- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- RAM topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
A böngészés nekem nem tűnt fel jópár hét HD530 közben, a 4K@60Hz meg a néhány új feature nyilván el tudja adni annak, akinek ezek számítanak. A kérdés csak annyi, hogy ez mennyire széles kör.
(#89) zoltanz: értelme abszolút van, műszakilag teljesen jó termék, csak a 70 USD-s ár nagyon leszűkíti, kinek érdemes ilyenben gondolkodni. 55-60 USD-ért univerzálisan is versenyképes lenne.
-
pengwin
addikt
Ez a HDMI port verziószámától függ, ami meg úgy tudom a GPU csip függvénye.
NV dVGA-in a 900-as szériától van HDMI 2.0b, ami 4K@60Hz-et tud maximum átvinni, AMD-nél ez az RX 400-as szériától lett ez alapfelszereltség.
Előtte többnyire HDMI 1.4-et használtak a gyártók, ami max. 30Hz-es képet tudott 4K-n kipréselni magából.
Mindezt annak ellenére, hogy már korábban is lehetett volna használni a HDMI szabvány 2.0b verzióját, csak akkor eggyel kevesebb dolog ösztönözte volna az embereket a váltásra. -
Milka 78
nagyúr
Nekem és sokaknak nincs igp a kisgépében.Magával a procival is elégedett vagyok,max egy alulfeszelt fx menne a gépembe,de semmiképpen nem akarok platformot váltani (max egy kis Ryzen amiben szintén nincs igp pepill).Ellenben a 6450 kezd kevés lenni,a támogatása is legacy (1.5 éves driver és az is a crimsonos bughalmaza.A másik meg lassan 2 éves),4k/60fps/hdr felejtős.Kell egy kari ami hasonló fogyasztás mellett,passzívan,kiküszöböli a fenti hiányosságokat.
Jó az ára az nem reális,de remélhetőleg az nv is felébred és leviszi az árát. -
PuMbA
titán
Ezek egyéni problémák lehetnek, ugyanis nálunk a cégnél semmi probléma sincs az Intel GPU-kkal: HD 4000, HD 4600, HD 5500 és HD 530-cal szerelt laptopunk is van. Egy laptopon 2 plusz monitor is simán elketyeg, egyik VGA-n másik HDMI-n és semmi gond sincs. Az én laptopomba a HD 4000, ami egy 2012-es Intel VGA hibátlanul megy a legfrissebb Windows 10-zel...szóval támogatásból 5-ös az Intel
Szüleimnek HD 510 van otthon, semmiféle hibáról nem számoltak be és én sem láttam semmit, ha éppen arra járok, nekem pedig most egy HD 610 van, amivel néha játszok és szintén hibátlanul megy. Előtte AMD-m volt évekig és semennyivel sem rosszabb az Intel drivere.
-
Hová szánják? Hová kell olyan megoldás, ahol fontos a fogyasztás, de nem elég az IGP, ugyanakkor az ár / teljesítmény kevésbé fontos? Komolyan érdekel.
Megjegyzem, bármi is a válasz a fentire, ez akkor is egy niche termék (még ha jó vásárlóerővel rendelkező niche-ről is van szó - ennek szól a fenti kérdés). Az én egy darabomnak meg végképp semmi köze a témához, mert a termék piaci elhelyezkedéséről írtam, nem pedig a személyes preferenciáimról.
-
pengwin
addikt
"Én már úgy vagyok vele, hogy akár szervernek szánt gépbe is inkább dobok egy GT710-et, mert ha az IGP driver miatt kékhalálozik random a gép"
- Mégis milyen szerver kékhalálozik az IGP driver miatt?"Otthoni NAS+HTPC: Celeron N3150, fantasztikus kis szerkezet, tényleg, idle 10W-ot eszik, Win7 alatt elég megbízhatóan megy. Win8.1 alatt[...]"
-NAS-ra, HTPC-re minek Windows?!
Ahogy egyébként a szerverre is ugyanez lenne a kérdésem...
Ráadásul gondolom legális Windows-zal játszadozol ezeken a gépeken, mi több, a szerver kaidással, mert ugye az dukál ilyen feladatok mellé.Vicces, amikor valaki panaszkodik egy hsz-ben, amiből látszik, hogy a kalózwindows van mindenhová feltéve, mert nem kell az ingyen OS ami sokkal jobban ellát bizonyos feladatokat (pld.: szerver, HTPC, NAS).
-
Ezt a 64 bites marhaságot elfelejthetnék végre.
-
EV6
csendes tag
Sokan emlegetik az Intel IGP teljesítményét, én is szóba hoztam. Elméletben jól hangzik, hogy akár HEVC dekódolást is tudnak az újabbak, meg az Iris micsoda meglepő teljesítményt tud játékok alatt (khm...), Abu is szokta emlegetni, hogy DX12 feature level akárhányat csak az AMD és az Intel tud, stb.
Na ennek semmi jelentősége, amikor a gyakorlat meg úgy néz ki, hogy ha két év után megjelenik egy új driver az addigi, ismert bugoktól hemzsegő helyett és véletlenül még fut is Win10-en kívül bármin, akkor konfettit szórunk meg fújjuk a trombitát.Ez általában inkább nem szokott megtörténni.
Én már úgy vagyok vele, hogy akár szervernek szánt gépbe is inkább dobok egy GT710-et, mert ha az IGP driver miatt kékhalálozik random a gép, ami sajnos megtörtént nem egyszer, akkor hiába lenne bőven elég a teljesítménye...
Otthoni NAS+HTPC: Celeron N3150, fantasztikus kis szerkezet, tényleg, idle 10W-ot eszik, Win7 alatt elég megbízhatóan megy. Win8.1 alatt pillanatokra elveszti a HDMI-t, elmegy a hang végleg és csak az újraindítás segít, desktopra kidob valamilyen IGP-re vonatkozó hibaüzenettel, stb. Megoldás nincs. Driver nem jön.
Frissen összerakott i3-7100 desktop: szintén Win7 ment rá - IGP driver ott van az alaplapgyártó és az Intel honlapján is x86 és x64 verzióban is és: "This computer does not meet the minimum requirements for installing the software." Ennyi. Külföldi fórumok is tele a hibával. Megoldás nincs. Új driver nincs. Ment bele GT710 és Integrated graphics: Disabled (4 life).
Egyszerüen számításba sem szabad venni, hogy Intel IGP-t BÁRMIRE lehetne használni, a szoftveres részbe, supportba olyan szinten beleszarnak.
-
arabus
addikt
Teszt:
[link] -
kuniS
újonc
Ez jobban fog fogyni, mint a sajtburger!
-
Háborogni valóban semmi értelme egy áron, de minősíteni, értékelni attól még lehet. Ez a kártya 70 USD körüli áron indul. 15%-kal drágábban van 40-50%-kal nagyobb teljesítmény (RX 550), 50%-kal drágábban pedig dupla (RX 460, GTX 1050). Ezért ez a teljesítmény ezzel az árazással általánosan nem versenyképes, csak niche esetekben.
Legyártani egy bármilyen kártyát és kirakni a polcra 12-15eft
Dehogy. Kifutott memóriával és GPU-val kb. a 15-20%-a. Erre építsd rá a gDDR5 és a GPU árát.
-
pengwin
addikt
Az IGP-k miatt sose gonak kihalni a belépő szintű dVGA-k.
Mire eljutnak oda az IGP-k, hogy hozzák egy R7 250X teljesítményét (ehhez majdnem duplázni kéne a jelenlegi leggyorsabb megoldás teljesítményét), addigra a belépő szintű dVGA-k is fejlődnek legalább ugyanannyit teljesítményben.
Ugyan egyre több régebbi játék fog megfelelő sebességgel elfutni az aktuális IGP generáción, és emiatt lehet sok embernek nem kell majd dVGA, de attól még pl. brand gépekbe "csakazértis" fog valami GT 1030 szintű dedikált megoldás kerülni, és a DIY piac gyanítom eltörpül a HP, Dell, Lenovo stb. által eladott asztali gépek piaca mellett.Én személy szerint úgy gondolom, hogy amit egy IGP tud elfogadható szinten teljesíteni, azt sokkal jobban meg lehet oldani ugyanannyi pénzből egy CPU+dVGA összeállítással.
AMD A10 APU helyett is jobban megérte egy R7 250+Athlon X4, és most is jobban megéri egy i3-nál vagy A10-7890K-nál egy Pentium G4560+RX550, mert kb. ugyanannyi pénzből akár dupla teljesítményt is ki lehet hozni.
Ráadásul ott van az az előny is az IGP-vel szemben, hogy így mondjuk az NV vagy az AMD adja a terméktámogatást jó hosszan, és nem az Intel 1-1,5 évig. Ez Windows alatt komoly érv dVGA mellett, szerintem. Linux alatt jó az Intel terméktámogatása is. -
Shaq-34
csendes újonc
válasz
Dilikutya #61 üzenetére
Amit írsz az jogos, de:
* Ez egy technikai összehasonlítás, mindkét megoldás (RX550 vs 7890K - entry dGPU vs APU), megegyező számú compute unitot tartalma (8 CU * 64 = 512 streaming processor).
* A 7890K egy Kaveri refresh, ami már piacon van 2015 tavasza óta. Az ára volt már 38k körül is.
* Az i3-7100-at simán kicserélhetjük egy Pentium G4560-re (20k), nem vesztene semmit a konfig.Tehát sok szempontból nem "valós" az összehasonlítás, az árak meg egy teljesen másik aspektus. Kár, hogy a Bristol Ridge per pillanatban nincs sehol se még ténylegesen piacon.
-
Dilikutya
félisten
Ez az RX550 vs Godavari IGP ott elbukott, hogy az A10-7890K 50-60 ezer, az i3-7300 picit olcsóbb, viszont van mellette egy 35 ezres videókártya. Azért azt nem lehet elvárni, hogy majdnem a CPU+VGA árának felébe kerülő APU ugyanazt a szintet hozza. Viszont bőven játszható szint így is. Nézd inkább azt, 50 ezerért milyen CPU+VGA jut!
-
ivarg
tag
Annyi a baj hogy ilyenkor már izzad mint kurva a templomban ezt az fps-t passzívban egészen biztosan nem hozod ki belőle esetleges megoldás lehet, hogy ha oldalra fordítod a gépet és meggrillezed a passzív bordáin a kolbászt vacsorára, de fontos, hogy a kezdéskor mirelite legyen
.
-
ivarg
tag
Nem értem a felháborodást az ár miatt.
Legyártani egy bármilyen kártyát és kirakni a polcra 12-15eft, ezen GDDR5 van + egy viszonylag új GPU bűn, hogy mindenki megpróbál keresni pár fillért?.
A kereskedelem alapvető szabálya amúgy is az, hogy abba rúgják a legnagyobbat akinek amúgy is szar (csoró, laikus, stb) a többieket csak szimplán lehúzzák amennyire csak lehet...
Ez szerintem ha nem is JóÁron kategória, ám érthető árazás valamint jót tehet az RX550 árainak ami fényéveket ver erre bár nem egy kategória a kettő és most is csak 5-6eft van nettóban köztük.Igen tudom, hogy vannak csoffadt beragadt 8-10ezerért kapható semmire való kövületek itt ott, meg alatta is kicsivel de azok még akkor készültek amikor élt Elvis...
szerintem netto 14-15 alatt ezekből a közeljövőben max "renew" vagy újragyártott eredetileg hibás példányok lesznek.
Bár az ilyesmi mindig megtalálja ezt az országot valahogy -
arabus
addikt
RX550 majdnem dupla fogyasztású.+20 dollár.
Jó ez a kis kártya!
[link] -
Shaq-34
csendes újonc
Nem tartozik szorosan a GT 1030-as hírhez, de felmerült a kommentekben, létezik low profile és single slot RX 550 is:
XFX RX 550 SS
XFX RX 550 LPValamint, amíg nem oldják meg az APUk sávszél problémáit, nem nagyon lehet megközelíteni ezeket az entry level dGPUkat sem:
RX 550 vs Godavari A10-7890K - DOOM
RX 550 vs Godavari A10-7890K - GTA V -
Majd kíváncsi leszek, hogy mik lesznek a "belépő" kártyák a GDDR6 szegmensbe. (és milyen áron startolnak majd)
L
-
Lejjebb fejtegettem, hogy mire lehet számítani tőle, kb. a 650 és a 650Ti (nem boost) között lehet félúton. Ebből következően a tesztekben rendszeresen szereplő játékokhoz nem lesz az igazi, minden mással el fog ketyegni.
(#47) b.: akár egy Intel Celeron, akár egy AMD A4 10e FT alatt megvehető, és azzal le van tudva a CPU és a video is. Feature-ben nyilván többet tud egy új VGA, de (nekem) nem annyival, és a helyigénye meg a hűtés is komolyabb kérdés. Ha meg valami BGA-s megoldást veszel, akkor még lejjebb lehet menni méretben és zajban.
-
DraXoN
addikt
Mondjuk ez az "elérik a középkategóriát az IGP-k" már jó pár éve téma, aktívan talán az első APU-któl (bár a korábbi ATI/AMD chipsetekben levő Radeon HD3200 IGP-k is komoly előrelépések voltak, és kezdték emlegetni ezt a témát), de még is "megrekedt" egy szinten, ahonnan nem tud értelmesen továbbfejlődni a memória sávszélesség miatt.
Talán majd a HBM memóriákkal továbbjut, de azzal eddig is részben az volt a gond, hogy nagyon megnövelte a költségeket.. Talán a HBM és az új VEGA kártyákban jövő "memóriaspórolós" holmi együtt (hisz akkor kevesebb is elég memóriából) képes lehet majd kiköpni olyan APU-kat amikben az IGP újabb kategóriát bezúzhat az alsó régióban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest