- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Fujifilm X
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sapika65
csendes tag
Mi fog itt kihalni?
E pillanatban a minőségi kompaktok terén fantasztikus a fejlődés LX3, S90, ... XZ1 ... Nem tűnik úgy, mintha itt lenne várható bármilyen kihalás.
Vennék én a topiktársak tanácsára az XZ1 helyett PEN gépet, vagy Panasonic M4/3-ot, ha lenne hozzájuk nagy fényerejű alapzoom. De nincs, csak a tükörreflexeshez Olympusokhoz találtam, és azt is 180.000 Ft-ért. A kérdés az, hogy miért a minőségi kompaktot fejlesztették, és miért nem a mikro 4/3 vonalhoz alkottak inkább sürgősen valami olyasmi objektívet, amelyet pl. Merkutio_ használ a Pentax tükörreflexesén (17-50mm/2.8). Úgy tűnik, ők is, meg a Panasonic is a minőségi kompaktversenyt érezték sürgetőbbnek.
Persze az evolúció megy, így valaminek ki kell halnia majd, de ez a valami szerintem a belépő szintű tükörreflexes lesz. Úgy vélem, a tükörreflexes a félprofi és profi szinten virágzik majd továbbra is, de nekünk, plebsznek kényelmetlen a használata, mert többet kell vele hajlongani, térdelni, hasalni, és még csattog is ... Amellett minket az is zavar, hogy fényképezéskor a tükörreflexessel a valóságot látjuk a tükörben, nem pedig azt, hogy a gép ebből majd mit hoz ki.
A fedélzeti számítógépek teljesítménye pedig szemlátomást még mindig duplázódik háromévente, van tere a fejlődésnek a kompakt és az M43 vonalon ...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Építő/felújító topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- PH! Darts
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.