- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Nem valószínű, hanem biztos. Ha 4K FPS-t akarsz látni, akkor sokkal jobban jársz kismillió VGA-teszt valamelyikével.
Processzorteszthez érdemes előre profilozni a játékokat, egyetlen CPU és VGA kell hozzá, meg néhány mérés jól megválasztott paraméterekkel."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Ragnar_
addikt
De ha van VGA-m és procit akarok venni, akkor a VGA tesztek nem irányadóak. Amúgy ilyen megfontolásból is több eset áll fenn. Megnézek VGA teszteket, mert új VGA-t akarok venni, és kíváncsi vagyok mit érdemes. Megnézek proci teszteket, mert procit akarok venni. Vagy megnézek kifejezetten egy játékra készített teljesítménytesztet ahol kiderül, hogy VGA-t, vagy Procit érdemes, 4c/8t elég, vagy mehet a 6c/12t is, mert hoz némi plusz teljesítményt pl. stb.. A teszt technikai része persze lehet egyéni, pont az adott játék/teljesítmény teszteknél láttam nem egyszer, hogy egy féle 8c/16t procit tiltással hajtanak 4c/8t-en, és különböző órajeleken stb. ami teljesen célszerű, ha kb. ugyanarról az architektúráról van szó.
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
törölt tag
válasz Pécsi gyerek #800 üzenetére
30-40 éves mosógépek is máig mennek, nincsen azzal semmi baj.
-
ceia
őstag
(#526) MZperX75 , (#528) Zsolty20 Ha az AMD az R5-öt az i7 ellenfelének szánta.. hát nem tudom, megnéztem pár videót, és nekem úgy tűnik, játékban az i5-nél is csak kicsit jobbak.
it's more fun to compute
-
félisten
válasz MikaVejneGI #805 üzenetére
Szerintem is.
AMD: Troll ON
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Processzorként nézve:
R3 ≈ i5
R5 >≈ i7
R7 ≈ HEDT i7Azaz egy kategóriával arrébb van az egész, ezért kapkod az Intel az új HEDT-tel, mert oda a Threadripper megy, teljesen új workstation kategóriát teremtve.
Játékos szemmel viszont tök más az egész, mivel ott 4 szálnál tovább nem sok minden skálázódik. Ott egyértelműen az i7 a nyerő minden Ryzennel szemben, feltéve, hogy CPU limit van.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
Devas
őstag
Pl kitalalod hogy te GTA 5-el szeretned maxon csapatni 1080p-ben. Nezel rola VGA teszteket, melyik az a kartya ami hozza a minimum 60 FPS-t. Megveszed.
Utanna proci teszteket nezel, melyik a legolcsobb proci ahol nem esik be 60 ala az FPS. Megveszed. Csapatod Vsync 60 FPS-el a jatekot, boldogsag.
Majd megunod 1 honap mulva a jatekot. Eladod a procit, vga-t, elkezded nezni a Doom teszteket, hogy megis milyen vasat vegyel ala a 60 FPS-hez 1080p maxon...
Eletszeru?Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Ragnar_
addikt
Azért vannak teljesítménykategóriák, és pl. Dommnak egyértelműen VGA kell, a proci tökmindegy, de pl. BF1-nek meg kell a proci is multiplayer módban.. Nyilván nem minden játékhoz veszel új konfigot.. Addig pl. nem veszem meg a BF1-et amíg nem vettem egy 6c/12t procit. Én legalábbis így gondoltam. (Vagy nem játszok csak 32-es vagy 24-es szerveren..)
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Euromail
aktív tag
Teljesen életszerű teszt lett Mindenki nagy tévedésben van azt hiszik a kamu mű laboratóriumi körülmények közti tesztek a valóságosak techpower up stb... weboladlaknál. Hát nem Ki kell ábrándítani a közönséget hangos ébresztő kell kamu ami ott folyik ott mindegyik alkatrész kiválogatott teljesen életszerűtlen az egész. Mert átlagfelhasználóknak nem fog olyan jutni a gépében nem lesznek olyan minőségű alkatrészeitek ne álmodjatok, ha meg átlag gépeket nézitek hát a processzor ennyire számít lehet meglepődni és elgondolkodni meg ott bakker minden hülyének a gépe miért nem teszteltek hát hol vagytok a nagy weboldalaknál mért adatokhoz képest?????????????????????????????????
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
Euromail
aktív tag
válasz Hannibhál #815 üzenetére
Miért a te tesztedben sincs olyan hű de nagy világváltó eltérés (meg játék függő is) hiba határ persze benne van de ez meg a mérésektől is függ viszont mikor játszol nem ezt fogod figyelni nem ez a szempont. Lehet olyan játék köröd ahol bezuhan az fps jóval az átlagértékek alá. Ph-s teszt persze hogy nem pontos viszont életszerű te gépeid se lesznek folyton a toppon bármi történhet.
[ Szerkesztve ]
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
xeon forever
addikt
Ha jol tudom AZ ashampoonak van olyan programja amivel video jatekozas alatt egy kattintassal AZ operacios rendeszer Minden olyan szolgáltatását ki lehet kapcsolni amire nincs szukseg. Szerintem meg ugy kene merni a cput video game alatt...video gamehez parhuzamositva a cput.
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
válasz Euromail #818 üzenetére
De mivel a beépített benchmarkokat használtam ahol csak lehetett,ráadásul minden megjelenített eredmény két mérés átlagolásával jött létre, ezért eléggé valószínűtlen, hogy valahol beesett az fps valahol meg nem
A világrengető eltérés alatt azt érted hogy egy alapórajeles 2500k már 14%-ot hagy átlagban egy gtx 1060 3gb-ban fhd-n, vagy esetleg azt, hogy egy i3-4130(kb g4560 szint) már akár 23-25%-ot is NAGY átlagban? Mert szerintem processzoroknál igen, elég nagyok ezek az eltérések. Az életszerű teszt alatt mit értesz? Csak mert ha teljesen életszerű tesztet akarsz, akkor told végig a játékot, miközben folyamat loggolod ki az fpst, majd ezt még kétszer csináld meg s akkor lehet egy diagramot készíteni amiben ábrázolod az eredményeket. Jah és ezt természetesen processzoronként......
Azt, hogy két játékot belinkeltél a tesztemből s mondod hogy különböző játékonként az eredmény, nem is tudom mire vélni. Pont ezért teszteltem 9 játékkal, amik között a játékok több műfaja is megvan(akció, fps, stratégia, körökre osztott stratégia, autós-szimulátoros, meg open world is volt) s ezért szerintem az átlagolt eredmények elég jó közelítéssel fedik a valóságot.
Nehéz azt a szitut elképzelni, hogy egy user, aki cpu-t vesz, csak egy adott játékhoz vesz, és csak egy adott játékkal fog játszani, mert gondolom te sem csak egy játékkal játszol, így eléggé életszerű minél több játékkal tesztelni, hiszen a valós erőviszonyokat annál jobban közelítjük majdGépelés nem az erősségemasdsdk
-
Euromail
aktív tag
válasz Hannibhál #820 üzenetére
Hát de épp ez az érted nem játék közben valós élethelyzet a benchmarkolás (mákolás)
Mikor pl:rámírnak facen leteszem megnyitom vagy megnyitsz közbe még mást is pl:cheatkódokat ilyesmi.Meg játékmenetben rendes játékban sokkal nagyobb kihívások vannak a pc-nek főleg több óra játék után mint a kis pár perces benchelhelős futtatásnak amikor jó kis restarttal meg szűz windowsal mérnek
[ Szerkesztve ]
-
-
Ragnar_
addikt
válasz Hannibhál #822 üzenetére
Nah erről van szó kéremszépen. Azért az átlag +15%-ért én szét nem szedem a gépem, nem hogy még pénzt is költsek erősebb procira... (persze a 4790k-nál van már jobb proci de na)
[ Szerkesztve ]
-
A te konfigodnál már inkább 21-23% az az érték nagy átlagban, szvsz a vga-dban ennyit hagy a procid. Persze ha neked megfelel akkor teljesen felesleges cserélni, csak azért azt nem lehet rá mondani, hogy ,,kihajcsa"
Euromail(823): Köszönöm szépen, az azt megelőző hozzászólásom pedig nem személyeskedés akart lenni, csak szerintem te is tudod, hogy egyrészt maga a méréstechnika sehol sem így működik, ezért alakult ki a modellezés, másrészt meg tudod(mivel látszólag benne vagy a témában), hogy erre mérési eljárást építeni, ami fedi a teljes valóságot, nem nehéz, hanem lehetetlen
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
kikikirly
senior tag
válasz Hannibhál #825 üzenetére
Nem hinném hogy 20% hagy 4790K 1070 GTX-be.Nékem is ilyen gépem van,igaz nem monitorozom ki az adatokat,de mikor legutóbb monitoroztam Mafia 2-be 50-60% körül mozgott a proci,a VGA meg 99%-on FullHD ultrába( Nvidia PhysX on,de az a Cloth fizikát leszámítva úgyis a GPU-n számolja a dolgokat),ha jól emlékszem 200 körül volt FPS-em, újabb játékba még inkább GPU limit van.Ettől még a tesztekbe erősebb procival több FPS mérnek, 7700K-val nyernék minimumba 5, átlagba 10 FPS-t.Van ahol 20 avarage FPS különbség is kijön,de nem ez a jellemző( az is 110vs 130 fps, 60/75hertzes kijelző birtokába nem izgat a dolog).Ha az adatlapjára írtad, nem szóltam(i5 3330), gondolom nem frissítette.
Processzor /platform váltás helyett többet nyer az ember Freesync/Gsync monitor upgraddel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ragnar_
addikt
válasz Hannibhál #827 üzenetére
Jaja az i5-3330 az a tesztben szereplő i5-2500k szintjén van kb.. (4c/4t/@ 3GHz) Lesz majd prociupgrade mert azért a 4c/4t@3GHz már tényleg kevés kezd lenni, de megvárom a következő Ryzent szerintem, meg hátha kicsit megy lejjebb a ddr4 ára, bár az nem valószínű..
[ Szerkesztve ]
-
_cHAos_
aktív tag
válasz #38075904 #775 üzenetére
Persze, ezek régi vasak tök jól megállják még a helyüket, érthető, hogy sok helyen nem cserélik, mert nem kis összeg lenne új vasakra migrálni. (TDP/SDP-t mérlegelve sem éri meg) Azt pedig adom, hogy aki otthonra 2017-ben ilyet tart, az simán megörült vagy csak sarlatán.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Gyenge proci nincs VGA mellé, csak túl alacsony grafikus beállítás Rá kell rakni még egy kis AA -t aztán máris nem lesz ott 20% üres járat.
May the Force be with you!
-
-
ceia
őstag
Ha a processzorok számozása nem ugyanazt jelképezi, melyik Intelnek az ellenfelei, akkor vajon miért lettek volna pont R3, R5, R7? Ebben a cikkben is azt írják, hogy az R3 az i3 ellen lett kifejlesztve, az R5 az i5 ellen, de játékokban kicsit komplikáltabb a helyzet. Vannak itt árak is [link]
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
Euromail
aktív tag
válasz kikikirly #826 üzenetére
Ez akkora gyökérség kit érdekel ez hány % az msi afterburn-erben hát ez levantojva nem érdekes
Hány fps-ed van miniumban meg low 1%-ban ez a lényeg meg egy rendes elemzés ahol látszanak a mikrolaggolások hogy mennyire hullámvasutazik az fps a cpu miatt.Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
kalmani
tag
válasz fornettisuti #176 üzenetére
Nekem is volt!
Hülye fejjel lecseréltem 4790K-re. Aztán végső elbutulásomban azt is cseréltem 7700K-re. Mindezt teljesen feleslegesen. -
_ocsisajt
őstag
válasz Cobra652 #623 üzenetére
akkor kb. hova pozicionálható a 3770-es??? Nekem mezítlábas verzió van, nem tuningolok. Csak még a Ryzenek előtt agyaltam, hogy érdemes-e frissíteni? De gondolom, nem.
tl;dr: ENFP-T, 2w3 :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
MaxxDamage
félisten
Köszi a cikket! (most jutottam el idáig)
Nem bántam meg, hogy Ryzent vettem és remélem egy jó darabig kiszolgál majd!MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MeSKA
aktív tag
Sziasztok! Megrendeltem egy R7 1700-as Ryzent és az alaplap leírásában emlitenek egy érdekes dolgot.
Ez mit jelent konkrétan?:Tehát én most 2x4GB 2400-es ramot rendeltem bele (sajnos nem tudom még, hogy egy vagy 2 oldalas), de ha később akarok bele venni még 2x8GB-ot, és ne adj isten két oldals, akkor csak maximum 1866Mhz-en fog menni? Ez azért elég gáz, nem? Nem nagyon szeretnék tuningolni, stb...
-
wsanyi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Politika
- Horgász topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Automata kávégépek
- NVIDIA® driverek topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs