szerkesztve ]
-
A te konfigodnál már inkább 21-23% az az érték nagy átlagban, szvsz a vga-dban ennyit hagy a procid. Persze ha neked megfelel akkor teljesen felesleges cserélni, csak azért azt nem lehet rá mondani, hogy ,,kihajcsa"
Euromail(823): Köszönöm szépen, az azt megelőző hozzászólásom pedig nem személyeskedés akart lenni, csak szerintem te is tudod, hogy egyrészt maga a méréstechnika sehol sem így működik, ezért alakult ki a modellezés, másrészt meg tudod(mivel látszólag benne vagy a témában), hogy erre mérési eljárást építeni, ami fedi a teljes valóságot, nem nehéz, hanem lehetetlen
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
Ragnar_
addikt
válasz Hannibhál #822 üzenetére
Nah erről van szó kéremszépen. Azért az átlag +15%-ért én szét nem szedem a gépem, nem hogy még pénzt is költsek erősebb procira... (persze a 4790k-nál van már jobb proci de na)
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
-
Euromail
aktív tag
válasz Hannibhál #820 üzenetére
Hát de épp ez az érted nem játék közben valós élethelyzet a benchmarkolás (mákolás)
Mikor pl:rámírnak facen leteszem megnyitom vagy megnyitsz közbe még mást is pl:cheatkódokat ilyesmi.Meg játékmenetben rendes játékban sokkal nagyobb kihívások vannak a pc-nek főleg több óra játék után mint a kis pár perces benchelhelős futtatásnak amikor jó kis restarttal meg szűz windowsal mérnek
[ Szerkesztve ]
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
válasz Euromail #818 üzenetére
De mivel a beépített benchmarkokat használtam ahol csak lehetett,ráadásul minden megjelenített eredmény két mérés átlagolásával jött létre, ezért eléggé valószínűtlen, hogy valahol beesett az fps valahol meg nem
A világrengető eltérés alatt azt érted hogy egy alapórajeles 2500k már 14%-ot hagy átlagban egy gtx 1060 3gb-ban fhd-n, vagy esetleg azt, hogy egy i3-4130(kb g4560 szint) már akár 23-25%-ot is NAGY átlagban? Mert szerintem processzoroknál igen, elég nagyok ezek az eltérések. Az életszerű teszt alatt mit értesz? Csak mert ha teljesen életszerű tesztet akarsz, akkor told végig a játékot, miközben folyamat loggolod ki az fpst, majd ezt még kétszer csináld meg s akkor lehet egy diagramot készíteni amiben ábrázolod az eredményeket. Jah és ezt természetesen processzoronként......
Azt, hogy két játékot belinkeltél a tesztemből s mondod hogy különböző játékonként az eredmény, nem is tudom mire vélni. Pont ezért teszteltem 9 játékkal, amik között a játékok több műfaja is megvan(akció, fps, stratégia, körökre osztott stratégia, autós-szimulátoros, meg open world is volt) s ezért szerintem az átlagolt eredmények elég jó közelítéssel fedik a valóságot.
Nehéz azt a szitut elképzelni, hogy egy user, aki cpu-t vesz, csak egy adott játékhoz vesz, és csak egy adott játékkal fog játszani, mert gondolom te sem csak egy játékkal játszol, így eléggé életszerű minél több játékkal tesztelni, hiszen a valós erőviszonyokat annál jobban közelítjük majdGépelés nem az erősségemasdsdk
-
xeon forever
addikt
Ha jol tudom AZ ashampoonak van olyan programja amivel video jatekozas alatt egy kattintassal AZ operacios rendeszer Minden olyan szolgáltatását ki lehet kapcsolni amire nincs szukseg. Szerintem meg ugy kene merni a cput video game alatt...video gamehez parhuzamositva a cput.
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
Euromail
aktív tag
válasz Hannibhál #815 üzenetére
Miért a te tesztedben sincs olyan hű de nagy világváltó eltérés (meg játék függő is) hiba határ persze benne van de ez meg a mérésektől is függ viszont mikor játszol nem ezt fogod figyelni nem ez a szempont. Lehet olyan játék köröd ahol bezuhan az fps jóval az átlagértékek alá. Ph-s teszt persze hogy nem pontos viszont életszerű te gépeid se lesznek folyton a toppon bármi történhet.
[ Szerkesztve ]
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
Euromail
aktív tag
Teljesen életszerű teszt lett Mindenki nagy tévedésben van azt hiszik a kamu mű laboratóriumi körülmények közti tesztek a valóságosak techpower up stb... weboladlaknál. Hát nem Ki kell ábrándítani a közönséget hangos ébresztő kell kamu ami ott folyik ott mindegyik alkatrész kiválogatott teljesen életszerűtlen az egész. Mert átlagfelhasználóknak nem fog olyan jutni a gépében nem lesznek olyan minőségű alkatrészeitek ne álmodjatok, ha meg átlag gépeket nézitek hát a processzor ennyire számít lehet meglepődni és elgondolkodni meg ott bakker minden hülyének a gépe miért nem teszteltek hát hol vagytok a nagy weboldalaknál mért adatokhoz képest?????????????????????????????????
-
Ragnar_
addikt
Azért vannak teljesítménykategóriák, és pl. Dommnak egyértelműen VGA kell, a proci tökmindegy, de pl. BF1-nek meg kell a proci is multiplayer módban.. Nyilván nem minden játékhoz veszel új konfigot.. Addig pl. nem veszem meg a BF1-et amíg nem vettem egy 6c/12t procit. Én legalábbis így gondoltam. (Vagy nem játszok csak 32-es vagy 24-es szerveren..)
[ Szerkesztve ]
-
Devas
őstag
Pl kitalalod hogy te GTA 5-el szeretned maxon csapatni 1080p-ben. Nezel rola VGA teszteket, melyik az a kartya ami hozza a minimum 60 FPS-t. Megveszed.
Utanna proci teszteket nezel, melyik a legolcsobb proci ahol nem esik be 60 ala az FPS. Megveszed. Csapatod Vsync 60 FPS-el a jatekot, boldogsag.
Majd megunod 1 honap mulva a jatekot. Eladod a procit, vga-t, elkezded nezni a Doom teszteket, hogy megis milyen vasat vegyel ala a 60 FPS-hez 1080p maxon...
Eletszeru?Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
-
Processzorként nézve:
R3 ≈ i5
R5 >≈ i7
R7 ≈ HEDT i7Azaz egy kategóriával arrébb van az egész, ezért kapkod az Intel az új HEDT-tel, mert oda a Threadripper megy, teljesen új workstation kategóriát teremtve.
Játékos szemmel viszont tök más az egész, mivel ott 4 szálnál tovább nem sok minden skálázódik. Ott egyértelműen az i7 a nyerő minden Ryzennel szemben, feltéve, hogy CPU limit van.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
félisten
válasz MikaVejneGI #805 üzenetére
Szerintem is.
AMD: Troll ON
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
ceia
őstag
(#526) MZperX75 , (#528) Zsolty20 Ha az AMD az R5-öt az i7 ellenfelének szánta.. hát nem tudom, megnéztem pár videót, és nekem úgy tűnik, játékban az i5-nél is csak kicsit jobbak.
it's more fun to compute
-
törölt tag
válasz Pécsi gyerek #800 üzenetére
30-40 éves mosógépek is máig mennek, nincsen azzal semmi baj.
-
Ragnar_
addikt
De ha van VGA-m és procit akarok venni, akkor a VGA tesztek nem irányadóak. Amúgy ilyen megfontolásból is több eset áll fenn. Megnézek VGA teszteket, mert új VGA-t akarok venni, és kíváncsi vagyok mit érdemes. Megnézek proci teszteket, mert procit akarok venni. Vagy megnézek kifejezetten egy játékra készített teljesítménytesztet ahol kiderül, hogy VGA-t, vagy Procit érdemes, 4c/8t elég, vagy mehet a 6c/12t is, mert hoz némi plusz teljesítményt pl. stb.. A teszt technikai része persze lehet egyéni, pont az adott játék/teljesítmény teszteknél láttam nem egyszer, hogy egy féle 8c/16t procit tiltással hajtanak 4c/8t-en, és különböző órajeleken stb. ami teljesen célszerű, ha kb. ugyanarról az architektúráról van szó.
-
nagyúr
Nem valószínű, hanem biztos. Ha 4K FPS-t akarsz látni, akkor sokkal jobban jársz kismillió VGA-teszt valamelyikével.
Processzorteszthez érdemes előre profilozni a játékokat, egyetlen CPU és VGA kell hozzá, meg néhány mérés jól megválasztott paraméterekkel."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz #38075904 #775 üzenetére
Tévedsz,nem múltak el ezek a xeonos idők Nagyon sokan használjuk a mai napig.Persze az új procik,agyonverik,de sokan vígan elvagyunk vele az új játékokban is.Nem kell mindenkinek 60+ fps.Mondom ezt úgy ,hogy a g4560- am a másik gépben 2 mag 4 szállal jobb,mint a régi 4 magos xeonom.Sajnálatos,hogy itt sosem az igényeket nézik,hogy adott proci vga valakinek elég e.Nem mindenki hardcore gamer.Persze ha valakinek van rá igénye/pénze az nyugodtan vegyen i5/i7,ryzen procit,nem bánja meg
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Devas
őstag
(#786) Ribi
Igen, valószínűleg ez azért lehetett, mert nem volt akkora szórás a frametime-ok között.
Például a procid képes 40-60 FPS-re, te pedig addig emelted a részletességet, hogy a VGA-d mondjuk 30-45 FPS között teljesítsen, így például kaphattál végeredményben 30-43 FPS-t, ahol sokkal egyenletesebbek a framtime-ok, mint 40-60 FPS esetén. Játékmotorfüggő persze, hogy mekkora a szórás az FPS-ben CPU és VGA terén, ahogy írtad is.(#796) Loha
Ott a pont. CPU tesztnek valójában egy 720p-s mérés is elég lenne és a VGA kihasználtságát 90% alatt tartani, ha kell a beallítások finomhangolásával.
VGA teszteknél meg mehet minden maxra és lehet tesztelgetni kb az összes létező felbontáson, de csak ahol VGA limitünk van. A VGA kihasználtsága nem pisloghat be 99% alá egy pillanatra sem.De neked ezt persze nem kell magyarázni, szerintem te nagyon képben vagy a dolgokkal, ahogy gbors is.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Ragnar_
addikt
Természetesen VGA limitről van szó, nem procilimitről . Tehát Divisionnél 'tökmindegy' a proci, míg AotS-nál erősebb proci több FPS-t hoz, nem is kevéssel 4K felbontásban. Az viszont valószínű, hogy a Division FHD-ben is VGA limites már, de egy FHD tesztből akkor se fogjuk tudni a 4K FPS-t, tehát egy 4K teszt is infó. Na mindegy, igazság van mindkét állításban, azaz egyes esetekben felesleges a 4K teszt, egyes esetekben nem.
(Amúgy pont az AotS gyorsult elég jelentősen Ryzeneken az első tesztek után némi optimalizációtól..)[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
A grafikonok alapján pont fordítva..
Divisionben míg 1440p-ben a Ryzennel kicsit lemaradt avg FPS terén adott VGA, addig 4K-ban teljesen egálra jöttek ki, kvázi mindegy miért, szimplán motor/API/CPU órajel stb esetleg ezek együttes hatása okán de gyengébbnek bizonyult az 1700as.
Nem feltétlen mondanám h CPU limites 1440p-ben az 1700as mert itt ugye erősen befigyel a mihez képest, ugye HEDT.., maximum önmagához képest, simán elképzelhető h a mérés közben ki volt akadva 99%-on a GPU usage.AotS pedig egy egészen más állat, ugye gyakorlatilag nem is játék vagy legalábbis nagyon kevesen játszák, inkább mondanám egyfajta interaktív Star Swarmnak, ugye amilyen szerepet betölteni hivatott az AotS DX12 ügyileg (RTS - egységszám - DX12) a Star Swarm gyak. echte erre volt hivatott csak éppen a Mantle esetében.
Igencsak CPU intenzív, szándékosan.. és pont hogy még 4K-ban is erősen CPU függő emiatt, egyrészt a DX11-DX12 kontraszt alapján, másrészt a két CPU viszonyán is világosan látszik.
Egyik grafikon sem volt teljesen ideillő jó példa sztem..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Loha
veterán
Miért CPU tesztet nézel,
ha arra vagy kíváncsi, hogy mennyi fps -t tud a 1080 Ti 4k -ban?A proci ugyan annyi fps -t fog tudni 4k -ban mint 1080p -ben,
tehát ha 1080p -s proci tesztben tud 60 fps -t, akkor 4k -ban is fog tudni, ha a VGA bírja tartani vele a lépést.[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
De aki a 4K FPS-re kíváncsi annak még mindig infó. Függetlenül attól, hogy tökmindegy milyen procit rak a VGA mellé, 65 vagy 45 FPS nem biztos, hogy mindegy. Más kérdés, hogy ha nem a tesztben szereplő VGA-ja van akkor nála akár előbb is lehet VGA limit alacsonyabb FPS stb. De ugye ebben az esetben ha 1080Ti-vel VGA limit van akkor kb. bármivel.
A kérdés: Érdemes 1000$-os procit venni az alábbi játékokhoz 4K felbontásra ?
Nem:
Talán:
Az utóbbi grafikonon látszik, hogy még 4K-n nincs procilimit, mint az előző esetben...
(Ezek egyébként viszonylag régi eredmények, csak példaként, hogy vizuálisan is lehessen látni, hogy kb. mire gondoltam..)
[ Szerkesztve ]
-
-
Habugi
addikt
Azért nem mindegy neki a felbontás mert egyben ő maga az, rengeteg egyéb dolga mellett aki a VGA-t "vezényli". Vsync/FRTC és egyéb frame limiterek mellett azért tapasztalható CPU terhelés csökkenés is (mert ugye ilyenkor a GPU sem fullon pörög), mert ezekkel egyben a VGA/GPU által elvégzendő feladatok/kiszámolandó framek száma is korlátok közé fogható, kvázi a VGA számára/felé kiadott utasítások száma is korlátozható.
Az hogy "effekt" szinten mi mennyire fogja meg a CPU-t vagy adott esetben a GPU-t az teljesen motor függő.
Tévedés jogát fenntartva.., ha rosszul tudom majd egy sokkalta hozzáértőbb kijavít.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Loha
veterán
CPU -nak lényegében mind1, hogy milyen felbontáson megy a játék, a pixelekkel a VGA foglalkozik nem a CPU, viszont grafikai effektek számítanak.
A CPU terhelését lehet csökkenteni a képkockák számának visszafogásával (Vsync, frame limiter, GPU limit előidézése), vagy bizonyos grafikai effektek visszavételével mint pl. az elláthatóság, tükröződések vagy a valós idejű árnyékok, de a felbontás állításával nem.
-
Habugi
addikt
válasz Hannibhál #787 üzenetére
A felbontás emelésével, legyen az natív vagy VSR/DSR igenis csökkenthető a CPU limit, a mértéke csak attól függ h pl natív 1080p helyett 1440p vagy mindjárt 4K-ról beszélünk.
Sokkal több számolnivalót ad a CPU a VGA-nak egyetlen "megszólítás" alkalmával, nem mellesleg a felbontás emelésével csökken az FPS is, beállításoktól függően, kvázi így a kirajzolandó képkockák száma is csökken, ez még egy lapáttal rápakol arra h csökkenjen a CPU --> GPU interakció, így a CPU terheltségének mértéke is.
Rengeteg az idevonatkozó tévhit de ha a mai viszonykat/állapotokat nézzük akkor elmondható hogy pl DX11 esetében, FHD mellé kell a lehetőleg egy szálon legerősebb CPU/magas órajel, főleg akkor ha magas FPS-el szeretne játszani az ember, lásd ~144+ Hz-es TN géjmör kijelzők esetén pl..
(#789) Ragnar_:
Nem valószínű hanem teljesen biztos, ezért írta gbors hogy teljesen felesleges ilyen esetben magasabb felbontásokon is mérni.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
Az valószínű, hogy egy FHD-ben VGA limites engine magasabb felbontáson is az lesz, de nem csak ebben a tesztben lehet totál ugyanolyan FPS-eket látni , ha olyan az engine.. (És a 4K-s FPS annak akkor is infó aki olyan felbontáson játszik, az FHD alapján nem lehet csak saccolni a 4K FPSt, és egy tesz azért teszt, hogy mérési eredmények alapján készüljön..) Most akkor ez alapján meg lehetne keresni a procilimites engineket és azzal tesztelni a procikat, függetlenül attól, hogy mennyien játszák az adott játékot.
[ Szerkesztve ]
-
Magasabb grafikán ugyan úgy cpulimited lesz, volt erről tesztem is, azért tűnhet úgy h csökkenti a magasabb felbontás a cpulimitet mert a vga kap akkora plusz terhelést, hogy már az lesz a szűk keresztmetszet. De ha nem kap akkorát akkor kb ugyanazokat az fpseket kapod mint az alacsonyabb felbontáson
-
Ribi
nagyúr
Játék motor függő is.
Én még teszteltem c2d-vel bf3 multit. Minél magasabbra vettem a részletességet, annál "simábban" ment a játék, igaz csökkent az fps, de nem akadozott annyira és játszhatóbb volt. VGA miatti szaggatások nem voltak olyan zavaróak mint a CPU miatti meg megakadás. -
-
Devas
őstag
válasz Hannibhál #781 üzenetére
Mert en alapbol cpu limites sziturol beszeltem. Ugyan a hozzaszolasban kulon nem emlitettem meg (en hibam), de valamennyire sejtheto volt az elozmenybol.
Pongyola logika alatt azt ertettem, hogy vannak akik ugy gondoljak, hogy ha cpu limit eseten csokkentik a felbontast, akkor csokken az FPS, mert nagyobb nyomast helyezunk a CPUra. Meresekkel kimutathato is ez neha kis mertekben, de szerintem ez meresi hibaba belefer. Hiszen nem kell tobb objektum mozgasat szamolnia a procinak, nem lesz rajra nagyobb nyomas.
[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
-
Devas
őstag
válasz Hannibhál #779 üzenetére
Ezt eddig is tudtuk. Ha cpu limites szitunal csokkented a felbontast, akkor nem no az FPS. Ha VGA limites szitunal csokkented a felbontast, akkor jobban ki lesz hasznalva a CPU, tehat no az FPS.
Kb ezt irtad le te is.Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
annyiban nem helyes a logikád, hogy igaz hogy ugyanannyi objektum fizikáját kell számolnia, viszont gyakrabban, mert a vga több fpst csihol ki magából, s ha jól tudom mindene gyes képkockához számol a cpu is, ergo ha több képkockád(fps-ed) van ugyanazon objektumszám mellett, akkor bezony nagyobb terhelés éri a cpu-t is
-
Devas
őstag
Ahogy novekszik a felbontas, az csak a VGA-t dolgoztatja jobban a procit nem. Egyesek valltig allitjak, hogy a felbontas csokkentesevel jobban meg van terhelve a CPU, nos ez szerintem is pongyola logika , hiszen nem kell tobb mindent szamolnia. Lehet bizonyitani meresekkel, de az szerintem belefer a meresi hibaszorasba. Felbontastol fuggetlenul a procinak ugyanannyi ember mozgasat, ugyanannyi repesz palyajat, stb kell szamolnia, az o dolga felbontastol fuggetlen.
[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
"The AVX instructions support both 128-bit and 256-bit SIMD. The 128-bit versions can be useful to improve old code without needing to widen the vectorization, and avoid the penalty of going from SSE to AVX, they are also faster on some early AMD implementations of AVX. This mode is sometimes known as AVX-128."
Wikipedia.
Igy már érthető helyenként miért "jobb" az fx8350...PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
törölt tag
válasz xeon forever #733 üzenetére
Mint pl a q8400 vs q6700? Vagy a T9300 P8700?
Vagy abból az időből bármi?A cachet max a hajadra kenhetted.
A 12 megás őskövület xeonok helyett dobj egy 3 mega caches i3 at a gépbe, valami sokéveset, és elmulik minden problémád.
De ha van valami teszt, ahol a köv arhitektúrát kenterbe veri + 2 megányi cache vagy hasonló, az jöhet bátran. Csak ilyen nincs.
Még az 1366 nál, hogy 55/56 8-12 re emelték, szerverfronton ahol a dolgok ismétlődnek/ állandóak hogy megteljen a cache, minimálisat dobott az egészen.
8-12 megára az ős xeonoknál is max az SSE4 jött be, de a több cache max dísznek volt jó.
(én elhiszem hogy beleéli magát az ember, csak ami volt nálam egy T7400 x5472 duallal 16g 800as rammal, mindenre jó volt csak játékra nem. Sőt másra sem, ahhoz képest h evett 500W -ot.Ezek a xeonos idők már elmúltak rég. AVX nélkül eleve bukó az egész, még a v3-v4 xeonok egy darabig foreverek lehetnek de amugy felejtős.
[ Szerkesztve ]
-
mekker
őstag
Értem mire gondolsz, de ez elég pongyola logika. A 60FPS-hez biztosan többet számol a proci 4k-n, mint 1080p-n. Legalábbis kevesebbet biztos nem. Egy komolyabb multi, vagy fizika ma már felzabálja az i5-öt, csak ez a benchmarkokon viszonylag ritkán látszik, mert kevés a cpu-limites teszt.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Ragnar_
addikt
Szóval 4K-n ugye nem az FHDs FPS-ekkel fogsz játszani, hiába tudna ugyananyit a proci. QHD-n lehet procilimites az engine ami még FHD-n nem az , azaz, FHD-ra mehet erősebb proci (mondjuk 6 magos) mert FHDnél még megy + 15 FPSt, de QHD-n már tökmindegy, hogy milyen proci, mert ott már full VGA limites. Ugyanígy 4K-n is van olyan engine ami VGA limites, van olyan ami nem... fölösleges lenne többször nekifutni a témának, akit érdekel megézi a QHD/4K tesztet, akit nem az nem ..
[ Szerkesztve ]
-
AAAgold
senior tag
áááá, lécci a jövőben ilyen tesztet így ne rakjatok ki...
végigolvastam a topicot, láttam amit írtatok, de ne, így ne csináljátok máskor...
illetve függetlenül attól, hogy más nemzetközi oldalaknál esetleg bevett gyakorlat, de mindenképpen szükséges egy összesítő táblázat a végére?
tudom, sokan nem tudják értelmezni az egyedi táblázatokat, nekik a szájukba kell rágni, hogy értsék, hogy mégis mennyire jó egy adott proci, csak igaziból ez a "mennyire jó összességében" egy tök értelmetlen dolog szerintem
"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."
-
Jack@l
veterán
Látom nem értetted meg amit írtam, fuss neki még párszor. A lényege, hogy nincs értelme.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
-
Ragnar_
addikt
És mivel a FHD a legelterjedtebb felbontás 1440p-nél és 4K-n nincs is értelme procitesztet csinálni ? Még mindig attól függ, hogy adott gamer milyen monitort használ. Aki 4K-n játszik azt nyilván a 4K teljesítmény érdekli akár prociról, akár VGA-ról van szó. Tény, hogy VGA limitnél a proci gyakorlatilag mindegy lesz, és minél inkább növeljük a felbontást adott enginenél annál inkább lesz VGA limites, de attól még akit a 4K érdekel annak a 4K teszt a hasznos infó nem az FHD ... nemde ? (És nem minden engine lesz totál VGA limites 4K-n..)
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Fullhd még mindig a legelterejedtebb felbontás, tehát életszerű. Nagyobb felbontásban max a gyenge procit lehet kevésbé szarnak kihozni, amúgy baromira ugyanannyi framet tudna számolni ugyanaz a proci egy jóval erősebb vga-val nagyobb felbontásban. Szóval sok értelme van 4k-s teszteket csinálni...
De ilyen alap dolgokkal tisztában kéne legyél te te is[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Zoli54213
aktív tag
Az 6800k
[ Szerkesztve ]
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
Ragnar_
addikt
válasz Zoli54213 #759 üzenetére
Ez fura, elvileg mindkét proci 4c/8t a i7-3770k és a i7-6700k is, szóval elvileg nem a több szál okozza a jobb teljesítményt elvileg, nem is az órajel, mert az meg ugye 4GHz körül van mindkét procinál, hanem valami más.(DDR3 vs DDR4 talán ?)
[ Szerkesztve ]
-
Zoli54213
aktív tag
Ez nagyon érdekes, mert nekem meg ilyen eredményeim voltak....ez hogy lehet? :S
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
nemlehet
őstag
válasz #06658560 #756 üzenetére
Mindig lesznek picsogók akik nehezményezik, hogy a drágán vett procijuk nem jön ki győztesnek, vagy legfeljebb másodiknak. Így bármilyen tesztet csinálsz jönni fog a sav.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Ragnar_
addikt
Ami FPS érzékeny és gyakrabban játszom az a Doom, de az meg 100 FPS alá ritkán megy FHD-ben, és gyakorlatilag totálisan VGA limites. Azt nem mondom, hogy a Witcher3 vajsimán megy, de bőven játszható, ott azért már érezhető, hogy a proci kevés néha, népesebb településeknél többnyire. BF3/4-el nem voltak különösebb problémáim. (VGA upgrade után a Doom 300%-ot gyorsult kb. ) Persze az FPS nem minden, frametimeok is számítanak, minél egyenletesebb a frametime, annál smoothabb az adott játék. Eddigiek alapján úgy tűnik többmagos prociknál jobbak a frametime eredmények, ha az avg nem is változik sokat. Monitorozni nem nagyon szoktam a rendszert, hamarosan esedékes lesz a prociupgrade amúgy, de annyira nem vészes még a helyzet, és a Ryzen ésszerűnek tűnik akár játékra is bármelyik árkategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
Loha
veterán
Akkor ez a teszt neked készült.
"De ha senki nem teszteli le, nem fogjuk tudni, hogy VGA limit van, mert azért általában egy user egy féle konfigot használ..."
Vmelyik monitorozó progival írasd ki a GPU használatot,
aztán ha rendszeresen beesik 90% alá, akkor CPU limites vagy. -
emmm
őstag
Ahogy elnézem, 4K-ra egy régebbi proci is megteszi, meg kb Ryzen 5/Core i5-től kezdve minden elég oda, annyira GPU limites.
WQHD-ban is csak valamivel jobb a helyzet, de FHD-ban már szépen kijönnek a különbségek.Persze lehet csurig húzni mindent, de nem hinném, hogy ez lenne itt a lényeg...
-
Ragnar_
addikt
Értem. Szóval ha te egy játékhoz veszel CPU-t akkor addig butítod a grafikát és a felbontást amíg kijön a procierő. Úgy is lehet, csak az nem életszerű. Ha 640x480-ban tesztelnék a játékot, ott ugye még kissebb lenne a VGA limit, de az már inkább szintetikus teszt, mert semmi köze a proci valós használati körülményeihez ... you know (Kivétel a pro játékosok akik kb. textúrák nélkül játsszák az adott játékot 300 FPS-el..)
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
Ha igen, tipp szinten majd a következő konzolgen idejében. Úgy tűnik 4K felbontás irányba megy a konzolgen is, ahhoz meg inkább VGA kell. (De azért a 4c/8t nem árt már most sem, főleg multi játékoknál.)
-
Jack@l
veterán
Mert procit akarnak tesztelni, nem gpu-t...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha jól látom akkor még mindig életképes a bő 4 éves 4770K procim, semmi nem szól amellett, hogy fejvesztve rohanjak lecserélni. Az ilyen teszteket szeretem.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
szabi41
csendes tag
Üdv
Érkeznek további javítások a ryzen processzoroknak hogy jobban fussanak a játékok?
Üdv: Szabi41
-
Ragnar_
addikt
Már miért lenne fölösleges ? Az 1440p fölbontás azért már nem extrém, sőt már a 4K sem nagyon. Hogy ott már sokszor VGA limit van ? Attól még életszerű, és van azért olyan engine is ahol már a 1080 is az. De ha senki nem teszteli le, nem fogjuk tudni, hogy VGA limit van, mert azért általában egy user egy féle konfigot használ...
-
rup1u5
nagyúr
Kár, hogy az X79-es platform kimaradt a tesztből...
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Loha
veterán
Ez is 1 perces mérés Crysis 3 -ban, és ilyen szép eredmények jönnek ki, lényegében ugyan azokkal a beállításokkal amivel te is mértél:
1080p feletti felbontásokban teljesen fölösleges volt mérni...
[ Szerkesztve ]
-
Raysen623
addikt
válasz eldiablo #732 üzenetére
Pontosan tudom mi van 60 fps felett nem mondasz nekem újdonságot. Sajnos ott tartunk, hogy sokkal jobbakat játszottam addig amig ez nem volt ekkora követelmény egyesek részéről és a fejlesztők is a játékélményre helyezték a hangsúlyt nem az fps-re.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Goldberg03
tag
Hát nem tudom, érdekesek ezek a tesztek. A múltkori tesztnél kicsit másabbak voltak az eredmények.
-
Picco
addikt
válasz eldiablo #728 üzenetére
pedig nem beszel hulyeseget. egy x5650 siman megy 4GHz-en ha van alatta lap es ilyen orajel mellett szedi a labat a kvazi 6 magos 1st gen i7. nekem huzatlanul ketto is van belole a gepembe. most cserelem epp az utodjara(Z820) mert olcson hozza tudok jutni. 2x E5-2687= 16 magos 2600 i7 16 dimmel...amit megpakolok 4GB-s memova. kivancsi vagyok meddig nem lesz esedekes a konfig csere errol a masinarol.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
eldiablo
addikt
válasz xeon forever #733 üzenetére
Jaj, kérlek, oktass még a Yorkfield / Harpertown architektúráról.
Jól láthatod, fingom sincs a témáról sőt, soha nem láttam még 775/771 procit és lapot sem. -
VinoRosso
veterán
válasz eldiablo #728 üzenetére
nekem egy X3430-as Xeonom van (1155), ami cirka 7 éves proci, és eddig minden játékhoz elégnek bizonyult a GTX670-em mellé, ami szintén nem mai darab. Sőt, jót kacagtam, amikor sokan monster konfiggal panaszkodtak, hogy szarul fut nekik a Dishonored 2, nálam very high FHD-n 35-40 FPS-el futott, mindössze 50%-os CPU kihasználtság mellett.
Igaz nem multizom FPS-el, lehet azokból 1-2 játékhoz kéne egy erősebb vas, de single-ben kb mindenhol akkora VGA limit van, hogy a csúcs VGA-k alatt simán el lehet lenni 8-10 éves procikkal is.
-
DraXoN
addikt
válasz xeon forever #725 üzenetére
Igaza van.. van nekem egy legelső generációs intel atom gépem, amire használom arra elég (itthoni home szerver cpuja).
Minden attól függ mire használjuk.
A cache mennyisége szintén önmagában sokat nem jelent, kérdés a sebessége, illetve, hogy a cpu architektúrája tud-e kezdeni vele valamit.
Pl. anno a P4 korszakban volt, hogy a P4ek második szintű cache mértékét az intel 256kb-ról 512kb-ra növelte, amivel gyorsult a cpu értelemszerűen X-et. Nemsokkal utána az AMD is növelte az akkori Athlon XP cpui második szintű cache értékét 256kb-ról 512kb-ra ... de közel se gyorsult tőle X-et mint az intel, hanem csak töredékét. Egyszerűen az AMD akkori architektúrájának nem a cache mennyisége volt a szűk kereszt metszett, így nem profitált belőle annyit..A korábbi Bulldozer architektúrának az L3 cache lényegében nem volt sokkal gyorsabb minta DDR3mas rendszer memóriája, csupán a késleltetése volt kisebb, bizonyos számítási műveleteknél jól jöhetett, de közel se volt olyan nagy érvágás neki a L3 nem léte a FMx foglalatos APU vonalon.. persze számított, de szerintem fogyasztásban többet ért a hiánya mint teljesítményben a megléte (mondom ezt úgy, hogy az itthoni gépem egy legelső generációs Bulldozer magra épülő cpu).
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Frawly
veterán
válasz eldiablo #721 üzenetére
A P4 alapú nem valami jó ötlet, de a Core-alapú Xeonok igenis jó alternatívák, használtan nem is drágákmár, akár kettesével véve sem, egyedül lapot nehéz alájuk szerezni, de ha kifogja az ember, akkor elég brutál konfigot össze lehet hozni belőlük, amin még a legújabb game-ek is repülnek, ha kellően erős Videó Károllyal meg vannak támogatva.
-
eldiablo
addikt
válasz xeon forever #723 üzenetére
Van amire elég egy P4-is.
Számhábórún kívül nem sokra jó az a 2x6MB. -
eldiablo
addikt
válasz Dr. Romano #717 üzenetére
Nincs is jobb mint egy P4 alapú 2/4-es Xeon, igaz?!
-
félisten
válasz ->Raizen<- #719 üzenetére
-
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
->Raizen<-
veterán
Ha azt vesszük egy q6600-as procival is el lehet lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
Cserébe a VGA-t kell cserélni min 2 évente ha az ember szereti a max grafikát
Next PC Upgrade: 2022
-
Godefroy
senior tag
Épp a múlt héten beszélgettem barátommal, hogy mikor volt olyan a 6 éve vett processzor megállja a helyét és nincs miért lecserélni. Az elmúlt 30 évben biztos nem.
Maradt tehát a i7 2600k ez a teszt is meggyőzött róla, hogy jó befektetés volt 62 000 Ft ért 2011 ben (ha belegondolok 860 Ft/hó ért van egy most is derekasan helytálló nemrég pedig csúcs kategóriás processzorom)...
ui: remélem most már verseny hozz tényleg az AMD megjelenése
Arra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
nagyúr
A Canyon map elvileg a 3. küldetés - annak az elején az a mozi van, amikor Psycho találkozik Claire-rel. Azt a jelenetet mértétek? Ugye nem?
(#712) Yutani: Egyikre sem igaz. Fix 60FPS-hez továbbra is gyors CPU kell.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Frawly
veterán
válasz CPT.Pirk #695 üzenetére
Egyetértek. Nagyobbik FX-ek sem olyan szarok, mint amennyire le vannak húzva állandóan. Nyilván a legolcsóbb fejlesztési alternatíva, ha megvan hozzá a lap, memó, jó pár évig azzal is el lehet lenni, addig tán a Ryzenöket is váltja valami még jobb. Nem rosszak a Ryzenök, de felesleges a világ pénzét új lapra, memóra költeni, hogy elsők között szálljon fel az ember a hypevonatra, csak azért a játszhatósági szint fölött jóval legyen még +5-10 fps. Tényleg csak szélsőséges esetben számít, ha gaming esportot űz az ember, vagy olyan monitort kell kihajtani a sok fps-sel.
-
icon
senior tag
C3-nál a Map Canyon pálya eleje, kábé 2 sarkot kerültünk meg, fel a magaslatra, majd kb. fél perc mozizás a játék motorjával, hogy ne az legyen, hogy nem ugyanolyan körülmények között mérjük... így 60 sec az egész mérés, mindez felbontásonként 3x...
A BF1-nél 3 helyett ígyis 4x mért az ember, mert az első betöltésnél a robbanásoknál még fullHD-n is beszaggatott, teljesen mindegy melyik procival is csináltuk... szóval ezután még három mérés felbontásonként.
A Doom demo-Doom váltásnál az éppen aktuális gépnél nem mértünk eltérést, így tovább mehetett...
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon
-
DeRP
csendes tag
Hihetetlen, azt hinné az ember, hogy ha már szólnak többen is leveszitek a hülyeséget, de még mindig ott virít a főoldalon, sőt még beleálltok és véditek a védhetetlent. Nevetséges.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
válasz ->Raizen<- #704 üzenetére
Az mitől kamu?
Kroni1
Jah akkor azért látom mindig kitiltva. Csodálkoztam is hogy most nincs kiszürkítve, ritka pillanatot csíptem el?[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
icon
senior tag
válasz hobizoli #699 üzenetére
Mert kb. az utolsó hétre esett be, volt egy "kisebb" vándorútja, meg helybetopija magyarhonban...
A 4 db 8GB-os modul szerepeltetése azért volt, hogy ne fogyjunk ki a memóriából véletlenül sem...
Azt elmondanám, hogy a 7700K az utolsó előtti mérés volt, mindenképpen szerettük volna beletenni a tesztbe, az elején jól indult. Teljesen véletlenül jöttem rá, hogy gond lehet vele, addig nem nézegettem FPS diagramokat, tetten próbáltam érni, hogy van-e hatása annak, hogy a PWM vezérelt venti zavaróan sűrűn fel-felpörög... aztán kiderült, hogy nem ok volt, hanem következmény...
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz ->Raizen<- #704 üzenetére
4 modul 8 mag. Problem?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
rumkola
nagyúr
válasz Great_Muta #697 üzenetére
FX-3850 max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest