- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Canon EOS DSLR topic
- ASUS notebook topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
muratomi1
senior tag
Ide is leírom hátha.
Sziasztok
Érdekes amit mondtatok a felbontással kapcsolatban.
Nekem volt egy wwga felbontású galaxy s2-m és ott semennyire sem zavart, hogy ilyen felbontású.
520-on sem vészes(egy s4 után mondom ezt) csak kicsit kicsi a képernyő de végre megbarátkoztam ezzel a rendszerrel.
Elgondolkoztam lehet veszek egy 625-öt. Elég szép, és nagy a kijelzője pláne IPS is dob egyet rajta.
Érdemes lecserélni? -
zuioch
aktív tag
Emlékszem hogy volt már téma, de nem találtam...
Gmail-t szeretném beállítani hogy azonnal kapjam a levetet, ne 15 perc múlva, és mintha valaki írta volna hogy neki sikerült. -
-
Devas
őstag
Csak óvatosan a szilikon tokokkal, a párom is vett az Xperia Tipo-jára és visszhangot generál, a hangját meg alig hallani.
-
szoporiz
tag
Hali
Most sikerült vennem egy 520-ast.
Eddig csak androidom volt,minden kategóriában.
Létezhet-e az hogy egy normális zenelejátszó legyen rá? Olyan amelyik a mappákat is mutatná. Gmail fiókomhoz a netes böngészőn kívül máshogy hozzá tudok jutni? Esetleg alkalmazásokat máshonnan is be lehet szerezni nem csak a gyáriakból?(itt arra gondolok hogy ha volt androidos apk file-od akkor simán feltetted.)
Minden másban tök jó. Van olyan smooth mint egy Jiayu G4T vagy egy samu ace 3 És azért az ára is kedvezőbb -
Chaser
legenda
válasz
kovaripeti #9060 üzenetére
Sehova. kinnről vadászd össze ami kell hozzá, ha van affinitásod vagy haverod cseréld ki. Ha nincs kukázhatod, kb annyit fognak mondani javításra amennyiért újat vennél és a garit is elbuktad, igaz azt már így is valszeg.
szerk: ha csak a digit réteg séerült lehet megcsinálnák 10-15k-ból is
-
kaliber
aktív tag
válasz
Itt venném meg a digitizert és így cserélném ki nem tudom az amazonos szállítás mennyibe kerül, de biztosan olcsóbb mint amilyen vad árakat ide írtatok.
-
schumy1
aktív tag
válasz
Sajnálatos.
Hirtelen ránéztem és elolvastam újra a leírásod mert azt hittem 925. Ez a szilikon tok megdobja rendesen. -
schumy1
aktív tag
Szerintetek miért csinálja ezt az IE, hogy ha googleban keresek megnyitom amit nézni akarok és visszalépésnél a másodiknál már a google kezdőlapját adja be nem a keresési eredményeket. Néha többször meg kell nyomni a nyilat, mert újra tölti azt amit már megnéztem. Elég bosszantó és kezelhetetlen így.
-
2ofthem
aktív tag
Nekem is volt ilyen gondom. A következő oldotta meg:
Összes facebook app törlése, facebook fiók törlése, restart, újra feltenni a facebook fiókot és összekapcsolni ms fiókkal, és facebook appot nem szabad használni. Ez zavar be a gyárinak. Nekem azóta tökéletesen működik, a kapcsolatok között látok minden újdonságot, képeket, mindent, az üzenetek között pedig jönnek a facebookos üzenetek is. -
El Gringo
senior tag
nekem sinmán megy 820-on...
tegyél rá ambert, a wifit állandó bekapcsolásra tedd, és integráld a faszbúkot a kapcsolataid közé (live fiókkal kell összevonni, vagy mi). Ha így sem megy, akkor restart, ha utána se, akkor passz. Majd valaki más besegít mégJa, és tedd online-ra az állapotod
-
kovaripeti
aktív tag
válasz
oldbone'76 #9065 üzenetére
Üdv. Megköszönném, ha elküldenéd a címét. Köszi előre is.
-
Lune
tag
Egy barátnőm, akinek Lumia 800-as telója van, azt mondja, hogy neki bizony müxik a facebook alapú böngészés az üzeneteknél. Nekem meg nem. Van más, akinél ez működik? Azért bosszant ez az egész, mert neki megy tehát valami agyafúrt módon be lehet állítani, de ő nem ért hozzá, össze-vissza nyomkodta, állítgatta és egyszer csak jó lett. Tuti van valami speckója. Azonnal megkap minden üzenetet méghozzá az sms-ek közé szépen letöltve.
-
bump3r111
tag
Tegnap én is megreptettem rendesen a telefont, csoda hogy túlélte. Az ágyamon volt és izomból felrántottam alóla a takarót, először egy radiátornak repült majd úgy 1,5 m magasságból egyenesen a parkettára. Hátlap le, akksi ki ahogy másnak is, de szerencsére az égvilágon semmi baja sem lett. Úgy tűnik akkor kell aggódni ha földetéréskor egyben marad
-
oldbone'76
tag
válasz
Erinto panel csere. 1 hete sincs, h nalunk is ez volt. Nokianal 13e. Itt hardverapron 9e. Ha erdekel megadom priviben a srac nevet.
-
válasz
Szervízbe mondanak rá árat, esetleg tudsz venni maga ebay-en is kijelzőt, de nem hiszem hogy ki tudnád cserélni.
Amúgy bátyám járt így 3 hete az S Advance készülékével. 80 ezres telefon, így sérült a kijelzője de 30-40 között mondták a szervízt neki. Inkább beadta 5k-ért egy boltba alkatrésznek... -
patex1983
őstag
Nem hiszem
Múlt hétvégén céges buli volt... Kicsit több alkohol fogyott a kelleténél...Nekem is kiesett a kezemből a teló, úgy kb 1m magasságból, betonra, kijelzővel le.
Szintén hátlap le, akksi ki... elmormoltam utána pár imát, hogy működjön, de összeraktam és azóta is hibátlanul megy. Szóval tudnak ezek ott valamit a Nokiánálja és karc sincs sehol.
Szerk.: Mindezt tok és mindenféle fólia és védőeszköz nélkül élte túl
-
nbukta77
addikt
válasz
Bocs. A tokod milyen rajta? Amugy sorry!
-
kovaripeti
aktív tag
Üdv. Van egy 2 hetes Nokia Lumia 520 készülékem. Ma sikerült rátolnom a heverőt. Bekapcsolható, működik, kép van, csak nem érzékel semmire a képernyő. Szerintetek? Javítható? Vajon mennyire fog ez nekem fájni? Egyáltalán hova vigyem ezzel? T-mobile? Képek:
-
Edween
őstag
Üdv!
Lehet e a menüből száműzni az abc betűket?
A héten vettem a telót és akkor nem tartalmazta ezt a ficsőrt, tegnap frissített, és azóta kellően zavar. thx -
Redome86
tag
Nem tudja valaki, MediaMarktban lehet jófajta fóliát venni?
Köszi! -
Mr.Grincs
veterán
Az új frissítés mikor lesz elérhető hivatalosan?
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
patex1983 #9000 üzenetére
Köszi az infót, de ami Drive progit ajánlottak is a fórumban arról a hozzászólásoknál nem sok jót írnak.
Antivírus progit kell egyébként a készülékre tenni? Ha igen melyiket ajánljátok?
A készülékkel készült képeket jpg formátumban tárolja?
Gmail-hez melyik app-ot ajánljátok? Mert store-ban gmail kulcsszóra rákeresve többet is lehozott. -
Grisu
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég lettem én is Lumia tulajdonos,eddig elég jól muzsikál a telefon és akksija is. Ami érdekel, hogy a QR-olvasót hol találom benne, meg milyen tokot ajánlott venni neki?
-
szdavid16
csendes tag
Sziasztok. Miért van az, hogy ebben a videóban mennek a játékok:
https://www.youtube.com/watch?v=-DHjXT0amNc
De amikor rákeresek a játékra akkor vagy azt hozza ki hogy nem elég a telefonom hozzá vagy azt hogy nem kapható hozzá. Akkor hogy játszik rajta a csávó azokkal a játékokkal??
-
karika85
tag
Helló! A Lumia 800-as telót nem ismerem, így a kijelzőjét sem. De a L520 kijelzőjét ma "teszt alá vettem". Mai nap folyamán történt: Délelőtt voltam a "Tengeri parton (aki nem érti, tengeri törése)" első kanyart letudtuk, utána kaja. indultunk második kanyarnak, mondom megnézem mennyi az idő, telót előveszem, és kicsúszott a kezemből!!!
olyan helyen álltam, ahol ilyen fehér kavicsos/diszköves volt a rész, és szépen kb. 1-1,5 m-ről kijelzővel lefelé landolt a kicsike! hátlap lesett róla, aksi kiesett belőle! Összeraktam, nem tudtam bekapcsolni sem! vagyis a Voda logó feljött, meg a Nokia felirat és utána mindig újra indult! Na itt azt gondoltam,hogy hétfőn vihetem be a vodához. De szerencsére, mire hazaértem délután, itthon már betudtam kapcsolni. Azóta megy szépen, pöpecül!!! Jah és a kijelzőjén egy karc se lett!!! Hiába kavicsra esett!!! Úgyhogy a kijelző elég jól bírja!
-
Rinita
tag
Nálam elég gyakran előfordul hogy lépegetek a vissza gombbal és a kezdőképernyő helyett a facebook oldala jön be az IE-n, és csak úgy tudok a kezdőképernyőre menni, ha megnyomom a középső gombot. Másnál is van ilyen? Ez elég rossz hogy nem lehet bezárni az explorert ha már nem akarok netezni.
-
Tim82
félisten
Valamilyen karcot valamennyire álló bevonat-féléje mindenképpen kell, hogy legyen, csak nem olyan jó, mint a GG. Nem mintha a GG esés- és ütésálló lenne.
Btw, a szerencsés leesésről annyit, hogy a telefonomnak lerepült a hátlapja és kirepült az akksija, szóval azért mégis csak kell lennie valaminek...
-
BoC1ka
senior tag
Segítséget szeretnék kérni ezzel az amber frissítéssel kapcsolatban! Hogyan kell feltelepíteni, honnan lehet beszerezni?
Vodás a telefon és a frissítésnél nem adja fel,,, -
Outlander
addikt
Otthoni wifi-s hálózaton mi a max amit kitudtok hozni?!
Most unatkoztam, és meglepődve tapasztaltam, h a speedtest nem bírja hozni az elvárt sebességet. ilyen 0,5-1 mega között ugrál, pedig minimum a 15 környékén kellene...
Routert nem csípi vagy telónál ez a max?!
Köszi... csak úgy unalom űzésként..
-
old rocker
veterán
-
Jaded
őstag
Igen,az akksit már olvastam. Akkor max lesz rá egy fólia. A belső tárhely elég valamire? Pár app,meg képek lenne rajta (zene nem).
-
Tim82
félisten
Nem tudom, milyen a Nokia 500, úgyhogy nem tudom összevetni. Edzett üveg kell, hogy legyen. Én annak idején alig 3 nappal azután, hogy megvettem, sikeresen földhöz vágtam a telefont (véletlen volt, nem berágtam rá
) és megúsztam karcolás nélkül, de ez inkább szerencse, mint törvényszerűség. Jobb fólia ajánlott szerintem.
-
schumy1
aktív tag
válasz
FireKeeper #9014 üzenetére
Tahát akkor ha H akkor fent van neten mindig.
Hmm............üzemidőt tekintve nem is szívja annyira akkor a folyamatos neten lógás.Szerintetek melyik eszik többet, a mobilnet, vagy a wifi üzemidő tekintetében? Érdemes a wifit használni, vagy jobban merít?
-
Tim82
félisten
Akksival kapcsolatban pont előtted lévő hsz.-ekben van némi input, a kijelzőnek lehet ugyan valamilyen szintű védettsége, de nem ér fel azért egy Gorilla Glass-szal. Ár/érték arányban szerintem talán a legjobb WP8-as telefon.
schumy1: H -> HSPA, H+ -> HSPA+. Mindkét esetben működik az adatkapcsolat.
-
schumy1
aktív tag
Felteszem a kérdést még egyszer mert nem világos kissé. A H az adatforgalom típust jelöli ugye, de ha H +-t látok akkor van fent a neten, ha csak H-t akkor nincs fent?
Leírásban nem találtam semmi infót. -
Jaded
őstag
Sziasztok! Gondolkodom,hogy a Lumia 800-am lecserélem egy 520-ra. Kérdés hogy mennyire éri meg? Azon kívül,hogy újabb oprendszer és jönnek rá frissítések. Kijelzője olyan strapabíró mint a 800-é? Akksi?
-
Mr.Grincs
veterán
Örömmel olvasom, hogy nektek is jól teljesít az akksi. Amúgy idgesítő volt a mindennapos töltés
-
Devas
őstag
válasz
Daniel_TRH #8970 üzenetére
Ha megnyitod, akkor 3 mappát kell láss:
Music
Pictures
VideosEzekben kavarhatsz.
-
Mr.Grincs
veterán
Akksi nektek hog bírja? Így pár nap használat után úgy gondolom, 2-3 nap simán megvan és ez nagyon jó dolog.
Nem kell mindig etetni nap végén, mint az iphone-t
-
old rocker
veterán
Telefonnal...
(Bocs, ezt nem tudtam kihagyni... :-))
Ma reggel megvettem a translator pro -t. [link]
355 Ft, nekem nagyon tetszik.Android kontra Nokia Lumia: Annak idején, mielőtt magamnak megvettem a L520-t, kártyásan szintén akciós volt az ASUS fonepad a trémobilnál úgy, hogy meglevő előfizetéshez hűséget esküdve vettem. Feleségemet leptem meg vele h. évfordulóra. Akkor már régóta szemezgettem az androidos készülékekkel, a feleségem meg titkon áhítozott egy tabletre. Kicsit evett is a fene, hogy magamnak is jó volna, de minek két tablet, én nem igazán tudnám kihasználni; ugyanakkor a vadnyugati szemészeti effektus mIatt (Old Sam) szerettem volna egy nagyobb "képernyős" készüléket. Samsung, HTC illetve Hüvelyk Matyi készülékkel szemeztem, amikor jött az első L520 kártyás akció. A symbián után három napig nagyon furcsa volt. A Belle és az android használata között sok a hasonlóság, pláne, hogy megjelent egy "Andromenü" nevű app, aminek lényege, hogy legalul, a fix virtuális billentyűket 5 "gombosra" át lehet szabni, rövid érinté, hosszú érintés, klf. alkalmazások és funkciók.
"Felettük" én négy, horizontálisan lapozható kezdő kijelzővel dolgoztam. Az android hasonlóan működik, csak főleg a menü más. A symbián ezzel az android utánzással nyögvenyelősen működik; az ASUS nyilván gyors, jól használható, de... Megszokva a csempés rendszert, rájöttem arra, hogy az android több kijelzős, oldalra lapozgatós rendszere esetenként a bőség zavara... A menüben megkeresni egy alkalmazást nehezebb, mint a WP menüjében. Az ASUS lassabban bootol, lassabb, mint az 520-as. Tegnap kipróbáltam rajta valami gunfighter free játékot, hülyét kaptam az állandóan felugró reklámoktól. Szóval annak alapján, ahogy én az ASUS-on megismertem az androidot, illetve a L520-on a WP8 rendszert, köszönöm, de nem vágyok androidosra. Nekem - talán egyedi szerencse - de leállásom, fagyásom nem volt. Ugyanezt az asusról nem mondhatom el.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A legkedvezőbb árú WP8-as finn okostelefon már most is a Lumia 520, és akkor még a szolgáltatói akciókba be sem került. És majdnem mindent tud.
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Vicces képek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Elden Ring
- Okos Otthon / Smart Home
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest