Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 256 GB-os csomagban jönnek a G.Skill legújabb tuningmemóriái
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Vettem egy 32-es strong TV-t az alzánál, azt csinálta, hogy levettem a háttérvilágítást 15-ről 9-re, tévéztem, kikapcs, majd újra bekapcs után a világítás a 15-ös értéken ment, a menübe belépve viszont a 9-es érték volt látható, ahogy beléptem, ő is észrevette, hogy nincsenek szinkroban a dolgok, és gyorsan levette 9-esre. Nem is tudtak vele semmit kezdeni, a szerviz 3 hétig gondolkodott azon, hogy ők nem látják a hbát, pár tönyvényt felsorolva megírt szép levélre, és a vásárlók könyvébe írás hatására az alza visszaadta a pénzt. Végül vettem egy oriont, ami a vestel- féle jól bevált technikát használja, blaupuntban volt már, totál csalódásmentes, szervizmenüben levettem a háttérvilágítást, mindent belőlttem, azóta is megy szépen. Soha többé strong tv. Ráadásul az orionnak nagységrenddel szebb képe van.
ja, és vettem volna használt valamit is, de a hardverapró már csak ilyen, 100%-ban komolytalan eladók voltak, telszám nincs, marad a privát, amire persze 1-2 héttel a privát után válaszoltak, hogy bocsi, elvitték, csak fent maradt a hirdetés.
-
GeryFlash
veterán
DivX? Ilyen meg letezik? Utoljara talan 2009ben futottam bele, miert hasznalna barki mast mp4 vagy mkv-n kivul barmi mast?
-
Vastika
tag
válasz
E.Kaufmann #38 üzenetére
Bocsánat, elírtam ;-)
Egyébként úgy tudom, hogy nincsen velük semmi baj, sőt, a legtöbb "márkás" készülékkel ellentétben a Vestel belűek még javíthatóak is tudnak lenni. -
Vastika
tag
válasz
HUN_Sector #36 üzenetére
Akkor sejtem, hogy hol dolgoztál akkoriban ;-) Gondolom a Termálkristályhoz is közel voltál ;-)
Szerintem még a CRT tévé időszakban gyártottak ott a keleti-európai piacra Hyundai néven tévéket, de ugyanazt nyugatra már valami egészen más, néven szállították.Az tuti, hogy elég vegyes a kép itt is, ugyanúgy, mint az autóiparban: globalizáció, vagy mi ;-)
Van pár "OEM" ;-) , mint pl. Westel, Beko, akik a termékkínálat nagy részét lefedik. Mármint ami a készülékekben van elektronika.
Pl. tuti jó a Sony, csak éppen Európa környékén ha jól tudom ebben az évezredben már nem nagyon tudott az embert igazi Sony-t vásárolni...Vagy pl.: azt hittem, Whirlpool mosogatógépem van, aztán amikor alkatrész kellett hozzá a szaki mondta a hosszú típusszáma alapján, hogy ez egy Beko készülék...
-
HUN_Sector
őstag
ha már noname: A philips tévék a 2010-es években samsung, lg és kínai noname kijelzőkkel voltak szerelve (felügyeltem az összeszerelésüket)
-
asdf_
veterán
40", 56k (már ezer HUF). Csoda, hogy egyáltalán be tudtátok kapcsolni, és még működött is.
Egy TV árának nagy része a kijelző. Az a gépsor, az a gyár, ami 40"-os Full HD paneleket ont ki magából 2021-ben, az az elmúlt kb. 10 év alatt bőséggel kitermelte az árát, a bekerülési költségét, tehát gyakorlatilag anyagárban termel. Több generációval vagyunk már túl azon a gyártási technológián, amit ezekbe raknak.
-
törölt tag
Itthon is láttam korábban, hogy a Media Marktban lehet kérni kalibrálást, de nem tudom, még él-e a szolgáltatás.
Ezt találtam róla, ami alapján nem egy nagyon alapos valami.
Eleve érdemes az összes olyan képmódot kalibrálni amit használ az ember. Lehet akár filmre, sportra, játékra egy, és ezekben külön az SDR, HDR10 és DV mód. Ennél a tévénél persze irreleváns az egész.
-
Vastika
tag
Anyu főleg ismeretterjesztő csatornákat szeret nézni, meg persze azért néhány fontosabb sorozatot is ;-)
Igen, ez talán a legolcsóbb 40"-os tévé: nem érdemes az 5x-10x ennyibe kerülő tévékhez hasonlítani. Ha a legolcsóbb laptopot, hűtőt, autót, mikrosütőt, cipőt stb. hasonlítod a drágákhoz, természetesen ott is lesz minőségbeli különbség.
De Dacia-val is sokan kocsikáznak, és sokan futnak vagy túráznak pl. pár ezer forintos Decathlon-os cipőkben: ők is elégedettek azzal, amit vettek (A Decathlon-os cipőkkel én is ;-) , mert mindegyik tudja azt, amit kell.Ez a tévé is tudja azt, amit kell: "bármilyen" CRT tévénél fényévekkel jobb, nagyobb, nagyobb felbontású, geometriai hibáktól mentes, stb. stb., szóval 56.000 forintért, tévézni, teljesen rendben van! :-)
Ja, és 1,5 éve működik, napi sok-sok órában - ez is valami, sokszor a nagy neveknek sem sikerül ezt összehozni ;-)Az egyik gyereknek egy 40"-os Hisense-t vettem a gyerekszobába: igaz, okos (na jó, az a neve, de egy rendes tévéhez képest azért piszok buta - tud netfixet meg jutyubot, kb. ennyi) 82.000 forint volt, a képe éppen csak egy hajszállal tisztább (a pöttyös-foltos függöny ugyanúgy ott van a kép előtt) , de a színei szerintem vacakabbak, mint a Strong-nak. Igazából jobban jöttem volna ki egy Strong + TV okosító párossal, mert olcsóbban jobb képet kaptam volna...
-
bteebi
veterán
40", 56k (már ezer HUF). Csoda, hogy egyáltalán be tudtátok kapcsolni, és még működött is. Ennyi pénzért kb. 22-24"-os, normális jellegű TV-ket lehet venni, ez meg cserébe majdnem négyszer annyi TV (képfelület). A kontraszt (is) mondjuk nagyon büntet...
Amúgy ha garancia van rá, akkor áruházakba Ricsinek a biztonsági kamerákhoz lehet jó, sőt akár gyerekszobába, vagy a nagyinak a
BariköztJóbanrosszbanSzulimán nézésére. -
Vastika
tag
válasz
philoxenia #29 üzenetére
Igen - de egy ilyen tévét nem hiszem, hogy bárki nekiállna kalibráltatni! Az sem biztos, hogy lehetne ;-)
Egy komolyabb, 400-500.000 forintos tévénél viszont már lehet értelme (de nekem olyan sincs, úgyhogy még nem gondolkodtam kalibráltatáson ;-)
-
GreatL
őstag
LG C1-re jött ki frissítés... mintha nem venné vissza a fényerőt olyan idióta módon. Lehetséges hogy ennyire belenyúltak a vezérlésébe? Mintha a G-sync bugosság is megszűnt volna, már nem sötét a képe. Annak esetleg lehetne egy újabb tesztje?
-
Vastika
tag
válasz
E.Kaufmann #26 üzenetére
Igen, az lenne az igazi...
A MM-ban (legalábbis itt Ausztriában) lehet kérni, hogy a megvásárolt tévét kalibrálják, és úgy szállítsák, 99€-ba kerül, ha jól emlékszem.
Csak az a kérdés, hogy mennyire szakszerűen csinálják?
Mert az AVX-en en (az egy fórum ;-) egy fickó ilyen szolgáltatást [link] , aki visszajelzett, maximálisan elégedett vele, de azt is írják, hogy nem két perc a munka...
Nem hiszem, hogy a MM-ban a dolgozó szuper lelkiismeretesen megcsinál egy ilyen folyamatot, gondolom ráakaszt valami műszert, állítgat a menüben egy kicsit, és kész ;-) -
E.Kaufmann
veterán
Na ezért nem hülyeség a műszeres kalibrálás. Nem tudom,mely gyártók mennyire kalibrálják a paneleket gyártást követően. Van erről valami infó? Monitoroknál is csak annyit látok, hogy egyes üzletek vállalnak kalibrációt az általuk árult monitorra, felárért, meg odaadják az egyedi ICM profilt.
-
Vastika
tag
válasz
hypno skate #22 üzenetére
Nálunk a nappaliban egy 49"-os UHD LG van, olyan 4 méterről nézzük, főleg műholdas adásokat.
Néha rácsodálkozok, hogy egy SD adás is mennyire szép tud lenn, aztán meg jön egy FullHD adó, amin vacak anyag megy, rendesen bántja a szememet... ;-)
De a letöltött filmeknél is ez van, általában csak HD filmeket töltök le, a FullHD-t feleslegesnek gondolom: ha a csapat jó munkát végzett (fények, felvétel, utómunka, stb.) , akkor ilyen távolságból, ekkora méretben a HD is szuper tud lenni! UHD HDR formátumban csak akkor töltök le valamit, ha úgy gondolom róla, hogy tényleg úgy hozza majd azt, amit kell.(kicsit olyan ez nekem, mint a digitális fényképezés: nem is olyan régen pár MP-es gépekkel készültek az óriásplakátok is, most meg ha egy telefonban nincs 48-64MP-es kamera, akkor vacak, de 120MP-es is van már. Meg előre is 32MP-es szelfikamera... MINEK??? ;-) A Nikon D3200-am 24MP-es, de általában nem is ebben, hanem a közepes felbontásban használom...)
