- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Ren Hoek #123 üzenetére
Tehát 3 megoldás létezik, vagy BFI, vagy interpoláció, vagy eleve 50-60 FPS-el vennénk fel a filmeket. Utóbbit sokaknak nem veszi be a gyomra, mert teljesen elveszti a filmélményt. A film 24p-s és kész. Nagyon remélem soha nem állnak át, mert akkor én nem nézek új filmeket/sorozatokat inkább. Mintha egy PC játékot néznék kb.
Szerintem a BFI nem megoldás. Vagyis nem az interpolációs vagy eleve magas fps-sel forgatott anyagokkal egyenrangú.
Másik topicban fejtettem ki bővebben, de ezt kb. te is leírtad már: A BFI az LCD panel response time-ján javít az átmeneteknél. De mivel egy 24p mozinál kevés/lassú az átmenet (mert kevés a képkocka), valamit általában a blur miatt kevésbé éles eleve a forráskép ezért nem igazán számít ez a gyorsítás.
50-60Hz-es vagy arra felinterpolált forrásnál már számíthat.
Sztem ennyi a lényeg.Vicces, hogy hülyeségekhez mennyire ragaszkodnak emberek. Egy Olednél is ezt hozzák ki szarként egy jóval gyengébb plazmával szemben. Ez olyan mint valamelyik topicban amikor a CRT színvisszaadásáról, gyorsaságáról és felbontásfüggetlen képéről regéltek. Amiből a fele nem igaz, mellé meg volt villogás, sugárzás, kis képátló, kis felbontás, de ami a lényeg: tökéletesre alig belőhető geometria, fókuszhiba, konvergenciahiba, stb... utóbbi szempontok szerint minőségi kép a méregdrága modellek kivételével alig volt jellemző. A legtöbb kommersz típus meg egyenese szar, használhatatlan, elviselhetetlen volt kb a mai megjelenítőkhöz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sofabaton (logitech harmony alternatíva)
- Energiaital topic
- World of Tanks - MMO
- Sorozatok
- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Hálózati kábelek és szerelésük
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPhone topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 mini Kompakt erőgép, megbízható teljesítmény 256 GB
- Honor Magic V5 Ultravékony hajlítható, 120 Hz LTPO kijelzők 16/512 GB Garancia 2028. 08. 25-ig
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Acer Predator Helios 300 - PH315-51
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook S762 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I DP I W10 I Garancia!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest