Nincsenek csodák: nagyon olcsó Strong tévé tesztje

Kipróbáltuk a Full HD felbontású, abszolút belépőszintet képviselő Strong SRT 40FZ4013N televíziót.

Strong SRT 40FZ4013N

Törekszünk arra, hogy a nagy gyártók televíziói mellett időről-időre megpróbáljunk becserkészni néhány ízig-vérig belépőszintű darabot is. A közelmúltban ismerősi körben vásároltak egy ilyen készüléket, és amikor megkértek, hogy segítsek üzembe helyezni, nem bírtam megállni, és vittem magammal a Prohardver mobil tesztlaborját is.

Strong SRT 40FZ4013N
Strong SRT 40FZ4013N [+]

Ennek köszönhetően mód nyílt kicsit alaposabban megvizsgálni a Strong SRT 40FZ4013N típusjelzésű televíziót. Megnéztük, hogy milyen a képminőség, a kezelés, a hang, azaz, hogy mit várhatunk egy ilyen igazán kedvező árú tévétől. A Strong egyébként nem tartozik a noname brandek közé, ugyanis a hatalmas kínai konszern, a Metzet is birtokló Skyworth egyik almárkájáról van szó, amely más elektronikai eszközöket is kínál Magyarországon.

Hirdetés

Külső

Ez nem az a termékkategória, ahol a dizájnereknek túl sok terük van kiélni kreativitásukat, és ezt a Strong SRT 40FZ4013N megjelenése is alátámasztja. A modell teljesen átlagos kinézetű: a fényes fekete káva egy picit vastagabb annál, mint amit legmodernebb modelleknél megszokhattunk manapság, és nincs is egy síkban a képernyővel. A mostanában divatosnak, elterjedtnek számító, oldalra szerelt két kis tappancs helyett hagyományos talpat kapott, és nekünk ez a megoldás még jobban is tetszik, mert így egy keskenyebb asztalra, állványra is fel lehet tenni, ami a vásárlási döntést is nagyban befolyásoló tényező lehet. A talp egyébként szilárdan tartja a képernyőt, ám annak forgatását, döntögetését sajnos nem teszi lehetővé.


[+]

A tévé a falra is egyszerűen felakasztható egy szabványos VESA konzol segítségével. A ki- és bemenetek a hátlapon kaptak helyet, ezek konkrétan három darab HDMI 1.4, egy-egy D-Sub, analóg audió, kompozit, koaxiláis digitális audió, komponens, SCART és USB 2.0 csatlakozó, továbbá a fizetős digitális műsorok dekódolásához szükséges CI+ slot.

[+]

Főbb paraméterek
Strong SRT 40FZ4013N
Panel TN LED LCD panel (50 Hz)
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 40 hüvelyk (102 cm)
Felbontás Full HD (1920x1080)
HDR támogatás -
Maximális kontrasztarány kb. 550:1
Maximális fénysűrűség kb. 250 cd/m²
Input lag 28,2 ms
24p lejátszás Nem támogatott
Képbeállítások Dinamikus, Lágy, Standard
Hangbeállítások Felhasználói, Standard, Zene
Hangrendszer 2 csatornás, 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/-C/-S2
Interfész 3 db HDMI 1.4, D-Sub, analóg audió, koaxiláis digitális audió, kompozit, SCART, USB 2.0, CI+ slot
Extrák Médialejátszó, EPG
Teljesítményfelvétel Normál módban: 61 watt; készenléti üzemmódban: 0,22 watt
Méret Talppal: 91,4 x 20 x 58,4 cm
Talp nélkül: 91,4 x 6,9 x 53,5 cm
Tömeg Talppal: 7,6 kg
Talp nélkül: 7,3 kg
Gyártó honlapja www.strong.tv
Termék honlapja Strong SRT 40FZ4013N
Fogyasztói ár kb. 56 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés