Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Freddy76

addikt

válasz undark #92 üzenetére

Hűha, ismét egy szuperokos újonc a fórumban, aki tizedik hozzászólásában már a passzátszelet fingja...
    Sorrendben:
    1. Te lesz.rod a kontrasztalapú fókuszt, okés. Nyilván nem szívtál még frontos-backes obival tükrösön (vagy egyszerűen nem vennéd észre, ha fókuszhibásak a képeid...). Én visszasírom az em-5-öt, miután lecseréltem d7000-re, és kb. két hónapig ment a kalibrálás meg a szervíz, mire eljutottam oda, hogy pontos a váz.
    2. Szaggató evf: nos, egy jó evf nem szaggat. Nekem már az em-5 sem szaggatott, az újabbak még jobbak. Sötétben pedig legalább látsz valamit, míg az ovf-ben semmit. Ja, ev-f van a legtöbb panában is, pl.
    3. Igen, sokat bír jó esetben, de elromolhat. Vagy még rosszabb, a d600-ban (ami ff) olajozza a szenzort. Emellett hangos.
    4. Élő hisztogram: újfent bölcs kinyilatkoztatás, te nem használod, ergo felesleges, aki használja az béna, hülye, miegymás. Nos, azért, mert te nem tudod használni, még lehet, hogy van értelme.
    5. Szenzor méret, bokeh, miegymás: nincs kutyám, kompaktom csak egy, egy fuji x20, ami tudtommal nem árulnak a tesco-ban. D7000-ret használok fő gépként, és szoktam játszani a mélységélességgel (figyeled, még a nevét is tudom!), de ugyanezt megtudtam csinálni m4/3-on is: [link], vagy [link]. Ráadásul - vissza az af-hez - az olyval sohasem kellett attól félnem, hogy vajon éles lesz-e a szem: ha oda fókuszáltam, éles volt. Arról már nem is ejtek szót, hogy a két oly-s kép sima jpg, nikon ilyet nem tud. Ha pedig neked a minőségi (ne adj' isten, profi) fotózás a picsányi dof-fal egyenlő, hát gratulálok.

Az összehasonlításod nagyjából annyira bölcs, mint leszólni valakit, aki vett egy új volvo kamiont azért, mert ennyi pénzért már egy sportkocsit is vehetett volna, és az mennyivel gyorsabb.

Az utolsó mondatod pedig már előre sejteti, hogy mennyire fogsz adekvát választ adni. Sokat elárul rólad, miként általában a stílusod is, hogy pontosan mit, nem írom le, úgyis kimoderálnák.

Új hozzászólás Aktív témák