És a is igaz, hogy nem kell egymás mellett nézegetni a készülékeket ;-) Az ember főleg az agyával lát és hall, elég jól alkalmazkodik az "inputhoz". Olyan ez, mint a hifin a hangszínszabályozó tekergetése ;-) Ha ad neki az ember egy kis mélyet és magasat, hallgatja egy ideig, és visszatekerem őket 0-ra, akkor minden kevésnek tűnik. De ha letekerem egy kicsit, hallgatom, aztán visszaállítom mindkettőt 0-ra, akkor meg dögösen szól ;-)
A képpel is ez van: szerintem a képbeállítások tekergetésével is óvatosan kell bánni, és néha szünetet tartani, másik tévét nézni közben ha lehet, stb, mer tévútra mehet az ember. -
hypno skate
senior tag
válasz
E.Kaufmann #23 üzenetére
Én kifejezetten tv-kénti felhasználásra gondoltam, ahol csak egy adatfolyamot kell megjeleníteni.
Monitor helyett nyilván más a leányzó fekvése. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
hypno skate #22 üzenetére
Abban egyetértek, hogy van még helye a kis felbontású olcsó TV-knek, viszont igaz, hogy romlik a szemem, de látszik, pl vegyes felhasználás mellett, monitorként használva a full HD LG felbontása már kevés. Pl nagy felbontású anyagoknál is előfordul a moáré jelenség, valamint a betűknél is azért nem árt a 4k (nagyítással)
-
hypno skate
senior tag
Már régen mondom, hogy tévézésben is van az a szint, amikor önmagához képest - vagyis nem egymás mellé téve összehasonlító tesztben - bármely készülék megfelel. És ezt a szintet már a HD Ready felbontással elérte a technika.
Én egy nagyon sok éves 40"- os panasonic plazmát használok, ami még csak nem is fullhd felbontású, de a DVD minőségtől felfelé nincs hiányérzetem a képminőséget illetően.
Persze egy gyalázatos tv adás az más, de azon semmi nem segít vevő oldalról. -
Erre a fordítottja is igaz.
A márkanév matricázott Blaupunkt tévém ugyanazzal a panellal készült mint a kétszer drágább TCL 43P715 típusszámú tévé.
Nem hülyeségből mondtam hogy jó képet ad.
Kiváncsi lennék a korábban felsorolt 3 tévé kijelzőire, mert nem kerestem rá azokra a panelokra de kiváncsi lennék mekkora a színhelyessége, meg a ghosting stb. -
Bogyi007
veterán
Konkrétan ennek a tévének a menürendszere ugyanaz mint a 2 éve vett Dyras BL-24E1TS 24" HD LED Tv-Monitoromnak...
-
Vastika
tag
Én anyunak egy ilyen tévét vettem a 70 centis CRT helyett a nappaliba több, mint 1,5 éve.
A képe teljesen elfogadható, a CRT után egy álom, ez nem kérdés ;-) A HD meg FullHD digitális kábeltévéhez azért "jár" egy ilyen tévé.
Persze azért messze van egy "rendes" készüléktől: a színei valahogy nem az igaziak (nem is sokat állítgattam, mert láttam, hogy csoda nem fog történni ;-) , és tartalomtól kb. függetlenül van egy zajos-foltos "függöny" a kép előtt, de ez csak közelről látható. Amilyen messziről az ember egy 40"-os tévét nézni szokott, semmi drámai.
A hangja is elmegy, rossznak nem mondanám: az alja hiányzik, a teteje hiányzik, de legalább tiszta, hangos, és nem dobozhangon zörög (Előtte egy Telefunken Black Diva CRT volt a nappaliban, oldalt két utas hangszórókkal, a tetejében meg egy mélynyomóval: az azért jobb volt ;-)
Nekünk LG tévéink vannak itthon, de ha néha anyunál leülök tévézni, csak pár percig furcsa a különbség: ha jó az adás, igazán jó képet tud ez a kütyü is produkálni, sohasem érzem úgy, hogy egy vacak, nem kellett volna megvenni ;-)
Főleg ennyi pénzért...
Vettem hozzá egy olcsó tanítható távirányítót kevés gombbal, mert a gyárija az egy kissé kusza, így még használhatóbb.
-
asdf_
veterán
Akkor kifejtem: A "legalja" (mármint ár szerint) kategióriában nincsenek csodák, de különbségek sem nagyon.
És akkor arra még ki sem tértünk, hogy ezen legolcsóbb tv-k egy része ugyanott készül., ugyanabból a gyárból gurul ki, csak más -egykor jónevű, ma semmit nem érő- márkanevet matricázzák rá, vagy épp egy forgalmazónak kellett egy sajátmárkás, aztán csináltak egyet, de ettől még tökugyanonnan jön, mint az előzők, igy lényegi különbség nincs is kötük.
-
Azt hittem ez idáig, hogy a TN panelt a tévé gyártók elkerülik, ezek szerint nem. Ez egy hétégi házba vagy nyaralóba lehet jó, másra nem hinném.
-
szami777
addikt
Köszi a tesztet, szívesen olvasnék hasonló belépő szintű tevékről még.
Pár hónapja 50 környékén akartam venni a halószobába egy alap full hd tévét, de egy használt lg smart 3d tv lett végül 45 ezerért. Nem bántam meg, ezen a szinten abszolút csak a használt játszik szerintem.
-
Én meg úgy látom meg, laikusan, hogy rossz döntés kidobni 80 ezer jmft 27 colos ips monitorra, mikor 4k-s 43 colos VA paneles tévé tökéletesen megfelel, sőt szerintem hozza is a minőség szintjét.
Jó lenne tesztelve látni pl. a Blaupunkt BN43U2042FEB UHD LED Televíziómat, megfelelő eszközökkel, mert ezen mérőeszközök hiányában, csak a saját szabad szememre tudok hagyatkozni. Mondjuk épp ezért mondom hogy szerintem, jó. -
Bgyarmati
csendes tag
Ez a TV kifejezetten olyan, amelyet LÁTNOM kellene, mert pusztán a műszaki paraméterek alapján nem lehet dönteni. Anyám a TV-t egy 20 éves Panasonic inline elektronsugaras TV képernyőn nézi, SCART csatlakozóval csatlakozval az egyébként HD képet produkáló Vodafon (volt UPC) egységre. Hát, ez sem egy leányálom. Le kéne cserélni egy lapos TV-re, amely már ki tudná használni a Voda által nyújtott HD-s képet. De sok pénzt nem érdemes beleölni. Az árszint pont megfelelne. Hol lehet ezt MEGNÉZNI?
-
mad823
őstag
válasz
Aprósólyom #11 üzenetére
Akkor kifejtem: A "legalja" (mármint ár szerint) kategióriában nincsenek csodák, de különbségek sem nagyon. Aki a lehető legolcsóbban akar TV-t venni, az nem fog teszteket sem olvasgatni, hanem kinézi az adott heti akciós újságból és megveszi.
Mivel a kutya sem tesztel ilyen tévéket (a fent említett okok miatt), így összehasonlítási alapod sincs, míg a közép ill. felső kategóriában bőven találsz teszteket és érdemben tudsz az igényeid szerint választani. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom #11 üzenetére
Rosszul emlékszem, hogy láttam már DVB-C2 TV-t.
Egyet nem találok most, ha a specifikációkat böngészem. sry...
-
Aprósólyom
addikt
+1
Nem tudom, hogy előírás-e, hogy milyen tunerrel értékesíthető ma egy tv, de a honlap szerint: DVB-T2/C/S2 tunereket tartalmaz.
PL. nincsen benne DVB-C2. Vajon meddig lehet még elég egy "ősrégi" 20éves DVB-C techika koax kábeles szoláltatási területen?#10 mad823: Egy technikai fórumon, egy teszt/bemutató után, egy indok nélküli "üres" véleményt miért nem tartasz feleslegesnek? Szeretnéd, hogy csináljunk ebből is egy youtube vagy facebook komment szekciót, ahol boldog-boldogtalan csepegtethet magának egy kis önbizalmat a megszólalás felszabadító élményével? Hallgatni (és közben átértékelni a gondolatomat) ma már nem arany?!
-
Légyszi teszteljetek már a szemét olcsó 4k 43 colos tévék közül is.
dyras BL-43EU86SL
Orion 43OR18UHD
Star Light 50SLTA8500USAEzeket látom legolcsobb 4k tévék.
-
rokapet
tag
TN panel...
-
headhunter
addikt
válasz
E.Kaufmann #6 üzenetére
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann #4 üzenetére
Nem tudom, nekem semmit nem mond ez a márka.
-
törölt tag
Közkívánatra, itt a smart rendszer nélküli tévé. Enjoy.
-
F_Balazs
aktív tag
Viszont kapott egy normálisnak mondható talpazatot legalább - az is valami!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk a Full HD felbontású, abszolút belépőszintet képviselő Strong SRT 40FZ4013N televíziót.
- Gyúrósok ide!
- EA Sports WRC '23
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- LEGO klub
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest