- Micro Four Thirds
- Milyen alaplapot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Mármint az elnevezése? Nos, pl. az LG LCD TV-kben is van ilyen menüpont, csak éppen nem váltja a képet széles gamutosra, mert hogy nincs mit.
Valamit csinál, de az csak digitális trükközésnek tűnik, kb. mintha kicsit feljebb állítanám a szaturációt (de nem változnak az alapszínek).
A plazmák menüjét azt hiszem, még sosem néztem, eleve nem sokat nézegettem plazmákat, mert azonnal feltűnik, hogy bizsereg a képük (szubfield alapú árnyalatgenerálás + külön dither). És hát gondolom, annál a néhánynál, amit láttam, nem volt bekapcsolva a WCG mód, mert azért az elég feltűnő lett volna. Legközelebb ránézek erre is.
De ha már úgy merül fel a kérdés előttem, hogy egy bizsergős, de WCG-s plazma, vagy egy standard gamutos LCD, nos ez már keményebb dió.
-
dezz
nagyúr
Na, ezt nem is tudtam. És eléggé csodálkozom is, hiszen a tévés színtér-szabvány az sRGB-nek felel meg (színtérben szinte teljesen, gammában picit más). Vagy ki-be kapcsolható rajta a WCG mód?
LCD TV-knél a CCFL korszakban sem "erőltették" a WCG-t, most a sima fehér LED-ekkel meg nem is igazán lehetséges. Később, ha jönnek a nanotechnológiával spektrum-kiterjesztett LED-ek, azokkal majd talán bevezetik. (Bár elvileg az LG.Display idén ki fog hozni pár WCG-s monitor-panelt fehér LED-ekkel, de egyelőre semmit sem láttunk belőle.)
(#58) edward2: Típus- (és kategória)függő, hogy kaki vagy sem. Legalább is, én már láttam jót.
-
vond
MODERÁTOR
Úgy is van...
Egyébként jó lehet ez a 27" WQHD monitor akár grafikai munkára is... Akinek elég az sRGB szintér, annak jól bekalibrálva valószínűleg nem lesz rossz alternatíva, ha szüksége van a nagyobb felületre, viszont mégsem akar, vagy nem tud majd' kétszáz ropit monitorra költeni...
Mindenesetre várjunk meg egy alapos, megbízható tesztet... Utána okosabbak leszünk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Aorus FV43U 43 hüvelykes, 144Hz, 4K UHD monitor
- Dell Alienware AW3225QF - Új, Bontatlan - 31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC -
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- AOC Agon AG273QCX, 27 col, 2560x1440P (QHD), 144 Hz, Curved (hajlított)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest