- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyogo83
senior tag
Nem megyek bele, hogy kinek a dolga eldonteni, hogy egy cegnek mennyiert eri meg valamit fenttartani, mert itt most nem az a kerdes.
A fejlesztok/kiadok NEM akarnak egy centet sem fizetni a bevetel utan. Egy ingyenes app utan amiben a fizetesi rendszer jutaleka szinten mashoz vandorol a bevetellel egyutt, mennyit tud keresni az Apple?
Evi 99 dollart, a dev licensz dijat, ami nagyjabol az indie fejlesztotol az Epic meretuekig ugyanannyi(na jo, enterprise acc 299 dodo). Cserebe evi dollarmilliokat hoz az adott fejlesztonek hogy ennyi emberhez eljuttatjak es megteremtik a kornyezetet hozza, hogy mukodjon.
“Miert jar nekik a %-os bevetel?”
Legyszives nezd meg a hsz-em, amiben leirtam es tenyleg kivancsi vagyok, neked milyen otleted lenne a helyukben szeretetszolgalatkent uzemeltetni a storet az IAP fee nelkul. [link] -
-
Giovan!
addikt
Az Apple ennél azért kicsit komolyabb szolgáltatáscsomagot ad a 30%-os fee-ért cserébe. Elhiszem hogy van aki erre nem tart igényt, de vélhetően pont ez garantálja azt a minőséget, amiért az iPhone userek hajlamosabbak pénzt költeni appokra a Store-ban, mint a droidos társaik. Mert nincs alternatíva, minden az Apple kezében öszpontosul, ez pedig egyfajta biztonságérzetet is ad.
-
nyogo83
senior tag
Azert ez erdekes, mert ameddig az Apple-rol van szo, ervkent mindig elhangzik, hogy szinte semmibe nem kerul nekik az egesz rendszer uzemeltetese/fenttartasa, indokolatlan a jutalek.
Ugy, hogy nem szeretnenek a kiadok/fejlesztok fizetni az Applenek %-os dijat a tranzakciok utan, viszont a jatekuk, alkalmazasuk ingyenes, mint ahogy a storeban a legyobb bevetelt termelo alkalmazasok is.
Elarulnad hogy keressenek ezen? -
Én ebbe már nem akarok belemenni jobban, de pont az epic cseszett ki a fortnitosokkal, illetve az ue enginet használó fejlesztőkkel is. Majd a bíróság kimondja, hogy mi lesz egy pár év múlva. Addig meg jobb ha a fejlesztők unityben dolgoznak.
de szerinted miért az applenek kellene alkalmazkodnia a saját rendszerén, a saját hardverén a 3rd party fejlesztőkhöz?
-
Aha, csak te egy free to play játékról beszélsz. Később a fizetősökkel szerinted mi lesz?
de egyébként, ha neked a droidos megoldás a megfelelő, akkor semmi gond, vegyél azt. Nekem az ios-es a megfelelő, így ahogy most van.
A legtisztább az lenne, ha felmérnék a ténylegesen apple felhasználók igényeit, hogy akarnak-e egyáltalán 3rd party storeokat. Mert pl én nem akarok.
-
Giovan!
addikt
Nem tud versenyezni az apple a fejlesztő saját áruházával, mivel értelemszerűen ott 0% lesz a fee a saját appjára. Ezt az Apple nem űberelheti, mert keresni akar az App Store-on, és nem szeretetszolgálatot működtetni. Szóval ha engedélyt kapnak a nagyobb kiadók, hogy saját store-t csináljanak, akkor sok app lesz, ami ilyenekbe fog vándorolni az App Store-ból, és annak, aki igényt tart rájuk, nem marad választása mint felrakni a külsős store-t. Ezt pedig sokan nem akarják. Van aki többek közt pont azért vett iPhone-t mert az zárt, bármennyire hihetetlen is ez sokaknak.
Lásd pl a PC-s game store-okat az exkluzív címeikkel.
-
Aha, meséld már el nekem, ha megkerülhető lesz, akkor 0, azaz 0%-al lesz a haszonkulcs, szerinted az apple fizessen még azért, hogy az ő rendszerükön jelen tudjanak lenni a 3rd party fejlesztők cuccai az appstoreba? Ezt te se gondolhatod komolyan...
azt írta valaki vagy itt vagy más fórumon, hogy fel tudod rakni droidon, viszont licence nélkül nem fog menni.
mert ellentétben a 3rd party fejlesztőkkel, apple oldalon látok olyan dolgokat, főleg ha nem csak egy cuccod van, ami fejlődik.
-
Szerinted a megkerüléssel nem fog egyenesen következni, hogy egy idő után ki se adják appstoreba?
jah, mert úgy ismerjük a fejlesztőket, hogy arra költik a pénzt. Mióta steamen olcsóbb és epicen is olcsóbb, én nem vettem észre, hogy bármi színvonalasabb lenne. Ráadásul rengeteg early access game jön ki, ami aztán vagy kilép belőle vagy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat közleménye tárgyilagosan elemzi, hogy miért baj az érintettek csatározása.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Gitáros topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Politika
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest