- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Évek óta szokás, hogy sok megjelenítőnek még a hivatalos oldalán sem lehet meglelni a valós kontrasztátfogását, hanem ott a dinamikus, oszt csá. Én sem szeretem ezt, sőt... de ez van.
Arról nem is beszélve, amikor nemes egyszerűséggel ráírják az ócsómonitorra, hogy 1000:1, kalibráláskor meg kiderül, hogy a bő felét, ha tudja...
-
szerintem meg az intel ilyen félfelesleges fícsörökkel akarja eladni ugyan azt a chipsetet megint. ami igazán érdekelt volna, az a tuning, az meg ugyan úgy hiányzik, mint a többin. vegyél k-s procit... veszek majd, de ez így néphülyítés.
-
rolkaDb
aktív tag
Ebbe a kék színben eléggé tetszetős az acer laptop, felszereltségben sem rossz.
-
Hiftu
senior tag
Vajon a Cerberus routerek rögtön küldik az infókat Illusive Man-nek? (Lásd: ME2)
-
philipe
tag
Sziasztok !
Előre is elnézést a kérdésért : Mi a különbség a Gigabyte UD3-UD4-UD5 .. etc lapjai között ?
-
hunmyke
aktív tag
Kis hiba: "..százmillió az egyhez kontrasztaránnal vakít"
Egyébként jobb megemlíteni egy-egy hírnél/cikknél a valós kontrasztot, nem pedig a dinamikusat. Mindig is parasztvakításnak tartottam. Bár ez lehet, hogy már kivesézett téma.
A monitorba épített böngészőnek egyébként megvan az előnye. Főleg ha csak egy asztali gépe van valakinek, és ne adj Isten valami probléma van a géppel. Utána tud nézni az ember interneten keresztül. Na meg az sem hátrány, ha csak a híreket vagy akármit akarunk megnézni, nem kell elindítani hozzá a +80-120 W-ot fogyasztó gépet...
-
tombar
senior tag
jólvan, hagyjuk már h itt ott érdeklődjünk. am már feltettem ott is a kérdést, de nem sok válasz jött rá...
-
LonGleY
veterán
És még sok már hardveres újdonság...
-
luw2win
őstag
Acer billjere raneztem, igy oldalrol, es mondom de ismeros... ja igen olyan mint az Asus U sorozatos notebookomnak a billje...
-
tombar
senior tag
ezek szerint a giga nem éppen jó alaplapokat gyárt? mert ahhoz képest megkérik az árukat. most néztem ki egy pa65öst az is asszem ud3p-s, ezek szerint nem jó vétel lenne?
amúgy átlagban mi a vélemény a giga alaplapokról, apró hibái vannak, vagy sokkal nagyobbak? mert a köv. gépet 6-7 évre tervezem és nem szeretném ha behalna 3 év alatt. bocsi az offért -
fondorlatos
aktív tag
Asrock extreme4 rocks
gigabyte z68 ud3p giga ár -
.mf
veterán
Biztos lesz / van olyan lapuk is, amelyen van monitorkimenet is.
DNS_65: akkor ezt most jól megbeszélted
Asztali oldalon ez sztem még egy ideig felesleges. Még nem tudják a videókártyát lekapcsolni, s addig az készenléti állapotban ugyanúgy fogyaszt tovább, mint enélkül a technika nélkül (ahogy a Z68 tesztben le is jött); s eközben, mivel az adatoknak a vidkariról az IGP-n keresztül jutnak a monitorra, teljesítmény-veszteség is van. Ez inkább notiknál érdekes, s ott már egy ideje van is. -
Cyberpunk
félisten
Azért az a 800k a VX7 ért odabasz
Ennyiért már van Alienware gép is elég jó felszereltséggel és játékra jobb
-
DNS_65
senior tag
Én most azon gondolkodom, hogy megér-e nekem +6k-t az hogy legyen a lapon monitorkimenet
P67extreme4 35k vs. Z68 extreme4 41k.
Ami még a P67 mellett szol a +1 év szervizgarancia az asrcok-tol (B3-as H/P67es lapokra), olcsobb is és 3 év gari....nem is tudom minek itt tovább gondolkodni -
naszvalo
tag
Igen szerintem is előző generációban jobban megoldották a chipseteket,de ha már az új Z68 legfontosabb tulajdonsága hogy egyesíti a tuning és a beépített vga lehetőségét /persze vannak még újítások ezen felül,aminek még nem tudjuk hasznát venni ahogy te is irtad,de ez a leglényegesebb/ akkor egy ilyen gyártó mint a giga ekkora hibát vét,
és nem értem miért evvel akar kitűnni a többi gyártótól,főleg ilyen áron
-
RyanGiggs
őstag
Van valakinek valami tapasztalata AsRock lapokról??
Most nyilván nem erről az új Z68Pro3-ról, mert zsír új, hanem
esetleg egy picivel régebbi P67-es lapokról.
Csak arra lennék kiváncsi mennyire megbízhatóak!? -
Möhe
addikt
Gyáááá,de jó látni 30k körüli Z-s lapot.Az MSI vga is nagyon jó áron van.Ha valaki lemaradt az 5850-ről akkor még ez lehet a másik lehetősége.
Végre körvonalazódik a következő konfigom intel részről,amd meg menjen a víz aláhogy ennyire elhúzza a bull kiadását,de akkor is megvárom.
-
t-bali3
senior tag
válasz
Thunderzolee #21 üzenetére
A Lamborghini Asus (bár nekem tetszik) szerintem nem több, mint egy tovább cicomázott (és magasabbra árazott) G53...ha választhatnék inkább a sima matt G53 kellene
Nem tudom pontosan miért nem raktak bele SSD-t, de szerintem összefüggésben lehet azzal, hogy G53-ban sincsen...pedig közel duplájáért ebbe belekerülhetett volna. -
.mf
veterán
"A nagy márkákhoz hasonlóan került az Asrockra is rengeteg fázisos, digitális feszültségkezelő rendszer,"
Én ezt a borda levétele nélkül már nem merném kijelenteni
Mint a múltkori Asus P8Z68V teszt is, oda volt írva, hogy "Digi+" a fesszabok mellé, de a borda alatt analóg fázisok voltak... már-már vásárlók megtévesztése..."Legjobban akkor járunk, ha merevlemezek nélkül vesszük meg a kicsikét, mert akkor megússzuk 80 000 forintból."
Micsoda?
Egy ilyen kétfiókos kis vacakért van pofájuk 80k-t elkérni? 25k egy Brazos mITX lap, s avval még netezni-filmezni is lehet; FreeNAS pedig ingyenes. Persze, tudom, avval és a házzal mókolni kell, de sokkal olcsóbban megvan, és többet tud; azt pedig, hogy azokról, akik ezt nem tudják megcsinálni, ilyen pofátlanul húzzák le a zsét, felháborítónak tartom.
Tiborandras (3): szerintem is ez a jövő - olyan értelemben, hogy még ők sem tartanak ott. Igaz nem követem szorosan a fejleményeket, de úgy tudom, hogy a tévékben még mindig csak "alibi", vagy "evvel jól ráírhassuk, hogy netezős" szintű dolog, de valós helyzetben szinte használhatatlan.
Azért el tudok képzelni más, tényleg hasznos felhasználási módot: jobb minőségű videómegosztó ill. online film-vetítő oldalakról filmek nézése gép nélkül; filmről infók vagy hasonló filmek keresése IMDB-n; vagy mondjuk egy-egy dolognak, pl. természetfilmek vagy tudományos ismeretterjesztők esetén, mélyebb utánajárás wikipédián vagy máshol. De persze a redtube sem rossz ötlet
Angel1981 (2), Sephi (12): szerintem is ez még kevés az üdvösséghez, 30k-s 5850-hez képest; a 65k-s ár pedig eleve vicc, mivel 5850 és 5870 között van teljesítményben.
Naszvalo (6): kinek bug, kinek fícsör. A múltkori Z68-as tesztben is benne volt, hogy a fogyasztást a videók kivételével nem mérsékelte, miközben a teljesítmény - kis mértékben ugyan, de - még csökkent is. Én amúgy a Smart Response-on és a még nem működő tuningon kívül eleve nem látom értelmét a Z68-nak. Az előző generációban jobban megoldották a chipseteket: H55-ös az alap monitorkimenetes, P55-ös az alap tuningos/CF/SLIs; aztán ezen felül lehettek volna még a lapok, H57 ill. P57, mint a full-feature lap az extrákkal.
-
Nehezen értem meg, a Lamborghini notiban miért nincs SSD.
Gondos tervezéssel kettő is elférne benne az 1.8"-oskból (gondolom RAID0-ban megy a mostani kettő 750-es HDD is), mellé meg egy 5400-es 2.5"-os adatoknak.
Máris halkabb az egész, kevésbé melegszik, praktikusabb, stb.Ha már ennyiért adják, igazán okosabban is megtervezhetnék.
Am ismét egy jó Hazai pálya, egy csomó cuccról írtatok, le a kalappal.
Ja, és a Giga lapjairól tényleg hiba volt lehagyni a monitorkimeneteket.
Akinek nem kell, az nem Z68-ban fog gondolkodni.
-
yakuza.tora
addikt
A Giga új, fekete dizájnja nekem nagyon bejön. Az AsRock pedig frenetikus árakkal dolgozik....
-
Segal
veterán
válasz
banhammer #13 üzenetére
Pont ez a lényeg amit már írtak előttem is hogy ez nem tv amin még meg is értem hogy kényelmesen kanapéból netezzen az ember bár mivel nincs bill meg egér ezért van hátránya is viszont ez egy monitor ami alapból semmit sem mutat csak ha elindítod az x oprendszert a gépről amire rá van kötve de az meg tartalmazni fog böngészőt ergó max tényleg arra lehet jó hogy 1 kedvenc oldalra felnézés indulás előtt 2 percel és nem kell bekapcsolni a gépet.
fi:zi'k: Én már 2 évvel ezelőtt megtettem 32 colos tv-re váltottam és már ez is sokkal nagyobb élmény volt mint a tizen huszon colos monitorok de pár hónapja vettem egy 55 colos tv-t és már ezt használom monitornak a géphez így kb 5 méterről már kényelmesen a kanapéból tudok netezni az egér a karfán (jó széles) a bill meg az ölembe egyszerűen tökéletes.
Félre értés ne essék nem felvágni szeretnék csak egy jótanácsot adni hogy akinek van "fölös" 100 körüli összege monitorra az inkább tv-t vegyen megjelenítőnek sokkal jobban jár vele.
-
Bati0501
őstag
Ezt a 6870-t hol lehet kapni ennyiért?
-
Sondi1986
addikt
És mondjuk az az Acer monitor AMD kártyákon is kopatibilis vagy csak NV?
-
F e Z o
veterán
Az MSI R6870 HAWK árát egy pöppet elszabták, max annyinak kellene lennie, mint amennyiért most akciós.
-
naszvalo
tag
Én arra gondoltam hogy számomra/és szerintem a felhasználók többségének,mint a cikk is irja/ sokkal jobb vétel vétel a Pro3 ,mint az ud3p evvel a hibával,főleg hogy az asrock 16 000ft-al olcsóbb/nem kis külömség/ .Az Asrock extreme4,meg egyértelműen jobb,és az is olcsóbb 2000ft-al,mint a Giga
-
BiP
nagyúr
Túlzás, hogy hülyeség, de tényleg van olyan helyzet, hogy ésszerűbb tévét venni helyette.(főleg, ha ilyen áron adják a 27-est.)
Hogy monitorba minek böngésző? Ez számomra is nagy talány. Mert tévénél még megértem, monitornál kevésbé.
Bár ha az a cél, hogy reggel a gép bekapcsolása nélkül is tudjon az egységsugarú júzer facebookozni, akkor így megoldható.Amúgy ez a monitor nem lenne rossz, minden földi jóval fel van vértezve, csak 1 dolgot hagytak ki: a normális panelt
Alaplapból egy ideje szemezek az Asrock z68 Pro3-mal, nagy favorit. Mindent tud, ami nekem kell, és mindezt p67-es árban.
(#6) naszvalo: ne a Pro3-hoz hasonlítsd az ud3p-t, nem egy kategória. Az extreme4-hez közelebb áll valamivel.
Monitorkimenet hiánya valóban hiba, bár szerintem aki ilyen lapot vesz, inkább a diszkrét kártyákra épít, bár így a virtut sem tudja használni. Szóval egyetlen előny az intel SRT (hdd+sdd) marad, ez igaz. -
naszvalo
tag
"Gigabyte. A Z68X-UD3P-B3 furcsasága, hogy hátlapjára egyetlen monitorkimenet sem került, így ezzel az alaplappal nem tudjuk majd kihasználni a CPU-ba ágyazott GPU-t." Nevetséges hiba.Ennek a lapnak így nincs sok értelme a P67-el szemben hiába Z68-as.A Gigabyte lapjai mostanában nem jó ár értékű lapok.Ez a lap is pl ezen az áron nevetséges az asrock Z68 pro val szemben.Egyszerűen a Giga LGA 775 óta nem talál magára .Sem 1155,sem 1156 vonalán.Mi lehet az oka?
-
Boxi88
őstag
A lenovo elég élénk színeket használt! Bár ez nem baj, mert biztos van akinek pont ez tetszik...
-
mghltm
addikt
"A monitorba mi a fenének kell internetböngészőt beleépíteni??"
mert ez a jovo: otthon a gepeden netezel, a munkahelyeden netezel, utazas kozben a laptopon/mobilon/egyeb mobil kutyun netezel, szinte mar mindenhol mindenki online. van akinek ez a munkaja miatt kell ( ceges levelezes, ugyintezes ), de sokaknak vilagmegvalto elfoglaltsaga van kozossegi oldalakon ( fuckbook es tarsai ) vagy videomegoszto oldalakon ( redtube es tarsai )
-
Angel1981
veterán
Az ASUS és az Asrock alaplapja bejövős!
Az MSI kártyája meg valóban vonzóbb ezzel az árcsökkentéssel, de szvsz továbbra is a Sapphire Xtreme 5850 a legjobb vétel a piacon, a 30 körüli árával (más kérdés, hogy nem olyan könnyű beszerezni.) -
Segal
veterán
A monitorba mi a fenének kell internetböngészőt beleépíteni?? Ez nekem magas... A másik hogy 24 meg 27 colos monitorokat venni egyszerűen hülyeség szerintem, ugyanabba az árba tv-ből 3x colosat is kapni ugyanúgy FullHD-s és összeköthető a géppel akár elsődleges monitorként. Ráadásul még tv-zni is lehet vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph És még sok már hardveres újdonság, melyeket heti beszámolónkban tálalunk.
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest