Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
Nekem aztan nincs miert savanyu legyen, ma is tobb mint egy orat mazsolaztam a HD4850 kartyak osszevalogatasaval bundleval egyutt, hogy legyen majd jovoheten egy normalis kezdo hozzaszolas a kartyak topicjaban
Nem en hozakodtam elo a driverekkel.
1 evebe kerult az ATi-nak mire kiadott egy normalis teljesitmenyu drivert az R6xx szeriahoz, mire ez bekovetkezett mar az RV770-hez varjuk a csoda drivert, bar jelen esetben azert csoda nem kell
Semmi olyat nem irtam a 9800GTX+ egy uber kartya lesz, csak arrol beszeltem, hogy elohuztak farzsebbol egy kartyat ami tokeletesen beleillik a kepbe, ha megjelenik hamarosan, valoban 55nm GPU-ra epul es 230$ korul lesz, vagy megolcsobb, mert addigra eshet meg a HD4850 ara.
Direkt ugy irtam "ha bekovetkezik", pl. az ATi eseteben a HD3870 kapcsan az ar csokkenesek leragadtak az igeretek szintjen nagyon sokaig, es nem lehetetlen most is se minden reszlete igaz a tortenetnek, es jonnek majd a atmatricazott 9800GTX-ek 65nm GPU-val.En mar nem tudom csak framek szemszogebol nezni a torteneseket, uzletileg is erdekelnek a tortenesek, valamibol az AMD-nek megkell elnie, es felallnia a padlorol, igy tovabb latok mint a 22 meg a 34 frame, driverek, es a tobbi
-
rocket
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #132 üzenetére
Mar vartam mikor josz a driverrel, miutan mas mar nem maradt
Jaja, majd a 8.10 mar nagyon kiraly lesz, azzal nem lesz kerdes mar ki az ur a haznal, lesopri majd a 9800GTX+ ++ +++ ++++ kartyakat is
Szarkazmust felreteve, az NV driverei nem gyorsulhatnak?
Az a baj hiaba magyarazom nem akarod ugyse megerteni a lenyeget, olyan jatekokban gyorsulnak az ATi driverei, hogy azok kozul akik megvettek a jatekot megjelenes kornyeken, nagyreszuk mar reg nem jatszik vele, COD4 amit te hoztal fel peldakent se mostanaban jelent meg, szoval keson jott a teljesitmeny, inkabb megjelenes napjan kene normal szintet hozni a teljesitmenyben, es akkor egesz mas lenne az osszkep, de ez meg mar ugytunik tul nagy falat szoftver oldalon az esetek tobbsegeben az AMD-nak, vagy ugye szoba se allnak veluk bizonyos jatekfejlesztok, azzal nem tudnak mit kezdeni.
A lenyege a tortenetnek az, a versenykepes termek nem eleg, mas is kell a sikerhez, bar ezzel ujdonsagot nem mondtam eddig is igyvolt.
-
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #129 üzenetére
RV770 R&D koltsegeihez kepest ertettem az apropenzt, optikai shrink nem tulzottan koltseges dolog, es nagyon ugytunik csak ennyirol van szo, nem valtozattak semmin.
-
rocket
nagyúr
Ez meg AMD nelkuli dontes volt az ATi-tol
Azert latni a GT200 kapcsan (megha az elsosorban nem is diszkret GPU), hogy kivetelesen jol dontottek az ATi-nal anno, hagytak a nagy monolitikus highend GPU-t, es inkabb a mainstream GPU-ra koncentraltak, amibol kettot feltudnak hasznalni, es kesz a highend termek. (persze azert ez nem annyira egyszeru, lesznek ott meg sotet foltok a 2 GPU megoldassal) -
rocket
nagyúr
"Most te komolyan a 9800GTX+ mellett kampányolsz? Nyilván nagyon tartalmas fejlesztés egy OC változat, amire bármilyen videokártya képes. Tényleg nem kerülhetett sokba, mert itthon a Rivatunerrel ugyanazt megcsinálom 0 azaz nulla forintért. Arról inkább ne is beszéljünk, hogyha a 4850 így viszonyul a gtx-hez, akkor a 4870-re mit válaszolnak? 9800GTX++? Totálisan az innovíció és az újítás ellen beszélsz. Az Intel is kb erre volt képest a P4-es időszakban."
Nem kampanyolok, leirtam amit gondolok a tortenesek alapjan.
Nem csak egy tuningolt 9800GTX a + verzio, 55nm GPU lesz rajta a pletykak szerint, hogy ez mikor valosul meg az majd kiderul.
Nem en beszelek az innovacio ellen, hanem az NV anelkul is kepes lesz hamarosan a valaszra, egy sokadik borlehuzassal, apropenz raforditassaval."2. a 4850-nek olcsóbb az előállítása"
GPU-t nezzuk akkor a 55nm-es G92 hasonlo meretunek tunik a kepek alapjan mint az RV770, kihozatali aranyt egyik esetben se tudjuk, osszesegeben valoban olcsobb lehet a HD4850 mert egyszerubb a nyak, es hutes nelkul aruljak ugye
"3. hamarosan jönnek azok a játákok pl BF3 és társaik, illetve az UT3-motoros gémek is vmennyire ide sorolhatóak, melyek kifejezetten kedvelik az ATI-architektúrát. És akkor még nem beszéltünk a Dx10.1-ről, amit ugyan az AC nem tudott keresztülvinni, de ha majd tömegesen kezdik el használni, az nV tehetetlen lesz."
Inkabb nem csatlakoznek az egyhaz hivoihez, majd meglatjuk igy lesz-e, 50% esely mindenestre megvan ra, igy nem vallalt tul nagy rizikot hitterito forum tarsunk a BF3 kapcsan
Mint mar leirtam az ATi abban bizhat most, hogy megjelent a GT200, az NV altal penzelt jatekfejlesztok is a magas ALU:TEX aranyra szavaznak, es akkor az osszel-telen megjeleno jatekokban mar kijohet a RV770 ereje a G92-vel szemben, persze lehet addigra mar megint fordul a kocka, es lesz az NV-nek GT200 alapjaira helyezett kozepkategorias GPU-ja, bar pletykak szerint 2009 elso negyedeveig marad a G92/G94/G96, ha igaz akkor valoszinuleg a G92 utan a masik ketto is atkerul 55nm-re.
-
rocket
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #122 üzenetére
Szoval veletlenul allt mindket link pont ott ahol eppen nagyobb a kulonbseg a HD4850 javara
9800GTX+-rol volt szo, nem a GT200-rol, de ahogy leirtak itt PH-n is, a GT200 inkabb egy GPGPU amivel jatszani is lehet, szoval a raforditott penzt nem csak a diszkret szegmensben kell kitermelje, mint ahogy az RV770 se, de az NV-nek ott a CUDA pluszban.
Lehet venni hozza hutot, csak igy mar 199$-bol annyi lesz mint a 9800GTX+ 230$-os ara, persze egyelore papiron letezik csak a 9800GTX+ meg a 230$-os ara is, mig a HD4850-bol osszes referencia tipus 199$ neweggen, ami megegyezik az MSRP arral, valoszinuleg hamarosan lejebb fog menni.
-
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #104 üzenetére
Azert nem emlitik mert nincs kulon magasabb shader clock, legalabbis az NDA lejarta ota eddig nem utalt ra semmi, hogy lenne.
Egyelore csak a referencia "hutovel" szerelt kartyak vannak amik kaphatok, es az ASUS 1GB-os HD4850 kartyajat leszamitva mas hutovel szerelt kartyarol nem kerult meg ki info, HIS-nel is csak a referencia van, pedig anno mar a RV670 megjelenese elott par nappal kint voltak a HIS es Powercolor nem referencia hutovel szerelt kartyak a weboldalaikon, lehet most kesobb jonnek majd. -
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #101 üzenetére
Csak nehogy ez is egy varosi legenda szintjen ragadjon le, az biztos egyelore nem sok minden mutatja azt, hogy barmilyen hatalmas lehetoseg benne maradt az 55nm RV770-ben orajel szinten, persze meg azert megkell varni amig hutovel is kijonnek a kartyak, es akkor latjuk majd mire kepes a GPU orajel szinten, es kiderul vannak-e tartalekok
Ne keverjuk most ide a GT200-zat, az egy R600 lett, annyi kulonbseg azert van ami nem elhanyagolhato, hogy az ATi-nak nincs fel eve sajat G80 GPU-ja a piacon ellene.
-
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #97 üzenetére
Egyelore nem latszik barhova tudnanak lepni, a gyari "huto" alkalmatlan tuningra, HD4870 meg nem jott meg ki, igy nem tudni milyen tartalekok rejtoznek meg a coreban.
Itt megrancigaltak a ket kartyat, HD4850-nel 625/1986-rol 690/2176-ig tudtak tuningolni, mig a 9800GTX+ 55nm G92-vel 740/1836/2200-rol 855/2200/2550-ig tuningoltak, ami nem keves, igaz ezek a 9800GTX+ kartya samplek, lehetnek cherry picked verziok, majd kiderul, mindenestre az optimizmusom az ATi feltamadasaval kapcsolatban uzletileg alabbhagyott tegnap ota, abban bizhatnak egyszer csak bekoszont a magas ALU:TEX aranyu jatekok korszaka
-
rocket
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #99 üzenetére
Inkabb te tunsz elkepesztonek, azzal, hogy kivalogattal 2 tesztbol 2 jatekot, es azzal probalod magyarazni a dolgokat, raadasul az egyik kivalogatott teszted a Crysis medium detailben, jo, hogy mar nem lowban tesztelnek
(egyebkent 9800GTX+-rol beszeltem, nem a 9800GTX-rol)
Tessek 2 teszt amiben van 9800GTX+ is: 1 2
Arra probaltam ravilagitani van elet a fps a szamokon tul is, az NV-nek szinte semmibe nem kerult valaszt keszitenie a jelenlegi jatekok alatt az ATi RV770 GPU-jara, a tegnap kiszivargott extremtech (azota mar eltavolitottak a linket) architektura bemutatobol itelve, igen komolyan atlett tervezve az R600-hoz kepest, tehat nem keves penzt forditottak ra.
Semmi olyat nem irtam a HD4850 nem versenykepes termek, de megint ugytunik osszesegeben az NV jar majd jol, ha valoban lesz 55nm 9800gtx+ par heten belul, es valoban 30$ kulonbseg lesz a ket karyta kozott, annyit meger az NV sokkal jobb gyari hutoje, mint az ATi nem a RV770-hez tervezett vacakja. (hutonek nem neveznem ezt, tisztara az tortent ami a 8800GT megjelenesekor) -
rocket
nagyúr
Kb. 3 het mulva jonnek a kartyak akkor majd kiderul, lehet eleinte meg 65nm G92-vel lesz szerelve, ha nem akkor az ATi "feleslegesen" melozott ennyit az RV770-nel es koldott ra egy csomo penzt, mig az NV-nek eleg volt egy sokadik borlehuzas ami "fillerekbe" kerul.
Az ATi abban remenykedhet, hogy a GT200-zal az NV felejuk lepett, igy ha osszel jonnek a nagyobb ALU:TEX aranyu jatekok, akkor kifognak pukkadni a G8x/G9x-val szerelt kartyak, es tudhatjuk az NV-rol ha az erdekei ugy kivanjak lemond barmirol fel perc alatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged