Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
A lézeres példából megérthető. A mikroszakkádok, vagy eye tremor 70-90Hz körül vannak, tehát a szem folyamatosan remeg 70-90Hz-en, mivel az RPE-nek és a ganglionoknak is folyamatos stimulációra van szüksége. Mozgásnál ha egy OLED/LCD sample & hold-dal kirakja a 24p-t, akkor az 1 pixeles lézer még kusza folyamatos vonalként jelenik meg a retinán. Azaz blurt látsz. Ha a 24p-s képet 600Hz-en villogtatod, akkor pedig egy pontsorozatként reprezentálódik a mozgás. Ha 1080p-t nézünk, akkor sok pixel diszkrét időbeli pontsorozatából fog állni a mozgás, magyarul élesnek látod a képet. Ha sample&hold van, akkor pedig van ideje "beégnie" a retinába a képnek, és a retinádon lesz az utánhúzás. Ha mondjuk 1200 Hz-en villogtatod a képet fekete, kép, fekete, kép, akkor kb szimulálod a plazmát, és diszkréten ingerled a sejteket.
Az, hogy ezt valaki vibrálásnak érzi, az tényleg megszokás kérdése. Régen nem zavartak minket a CRT-k, de most rosszul vagyok, ha 10 percet el kéne tölteni előtte, illetve egy valamelyik Pana TX (G30? passz)előtt is megfájdult a fejem annyira vibrált. Lehet ha 1-2 hétig nézem akkor adaptálódik az agyam hozzá, és nem zavart volna... de örültem, hogy megszabadultam a vibrálástól CRT-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 5600X Wraith Stealth dobozos - Aqua garancia 2026.03.07-ig (AM4)
- FUJITSU CELSIUS W5010, Intel i9-10900K, 64GB, 1TB SSD, 2TB HDD, NVIDIA Quadro RTX4000 8GB
- Playseat evolution alcantara , black
- iPhone 17 Pro Max Karl Lagerfeld tokok
- Gamer Szörnyeteg PC Ryzen 7 5700X3D NITRO RX 7800 XT 64GB RAM Full Corsair RGB
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P1 G2 - i7-9850H I 16/256SSD - 32/1TB I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest