- Micro Four Thirds
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple notebookok
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zslt5
csendes tag
Sziasztok!
Lg magikus remotés tv-m váltanám Xiaomira kizárólag online tartalmak nézésére!
Kérdésem lenne, hogy külső alkalmazások telepíthetőek rá?
Gondolok itt elsősorban youtubevanced stb és a digi online fut rajta playről vagy külső apk telepítve? Válaszokat köszönöm szépen előre is. 😊 -
csandris
csendes tag
Sikerült venni egy majdnem ilyen csodát. Mi TV 4s 55 lett. A legnagyobb problémám vele (1), hogy nem tudom a távirányítójával bekapcsolni. A szerviz szerint jól működik, megnézték. HDMI-porton keresztül sem tudom bekapcsolni digi set top box-szal, hiába állítom be a HDMI menüben, hogy vezérelhető legyen. A másik probléma (2), hogy a TV csatornákat abc sorrendbe rakja kereséskor (ez szoftver frissítés óta van, az első keresés még jó volt). A szolgáltató olyan szépen összeválogatja tematikusan a csatornákat, miért kell összekeverni? (3) Eddig még nem sikerült képet küldeni rá telefonról, vagy laptopról. Gondoltam csak régiek, nem támogatnak valamilyen új protokollt, de most újabb telefonnal, új laptoppal sem megy. (4) az időzített kikapcsolást nagyon elrejtették a menüben. Mire beállítom, elkopik a távirányító. Ha bárki tud ötlettel/információval segíteni ezek megoldásában, kérem írja meg! Köszönöm!
-
persil
nagyúr
Tudom, hogy a "picit hozzateve..." egy igazi csapda es a csillagos egig lehet eljutni vele, de jelen esetben tenyleg ugy erzem, hogy akinek kereken ennyi penze van tv-re, az birjon ki a regivel meg egy keveset es potolja ki egy kicsit az arat.
Alig tobbert sokkal jobb kepu tv-k vannak, nagyobb meretben is, ha arra van igeny. Jatekhoz nagyon nem ok az input lag, a szellemkep, problemas mozgas megint csak szomoru, a hdr kvazi non-existent, a fenyero nagyon keves es annyira nem is olcso, szoval nem ertem a keszuleket.
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
TeeJay
félisten
-
gabel
csendes tag
Annak akinek vettük teljesen mindegy, hogy 3K, vagy 4K. A sport csatornák is legjobb esetben 1080p agyontömörítve. A magic remote inkább hátrány lett volna mint előny. A keret 100e volt és sajnos a 7300/7400 most 120 körül vannak, az nem fért volna bele. Az előző TV elromlott, így nem lehetett várni, hogy kari után hátha lesz jó áron 7300/7400. Erre mondtam, hogy ilyen igényekkel ez teljesen jó oda (tény, hogy ezt nem fejtettem ki ennyire részletesen az előző írásomban). Magamnak természetesen 7400 alá nem nagyon mennék, és méretben is jobban preferálom az 55-65 vonalat, de az már anyagilag is egy (vagy kettő) fokkal magasabb liga. Azért köszönöm a kiegészítésedet, mert ha valaki más is olvassa, akkor így kerekebb a történet és jobban eldöntheti, hogy mit ér meg neki +20e. Hogy a témához visszakanyarodjunk, akkor ne a 7000-es, hanem a 7300/7400-hez hasonlítsuk ezt a Xiaomit. Kb. azon az árszinten kéne lennie, hogy versenyképes legyen. Olcsónak pedig akkor mondhatnánk, ha még ezen árszint alá is menne. Pedig a Xiaomi-tól nem áll messze az a stratégia, hogy a hasonló tudású készülékek alá menjen árban. Bár lehet csak kivárnak pár hetet és karácsony után már 100e körül lesz.
-
Én az átlátszó talpakat preferálom, olyan mintha lebegne a tv... Na ez nem olyan.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
-
duke
aktív tag
Tevenek eleg kicsi. Biztos hogy ez nem egy uj Xiaomi telefon ? Peldaul : Redmi note 43 ultra pro ?
-
TeeJay
félisten
-
gabel
csendes tag
Most vettünk (nem magunknak) egy LG 43UN70003LA-t a Tesco-ban 99-ért. Szerintem az jobb vételnek tűnik. Nekem semmi bajom az IPS panellel (van két régebbi LG tv-m IPS-el). Akinek vettük Ő is inkább sport-ot fog nézni rajta, így oda szerintem teljesen jó ez. Ár/érték arányban tökéletes.
-
törölt tag
válasz #16820480 #61 üzenetére
Ez filmekre vonatkozik, csak van egy sanda gyanúm, hogy itt kimondatlanul is játékra, konkrétan a GTA V-re kéne gondolni már megint (meglepne, ha nem). A VA-nak pedig a játékban jelentkező ghosting az egyik fő problémája, amiért sokan nem szeretik. Magas képfrissítés mellett főleg, ami ezt a tévét mondjuk épp nem érinti.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dr. Akula #60 üzenetére
Ez azért nem igaz, hogy mindenben. Kontraszt, fekete jobb szokott lenni. Betekintési szög gyengébb. Ha egy jó VA-t teszel jó IPS mellé, akkor ezek a jellemző eltérések, nem a mozgás (csak példaképp, a Sony a felső kategóriás LCD tévéiben VA panelt használ, az egyik legjobbnak mondják őket mégis mozgásmegjelenítésben a piacon). Ha meg szart, akkor kereshetünk olyan IPS-t is ami még 100% sRGB-t sem tud
[ Szerkesztve ]
-
Cooper911
senior tag
" a szimpla, vékony kávákkal övezett kijelző "
Most dupla kijelző vagy dupla káva hiányzptt a tesztelőnek?
Vagy azt hitte, hogy az egyszerű szó szinonímája a szimpla?[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
-
Dr. Akula
félisten
Kis pénz, kis foci.
-
félisten
Ígéretes. Picit TCL utánérzés.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
GIJoe
addikt
758$ az 55" QLED 2.1 hdmi 30W speaker, android tv, még lesz ebből valami a végén...
-
Cabrioka
újonc
Ezzel mellélőtt a xiaomi, pedig szeretem a termékeiket.
-
dementor
aktív tag
A tesztért köszönet, az eszközért már kevésbé a gyártónak.
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
siposz
aktív tag
válasz Freeman961 #46 üzenetére
Pontosan ugyanarra a panelre épül mint a
AOC CU34G2
AOC CU34G2XOlyan nagy különbség nem lehet a két monitor képe között. Nekem egy CU34G2 van, de sajnos baromira nem értek a monitorokhoz, úgyhogy csak egy semmitmondó "nekem tetszik"-re fussa.
-
zseko
veterán
Gyártó honlapja:
És erre be van linkelve egy hoki magyar oldal, ami hírből sem ismeri a tévétHR24.hu
-
--HARDCORE--
senior tag
Gyorsan meglestem: ennyiért nem találtam semmit.
70-től van 40"
85-től 43".
Alatta meg nincs 4K-s TV.
Inkább 96ért egy zöld csíkkal egy 60". Ezek a kis vackok nem érnek ennyit.
#4 +1
#8 Volt az nemrég 58"-osban is 112ért. Páran jól jártak vele.Entering the Ryzen arena for the first time at 2024.02.08?
-
L4mie
veterán
Hát elég gyér, kb. 80k-s mezőnyben futhatna...biztos drága a szállítás ....na majd lesz jobb..
Kedvencem amikor OLEDhez van hasonlítva a 120k-s tv feketéje
Hümm hümm....megy ez a skoda 150-et...na de nem az igazi mert a lambo megy 200-at 3-asbanDolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Freeman961
csendes tag
Ez így valóban gyengusz és ár/érték arányban sem az igazi...
OFF: Engem a Mi Curved Gaming Monitor érdekelne, ami ezzel a TV-vel ellentétben már a hivatalos, Lurdys boltban is elérhető. Valakinek tapasztalat azzal?
Esetleg egy teszt nem várható ahhoz? -
azbest
félisten
válasz #16820480 #43 üzenetére
A legtöbb 100e alatti androidtv boxban kb ugyanolyan amlogic chipset van, főleg azokban, amelyek valós licenszel mennek és 4k netflix hivatalosan támogatott. A google legújabb donglejében is egy változata van
Szóval xiaomi esetén a vas éppen elég erős lenne. Csak főverzió váltás után általában még elég bugos a rendszer, mert kicsit balfaszok a xiaomi tévés fejlesztői. Bár a 9-es rendszer már sokkal simábban indult. Meg az sem rossz, hogy a 2016-os mibox3 -ra a mai napig van frissítés (6-os rendszerről 9-esre frissítve).Az biztos, hogy lehetne jobban csinálni. Egyébként már úgy vagyok az okos rendszerekkel, hogy éredmes valamelyik olcsóbb alternatívát is tartani talonban, például egy firetv sticket. Mert van, hogy az okos alkalmazást cseszi el a szolgáltató egyik platformra. Hol az lg webos-en rohad le egy időre pl hbo go, hol a chromecast módú döcög, hol az androidtévés kehes az emberek panaszai alapján. Szóval, ha több lábon áll az ember, akkor idegeskedés helyett szimplán átkapcsol a másik rendszerre és nézi tovább a tartalmat.
-
törölt tag
Ez van, ha valami szar hardvert tesznek valami alá. A 16-ban vásárolt LG tévémen olyan lassú már a menüben lépkedés is, hogy inkább vettem hozzá egy droidos boxot, azzal legalább használható volt. A mostani (jóval magasabb kategóriás) Sony tévém meg teljesen oké sebességet tud.
-
GIJoe
addikt
December 16. a QLED start, mondjuk év végéig befuthat 1 teszt, és 1 jó ár...
-
Xero
nagyúr
válasz Georgexy_hun #31 üzenetére
Van itthon egy MiBox S 4k amit hasznaltunk oregecske TV-hez ugy egy evig.
Rendszeresen fagyott, ha ranyitottunk youtubeot, netflixet es plexet, akkor 1 nap utan hard reset, kulonben dog lassu volt es/vagy merevre fagyott. Igen latest sw verzio volt mindig rajta. 4K Youtube nagyon fogta es egy app switch mar akados volt onnan.Ezzel szemben WebOS 4.5-os LG picit gyorsabb, es soha nem fagy merevre. A motion iranyitas neha szinten meggyorsitja szamomra a navigaciot, de az nem igazan tartozik ide.
Egy 20e Ft-os szukseg okosito dobznak elnezem a fentebbi dolgokat, egy 100+-os TV-nek mar nagyon nem.
-
MeszesKPT
őstag
Átlagos felszereltségű, átlagon aluli képminőségű, átlagosnál drágább tévé. Ez így nagyon kevés az LG és Samsung ellen.
-
Gusztáv
addikt
Új belépőként ez nagyon kevés lesz, nem igazán tudnék indokot felhozni, miért éri meg ez a tv a félig lefordított menürendszerével jobban, mint egy hasonló árú (vagy akciósan még olcsóbb) LG vagy Samsung tv a jól bejáratott rendszerével, vagy egy halom más márka.
Laci
-
kenand
veterán
Én 55-öst írtam...az volt 133K a mediamarktban, Edigital drágán adta (mást akciózott). vettem is egyet, mert tönkrement a 7 éves LG a fiam lakásában (évekig családi TV volt, 1 éve került oda)
Szakmai körökben a WEBOS-t tartják a legjobb okosTV rendszernek..
TV boxokat használunk általában CoreEleccel, csak a netflix fájdalmatlanabb okos TV-n[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Valószínűleg rossz tévével próbáltad. Előzőleg webOS volt, gyötrelmesen lassú azon a tévén. Most Android van, megy mint a villám. Fagyni szintúgy fagyott a webOS is appokkal. Alkalmazást meg azért tenne rá az ember, hogy kibővíthesse a funkcionalitását, amennyiben szükséges. Ha nem szükséges, akkor meg kb tök mindegy milyen rendszer fut rajta igazából.
-
atike
nagyúr
válasz Georgexy_hun #31 üzenetére
1 - ez hogyan jön az Android TV-vel való problémára..?
2 - mi a könnyű? más okos tévén talán nehéz...?
3 - a tévé nem tévézésre való...? Lásd 1-es pont... miért jó alkalmazást telepíteni rá...?
4 - lehet én nem jó tévén próbáltam, de amit én eddig láttam Android TV-s tévét az minden volt csak nem gyors...
5 - kinek mi, én is szeretem a sötét designt...
(6) - mi a helyzet az akadással, fagyással, android alkalmazás (esetleges) hibás működésével...?Mondom ezt úgy, hogy csak az öcsémnél és az egyik havernál láttam Android TV-t... Otthon Samsung, Panasonic és Philips van - mind a saját rendszerével.... Apróságok vannak amik bosszantanak, de egyiket sem adnám Android TV-ért...
-
Georgexy_hun
tag
Mi a bajotok az Android TV-vel?
1, A TV tv-zésre való. - A képminőség a lényeg.
2, Könnyen el lehet érni a felületről az összes Stream szolgáltatást? - Igen
3, Lehet rá szinte bármilyen Andriod alkalmazást telepíteni? -igen (Szinte)
4, Gyorsabb, mint a legtöbb tv? -Igen
5, Sötét design miatt nem égeti ki sötétben sem az ember szemét. - nekem fontosSzerintem az Android TV jobb, mint a WebOS. Mondom ezt 2 LG-vel itthon.
Az egyikre rákötöttem egy Shield TV Pro-t a másikat meg egy HTPC hajt meg. A tv menüjét szinte nem is látom.[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
unalmas külső.
Milyen egy dizájnos külsejű tévé, mikor nem a kávát, meg a talpakat nézed ( főleg ha felfúrod a falra)? Samsung?a kijelzője tényleg pocsék, az android tv felülete meg tényleg javításra szorul, de minden android tv-s eszköznél.
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Krugszvele
senior tag
"Android TV okostévérendszer" - kösssz kihagyom.
-
kenand
veterán
10 000Ft-tal drágábban 55" LG 55UN74003lb (IPS) kapható (Mediaban hétvégén 134000Ft volt) . Ennél a Xiaomi TV-nél biztosan jobban megéri....Most sima LCD-knél 55"után van árugrás, kisebbek alig olcsóbbak.
-
asdf_
veterán
-
akaido
addikt
Kösz nem kérem, ennyiért, ekkora tudással meg találnék jobbat, szebbet, okosabbat. (no a végére újranősülők?)
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Noukoum
veterán
Az a helyzet hogy a telefonjaikkal ellentétben a xiaomi tv árak itthon maximum csak versenyképesek. Ilyen tv-t szerintem tényleg csak az vesz nálunk aki Xiaomi “fan”.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Armagedown
őstag
Ezen most mi az olcsó?
Százával vannak hasonló tévék hasonló áron“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Johnny
senior tag
-
fotel
aktív tag
Inkább egy használt qled.
-
Pro Koryak
addikt
Hát ez minden csak nem olcsó 125e-ért 43"-ban!
Mivel nemrég kezdték el nyomni a tévéket, nem ártana leszállni a magas lóról.
Ez a tv mx. 80-90e között reális is lenne.
Most vettem szülőknek 79e-ért Hisense 43A7100F-et.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
"A képalkotási technológiából fakadóan a hibátlan, 0 cd/m² fénysűrűségű fekete és ezáltal a végtelen kontrasztarány megteremtésére nincs mód, ennek megfelelően a fekete helyett inkább csak nagyon sötét szürkét látunk"
Ennek a mondatnak az eleje és a vége egymásnak ellent mond. Akkor most mi?
VA panel technológiájából mióta fakad 0 fénysűrűségű fekete? -
strogov
senior tag
Gondolom mert kb. ennyiben ki is merül. Holott maga a rendszer azért jóval többre képes lenne. Mi Box 3-ban nem zavar, mert erre vettem. A cikk írójának nem tudom mi baja vele.
Nekem alapvetően az a bajom, hogy itt egy okos tvnek nevezett cucc, de az okos tartalmat még mindig nem képes overlay-ként kezelni, de még opacity-vel sem. 35 évvel ezelőtt a videoton teletext-es tvnk is tudta ezt a hatalmas feature-t.
Úgyhogy ha nem akarok elnyomni a meccsről, vagy sorozatról egy keresés erejéig, akkor bohóckodhatok PIP-pel. Az meg valami hihetetlen sci-fi, hogy ez az rápakolt felület real-time infot adjon az adott helyzetben egy meccsen. Pedig technikailag kb. faék lenne. -
Johnny
senior tag
Olcsóval vitatkoznék. Pont az előbb néztem ilyen méretű televíziókat az Edigitalnál, elég sok van 65-70e-s árkategóriában. Ez meg 60e-rel drágább.
-
veterán
nekem hatalmas csalódás ez a tv, ennél azért többet vártam volna, az ára szerintem meg nem jó én drágának tartom, kimondottan rossz vételnek tartom.
duree54
-
osztraksajt
őstag
És akkor még nem is említettük az 55"-os hisense-eket ennyiért, amik ár-érték arányban keresztbe elnyelik ezt, és a képminősége is simán van olyan mint ennek, sőt.
Más:
Én egy Mi box S-en használom ezt a felületet, nekem semmi bajom vele, én inkább előnyének sorolnám, az lg féle webos után nekem felüdülés. Játszani nem játszok így arról nem tudok nyilatkozni, de pl a beépített Chromecast kimondottan király. A távirányító nagyon lecsupaszított, egy play-pause, léptetés azért minimum kéne legyen rajta. -
atike
nagyúr
"Több hazai weboldalon, többek között az egyik nagy forgalmazóén is, IPS paneltechnológiát társítanak hozzá, de méréseink alapján egyértelműnek tűnik, hogy VA típusú megjelenítőt kapott"
Ez azért komoly...
-
félisten
10k HUF-al drágábban már UN7300-as LG-k kaphatóak 49-50" méretben... nem hiszem, hogy ezek mellett labdába rúghat.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Bear
aktív tag
Én komolyan nem értem, hogy mi ez a nagy ellenérzés az Android TV-vel szemben. Nekem semmi bajom vele (TCL tv), a menü kellően gyors, és Youtube-ra, HBO Go-ra meg Netflix-re tökéletes. Persze van hova fejlődni, azt látom én is, de melyik rendszernél nincs így?
-
GIJoe
addikt
Lehet hogy én vagyok naiv, de sziamónikától mindig vmi avantgárdod várnék bb árral...
Amit el tudnék képzelni: Kooperáljon pl. a Hisense gyártóval vegyen 50" QLED paneleket, és vmi olcsó brutál erős 4 magos amlogic procival androidTV vel, megszórni a népet pár millió db számmal... -
Thor71
tag
Dizájn? Ez most komoly? Minden tv ugyan olyan szemből egy nagy panel és lehető leg vékonyabb keret. Mégis mit lehet ezen látványosabbra csinálni? Tényleg csak kérdezem
-
törölt tag
Ennek eggyel csokottebb verzioja van nekem (MiTV 4a 43"), Patchwall-lal szallitva. Arra nagyon jo, hogy a tobbiekhez kepest sokkal olcsobban ad HDMI megjelenitot, illetve nincs panasz plexre sem, igy az elalvas elotti utolso fel oraban kivaloan lehet rajta Grace Klinikat nezni.
-
joey04
titán
Olcsó húsnak...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest