Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #99 üzenetére
Inkabb te tunsz elkepesztonek, azzal, hogy kivalogattal 2 tesztbol 2 jatekot, es azzal probalod magyarazni a dolgokat, raadasul az egyik kivalogatott teszted a Crysis medium detailben, jo, hogy mar nem lowban tesztelnek
(egyebkent 9800GTX+-rol beszeltem, nem a 9800GTX-rol)
Tessek 2 teszt amiben van 9800GTX+ is: 1 2
Arra probaltam ravilagitani van elet a fps a szamokon tul is, az NV-nek szinte semmibe nem kerult valaszt keszitenie a jelenlegi jatekok alatt az ATi RV770 GPU-jara, a tegnap kiszivargott extremtech (azota mar eltavolitottak a linket) architektura bemutatobol itelve, igen komolyan atlett tervezve az R600-hoz kepest, tehat nem keves penzt forditottak ra.
Semmi olyat nem irtam a HD4850 nem versenykepes termek, de megint ugytunik osszesegeben az NV jar majd jol, ha valoban lesz 55nm 9800gtx+ par heten belul, es valoban 30$ kulonbseg lesz a ket karyta kozott, annyit meger az NV sokkal jobb gyari hutoje, mint az ATi nem a RV770-hez tervezett vacakja. (hutonek nem neveznem ezt, tisztara az tortent ami a 8800GT megjelenesekor) -
Megfigyeltem, hogy mindenki félti az AMD-t...
Oké, van rá indok, de az innováció ha nem is emeli őket a legmagasabb pozícióba, de legalább a versenyképességet biztosítja nekik... Innovációban meg elég jók. -
rocket
nagyúr
Kb. 3 het mulva jonnek a kartyak akkor majd kiderul, lehet eleinte meg 65nm G92-vel lesz szerelve, ha nem akkor az ATi "feleslegesen" melozott ennyit az RV770-nel es koldott ra egy csomo penzt, mig az NV-nek eleg volt egy sokadik borlehuzas ami "fillerekbe" kerul.
Az ATi abban remenykedhet, hogy a GT200-zal az NV felejuk lepett, igy ha osszel jonnek a nagyobb ALU:TEX aranyu jatekok, akkor kifognak pukkadni a G8x/G9x-val szerelt kartyak, es tudhatjuk az NV-rol ha az erdekei ugy kivanjak lemond barmirol fel perc alatt
-
rviktor25
tag
én nv-ben nagyon csalódtam, főleg azok után, amiket bejelentettek...
most kiváncsi vagyok, hogy vajon ATI-éknál is csak szöveg-e az egész vagy télleg életemben először ati-párti leszek -
Sztem jó irányba halad az AMD.
Már csak a Proci területen kellene villantania, mert ott még elég gázos a helyzet.
Sztem kár volt leállítani a 4x4 platformot... -
]Phobos[
senior tag
-
Zealot
tag
Sőt lehet, hogy egy passzív hűtés is elég lenne, csak akkor nem 80, hanem 180 fokon üzemelne. Hozzáállás kérdese
-
Misi 007
őstag
Lehet befektetek majd egy 4870-re az "előteszteken" elég szépen muzsikál!
-
Solten
őstag
válasz
TomBoy1986 #18 üzenetére
-
Zealot
tag
Én is drukkolok az ATI-nak, viszont attól félek nem tart sokáig az örömük. A 9800GTX-el kb. egy szinten van, valahol lassabb, valahol gyorsabb, viszont a 4850 terhelés alatti hőmérsékletei nem voltak meggyőzőek. Talán guru3d-n olvastam hogy egészen 85 fokig ment fel
Ha kijön a 9800GTX+ magasabb órajelen, 55nm-en, azt hiszem az jobb vétel lesz. Nade ez még a jövő zenéje, a 4850 már nagyon kellett, az ATI (AMD)-nek.
-
Gergosz2
veterán
szerintetek lesz majd ebből olyan crossfire hogy 3-at kötök össze?
-
lordtoulus
csendes tag
Első gondolat, annyira is képes. Pontosan semmire sem jó...
Szóval, jobb mint egy IGP?(pl. egy 3400 vagy 8200 vagy esetleg egy G31 express)
Nem hinném pedig azok se kerülnek többe egy fogyasztónak.Egyébként melyik polcról lehet levenni és meg venni ezt a S3 Trio-t 0 forintért?
-
k.t.a.
senior tag
Olyan tesztet nem látott valaki, ahol kiderülni hogy pl Crysis full grafikán (élsimítás nélkül vagy max 2x-essel) mekkora felbontásig játszható?
-
beteg
őstag
válasz
cowboy_bebop #69 üzenetére
a jó ár/teljesítmény arány minden? van itthon egy s3 triom. 1 ft-ot sem ér, nagyon jó az ár teljesítmény aránya!
nekem mégis a leggyorsabb kari kell!
remélem ati hamarosan kijön vele. -
drizzt1666
tag
Nagyon jön az ATi és én is drukkolok nekik. Pár napja én is olvastam teszteket a 4850-ről és nagyon megtetszett. A Sapphire verzió még külsőre is bejön. Az árát meg ahogy megláttam gyorsan el is vetettem az XFX 8800 GTS-t (kb egy árban lenne ezzel a vörös csodával
). Viszont olvastam pár olyan dologról ami első olvasatra kicsit durva. Állítólag a kártya 80 fok körül pörög gyárilag és mivel a rivatuner még nem ismeri, ezért a ventijével sem lehet mit kezdeni (ami állítólag 20%-on pörög alapból és onnan nem is moccanik feljebb). Talán nem is baj, h még nincs rá zseton, várok még vele, és később veszek egy HIS verzsön a maga IceQ megoldásával
-
nesa
veterán
válasz
cowboy_bebop #69 üzenetére
Majd meglatod igy lesz az uj intel gyilkos procival is kurva nagy csond azt olyat odabasz hogy mindenki pislog...
Hogy kifog venni GTX 2xx karit Beteg meg aki beteg
+ a fanatikus rajongok...
-
cowboy_bebop
őstag
Jól csinálta az AMD, elhintette a port h. 480sp, aztán errefel 800, és még a premiert is előrébb tudta hozni.
Kérdés h. ki fog venni GTX 260/280-at, ha ennyire jó ár/teljesítmény arányú a 4800-as széria.
Az NV meg csak kapkodja a fejét, valahogy nem erre számított. GTX+ és társai.. -
törölt tag
lassan beérjük a ps3 1,8Tflop-os grafikáját
-
spirit007
senior tag
Remélem megszorongatja majd az enyvvídia torkát .... és kicsit letöri az árakat
-
Syde
tag
Örülök, hogy a Prohardver munkatársa is (végre) eljutott egy AMD-ATi sajtókonferenciára.
-
joi29
őstag
-
littlelion21
addikt
Hmmmm...Tetszik ez a felfogás a Havok-kal kapcsolatosan.
-
Chrys_
addikt
Most vettem meg életem első ATI kártyáját a kisebbik gépembe, egy HIS IcQ vagy mit (2600XT AGP) Hangja van rendesen, teljesítményt még nem teszteltem
A legnagyobb visszatartó erő volt eddig ATI cuccok vásárlásától a megfelelő driverek a cég által is elismert késése. És ez aggaszt az új kártyák megjelenésénél is.
A nagyban egy 8800 GTS G92 van. Ezt nem hiszem, hogy lecserélném egy GT200-ra. Rögtön doghatnám ki a tápot is (a sok pénz mellett). Inkább tennék bele 2db. 4870-et. Most lesz kész a vízhűtés, szóval nem lesz hangjuk a kariknak.
Várom az nVidia új meghajtóprogijátDe kiváncsi vagyok erre a Havok-dologra is
A fenti linkelt képen látszik, hogy 8 hétre rá kijön valami TDS (R700)? :S Ez is érdekelne. -
TomBoy1986
veterán
Nekem a tegnapi AMD-s reagálás tetszett a GTX260/280 kártyákra, miszerint ez az utolsó nagy egyGPU-s kártyája az NV-nek.
Ez - mivel AMD-s vezető szájából hangzott el - számomra nagyon pozitív, mert ezek szerint ők bizony erőltetni fogják a Crossfire alkalmazását, a drivertámogatást etc...
-
Elrood
őstag
Anand is tesztelte.
-
Na úgy néz ki az nVidia úgy jár a GT280-nal, mint anno az AMD a Phenommal.
Integra:
Milyen proci az a kórduoqvad?Gondolom kórtúqvad akart lenni...
Bár ez még oké, gondolom elírás, de legutóbb olyat hallottam, hogy valakinek 4 magos pentium procija van. -
00roli00
aktív tag
Grat AMD/ATI. Rájöttek mitől döglik a légy.
-
Zin
őstag
Remelem vegre jo karik lesznek.Akkor maradok az Ati-nal...
Jovoheti teszteket varjuk! -
st3v0
tag
Már megrendelhető, a Sapphire 4850 512GDDR3 36k+szállítás. [link]
nagyon gondolkozok rajta, csak túl kellene adni a mostani 8800gts-emen
, de olyan nehéz
-
Puma K
nagyúr
Uhhhhh ez nagyon fincsi kari!
Ahogy megláttam a hirt be is izzitottam a Googlet
Eléggé 9800GTX owner a kari
Na és ez a teljesitmény meg fogyasztás és az egész jól feladatát végző gyári hütő nagyon tetszetős összképet adCsak nem.. Intel Q6600, 2x2Gb 1066Mhz DDR2, HD 4850, Cooler Master 690 nyár végén
-
Emosz
tag
Remélem újra eljön az ati kártyák fénykora
Kiváncsian várom én is a teszteket, úgy érzem, még időben sikerült megszabadulnom a 8800gt-től... Amígy nem csökken egy picit az ára addig elvagyok a nagyon hangos 2600xt-vel (ami mellesleg ultimate azaz az egyik gyártó passzív hűtésü változata...)
-
virkir
veterán
Az AMD hivatalosan június 25-én indítja útjára új VGA-generációját, amely az RV770 kódjelű grafikus chipre alapoz, és az ATI Radeon HD 4850, illetve HD 4870 nevű videokártyák alakjában jelenik meg az üzletekben
Hát ezért kár volt elmenni olyan messzire, ráadásul ha nem tévedek a 4850 hivatalosan már tegnaptól megjelent.
-
hahakocka
őstag
Vicces hogy 3db 4850 et lehet venni egy GTX 280 árából és még marad 10 ezer ft-nk is.
Crossifrex!
-
hahakocka
őstag
Hát elég olcsó lesz 38-40 ért már Mo-n is lehet látni egy-két netes oldalon árulják.
A GTX-eknél 50-60 wattal fogyasztanak kevesebbet játékok allatt, idleben 2d-be azonos.(1 watt a különbség tesztek szerint).
Emellett hosszabb távra is jók hisz sokkal fejlettebbek így nem kell lecserélni fél év múlva ala 6600 GT.
(szép 9600 XTs idők visszatérnek? )
-
rollins
őstag
Van már pontos és részletes leírás a gpu felépítéséről? Lehet azt várják, nem tudom, mert úgy néz ki a ringbust is leváltották és hihetetlen hogy ekkora helyre hogy tudtak bezsúfolni 800sp-t, 40 tmu-t (ha annyi van benne valójában)
Váratlanul előrehozták, nda lejártát, tesztek is vannak, mert már sok helyen tele vannak a nagykerek, hivatalosan csak jun 25.-én lehetne árusítani kiskerekben, de ez már nem oszt- nem szoroz.
ph-sok gondolom összeeresztik a gt200-zal is, talán még egy HD4870-et is próbálnak keríteni valahonnan :>> -
munky
őstag
Várom a tesztet.
-
tzsolesz
nagyúr
Amint azt már sejteni lehet 2008 legveszedelmesebb, és legbrutálisabb videókártyája a 4870X2 lesz, legyen majd processzor kihajtani.
-
marcee
addikt
Ha nem zabál annyit és mint látható nem is olyan óriási mint az új GTX-ek, akkor nálam máris nyerő az új Radeon széria!
-
TESCO-Zsömle
titán
"Radeon HD 4870 stream processzorainak számát jelentős mértékben megnövelték, nyers számítási kapacitása ezért nagyjából kétszerese lesz a HD 3870-ének."
Alig várjuk már a tszteket, valamint X2-es árát!
-
emmm
őstag
válasz
TomBoy1986 #18 üzenetére
És ezt még csak a 8.5-ös Catalist-tel csinálták, írja a "Testing: Setup & Overclocking" résznél! Tehát még ennél is jobb.
-
sNORh
addikt
éncsak azért várom, mert valszeg kicsit megcsappan a 3870-esek ára. De a tesztre is kíváncsi vagyok..
-
Ádyka
őstag
Ha már a rókázásról van szó:
Én azóta rókázok az NV-től mióta kivette drivereiből a Theatre modeot (színház üzemmód). Miféle szemét húzás volt ez?
Még szerencse, hogy 1-2 nap alatt meghalt a Galaxy 8800 Gt-m, és cserélhettem 3870-re. -
válasz
VaniliásRönk #24 üzenetére
És lehet venni hűtőket, amik halkak
-
Fáraó
őstag
Persze értem én, hogy visszatartják több okból az infót, de az számunkra olyan rossz érzés, hogy itt a karesz, itt a pontos leírás, csak a (leendő) vásárlók semmit nem tudnak ez egészből...
Nem tudom... Ez olyan vagy mondjanak el mindent, amikor minden kész van, vagy ne. -
CSorBA
őstag
válasz
TomBoy1986 #18 üzenetére
Ha már itt tartunk, akkor az meg még csak a 9800GTX.. (ami amúgyis elég félmegoldás volt anno)...
-
válasz
TomBoy1986 #18 üzenetére
Bizony, nagyon össze lett rakva... a gtx 200 nyers ereje meg mehet a csúcsra drágán.
kinek mire van igénye. nV bejelentése, hogy leviszik a 9800GTX árát és jön a GTX+ meg mutatja, még őket is meglepte az ATI ilyen jó szereplése, még ha számítottak is rá, hogy jó lesz.
-
TomBoy1986
veterán
Ez a kártya minden tesztelt játékban megveri a 9800GTX-eket 1280*1024-es felbontástól kezdve:
És ez még csak a 4850-es
-
-
Integra
titán
kíváncsian várom a tesztet
-
Gyusz
őstag
Egyelőre még nem olyan látványos a játékok fizikája, illetve nem szerves része a játékmenetnek (néhány kivételtől eltekintve). Szerintem ráérünk még emiatt aggódni. DX10 és DX10.1 körül is megy a műsor, mégis lehet még minden játékot DX9-ben játszani jelentős hátrányok nélkül.
Egyébként jópofák a kommentek, 1 éve temette mindenki az ATI/AMD-t a videokártyák miatt is, most meg csúnya NVIDIA, fúj mit csinál?
-
rup1u5
nagyúr
én attól vagyok beteg már hogy vga szinten is az van mint ami annó HDDVD meg BLUERAY téren volt.
ha jól értem akkor nvidia beindítja most a physix gpu-t ati nyomja a Havoc-ot, ami azt jelenti hogy el kell dönteni jó előre milyen játékokat akar majd az ember nyomatni és aszerint választani ati-t vagy nv-t.
nekem pl. birizgálná a fantáziámat az új ati de az Unreal3 motoros brothers in arms HH.-t várom már régóta ami köztudottan physix-es lesz.ugyhogy marad az nv.
-
robyeger
addikt
az Inteles Crossfire támogatásért cserébe Havok támogatás az ATI-kra, szerintem jó bizniszel a AMD, jelenleg ütőképes GPU-val nem renelkezik az Intel, a nagy konkurens NVIDIA és SLI-jén pedig ilyenekkel lehet még nagyot ütni., az hogy a jövőben hogy alakul a piac és a technológia ki tudja pontosan, jelenleg a realtime sugárkövetéses grafikájú játékok és a egybe tokozott CPU/GPU-któl még messze állunk. (előtte még NVIDIA és VIA házasság kötést is fogunk látni valamilyen formában, egyenlőre nagyon udvarol az NVIDIA
)
-
brumesz
aktív tag
ha ez igaz,akkor úgy látszik végre kezdenek magukhoz térni...már csak proci-fronton kéne valami nagyot alkotni
-
nygma
addikt
Várjuk a teszteket...
-
Jó az új ATI nagyon!
-
Psych0
őstag
Egyre szimpatikusabb ez az amd és egyre inkább hányok az nvidiától... Valaki más is érez ugyanígy, vagy én vagyok beteg?
-
thomboy
tag
"az RV770 nyers számítási kapacitása összemérhető az NVIDIA GT200-éval"
Na akkor lesz nemulass
-
edipqe
senior tag
mint GDDR3 chipekkel, ahhoz nem kell tovább növelni a busz szélességét, nem kell több vezeték, bonyolultabb NYÁK, illetve több RAM chip, vagyis nem nő a kártya előállítási költsége ÉS MÉRETE, sőt akár még csökkenhet is.
azért ezt beleraktam volna a mondatba, mert fontos lehet sokaknak.H jó 5let-e küzüsküdni egy lehetséges jovobeni konkurenssel azt majd az idő eldonti, de okos\ovatos ember ilyet nem csinál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Automata kávégépek
- Spórolós topik
- Konteó topic
- Witcher topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest