- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ASRock lapok általában
- Milyen házat vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaiku
senior tag
Csak nehogy a $430 ból, 430Euro legyen...
-
dezz
nagyúr
Mondom, típusfüggő. Pl. a Philips 42PFL4606H-m szinte teljesen úgy nézett ki PC-ről, mint egy 23"-es IPS (egymás mellé téve), csak felnagyítva. Sőt, jobb is volt, lévén egy szupergyors, 10-bites AH-IPS panelt tartalmaz... (HDMI-ről fogadta is a 3x10 bitet. De persze más 100 Hz-esekhez hasonlóan PC-ről csak max. 60 Hz-cel lehetett hajtani [amúgy tudta a natív 24p-t is].)
(Lényegében azért adtam el, mert fél év után sem javították azt a bugot a FW-ben, hogy 0-ra vett élesség mellett is erős maradt az élkiemelés, ami agyancsapta a HD adásokat. [PC módban nem volt ilyen gond, de ott meg nem volt 100 Hz.] Gondoltam, ha ennyi idő után nem javítanak egy ilyen hibát, már nem is fogják. [Egy ügyfis arra hivatkozott, hogy 4m-ről nem látszik... Kösz! Onnan már a HD sem.] 1-2 hónapra rá jött az értesítés, hogy javították...
)
Más kérdés, hogy pl. az olcsóbb tévék sokszor nem RGB-ben dolgoznak, hanem adott esetben felezett színfelbontású YUV 4:2:2-ben (és csak közvetlenül megjelenítés előtt konvertálják RGB-re), na hát az tényleg nem PC-s felhasználásra való (filmre jó). Egyes paneltípusok pixel-szerkezete sem éppen ilyesmire optimális. Vagy néha nincs PC-s mód és nem lehet teljesen kikapcsolni a képjavítókat.
-
edward2
addikt
(#59) dezz
Arról beszélt, hogy desktop használtara TV. Higyjétek el nekem is másodlagos kijelzőm a TV-m. Filmeket/ slideshowt nézni tökéletes, de próbáltatok már egy sima böngészőt TVn? Eszméletlenül szar képe van bármilyen mezei monitor kenterbe veri. Én erről a felhasználási terülteről beszéltem.
Desktop használtra pedig újfent nem az átmérő a lényeg, hanem a desktop felbontása így nagyobb effektív használható területed van.
-
dezz
nagyúr
Mármint az elnevezése? Nos, pl. az LG LCD TV-kben is van ilyen menüpont, csak éppen nem váltja a képet széles gamutosra, mert hogy nincs mit.
Valamit csinál, de az csak digitális trükközésnek tűnik, kb. mintha kicsit feljebb állítanám a szaturációt (de nem változnak az alapszínek).
A plazmák menüjét azt hiszem, még sosem néztem, eleve nem sokat nézegettem plazmákat, mert azonnal feltűnik, hogy bizsereg a képük (szubfield alapú árnyalatgenerálás + külön dither). És hát gondolom, annál a néhánynál, amit láttam, nem volt bekapcsolva a WCG mód, mert azért az elég feltűnő lett volna. Legközelebb ránézek erre is.
De ha már úgy merül fel a kérdés előttem, hogy egy bizsergős, de WCG-s plazma, vagy egy standard gamutos LCD, nos ez már keményebb dió.
-
dezz
nagyúr
Végül is attól függ, mennyit számít, hogy minél több információ, illetve a terv minél nagyobb része férjen el a képernyőre (kivehetően). Azt hinném, CAD-nél és 3D tervezéskor ez mindig így van, de lehet, hogy mégsem.
(#60) madgie: Nos, ennek tudatában, azt hiszem, 2x is meggondolom, mielőtt sima fehér LED-es LCD TV-t veszek (vagy nem veszek)...
-
MongolZ
addikt
-
bteebi
veterán
Maradjunk annyiban, hogy alkalmazása válogatja
. Tény, fotókat nem LCD TV-n szerkesztenék, HD filmeket viszont nem monitoron néznék
. Van olyan felhasználási terület, ahol a méret fontosabb a színhűségnél
. Nem kérdés, hogy (alapvetően) jobb a monitor, de a fajlagos ár nagyon nem mindegy...
-
dezz
nagyúr
Na, ezt nem is tudtam. És eléggé csodálkozom is, hiszen a tévés színtér-szabvány az sRGB-nek felel meg (színtérben szinte teljesen, gammában picit más). Vagy ki-be kapcsolható rajta a WCG mód?
LCD TV-knél a CCFL korszakban sem "erőltették" a WCG-t, most a sima fehér LED-ekkel meg nem is igazán lehetséges. Később, ha jönnek a nanotechnológiával spektrum-kiterjesztett LED-ek, azokkal majd talán bevezetik. (Bár elvileg az LG.Display idén ki fog hozni pár WCG-s monitor-panelt fehér LED-ekkel, de egyelőre semmit sem láttunk belőle.)
(#58) edward2: Típus- (és kategória)függő, hogy kaki vagy sem. Legalább is, én már láttam jót.
-
dezz
nagyúr
"vajon mit spórolnak ki belőle, hogy ennyire olcsó?"
A széles színteret (wide-gamut) és az ennek kezelésére (natív mód, Adobe RGB és sRGB mód) szolgáló elektronikát, amik megvannak pl. az U2711-ben. (A széles színtérhez spéci CCFL-re van szükség, ami jóval drágább, mint a sima.)
De egyébként a Delltől is várható mostanában ezzel a némileg olcsóbb, LED-es panellel szerelt változat, szintén olcsóbban, mint az U2711. (Bár itt nem tudom, mennyi lesz a különbség, ha nem túl sok, szerintem megéri a széles színtér, állati jó rajta mozifilmeket nézni (natív módban)! Sokkal elevenebb a kép. És ezt a tévék még nem igazán tudják...)
(#22) MongolZ: Hááát, nem tudom, te hogy's'mint CAD-eztél, számomra hatalmas felüdülés volt 1280x1024-ről 1920x1080-ra váltani (1920x1200 mégjobb), de még az sem elég nagy... A 2560x1440 már kezd úgy tényleg használható lenni. A 2560x1600 lenne az igazi, csak azt ma még nagyon borsosan mérik. (És még ennél nagyobbat is el tudok képzelni.)
(#27) Rayyy: Ma már nem szürke a TN-ek feketéje, de egyéb tekintetben azért nem sokat változtak - hiszen akkor már nem is TN lenne... Mint a neve is mutatja (Twisted Nematic), itt csavarják a folyadékkristályt, és éppen ebből fakadnak a mellékhatások. (Megjegyzem, azokról beszélek, amiken korábban is ott volt az a bizonyos "film" réteg, ami laptopok esetén legtöbbször hiányzik, így azok mégrosszabbak.)
(#46) fluiid: Rég nem lila... Típustól függően szürkés, vagy egyik irányban halvány sárgás, másikban halvány kékes, illetve előfordul halvány zöld is. Mindez csak sötétben látható, fekete háttérnél, átlósan nézve. (Nem árt persze nem full fényerőn myomatni az éjszaka közepén, mert úgy erősebb.) Normál körülmények között nem jelentkezik semmi zavaró... Ellentétben a PVA-k black crushjával, amit mindig lehet látni (sőt az egyik szem másnak látja tőle a sötétebb területeket, mint a másik, ettől olyasmi hatása van, mint egy pivotba tett TN-nek...
) A színek is mesterkéltebbek. Nem véletlen, hogy pl. az EIZO-nál azonos tudású monitoroknál olcsóbb a PVA-val szerelt változat.
Persze izlések és pofonok, de nem az az általános vélemény, hogy a PVA lenne a legjobb grafikára. Főleg, ár/érték arányban, amikor itt vannak az olcsó IPS-ek...
-
bteebi
veterán
Hát elég ormótlanul - nem robosztusan - néz ki, de amúgy szimpatikusak a paraméterei, a talpa pedig jó - bár az se szép. Az ára is egész kellemes a felbontásához és a méretéhez képest, bár azért nem vágódok hanyatt tőle, mert bár eléggé inkorrekt az összehasonlítás, de nagyjából ennyiért már 37"-os LCD TV-t is lehet venni...
-
edward2
addikt
válasz
Tonyius777 #49 üzenetére
felőlem lehetnek ilyen problémái 450 euróért nem is tudom mit vársz amikor a samu s27a850d éppenséggel 800+ euró...
-
atok666
őstag
Ebbol nekem az jon le, hogy nem is probaltad. Akkor ugy meg, mi alapjan allitod, h felesleges mondjuk jatekhoz?
En probaltam es pl. kifejezetten jo volt a nagy felbontas meg anno WoW alatt, amikor volt hova pakolni az addonokat a chat ablakokat huzhattam jo szelesre nem toredezett a sor stb. stb.
Atok
-
krystman
őstag
Szerintem egy átlag felhasználásra teljesen felesleges egy ekkora felbontású monitor. Tényleg azoknak jó akik dolgoznak is vele. Játékra filmre nem éri meg ez. Full HD-és film meg rondább rajta mint egy rendes full hd-és monitoron. Remélem TV-be nem hozzák be egy darabig az ilyen felbontást.
-
Tonyius777
tag
-
-
Füleske
addikt
Jónak néz ki már csak a minőség kérdéses.
Úgy néz ki az év második felében jön pár új 27 colos monitor , lehet válogatni igény és pénztárca szerint. -
fluiid
csendes tag
Sokmindenben igazad van, de azért a tn+panel elég megbízhatatlan ha webre/képernyőre dolgozol. Nyomdánál tényleg felülírhatja a rutin
Szvsz. grafikára egy jobbfajta használt PVA monitor a legjobb vétel ár-érték arányban. Jobban kedvelem a képét akármelyik ips-nél, pedig ültem pár előtt.
Ezt nyüstölöm hosszú évek óta, szimplán hibátlan
http://prohardver.hu/teszt/ot_24_huvelykes_kijelzo/samsung_syncmaster_244t.html -
warping
csendes tag
Már jó ideje lehet ebay rendelni Dél-Korai monitorokat hasonló panellel kedvező áron (habár erre meg rájön a vám is):
http://www.overclock.net/t/1225919/yamakasi-catleap-monitor-club
http://www.ebay.com/itm/New-YAMAKASI-CATLEAP-Q270-SE-27-LED-2560X1440-WQHD-DVI-D-Dual-Computer-Monitor-/320865591510?pt=Computer_Monitors&hash=item4ab51460d6
http://www.overclock.net/t/1232496/crossover-27q-led-led-p-27m-led-2720mdp-gold-led-monitor-club -
ha ide is tényleg 430 dollár körüli árban fog érkezni ilyen monitor, akkor, ha a színhűség miatt nem is, de a betekintési szögek miatt biztos, hogy nem érdemes már tn paneles monitort venni.
semmi extrára nem használom hp zr30w-met, mégis imádom. hihetelen szép képe van játékok alatt is, filmeknél is, ha csak netezek akkor is. a szemem sem fárad el tőle több óra olvasgatás után sem. persze egy erős vidkarit megkövetel, de nagyon megéri a felárat!
-
lujó55
addikt
pont a játék kapcsán kérdeztem. ekkora felbontáshoz azért kell VGA rendesen...
-
vond
MODERÁTOR
Úgy is van...
Egyébként jó lehet ez a 27" WQHD monitor akár grafikai munkára is... Akinek elég az sRGB szintér, annak jól bekalibrálva valószínűleg nem lesz rossz alternatíva, ha szüksége van a nagyobb felületre, viszont mégsem akar, vagy nem tud majd' kétszáz ropit monitorra költeni...
Mindenesetre várjunk meg egy alapos, megbízható tesztet... Utána okosabbak leszünk...
-
Szerintem semmi különösebb baj nincs a dizájnal.
Azt várom, mikor fognak jönni majd a csili-vili felbontású wqqhdhdqw 3560x.... felbontású monitorok
-
banhammer
veterán
Nem valami szép, de tetszik.
-
Rayyy
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #15 üzenetére
Úgy látom gyakran előkerül ez a "grafikához jóval komolyabb monitor..." dolog. Lehet, hogy ez évekkel ezelőttről rögzült az emberekben, hogy a grafikusok bizony csak Eizo-kon, meg hasonló csúcs-monitorokon hajlandók dolgozni, mert máson nem is lehet ilyen munkát végezni. // Ide tartozik még az "igazi grafikus MAC-en dolgozik", de ezt már tényleg hagyjuk // Szóval lehet, hogy régen így volt, de mára több tényező megváltoztatta ezt: amik ma átlagos monitorok, azok 10-15 évvel ezelőtt nagyon-nagyon jó monitorok lettek volna, tehát gyakorlatilag nem lehet olyan monitort kapni, ami alkalmatlan ilyen munkára. A másik a pénz... régen egy grafikus, de még egy operátor is magasabb fizetési és megbecsülési sávba esett, ehhez mérten a szabadúszók és a stúdiók is jobban megtehették, hogy profibb cuccokat vásárolnak maguknak. Ma a grafikusi szakmának és a grafikának lement az ára, az operátorokról ne is beszéljünk, annyira telítődött a szakma, hogy lassan árufeltöltőként jobban megéri dolgozni.
A lényeg, hogy otthon is és a munkahelyemen is már lassan 7 éve űzök profi módon ilyen munkát TN paneles monitorokon és ebből fakadóan még nem volt problémám. Persze jobb lenne egy 3-400 ezres Eizo, de nincs rá pénz. Viccesen azt szoktam mondani, hogy monokróm monitoron is tudnánk dolgozni, mert már cmyk vagy rgb kódokból is meg tudom mondani, hogy milyen színről van szó és tudom az egyes színprofilok kimenetre gyakorolt általános hatását, persze ez azért vicc marad... ja és a 3D-nél is pontosan ugyanolyan fontos a színhűség, a betekintési szögek, ilyen szempontból nem külön kategória.#2 Ja és ültem 1 millás softproof Eizo előtt is, nem érzékeltem az árbeli különbséget, de lehet, hogy rossz hozzá a szemem. És az is igaz, hogy nyugatabbra, jobb gazdasági helyzetben lévő országokban tényleg sokkal többen használnak profi cuccokat, de ők is ugyanolyan jót tudnának tervezni olcsó monitoron.
-
raper
senior tag
Jöjjenek csak a nagyobb felbontású kijelzők.
-
Locutus
veterán
Furcsa, hogy pont ezt a monitort elkezdik itthon is árulni, hivatalosan.
Legalább 6-7 másik ilyen monitor létezik koreában, különböző külsőkkel, de ugyanezzel a panellel. Némelyik még 120Hz-re is tuningolható, szóval a fekete kereskedelmük elég élénk még amerika felé is, HOLOTT elvileg nem árulhatnák őket koreán kívül.
Ennek pedig az az egyszerű oka, hogy a benne lévő LG IPS panel elvileg az Apple Cinema Display sajátja, és nem engedélyezik másba tenni...Viszont ha erre mostmár van megoldás (?), akkor meg miért nem jelennek meg itthon a szebb kávával ellátottak is?
-
MongolZ
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #21 üzenetére
Értelek, részben igazad is van. Bő 2 évig dolgoztam nap mint nap AutoCAD-del és többfajta 3D-s rajz/tervezőprogrammal 1280x1024-en, nem sokat segít a nagyobb monitor és nagyobb felbontás. Még a dupla monitor is kevés előrelépést hozott. Sajnos tipikusan ezek a programok azok, ahol - bár jó, ha nagyobb helyed van - relatív kicsi az előrelépés más területekhez képest.
-
sing1ep1ayer
őstag
Pár éve ugyanezt kérdezgették az emberek, amikor a fullhádé monitorok kezdtek el terjedni, ma meg minden második usernek az van otthon, aztán vajh mire használja?
27"-en ez amúgy sem jelent óriási pixelsűrűséget, egyszerűen csak szebb lesz a kép amit bámulsz, még akkor is, ha egyébként semmilyen módon nem használod ki a pár ponttal nagyobb képteret.
-
MongolZ
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #15 üzenetére
"3D-hez, CAD-hez..." így ez nem igaz.
Minden olyan programhoz, ahol sok ikonsor van, amit nap mint nap használni kell. De egyébként én is 2 monitort használok, amennyiben lehetséges. -
lujó55
addikt
mihez kell ekkora felbontás? játékhoz?
-
vajon mit spórolnak ki belőle, hogy ennyire olcsó? elektronikában gyengébb, vagy mi?
-
imibogyo
veterán
És melyek azok a "nagyobb webáruházak"?
Nincs időm most keresgetni, tényleg kérdezem... -
atti_2010
nagyúr
Kérdés hogy menyire verik fel az árát a hazai kereskedők.
-
MongolZ
addikt
Szerintem kinézetre abszolút elfogadható, ha a kijelző tényleg jó és a gombok sem vesztenek funkcionalitásukból az évek során, akkor marhára nem érdekel, hogy évente 3x, amikor átállítom a monitort, recseg-ropog a műanyag... én használni akarom, nem gyönyörködni benne. A dél-koreai gyártmányok minősége minőségi ugrást ért el az utóbbi 10 évben, nem tartok attól, hogy rossz minőségű lenne a termék. De azért picit csak ott lebeg az olcsó hús rémképe...
-
Rayyy
senior tag
Tényleg ronda, de tényleg jó vétel... teszt azért nem ártana róla... persze biztos van, csak nem néztem szét. Az anyagminőség még kérdéses, ha csak egy évet bír, akkor már nem olyan jó vétel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PayPal
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Path of Exile (ARPG)
- Házimozi belépő szinten
- Diablo IV
- Robot fűnyírók
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- LG 34 34WQ75X-B UltraWide WQHD Ívelt Monitor Több, mint kijelző! AMD FreeSync / HDR /IPS Panel
- LG 27GL850-B monitor eladó!
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest