- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- Ha eGPU-ról van szó, akkor az OCuLink a teljesítménybajnok
- Milyen monitort vegyek?
- Gyorsan cáfolta az Xbox hardverek lelövéséről szóló pletykákat a Microsoft
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- OLED monitor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Mármint az elnevezése? Nos, pl. az LG LCD TV-kben is van ilyen menüpont, csak éppen nem váltja a képet széles gamutosra, mert hogy nincs mit.
Valamit csinál, de az csak digitális trükközésnek tűnik, kb. mintha kicsit feljebb állítanám a szaturációt (de nem változnak az alapszínek).
A plazmák menüjét azt hiszem, még sosem néztem, eleve nem sokat nézegettem plazmákat, mert azonnal feltűnik, hogy bizsereg a képük (szubfield alapú árnyalatgenerálás + külön dither). És hát gondolom, annál a néhánynál, amit láttam, nem volt bekapcsolva a WCG mód, mert azért az elég feltűnő lett volna. Legközelebb ránézek erre is.
De ha már úgy merül fel a kérdés előttem, hogy egy bizsergős, de WCG-s plazma, vagy egy standard gamutos LCD, nos ez már keményebb dió.
-
dezz
nagyúr
Na, ezt nem is tudtam. És eléggé csodálkozom is, hiszen a tévés színtér-szabvány az sRGB-nek felel meg (színtérben szinte teljesen, gammában picit más). Vagy ki-be kapcsolható rajta a WCG mód?
LCD TV-knél a CCFL korszakban sem "erőltették" a WCG-t, most a sima fehér LED-ekkel meg nem is igazán lehetséges. Később, ha jönnek a nanotechnológiával spektrum-kiterjesztett LED-ek, azokkal majd talán bevezetik. (Bár elvileg az LG.Display idén ki fog hozni pár WCG-s monitor-panelt fehér LED-ekkel, de egyelőre semmit sem láttunk belőle.)
(#58) edward2: Típus- (és kategória)függő, hogy kaki vagy sem. Legalább is, én már láttam jót.
-
vond
MODERÁTOR
Úgy is van...
Egyébként jó lehet ez a 27" WQHD monitor akár grafikai munkára is... Akinek elég az sRGB szintér, annak jól bekalibrálva valószínűleg nem lesz rossz alternatíva, ha szüksége van a nagyobb felületre, viszont mégsem akar, vagy nem tud majd' kétszáz ropit monitorra költeni...
Mindenesetre várjunk meg egy alapos, megbízható tesztet... Utána okosabbak leszünk...
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 26
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Béta iOS-t használók topikja
- Elszipkázza az olvasókat a nagyobb weboldalaktól az AI
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- További aktív témák...
- Eladó Lg Ultragear Oled 27GR95QE-B, garis 27.02ig
- Hibátlan Samsung ViewFinity S6 ívelt sokfunkciós monitor eladó
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is/Beszámítok!
- LG UltraGear 27GL850-B IPS Monitor! 27" 2560x1440 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync !
- Samsung Odyssey G5 S27CG554EU 27 QHD 165Hz Ívelt Gaming Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest