- Milyen széket vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eddie141
senior tag
Nem csak az nv találta ki, mert elég fontos a 3d-s megjelenítésnél (két projektoros megoldás...) hiszen ez az egyetlen termékcsoport, amely a piacon támogatja a quad puffert, ami a szeparáció, és a "kettőslátás" létrehozásához elengedhetetlen. És ellenben a geForce szériával szemben, ezek renderelnek is (mármint 3ds..) Van értelmük, de igen keskeny a felhasználói és vásárlói kör, amely ki is használja
-
HaZsolt
őstag
Quadro. Szerintem csak az nV találta ki.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Quadro-k ugyanazokra a chipekre épülnek, mint a GeForce-ok, csak a letiltott funkciók engedélyezésre kerülnek és a driver is más.
Nem tudom mit jelent a terméknév. Az sem biztos, hogy van mögötte tényleges jelentés.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
DriderG
tag
A Quadro-nak másfajta felépítése van? Vagy a Fermi Quadro architektúrát használ? (nem tudom miben más a Quadro architektúra) A Quadro szó mire utal a terméknévben? (régen azt hittem, hogy 4x-es teljesítményt, 4 feldolgozóegységet, vagy 4 GPU-t jelent, de ugyanúgy jelenthet négyszöget (poligont), illetve képkockát is)
-
Komcsi
tag
Nem lehet ezekkel lépést tartani anyagilag...meg sehogy se
Azt nem értem minek még jobb és jobb kártya mikor lassan már PC-re játékot se lehet venni Persze ezt nem szó szerint értem....C:\Privátot előbb észreveszem!...
-
Giot
addikt
Optimalizáció!? Ismerős szó. (nem mintha a Dirt2 nem lenne kint a piacon jó pár hónapja, és nem leszólni akartam ezzel az ATi-t elég régi motoros vagyok a pirosaknál. Egyszerű ténymegállapításként írtam le. Ez van ez ilyen! Nekem kifejezetten jól estek azok a + FPS-ek! )
(#196) S. Szabi:
[ Szerkesztve ]
-
1hijjanhusz
senior tag
Valószínűleg nekem sem lesz hd5xxx karim. Még jól kiszolgál a 4870em. Max majd idővel visszaveszem a grafikát és akkor mi van.
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
csaabz
őstag
Uh, nem pihen az AMD...
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
Giot
addikt
Tapasztalatom szerint a Dirt2-ben + 10, 15 FPS-t hozott a 10.3a Catalyst! Nem arról van szó hogy eddig 8 FPS-el kavar egy játék és a next driver-től 30FPS lett de ez nem is 20% lenne . De az a 20% a Dirt2-ben valós.Ami viszont nekem is furcsa miért nem lehet első neki futásra kiaknázni a GPU ban lévő full teljesítményt? De ez már csak így van az ATi-val jó pár éve!
(#189) Robi BALBOA : 5890 egyetértek![ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Hát aki az alapján vesz meg valamit, mert azt ígérik, hogy 5%-ot gyorsulni fog a következő driverrel, akkor ott nem a gyártónál van a hiba, hanem valahol a fejekben. Nyilván nem kell hasraesni az 5%-tól, de az több, mint a semmi. És ha meg pont olyan kártyád van, akkor meg örülni lehet neki, hogy gyorsabb lett.
Olvasd vissza, miből indult ki a beszélgetés ezen fonala (#169), és akkor látod, hogy én sem amellett vagyok, hogy de jó, hogy ígérgetnek, és majd lesz a jövőben valami, hanem hogy attól mert driverről driverre gyorsultak a játékok adott kártyán, azt ne hátránynak fogjuk fel, hogy de szar már, hanem előnynek, hogy jobb lett.[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Igazából arra számítok hogy nem hülyítjük a népet 5%-os gyorsulással mindezt előnyként tekintve,emlegetve amikor jelentősége nincs ..ehhez nem kell a Stanfordon végezni... sima kőkemény paraszti logika elég ahhoz,hogy mi elöny és mi hátrány.... Arra számítok hogy az emberek nem arra alapoznak,hogy majd gyorsulni fog... és ez nem gyártóspecifikus..ha a fermiröl lenne szó ott is leirnám ugyanezt... az nem lehet előny hogy gyorsulni fog..remélem érted mit akarok irni,és nem nyitunk egy több oldalas vitát erről... előny lehet egy hűvös gpu,vagy nagy memória vagy sok ROP,vagy akármi...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Robi BALBOA
őstag
válasz KillBorn #188 üzenetére
Szerintem megnyugodhatsz, nem lesz itt őszel semilyen HD6xxx, max egy feltupírozott Cypress (5890).
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
KillBorn
senior tag
Úgyláttszik túl jól fogyott a HD5k...
A HD7xxx remélem 2011 nyarára már kinnt lesz...sőt mivel ősszel jön a 6xxx tavaszra legyen már hd7xxx, és akkor nyárra jöhet a hd8xxx.
Inkább a meghajtókkal foglalkoznának, meg a játékkészítőknek segítenének optimalizálni.[ Szerkesztve ]
"I guess your purge wasn't efficient enough, Vader!"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem szoktam méregetni nincs időm rá. Ami észrevehetően változott, az a STALKER CoP. Ott a 4xAA-val eddig voltak akadások, a 10.3-mal már nincsenek.
A Dirt 2-ben a 8xAA-s eredmény gyorsabb volt a 4xAA-snál is az új meghajtóval. Ez is jól esett.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
BiP
nagyúr
Igazából mire számítasz? Hogy megveregethesd a vállad, hogy valóban nincs Ati csodadriver? Szerintem amúgysem mondta senki. Csak arról beszélgettünk, hogy gyorsulnak a driverek. Nem jártam a Stanfordra, de nálam a +5% még mindig több, mint a +0%. (aminek szerintem inkább örülni kell, nem pedig nyavalyogni, hogy miért csak ennyi.)
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Mutass egyet, a saját teszt is jó lesz... ugye neked 5850-ed van.. mutass egy játékot ahol gyorsult a radeonod és kisimult ezzel a driverral,és tökéletesen játszható.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha átlagosan gyorsul az új fordítótól, akkor lehet olyan beállítás találni, ami az előző driverren még akadozott, de az újjal már jó.
A 10.4 nem tartalmaz általános gyorsulást, egy-két játéknál maximum, a Direct2D lesz átírva benne. A shader fordító majd a 10.5-ben lesz tovább optimalizálva. Bár ennek tényleg csak a Hd 5000-re lesz hatása.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
TTomax
félisten
Ohh igen vártam akkor a tesztek.. azért köszi hogy engem igazolsz,éppen elkezdem kigyűjteni az infókat mert van ahol lassult...de... inkább te mutass nekem egy olyan játékot ahol gyorsult a radeon é s emiatt használható sebességre váltott...
Ugye nincs ilyen?Akkor nincs miről beszélni,akkor szimpla marketing ugye?....gyorsuló radeon ...a végén még a 10.4-es catalysttel elszalad a gépből...★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
BiP
nagyúr
válasz Toninho13 #177 üzenetére
Ezek ismeretében akkor végképp nem értem a felháborodásodat...
Szinte ingyen cseréltél egy jobb, hűvösebb, halkabb, gyorsabb kártyára, az 5ös széria minden előnyével, és mégsem vagy elégedett, mert valamivel lassabb a Crysis. (ami az én 8800GTS512-mön is játszható volt, tehát az 5850-ön is el kell döcögnie.) Irigylem a problémáidat, komolyan[ Szerkesztve ]
-
Toninho13
aktív tag
Nem váltanék vissza, mert nálam igazán nem ment jól annó a 4870X2.Az 5850 jobban hasít.Nem nem vagyok vele megelégedve, de ameddig a játékgyártók olyan progikat csinálnak, mint a Crysis, ami még a mai napig nem megy normális egykártyás rendszeren, akkor nem lehetek maradéktalanul elégedett.Pénzt nagyon nem húztak ki a zsebemből, mert +5eFt-ért cseréltem.
-
TTomax
félisten
Ugyan ne viccelj már nekem 2-5% okkal.... mennyi ez számszerileg.... mondjuk ahol eddig 20fps volt azaz játszhatatlan akkor lett 21??? Vagy ahol eddig is megvolt 60fps az most akár 63 is lehet??? Na hagyjuk már a marhaságokat,öreg vagyok én ehhez,ne egymást hülyítsük hogy gyorsulnak a játékok.Szorítkozzunk a tényekre és örüljünk ha az ATI időben elkészül a grafikai bugok javításával... ezek itt a tények , nem a wonderdriver...
Ja hát és most nézem.... idézek..."Az AMD néhány program erejéig kimérte a változásokat, amiket az alábbi felsorolás részletez:"
Ez igen,akkor ezt nekem készpénznek kell vennem,hogy bizonyos beállítások mellett... "akár"..ugyan ugyan,nem ezzel kell a népet hülyíteni...ha elítéljük az NV-t a marketingfogások miatt akkor nehogy már a konkurenciát megdicsérjük...
[ Szerkesztve ]
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz freelancer #9 üzenetére
konzol
-
TTomax
félisten
driverről driverre gyorsul FPS-ben
Hogy micsoda???Urban legend...Wonder driver,meg a jóindulatu ügyész... egyszerűen nem létezik...gyorsulás FPS-ben.... hehehe...★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
BiP
nagyúr
válasz Toninho13 #169 üzenetére
Hát ha bedőltél a marketingnek, és úgy érzed, hogy kihúzták a zsebedből a pénzt, akkor ne őket okold, hanem változtass a vásárlási szokásaidon.
Várd meg, míg megjelennek az első játékok (ne ígéretre vásárolj), várd meg míg megjelennek az átfogó tesztek, az első user tapasztalatok stb.
Ha meg elégedett voltál az X2-vel, miért váltottál? Ha meg nem tetszik az 5850, miért nem váltasz vissza _vagy_ ha nem akarsz bajlódni vele, miért nem nézed inkább az előnyeit (alacsonyabb fogyasztás, halkabb működés, dx11-es látvány, driverről driverre gyorsul FPS-ben stb.)?[ Szerkesztve ]
-
Toninho13
aktív tag
Azért az megnyugtat, hogy az 4870X2-met elcseréltem egy 5850-re a nagy directX 11 hype miatt, azt egy fél millás gépen tudod kihasználni az előnyeit.A 4870X2 mellé meg vettem volna egy 4870-et, aztán Crossfire-ben minden simán menne...Először ment a szöveg, hogy ez nem úgy lesz, mint a 10-es stb, aztán mégis így lett.Azért ilyenkor p*csön tudnám rúgni azokat, akik ilyen módszerekkel húzzák ki az emberek zsebéből a pénz.Nem hinném, hogy egy 4870X2 crossfire nem éri utol az 5970-et teljesítményben...Valamint az optimalizációt is megoldhatnák, mert a fél éves 5-ös HD széria még mindig driverről driverre fejlődik FPS-ben...
[ Szerkesztve ]
-
Sanyix
őstag
de jó hogy nekem még eszembe sincs lecserélni a 3850-et
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A tesszellátor külön egység a hull és a domain shader a shader procikon megy. A kontrolpontokat a Hull shader jelöli ki és az megy a domain shaderbe, aho a felületre megy a Displacement map. A hull shadernek a kontrol pontokon kívül nincs más feladata. Ez viszont fontos rész a futószalagon. Persze sok erőforrásba nem kerül.
A Fermi elsődleges feladata a HPC és a professzinális piacon való helyállás ... erre tervezték. A játékos piac másodlagos, ha sikerül bevenni, akkor örülnek, ha nem, akkor sincs semmi baj. A textúrázók száma ezért csökkent, a HPC és a prof. piacon nincs rájuk igény. A geometriai motor is a Quadro miatt ilyen erős, játék szinten felesleges ez a szint, illetve összességében jobb lenne az eredmény több textúrázó és kevesebb geometrikus kapacitással.
Az AMD dokumentumai a felhasználóknak kedveznek. A Metro 2033 például semmire sem megy a Fermi geometriai erejével. Csak azt értük el vele, hogy van egy játék, ami maxon nem fut a jelen kor egy GPU-s rendszerein.
[ Szerkesztve ]
-
Giot
addikt
Velem lehet alkudozni!!
No akkor kedves játékfejlesztők: Tessék követni az AMD és az nVidia dokumentumaiban leírtakat!! És korrektül optimalizálni mindkét gyártó termékeire!És kedves ATi és nVidia vagy egyformán tömjétek pénzel a fejlesztőket.
Vagy egyikőtök se pénzelje a fejlesztést. -
DriderG
tag
Tökmindegy, hogy egyikük kiáll és világgá kürtöli, hogy csak itt kapni DájrektIksz Tizenegyet, hihetetlen térbeli játékélménnyel, együtt dolgozunk minden DX11-es játékfejlesztővel, míg a másik beveti a jól bevált ZÖLDhasút... (utóbbi kicsit a Microsoft-os "hogyan lobbizzunk az Xbox 360 exkluzivitásért" akciókra hajaz )
-
DriderG
tag
És kedvezzenek az AMD-nek? Akkor ugyanott vagyunk, hogy "ne tömd pénzzel a fejlesztőket"... A Microsoft miért nem ad ki dokumentációt a DX11-hez, hogy mindenki azt kövesse, ne pedig húzza maga felé a vásárlóközeget?
Az ATi most elég szépen "elszemtelenedett", szinte minden DX11-es játékon ott a logójuk már fél éve, egybeforrt a neve a DX11-gyel, és még az nVidia a hibás, hogy pénzeli a fejlesztőket?[ Szerkesztve ]
-
DriderG
tag
Lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban. Most akkor a Hull shader/Tessalator/Domain shader külön egységek a Radeon esetén? A Hull Shadernek mi a feladata, mi alapján határozza meg a kontrollpontokat? Úgy írtad, hogy kontrollpontok meghatározása, majd Displacement Map, viszont ez így elég érdekes, mert nem az a helyzet, hogy a Displacement Map alapján határozza meg a kontrollpontokat? Miben tér el a Hull shader a Vertex Shader-től? Paraméteres görbéket állít elő? Eddig érdekes, hogy fordított volt a helyzet, (még a G80 idején, 3D Mark 2006 teszteknél) hogy a GeForce-nak jobban feküdtek a Pixel Shader intenzív műveletek (így maga a 3D Mark 2006 is) a SP-k felépítése miatt, míg a Radeon jobban Tesszelált, gyorsabban számolt geometriát a VLIW minták, és a szuperskalár-szerű SP-k miatt. Miért lett nehézkesebb a Fermi-nek a Tesszelálás utáni PS intenzív megjelenítés (ahol elbukik)?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Sajnos maxon a Metro 2033 nem fut egy kártyával. A HD 5970-en elég gyors, de ott is döcög egy picit.
Giot: A fejlesztőknek nagyon jó dokumentumokat csinált az AMD a tesszellálásról. Ha azokat követik, akkor megfelelő lesz a sebesség. Az AVP-ben, Dirt 2-ben és a STALKER: CoP-ban ezzel nincs is probléma. A Metro 2033-at az NV pakolta össze, és a cél az volt, hogy a Fermi a Cypress előtt legyen jóval. Ezt csak úgy sikerül elérni, hogy a Fermi is a játszhatatlan tartományba esett.
leviske: A HD 5000 árát nem kell fenntartani. Ha kijön az új chip, akkor a Cypress megkapja az EOL-t. Ilyen egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
DriderG
tag
Az egymagos Fermi-n is ugyanúgy akad a Metro 2033 + tesszeláció, vagy ez AMD sajátosság?
(Bocs, most olvasom Abu elemzését fentebb, csak az első oldal hozzászólásait néztem!)
[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
Érdekes - a Wikipedián még semmit nem találtam erről bejelentésről - pedig ennyi idő elteltével már szokták frissíteni a cikkeket.
-
Giot
addikt
Köszönöm a korrekt választ!
Hm ezek szerint megint oda jutott az ember, hogy abban kell bízni hogy az ATi szempontjából kedvezően alakulnak a game fejlesztések.
No és ha jól értem:
"Ellenben kis optimalizálással az ATI is gyorsítható, hiszen csak a feladatot kell a szuperskalár processzorokra szabni, de ez nem könnyű."
Ez az optimalizálás fog végbe menni, a cikkben leírt fejlesztések által. Vagy lehetséges ez szoftveresen is (gondolom nem mivel a GPU-n belüli feladatkiosztásban van változás, meg már egyébként is megtették volna ha erre lehetőség lenne) -
Robi BALBOA
őstag
"A tesszellálás kikapcsolása természetesen minden rendszeren komoly sebességnövekedést eredményez" -Max a Heaven-ben hoz komoly sebességnövekedést, de pl: a Metro2033-ban nekem csak +10%-ot hozott ha kikapcsoltam, a DoF na az hoz 40%-ot is akár!
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
leviske
veterán
Viszont nézhetjük abból a szemszögből is, hogy egy HD5875 nem nyomná le annyival a HD5870 árát, így a partnerek veszteség nélkül üríthetnének raktárat. Vagy mondjuk ott van a RV790-el bevezetett lehetőség: HD5895/HD5865.
Egyedül a tesszelláció alatt várható jobb teljesítmény indokolná az új szériát, de miután egyelőre nem túl nagy a tesszellációt használó játékok tábora, lazán elképzelhető, hogy egy HD5000 rev2.0 szinten tekintenek majd rá Ők is.
Még mindig nem hiszem, hogy 1 kártya miatt ellőnék a HD6000 nevet, azt meg nagyon erősen kétlem, hogy a SI és NI szériákat kevernék.
Nem lehetséges, hogy jön ez a feltupírozott Cypress, 40nm-en, mint HD5805 széria és mondjuk követi egy feltupírozott Juniper, 28nm-en, mint HD5705 széria?
-
Zso2
őstag
na aki ilyet mond annak soha nem lesz egy jó vga-ja ... szt-ben nincs ilyen ,hogy még várok mert... mire vársz tapsra? akkor meg azt fogod mondani ,hogy..... Ez a hír amúgy mivel érdemelte ki a piros betűs kiemelést ,mikor csak egy találgatás.. az lenne a szép ha kamu lenne
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A tesszellálás senkinek nem megy rengeteg korlátozó tényező van, mert az alaprendszert nem erre készítették fel, amire most használva van. A Metro 2033 alatt nem lehet teszellálni egy GPU használatával. Egyszeráen max grafikán nem játszható. Még a HD 5970 is döcög. Az NV is az AMD rendszere abban különbözik, hogy az AMD egy setupot és egy tesszellátort használ, míg az NV négy setupot és annyi tesszellátor egységet, ahágy aktív SM modul van a rendszerben.
A tesszellálásban a legkisebb korlátozó tényező maga a tesszellátor egység, ami gyakorlatilag teljesen fix funkciós, azaz mindenféle programozás nélkül kezeli az adatokat. Ezt mindkét rendszer gyorsan végzi, a hull shader sem probléma hiszen csak a kontrol pontokat osztja ki. Minimális az erőforrásigény. Az első problémák a domain shadernél merülnek fel. Itt már a a végleges felület kialakítása a téma, amit a hull shader adatai és a displacement map alapján végez a rendszer. Ez zabálja el a teljesítmény nagy részét. Az ATI ebben lassabb, míg az NV itt gyorsabb. Ellenben kis optimalizálással az ATI is gyorsítható, hiszen csak a feladatot kell a szuperskalár processzorokra szabni, de ez nem könnyű. Mivel a tesszellált felület elkészült és változatlan marad már, végigkíséri a DX11-es futószalag összes további lépcsőjét, ami a rasztermotornál rögtön adja a másik taslit a sebességnek (bár ez annyira nem fáj). Itt a két rendszer összességében azonos sebességű. Az utolsó és egyben az egyik legfájóbb pont a pixel shader lépcsője, ami pechünkre a megnövelt poligonszámmal történik, azaz az összes keletkezett kis háromszöget fel kell textúrázni és árnyalni. Lényegében a Fermi textúrázó és számítási kapacitása kisebb a Cypressnél (a Hemlocknál meg végképp). Itt nyilván a GeForce veszít a sebességen.
A lényeg két nagy részre osztható. Ha a program a domain shader fázist nyomja meg nagyon, akkor az a Ferminek kedvez. Ilyen az Unigine Benchmark (itt látható, hogy a GF100 a küldetésének megfelelően teljesít, azaz ott van a Hemlock közelében). Ha a domain shader fázis alacsony terhelést ad, akkor az AMD a nyerő. Ilyen a DX11-es játékok többsége (látható, hogy a GF100 csak a sokkal kisebb Cypress ellen tud versenyezni). A Metro 2033 egyfajta kakukktojás. Szépen terhel mindkét részen, így mindkét hardveren használhatatlan ... persze csak bekapcsolt tesszellálás esetén. Ezt valszeg az NV erőltette így, hogy meglegyen az egészséges különbség a HD 5800-hoz képest, de mire ez kijött, addigra a Fermiből is kifogyott az erő.Amire építkezni kell az a domain shader jobb kihasználása, és a textúrázóegységek kigyúrása az igényeknek megfelelően.
[ Szerkesztve ]
-
Zso2
őstag
na aki ilyet mond annak soha nem lesz egy jó vga-ja ... szt-ben nincs ilyen ,hogy még várok mert... mire vársz tapsra? akkor meg azt fogod mondani ,hogy..... Ez a topic amúgy mivel érdemelte ki a piros betűs kiemelést ,mikor csak egy találgatás.. az lenne a szép ha kamu lenne
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
Giot
addikt
Mint sokan említették számomra is az 5890-es elnevezés lenne ésszerűbb. A 4770 sem kapott 5XXX jelzést. Pedig az a bemelegítő kártya volt a 40nm-re, elég nagy változásnak értékeltem. De majd kiderül.
Abu:
"Az AMD valószínűleg a domain shader kódok kezelésén javíthat, ami jelenleg a legfőbb problémájuk, emellett a textúrázók hatékonyságát is növelhetik, hiszen a DirectX 11-ben bevezetett tesszelláció rengeteg pluszmunkát teremt a létrehozott háromszögek feldolgozásakor."
Akkor most az a helyzet hogy az 58XX kártyák nem lettek eléggé felkészítve a DX11-re? Igaz a Metro képes a földig rántani nálam is a rendszert. De az alapból nV-és név meg ott van a fizix is. Másrészt tettem próbát a legutóbbi Stalker-el is DX11 (full HD) max beállításokkal és eldöcögött 30(max40)Fps környékén. A Dirt2 is szépen szalad DX11 full beállításokkal magasabb FPS-ekkel mint a Stalker. Vagy az a helyzet hogy a Metro sokkal nagyobb mértékben használja a teszelációt? -
Janika!2
aktív tag
Hát úgy látszik az AMD-nem ül a babérjain...
-
-
Bling95
őstag
kijön egy ilyen hír, és persze megint elgondolkodom rajta hogy vegyek e nyáron új vga-t.
-
P100
senior tag
válasz Angel1981 #141 üzenetére
Megint csak azt tudom mondani, hogy itt nem az a kérdés, hogy mennyit költesz a PC-dre, hanem, hogy van-e fizikailag pénzed, amit a PC-dre tudsz költeni. Akinek van, az végülis költse a PC-re, ha nekem is lenne, akkor valószínű én is a PC-mre költeném. De ez már OFF sztem
Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier
-
Angel1981
veterán
válasz S. Szabi #132 üzenetére
Én 1998 óta vezetek ilyen listát, de nem szoktam elszörnyedni, pedig olyan összeg szerepel rajta, amiből már egy szép új autót lehetne venni (na jó, azért nem Bentley-t ).
Hogy miért? Mert a PC számomra egy olyan dolog, amit minden nap több órán át használok a legkülönfélébb feladatokra. Egyszerűen az életem része!
(Mindazonáltal nem tartom magam függőnek, pl. nyaranként több hetet töltök Kedvesemmel egy nógrádi tanyán, ahol még rádió sincs, és ott egyáltalán nem is hiányzik - csak egymáséi vagyunk Aki ezt teljesen OFF-nak gondolja, attól elnézést kérek!)[ Szerkesztve ]
-
Gusztáv
addikt
Na igen, ebben 100%-an egyettértek veled. Nekem is a nagy kedvencek jutnak eszembe: Half-Life, Jagged Allience, Transport Tycoon. Emlékszem még C64-en volt egy tengeralattjárós játék (Red Storm Rising), na azzal mennyit játszottam, pedig nem volt valami nagy grafikája. A mostani játékok többségét meg vigignyomja 1x az ember, aztán kuka. Ami meg tetszene az olyan bugos, hogy néha agybajt kapok tőle (Arma II).
[ Szerkesztve ]
Laci
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a júzereknek nem látható változás. Az generációs számon kell változtatni, hogy felkapják az emberek a fejüket. Mennyivel jobb már a HD 6770 mind a HD 5875. Az NI-re meg ott a 7000. Majd ha elérik a 9000-et, akkor gondolkodhatnak a jelzések változtatásán.
-
Archer
őstag
válasz Silentfrog #73 üzenetére
Metro-val nem játszottam de anno a Crysist először egy elég gyenge gépen nyomtam végig (megjegyzem így is nagyon jól nézett ki) majd volt lehetőségem később jobban kimaxolva is végigvinni és mi volt a különbség játékélményben? Semmi. Az ellenfelek izom grafikán is ugyanolyan hülyék voltak, bénáztak jobbra-balra, az alien anyahajós rész ugyanolyan idegesítő és vontatott volt és kb. ennyi. Felesleges lett volna csak amiatt a játék miatt egy rakás pénzt ráköltenem a gépre, hogy minden csúszkán mondjuk kettővel feljebb tudjak állítani mindent a grafika résznél. Más játék meg nem igényelte a gépfejlesztést mert a 20k-s 3850 nagyon jól megbirkózott mindennel kisebb kompromisszumokkal. Az én véleményem, hogy amelyik játék jó az jó 1280-ban is közepes részletességgel is amelyik meg trágya, azt a Full HD meg a rakás csilli-villi effekt sem menti meg.
[ Szerkesztve ]
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
leviske
veterán
Én csak azt nem értem, hogy ha már erősebb kártya nem jön ilyen architektúrára építve és a NI kártyáktól technológiailag le lesz valamennyivel maradva, akkor miért lőnék el a HD6000 nevet?
Pont azért vezették be a 4 jegyű nevezéktant, hogy az ilyen helyzetekben jöhessenek a xxx5 nevű kártyák.
Nem akarok okoskodni, de nekem a HD5895 (és a butított változatai, tehát: HD5835/5855/5875) sokkal elképzelhetőbbnek tűnik. És legrosszabb esetben a 5900/5700/5600/5500/5400 családot nem érinti majd az ötös végződés.
-
S. Szabi
őstag
"Csináltam egy táblázatot, ahol írom, hogy mit költöttem a gépre 2008-óta, és amikor fellángol bennem a birtoklási vágy valami új dolog után, akkor megnyitom, és elszörnyedek ."
Ez tetszik
Én se nagyon merek belegondolni, hogy 2007 óta mennyit költöttem rá, úgy mindennel együtt, a sz.gép asztaltól kezdve az egerekig, meg minden
-
Gusztáv
addikt
Itt sokan tényleg úgy viselkednek, mintha kényszer lenne megvenni a legmodernebb videokártyát. Szidja mindenki a fogyasztói társadalmat meg a sok pénzéhes céget és közben ő maga is úgy viselkedik, csak ezt nem hajlandó észrevenni. Én elég sokat játszom (túl sokat ), de nekem ezzel soha nem volt problémám, mikor kijött a HD 2000 széria, akkor váltottam 1950pro-ra (9800pro-ról), amikor már kint volt a 4xxx, akkor vettem bagóért 3850-et és még mindig el tudok játszani vele. Most valószínűleg lecserélem egy 5770-re (a fogyasztás miatt is) és amikor az is kevés lesz, akkor veszek még egyet olcsón.
Csináltam egy táblázatot, ahol írom, hogy mit költöttem a gépre 2008-óta, és amikor fellángol bennem a birtoklási vágy valami új dolog után, akkor megnyitom, és elszörnyedek .
Laci
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Ricco_hun #119 üzenetére
miért gennyesre keresik magukat a HD5 szériával.
Már gennyesre keresték vele magukat hidd el. Ezt most brutális haszonnal szórják a népnek, nem úgy mint az ajándék HD4000-es szériát.
MÁS:
Szépen elárasztják a Hd4000-5000-es szériájú radeonokkal a piacot, hogy a játékfejlesztőknek legyen mire építeni az ŐK vonalukon is. Most már azért nem hagyhatják figyelmen kívül a rengeteg radeon júzert a fejlesztők. Ezzel a 6000-es szériával valószínű átfogják venni a vezető szerepet a diszkrét kártyák piacán. -
Himym
senior tag
Köszi akkor már értem pedig kezdtem reménykedni, hogy akkor dobják a 32nmet és áttervezik a Bulit 28ra de nem nyert. Az jövőre jönne nem?
zuchy Hát még én mert már nagyon ideje lenne lecserélnem ezt az AMD Athlon 62 X2 6400+-t zabál mint az álet és fűti a szobát télen nyáron.
Én azt hiszem továbbra is maradok AMD/ATI jójó, hogy 85 gt van a gépbe de ez is selejt termék téren.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Bulldozer a GloFo 32 nm-es SHP technológiájával készül. Azt nem tudni, hogy az AMD tervez-e 28 nm-es CPU-t. Ha igen, akkor erősen valószínű, hogy csak a notis ultra alacsony fogyasztású holmik lesznek ilyenek, de az sem a TSMC-nél fog készülni.
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
Sziasztok.
Ezt nem értem illetve értem miről van szó csak azt nem ha a TSMC törölte a 32nmes gyártástechnikát akkor hogyan fog készülni a BULDOZER 32nmen? Vagy ennek semmi köze a procihoz vagy esetleg az AMD adja ki az első 28nmes procit?
Köszi a helpet.
-
wardred
tag
válasz zsirfecske #75 üzenetére
"minek összevissza letölteni minden warez játékot és végigtolni 1 nap alatt csúcsvégéán csrillió felbontásban? helyette lehet szelektálni és normálisabb játékokkal tölteni az időt, olyanokkal amiket talán eredetiben megvenni is megéri.. "
^ this.
Ezt az elvet követem egy éve, és sokkal jobb és szárazabb érzés, mint mintden szart lewarezolni, aminek tényleg semmi értelme.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Aminek marketingértéke van az a leggyorsabb kártya címe. Nem véletlen csinálta meg anno az NV a GTX 295-öt, sőt még veszteségesen is hajlandó volt forgalmazni pár hónapig. Aztán inkább leállt a gyártás, mert nem volt jó az anyagiakra.
A vészforgatókönyvvel a NI generáció már a HD 7000 nevet kapja. Az új generáció akkor új generáció ha őj chipet terveznek. A Cypress és a feltételezett Lazarus között látható különbség lesz. Az átnevezés, amikor a régi chipet rakják új köntösbe. Ha az NV a G92 helyett tervezett volna egy G102-őt, ami ugyanazt tudta volna, mint a G92, csak valami pici javítást ejtettek volna, akkor senki sem beszélne átnevezésről.
-
tome.jr
addikt
Mint ahogyan a cikkben is írva van a 40 nm-en áttervezett 5xxx széria csak az AMD vészforgatókönyve.
de a friss pletykák szerint létezik a Southern Islands család is, ami egy vészforgatókönyv lehetett az Evergreen generáció modernizálására építve
Kénytelenek voltak most előhúzni a Fermi megjelenése és a TSMC bénázása miatt. Az igazi 6xxx széria jó esetben 2011 Q1-ben jöhetne. Addig is kell valami hírt bedobni hogy árnyalják a Fermi 10-15 % teljesítménybeli előnyét az 5870-hez képest. Akárki akármit mond, a GTX 480 által az nv rendelkezik jelenleg a legerősebb 1 GPU-s megoldással aminek elég komoly reklámértéke van.
De attól, hogy 40 nm-en finomhangolják az Evergreen-t, még nem lesz belőle új generációs GPU. Az architektúra váltás majd csak 28 nm-en jön. Addig ez csak egy átnevezett 5xxx kártya lehet.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz S. Szabi #111 üzenetére
Mostanában nagy adu ász lett ez a "senki sem kötelez rá..." duma. Amíg "csak" egy vásárló vagyok addig pont lesz@rom a cégek érdekeit. Jah, majd még megsajnálom őket, meg empátiát tanúsítok, amiért gennyesre keresik magukat a HD5 szériával.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
sheep
addikt
ezért tök felesleges évente új kártyát venni
kihagytam a dx 10.1-et, én nem bánom
és kihagyom a radeon 5-ös és nvidia fermi vonalat is,úgysem használom ki
jelenleg minden általam használt játék/program normálisan fut a gtx260-al, és ez még legalább egy évig jó lesz9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston Fury Beast DDR5 6000CL30 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
Angel1981
veterán
Sokak számára közhely - de nem hiszem, hogy nagyfokú teljesítménynövekedésre számíthatunk, azt csak a kisebb csíkszélesség adhatja meg.
Mindazonáltal szerintem nem érdektelen a dolog. -
Findzs
addikt
itt semmi nagyobb technikai fejlődés nincsen
szerintem csak finomhangolják az 5000 szériát, nem érdemes rögtön szaladni a boltba mikor megjelenik hogy az ember lecserélje az 5000 -est
aki akkor fog új gépet venni annak érdemes lesz ilyet venniannak idején volt ilyen a 3000 és 4000 széria váltásnál hogy mindkét kártya dx 10.1 -es volt és tulajdonképpen ott is "csak" egy - két apróságot változtattak
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
MODERÁTOR
Te most tényleg nem tudod értelmezni azt, ami le van írva? Épp te idézted: ennél a lapkánál nagyobb változás lesz a HD5000-hez képest, mint a HD4000 és HD5000 között volt. Ezért feltételezi a TSMC-s, hogy ez már a 6000-es széria lesz.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
LackoMester
addikt
Hát igen nincs megállás, ez dolgok rendje.
Engem nemigazán érint a dolog a jelenlegi kártyámmal még 1 ideig elleszek.[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
félisten
HD 6xxx?
Ha csak marketing szempontból nézem, én nem csavarnám a termékpalettát.
Az 5xxx széria átlátható számozását kéne inkább folytatni."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
-
Oliverda
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz ADAM1337 #103 üzenetére
A mostani generáció gyakorlatilag kész. Cedar->Redwood->Juniper->Cypress>Hemlock. Ezzel nem kell csinálni semmit, mert az NV egy Hemlock ellenféllel válaszolt a Cypressre. Nincs értelme bővíteni. Ha valami egészen váratlan ... esetlegesen csoda történik a Fermivel, akkor még mindig ott az árcsökkentés lehetősége. A helyzet teljesen kezelhető egy HD 5890 nélkül is. Sőt aki egy GPU-s premium Radeont szeretne, annak ott vannak a tuningolt verziók. Az Asus nemsokára hozza a Matrix modellt. Az felfogható HD 5890-nek.
Innentől logikus a generációváltás, mert az AMD-nek a HD 5000 már hónapok óta kint van, nem az NV-hez igazodnak, hanem saját ütemtervet követnek, legyen az a terv előre kialakított, vagy idő közben módosult. Gondolom van a tarsolyban B vagy esetlegesen C terv, amiket gyorsan elő lehet húzni. Szerintem a Southern Islands egyértelműen egy opciós generáció, amit a 32 nm-es node törlése hozott a felszínre. Az eddig tudható módosítások könnyen kivitelezhetők, az alaparchitektúra még mindig az R600-ra épül. Gyakorlatilag az infók szerint a Lazarus a Cypress modernizálása, míg a Pulau és a beleillik a Juniper és a Redwood szerepkörébe. A Cedarnak nem lesz közvetlen modernizálása. Az a lapka marad, de ott lesz a Llano, ami az új belépőszintnek foghat fel és erőseb a Cedarnál. Igaz, hogy ez egy CPU-ba épített GPU, de a termékcsalád része. A felhasználó szabadon eldöntheti, hogy vesz egy Llanot, ami a Cedar utódját képviseli, vagy vesz egy Cedart, ha nem akar új platformot építeni. Egyik rendszernél sem akkora szempont a teljesítmény, inkább a szolgáltatás itt a lényeg.
Gyakorlatilag ezzel egy teljes generáció alakul ki, amit kiegészíthet a Kusu, mint pipe cleaner. Tökéletesen illenek az infók az AMD eddigi húzásaihoz, minden elő lesz készítve a Northern Islandshez. Az elnevezés pedig logikusan HD 6000 lehet, hiszen a HD 5000-nél már nem sok szám maradt szabadon a chipeknek. Kicsit HD 2000->3000 váltás.T-bag: A GloFo csak opció még, de a TSMC a fő partner a GPU gyártásában. A 28 nm-re is ők vannak tervezve. Ennek ellenére nyilvánvaló, hogy az AMD lassan áttér a GloFo-hoz, de ezt egy generáció alatt szerintem nem viszik végbe.
[ Szerkesztve ]
-
Ricco_hun
senior tag
Nem lesz ez más mint egy ráncfelvarrott HD5870. Ráteszik a nyáron megjelenő k@rva gyors gddr5 memókat, egy kis chip optimalizálás, mint a 4870--->4890 esetén. Itt sem lesz csíkszélesség váltás. Ez tuti HD5890 lesz, a HD6 széria már 28nm-es lesz szvsz. A 28nm meg hol van még, lehet elcsúszik 2011 nyarára (aztán télre sikerül javítani a kihozatalon ).
Ennyi, valamit ki kell dobni a rev2-es GTX480 (485?) ellen. A jónép meg tejeljen.A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
ADAM1337
nagyúr
Hát én is csak remélni tudom hogy nem kacsa.
Mondjuk jogos az érvelés hd4xxx-nél is becsuszótt a 4770 ami egy bestbuy kategória volt megjelenésekor (Meg úgye 55 helyett 40nm), igaz akkor nem a felső kategóriát célozták meg vele.
Most akkor úgy fest hogy mégis csak valami hasonló lesz csak felsőkategóriában hd5890 v hd6700 néven.
Bár nem hinném hogy hd6xxx nevet kapna inkább csak egy amolyan kihegyezett hd5xxx-et képzelek el.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem hiszem. Tekintve, hogy a TSMC az elmúlt másfél évben nem egy életbiztosítás, érdemes egy köztes generációt beiktatni. Mellesleg ez illik az AMD eddigi stratégiájába. Ott is van a Pipe Cleaner chip, ami a Kusu lenne, ezzel meglehet az adatgyűjtés a 28 nm-es noderól, így a Northern Islands-ot megfelelően alakíthatják. Most a TSMC legjobb esetben 2010Q4-ben már gyárthat 28 nm-es lapkát, de a 40 nm-es node is elérhető 2008Q4 óta, és ebből 2009Q2-re lett egy RV740. Most 2010 van és mondjuk rá, hogy kezd az egész összeállni. El nem lehet képzelni, hogy mi lesz 28 nm-en. Az sem biztató, hogy a 32 nm-ert törölték, ilyenre még sosem volt példa a TSMC-nél.
Eddig nekem a Northern Islandsről az nem állt össze, hogy megjelenhet-e egy teljes felhozatal 2010-ben, mert Dirk papa nagyon ígérgette, hogy itt next gen lesz. A Southern Islands viszont ebbe a képbe teljesen beleillik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen széket vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Februárban megjelenhet a HyperOS 2.1 nemzetközi verziója
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...