Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Ren Hoek

veterán

válasz sb #181 üzenetére

A lézeres példából megérthető. A mikroszakkádok, vagy eye tremor 70-90Hz körül vannak, tehát a szem folyamatosan remeg 70-90Hz-en, mivel az RPE-nek és a ganglionoknak is folyamatos stimulációra van szüksége. Mozgásnál ha egy OLED/LCD sample & hold-dal kirakja a 24p-t, akkor az 1 pixeles lézer még kusza folyamatos vonalként jelenik meg a retinán. Azaz blurt látsz. Ha a 24p-s képet 600Hz-en villogtatod, akkor pedig egy pontsorozatként reprezentálódik a mozgás. Ha 1080p-t nézünk, akkor sok pixel diszkrét időbeli pontsorozatából fog állni a mozgás, magyarul élesnek látod a képet. Ha sample&hold van, akkor pedig van ideje "beégnie" a retinába a képnek, és a retinádon lesz az utánhúzás. Ha mondjuk 1200 Hz-en villogtatod a képet fekete, kép, fekete, kép, akkor kb szimulálod a plazmát, és diszkréten ingerled a sejteket.

Az, hogy ezt valaki vibrálásnak érzi, az tényleg megszokás kérdése. Régen nem zavartak minket a CRT-k, de most rosszul vagyok, ha 10 percet el kéne tölteni előtte, illetve egy valamelyik Pana TX (G30? passz)előtt is megfájdult a fejem annyira vibrált. Lehet ha 1-2 hétig nézem akkor adaptálódik az agyam hozzá, és nem zavart volna... de örültem, hogy megszabadultam a vibrálástól CRT-nél.

Új hozzászólás Aktív témák