- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HTPC (házimozi PC) topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Frame.Work - DIY laptop
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
A videót amit linkeltél még nem láttam (megdöbbentőek ott is a számok); erre a videoklipre emlékeztet: [Faithless - Bombs]
A honlap gazdájával én még nem kerültem kontaktusba, de örülök hogy segíthettem.
-
lapa
veterán
az nem kifejezés. nézegettem a honlap többi részét is, ezt már le is töltöttem, a Ladakh tanulságai is jön le.
emaileztem egy rövidet a honlap gazdájával és köszöni a reklámot. azt hiszem úgy illő ha ezt átadom neked.
sajnos gazdasszony fakunyhó helyett épp kárpittisztítóra vágyik, még mosnom kell kicsit a fejét.
-
lapa
veterán
ez gyönyörű, miért kellett erre ennyit várnom?
holnap odarakom gazdasszony orra elé, tanulmányozza ő is. hátha eljön velem fakunyhót építeni az erdőbe.
sajnos nagyjából ugyanaz a konklúzió, mint amiért én is nehezen alszom el egyik-másik éjjel. és nem túl jó érzés csak a saját lelkifurdalásom leheletnyi csökkentéséért tenni a leheletnyit, jobb lenne a megmenekülés hitének rózsaszín szemüvege.
ennél csak nehezebb ha a képregényben is levezetett kis matek után belátja az ember, hogy a rosszabb napok biztos eljövetelekor mindenki a saját és családja akut túléléséért kezd el küzdeni, kvázi még nagyobb ívben szarva a lángokban álló égitestekre. én is ezt tenném, ezt fogom tenni. éljen a jövő.
-
DarkByte
addikt
Erről a "használjunk energiatakarékos dolgokat, mert hogy az milyen jó a bolygónknak" dologról ez jutott eszembe: [Ahogyan ég a világ] Egyik nagyon okos tanáromtól kaptam korábban egy kurzus levelezőlistája végett. Szerintem több mint elgondolkodtató, érdemes átfutni (egy képregényről van szó). Tehetünk ilyen dolgokkal a környezetért, nem ítélem el, de amíg a legnagyobb problémát nem a kis emberek tevékenységei jelentik, addig vajmi kevés hasznuk van, maximum csak magunkat ringathatjuk abba a tévhitbe hogy most milyen jót is cselekedtünk.
-
lapa
veterán
van igazság abban, amit mondasz és modt hirtelen kicsit el is bozonytalanodtam jól emlékszem-e a kondis dologra. az tuti, hogy az rgb kimeneten van 5 volt, de nem tudom egy hdmi valamelyik lábán van-e olyan áramerősség ami kell. ha ilyen megoldás van benne ünnepélyesen visszaszívom a rosszindulatú megjegyzéseimet.
sajnos ha így is van még mindig a monitor a legkisebb fájdalom, közel van a kapcsoló. ugyanezt nem lehet a többi cuccnál eljátszani, oda valami emp távirányító kéne vagy valami irányított nagyerejű uv-led. de ott meg megint elemről szívjuk a kraftot.
mostanában egyre többet gondolkodom az egész 12v kérdésen, hiszen komoly előrelépést jelentene a nappaneleknél / szélkerekeknél a konverzió elhagyása. volt egy idő, mikor a gép tápjáról ment a monitor, elméletileg elég kéne legyen sok minden másra is a 12v egyenfesz. az erre állított halogén izzók is mentesek a kompakt fénycsövek egyszínűségének kompromisszumától, az állandó mágneses motorok hatékonyabbak stb...
kicsit rámozdulna az ipar tuti lehetne mondjuk hűtőszekrény méretben valami környzetkímélő módon újrahasznosítható tárolót alkotni. emlékszem a magasemelő targoncák több tonnás akksiaira, azok se hullottak el pár év alatt pedig naponta volt kisütés - töltés... azt mondjuk nem tudom rendesen visszaforgathatók-e, de otthon nem lenne gond a méret + súly. otthoni távokon szerintem még a 1,5 rézvezeték is oké lenne.
-
korcsi
veterán
Én is ezen gondolkodtam, hogfy ha nem fogyaszt (stand by-ba), akkor honnan veszi az energiát a bekapcsoláshoz, amennyiben egy kondiban tárolják ezt illetve a bemenőjel figyeléshez szükséges segédenergiát (ez akár lehet 0 is, hiszen a bemenőjel vezérelhet egy nem fogyasztó elemet, ami elvégzi a bekapcsolást) akkor annyi előnye azért van, hogy le lehet kapcsolni a tápegységet ami terhelés nélkül is fogyaszt.
Tehát nem azt jelenti a dolog hogy egy kondiban tárolják azt az energia mennyiséget amit standby-ba fogyasztana a készülék (nem is férne bele
) hanem csak a bekapcsoláshoz szükséges villanyra van szükség.
-
TPeti
tag
Ez egy business kategóriájú monitor, nem nekünk átlagfelhasználóknak készült, hanem irodába, ahol tojnak arra, hogy mennyit vesz fel a monitor, ha már hazamentek...
A kezdeményezés jó, de van még hová fejlődni.
-
lapa
veterán
ahogy a korábbi hír postjaiban már elhangzott ebben a "csodában" kondenzátor van, ami még használat közben felveszi azt az energiát, amivel kikapcsolt állapotban figyel. gondolom innentől belátható mekkora parasztvakító 0 wattról beszélünk.
állítólag a japánok már olyat fejlesztenek, ami szakadékban lefelé magától repül. őrület.
majd ha standby-napelem lesz mindegyiken mint a zsebszámolón jöhetnek kuncsorogni hogy vegyek és akkor téphetik a szájukat a 0 wattal is.
energiatakarékos standby áramkört persze lehet fejleszteni (kötelezővé tenném), de ez a termék sajnos csupán marketing bullshit és még sokan mások.
-
tlac
nagyúr
azt hiszem nem cserém le a tescós kapcsolós elosztómat erre
-
Thulcandra
senior tag
Végre! Egész nyomorult életemben nem értettem ezt a készenléti álapotot, mármint a lényegét értettem, csak azt nem, hogy mi a francnak vesznek fel ezek 3-5 W áramot, sőt nagyobb TV-k, erősítők, stb. akár 10 W körül is?!
Nagyon remélem, hogy hamarosan már az összes új eletronikai cucc úgy fog készülni, hogy 1 W -nál kevesebbet vagy semmit se vesz fel használaton kívül... -
pok.tom
aktív tag
A szüleimnek ilyet teszek a karácsonyfa alá majd
nem rossz az elmélet csak kicsit mint ha drága lenne az elején.
Majd meglátjuk, karácsonyra lemennek az árak -
BRinyo
aktív tag
Inkább erőltetnék a LED-es háttérvilágítás elterjedését, de nem... Na az a drága, hogy nem minden monitor LED-es, azon lehetne többet fogni, mint a standby-on. Sügérnek néznek ezek minket...
-
BRinyo
aktív tag
Jelenleg 100e egy 100W napelem-panel, ami kb egy háztartás világítási problémáinak megoldására elegendő kb. Megtérülési ideje kb 8év, és ebben nincs benne az, hogy vettél mellé egy akkut 3-4-5 évente, meg van egy okos inverterelektronikád. Ennél sokkal olcsóbbnak kell(ene) lennie, hogy megérje megvenni.
-
simonzé
addikt
Most miért mondod? Az elektromos autók, és a napelem-panelek és a házi szélturbinák is nagyon elterjedtek, mióta filléressé váltak.
Mindenki csak papol, de senki nem tesz az elterjedésükért.
Egyszerűbb lenne valami intelligens közdarab a konnektor és a villásdugó közé, ami mérné a fogyasztást bármilyen kütyünél. Amennyiben az egy beállított érték (mittomén 10W) alá esik, kikapcsolja az áramot. Minden háztartási gép, TV, PC, stb használhatná ezt, sőt eztet. Öt darabos csomag TG változatban 3000-ért?
-
Levin01
őstag
Ez tök jó dolog, hogy éves szinten lehet vele spórolni párezer Ft-ot háztaartásonként, csak sajnos ott a bibi, hogy az ára élből duplája és mire ezt az árkülönbözetet visszahozza, addig kb unokáink is használhatják.
Könyörgöm: 100K egy TN paneles 20colos TFT-ért??????
Részemről maradok a 45K-s 22-es hagyományos modelleknél és "pazarlom" az áramot stand by módban..
Ez a baj ezzel a világgal. Ami takarékos és jó, azt olyan áron dobják piacra, hogy véletlenül se érje meg rövidtávon megvenni. -
simonzé
addikt
Azért mekkora újítás már. A fejlesztés következtében meg lehet oldani az áramtalanítást. Pffff.
Asszem ez a legnagyobb találmány a kvarcórval egybeépített rugósbicska óta.
Apám...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Szeptemberig négytagúra bővül a ScenicView Eco család, melynek tagjai készenléti üzemmódban nem fogyasztanak áramot.
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell 27" P2720D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI 1 év gari - 3db elérhető!
- SAMSUNG (LS27DG502EUXEN) 27" G5 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- AOC Gaming monitor 165Hz 1ms!
- SAMSUNG (LS27DG600SUXEN ) QD -OLED GAMER MONITOR ! UJ MODEL!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest