Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mini-ITX
- Combos kis mini PC-vel jelentkezett a GMKtec
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- VGA hiba
- Samsung Galaxy Tab A 6 - fél kiló harminc, maradhat?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
egy tableten ne akarjon (valószínűleg nem is fog tudni) "klasszikus" alkalmazásokat futtatni...
Hát pedig a tabletemen tök szépen megy pl a Zuma, mint nem mai alkalmazás
Sok mindenre jó a win7 is tableten, de 12 col azért kell neki, hogy a menüket rendesen tudd kezelni (nekem 10"). -
törölt tag
válasz
#41133696 #118 üzenetére
Normális cégnél a biztonságot a rendszer adja, policyval megtámogatva- nuku net midnen gépre, nuku pendrive használat, az eltérő feladatok eltérő vasakon futó rendszerekből mennek, stb. stb. Központi update, központi víruskergetés. A júzernek meg nuku telepítési jogköre van.
Spec nekem rohadt jól jönne net a munkámban, mert a webes meetingeken nem tudok részt venni saját felhasználóval, rugót tervezni, anyagot választani. De nincs, s így élek. Megoldom nelküle.
Ha az egyedi gépet nem engedik szabadon, akkor ott mindegy milyen os van rajta- Ha meg szabadon engedik, akkor megint mindegy.
-
Szerintem az a legnagyobb baj, hogy nagyon sokan egyelőre a kiadott Developer Preview alapján ítélik meg a rendszert.
Azt felejtik el, hogy az még a beta állapottól is távol eső kiadás, aminek csupán az volt a célja, hogy a beépített pár alkalmazás alapján a fejlesztők időben tudjanak készülni, előre lássák, hogy mégis mi az elképzelés. Mi is az, amit a táblák vonalán elképzeltek a MS-nál, és hogy hogyan akarják vegyíteni a desktop vonalat a tabletekkel..
Vicc, hogy már tesztben is láttam(nem itt), ahol elővették, és vonták le a következtetéseket, hogy hát az a win7-hez képest semmi extra, ráadásul milyen kezelőfelület ez már.
Meg az is, mikor valaki felháborodva veszi tudomásul, hogy az ARM alapú tablet-en nem fog elfutni az x86/x64 vonalra fejlesztett fotóboltja.. Hát naná, hogy nem.Részemről eddig tetszik, amit láttam, biztos vagyok benne, hogy már a beta alatt is rengetek olyan dolog fog megváltozni, amibe most kapásból beleköt akár ki. Ítélkezni majd akkor kell, ha már a kezünkben lesz az RTM, addig én érdeklődve várom a folytatást
Nem mellesleg ez a post is Win 8 DP alól született
-
NGA
addikt
válasz
(ÉN)közPONT #119 üzenetére
Azért jópofa azt kijelenteni egy kb fél év mulva megjelenő termékről, hogy nem fog fogyni. Valamilyen almás tábláról is kijelentették, hogy nem kell majd senkinek...
-
deicide
veterán
Ha a PH! főoldalon az aljára görgetek, ott még a cikk régi címe szerepel...
-
(ÉN)közPONT
őstag
Ciki...nem fog úgy fogyni ahogy szeretnék ?
Amúgy tényleg sokan most állnak át a win7 re.. -
törölt tag
válasz
#06658560 #96 üzenetére
Ebben igazad van, de: a kompatibilitás mellett nagyon fontos a biztonság is. Az újabb Windows -ok pedig sokkal biztonságosabbak mint az XP. A vállalatoknál dolgozók nagy többsége, nem egy IT Guru, egyszerű titkárnők, vagy egyszerű egyéb dolgozók.
Ennél a vállalatnál ahol én említettem a példát érdekes módon oldották meg a biztonságot. Van fent egy Kaspersky AV ami hozzáfér a nethez, a Windows update hozzáfér a nethez, illetve bejön a menetrendek.hu aztán kész. A többi le van tiltva. Még a Windows időjárás gadgetje sem fér a nethez. Ez utóbbiért zabosak is akik a gépeket használják, lévén közlekedési vállalatnál nem ártana tudni mennyi a hőmérséklet.
Ami engem meglepett, hogy az alapszintű ismeretek birtokában lévő dolgozók, nem általános jogú fiókon ügyködnek ,hanem rendszergazdaként. Továbbá a Pendrive használata sem tilos, és nincs is letiltva.
A Te példádnál is előfordul egy makacs fertőzés, ami simán adatvesztéssel végződhet illetve tetemes kárral , ha nincs mindennap Backup, az XP-ket nem korlátozott fiókkal használják - UAC ugye leve nincs - és ha nincs lekorlátozva a net, valamint a gépeket megfelelő jártasságot nélkülöző személyek használják.
-
Pantal
senior tag
Azt gondolom, a WIN8 kevésbé fog gyorsan terjedni PC-n, mert a WIN7-t nem fogja tudni leszorítani, viszont táblagépeken befuthat, nem is kicsit.
-
Brown ügynök
senior tag
Én azt érzem, hogy kicsit hamar jön a Win 8.
Csak aztán nehogy az legyen, hogy havonta adnak ki újat mint a böngészőknél.
-
oO7
őstag
"pl az Android az asztali szegmensbe (mini asztali médialejátszók, htpc-k szintjén már meg is" bukott... persze biztos fognak még javítani rajta, de az első benyomások nagyon nagyon rosszak...
"mivel ugye még masszív licenszdíjakat is kell perkálni minden egyes Win8 példányért a gyártóknak"
ami még mindig kevesebb, mint amennyit az Android miatt perelnek ki belőlük... plusz kevesebb a fejlesztési költség is mint az Android esetén, mert a Windows-t felrakják és fut... nem különösebben nyúlhatnak bele, ellenben ha az Androidos piacon ki akarnak tűnni, akkor komoly pénzeket kell fejlesztésbe ölni..."Elég csak arra gondolni..."
... hogy Windows 7-ből az elmúlt 2 év alatt több fogyott mint az Android, iOS és OSX alapú készülékekből összesen...Az ARM vs x86 -os magyarázkodást meg szerintem meg fogják úszni... meg fogják oldani, hogy ebből ne legyen kavarodás... esetleg a metro appoknál alapkövetelmény lesz, hogy minden létező architektúrára le legyen fordítva és aztán amelyik csomag kell, azt rántja majd le automatikusan a marketből... a mostani x86 -os alkalmazások meg... egy tableten ne akarjon (valószínűleg nem is fog tudni) "klasszikus" alkalmazásokat futtatni...
-
x_o_n
veterán
ez a win8 valóban korai még a 7 ki sem hűlt,inkább a 7est kéne tökéletesiteni...persze abban nincs pénz....profitvilág
-
Harlek
tag
Engem alapvetően nem zavar a Metro UI (bár mondjuk szerintem érintőképernyő nélkül nem lesz olyan poén az asztali PC-men), az viszont már igen, hogy a 3 évente megjelenő Windowsok nem túl olcsók, így egy könnyed s laza upgrade otthoni júzerként kicsit drága. Anno XP-ről én is egyből Win7-re mentem át, és most sem érzem, hogy olyan nagy igényem lenne áttérni Win8-ra, előnyök ide vagy oda. A Dx12-t felhozni egyébként azért vicces, mert már Dx11-nél tartunk, de a játékok zöme biztos, ami biztos alapon Dx9-en fut normálisan, Dx10-Dx11 dolgokat meg sokszor mellőzik.
Az egyébként remek, hogy egységes Metro felülete lesz az Xboxnak, a Windows Phoneoknak, a W8 tableteknek és a PC-knek, de ha valaki esetleg valami más márkát akar venni, akkor romlik az összkép. Tudom, ez nem meglepő módon szintén egy "BUY OUR SH*T!" stratégia, de engem kicsit zavar. (Mielőtt valaki belém kötne, az Apple vonalnál is zavar ez a mentalitás.)
-
smkb
őstag
Az a baj az MS kényszerhelyzetben van. Nekik az OS pénz, ebből van bevétel, ebből él a cég. A mobil szegmensből (tablet, okostelefon) megindult egy ingyenes, nyílt forráskódú szabad oprendszer , amit bárki mókolhat a maga igénye szerint. És itt a baj. Ezek az eszközök iszonyatosan erősödnek mind vas tekintetében, mind az OS funkcionalitása tekintetében. Idő kérdése (nem fog soká tartani), mikor teszi be a lábát pl az Android az asztali szegmensbe (mini asztali médialejátszók, htpc-k szintjén már meg is jelent), mivel rettenetes volumenben terjed. Az MS egyszerűen nem tud mit kezdeni vele. Nem hagyhatja az Android térnyerését, mert azok a fiatalok akik pár évet ezen mobil OS-eken szocializálódnak, totál nem fogja érdekelni őket semmiféle Win, mert em érzik hiányát, mert ők már más irányból jöttek. 2015-re 325 millió tablet eladást jósolnak, idén 80-100m lesz + az okostelefonok. Ezek zömán IOS és Android van, a Win7x86 tabletek simán hamvukba haltak, hatalmas bukás.
Az MS nem erőltetné a Win8-at, de egyszerűen nincs más kiút előttük, és még így is nagyon kétséges, hogy bejön e nekik a húzás, mivel ugye még masszív licenszdíjakat is kell perkálni minden egyes Win8 példányért a gyártóknak...
Elég csak arra gondolni, hogy valmai 80 millió IOS alapú Ipad fogyott eddig, amik jórészét olyan tulajok vették, akiknek egyébként otthon Win+x86 alapú rendszerük van, és mégis jól elvannak anélkül. Ezek az emberek egyre jobban eltávolodnak az MS OS-től, és az uj mobil OS-eken megtalálják mindazt amire szükségük van, egyáltalán nincs Win függőségük.
Arról nem is beszélve, hogy azért a sok átlagjuzer akinek fogalma nincs arról, hogy x86, vagy ARM, annak majd magyarázkodni kell, hogy ugyan Win8 fut neki otthon, meg a tabletén is, mégsem tudja használni desktopos programjait...ennek magyarázgatása kényes pont lesz majd MS-nek
-
atike
nagyúr
Nocsak. Megváltozott a cikk címe tegnap óta? Meg a tartalma is...?
-
törölt tag
válasz
attila9988 #31 üzenetére
igazából a fejlesztési stratégiát kellene átgondolni. régebben jó volt ez az időnként nagy lépésekkel haladunk, de egyre inkább az apróbb fejlesztések és rendszeres frissítések terjednek el több fronton is. ott van a wp7 is, ahol elvileg az összes készülék megkapja feltételek nélkül a frissítéseket. megtehetnék azt is, hogy a brand gépeken simán frissül ingyen és bérmentve a win7 majd win8-ra, tuti többen használnák úgy. de akár a dobozos tulajokra is.
-
RootRulez
félisten
Béta óta használom a W7-et és nem hiszem, hogy váltok ha megjön a W8.
Persze tuti kipróbálom, de szerintem nem tud annyival többet adni, hogy váltogassak.
-
törölt tag
Ellenvetéssel élnék.
Szerver részlegen egyre jobban dübörög a linux, igen fejlett virtualizációval, nem lesz könnyű felvenni ellene a harcot, pláne, ha kisvállalati, árérzékeny szegmensben nézzük.XP frissítéssel kapcsolatosan sem értek egyet, nem lesz itt már tömeges frissítés, legfőképp nem nyolcra. Azok a gépek fokozatosan kimennek a kukába. Így nem frissítés okán, hanem hardvercsere okán fognak a részesedések átvándorolni egyik os-től a másikhoz.
Azt a kompatibilitási és teljesítménybeli problémákat meg csak nyugtával, ez volt 7 előtt is, aztán ott is kiderült, a menyasszony a vőfély elmondásában szebb volt, mint a fátylat levéve. (Nem rossz, de azért n évnyivel az xp után szerintem elég sok rossz eleme van még)
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #92 üzenetére
Vagy nem. Majd kiderül, ha váltunk. Sima XP nem lenne elég, a 12GB fizikai plusz 4GB virtuális memóriát nem tudná kezelni- s ennyit simán bekajáltattam párszor a rendszerrel.
Egyébként én sem szeretem, de a w7 home pro a munkahelyinél lényegesen kevesebb terhelés alatt is borzalmasan belassul.Goodspeed: azért, mert egy cégnél elfut minden rendesen, nem fog mindenhol minden elfutni, ami saját fejlesztés. Nem lehet csak úgy beleugrani, mert rohadt sokba kerülhet a legapróbb hiba is. Spec ha valami miatt nálunk pl. az adatbázis rendszer lehalna- mostanság hegesztik, s van is szopás vele bőven, akkor mérnökönként olyan 50..60€ órabérrel lehetne számolni, ami inproduktív munkavégzés miatti veszteség lenne- vagyunk egy páran- s volt is elég mókás gond win xp -win xp páros esetén is, hogy távolról nem lehetett elérni bizonyos embereknek, csak nagyon durva win-be turkálások után a központi szervert. E mellé, ha adat is elvész, akkor a projektek mennyisége és fajsúlya alapján simán millió eurós veszteségeket okozhat a dolog. Na ezért is kell letesztelni a legutolsó csavarig rendesen, s ha van egy működő szoftverkörnyezet, akkor amíg nem muszáj nem lecserélni. Otthon, a saját gépén mindenki bűvészkedhet- de ha euromilliók múlhatnak egy ilyen döntésen, akkor nagyon meg kell gondolni, hogy beteszi-e a présbe a tökeit.
-
nicu71
addikt
részemről,mihelyt elérhető lesz számomra azonnal kipróbálom a 8-ast.
Mert ki vagyok éhezve az új dolgokra.A win7 -t is imádtam,amikor szépen megismerkedtünk,marhára élveztem és a 8-al is így lesz. -
naffeju
csendes tag
Csak a rend kedvéért, és elnézést az all capsért előre is:
SEMMI ILYESMIT NEM ÁLLÍT AZ IDC LINKELT ELŐREJELZÉSE, NEM IS ERRŐL SZÓL.
A jegyzet arra utal, hogy a Windows 8 számára kritikus és nehéz lesz a tablet piacra betörnie, és a siker alapvető feltétele a Metro felület elfogadtatása a fejlesztői közösséggel, és 2012-ben nem várnak nagy sikereket még. Mintegy mellékesen jegyi meg, hogy Windows 7 PC installált bázisnak nem lesz oka Windows 8-ra váltani, és nem számítanak jelentős frissítési aktivitásra. A jegyzet azt is megjegyzi, hogy a Windows 8 generáció várhatóan kiemelkedően sikeres lehet a szervereken a virtualizációs szolgáltatásai miatt.
Azt már én jegyzem meg, hogy az XP bázis frissítése valószínűleg Windows 8-cal fog folytatódni, ahogyan a konzumer PC-k is egyből váltani fognak, kompatibilitási és teljesítménybeli problémák nem várhatóak, ergo az eladások gyors felfutása garantált.
Üdv, egy IDC alkalmazott
[ Módosította: dajkopali ]
-
törölt tag
Mai napig a munkagépeinken XP 64 edition van. Ezt fogják max 7-re cserélni. Cégeknél a váltás nem annyi, hogy megjelent az új, akkor hopp, már ugrunk is, van kismillió specifikus alkalmazás, makró, script, miegymás, amivel mindennek tökéletesen együtt kell működnie. Mivel sem a fejlesztők, sem a cégek nem kapják meg kellően előre az új rendszert, ezért gyakorlatilag a megjelenés után tudnak elkezdeni hivatalosan foglalkozni a migrációval, ami egy globális piaci szereplőnél minden lezongorázása után lehet, hogy vagy három évet is elvisz. Akkor meg kezdhetik elölről az egészet, vagy hogy?
Szeritnem az MS nagy pénzt a cégektől akaszt le, nem a kis otthoni felhasználóktól, s pont a cégek ódzkodnak annyira rohanni, mint az MS diktálni szeretné.
-
Topik takarítva! Térjetek vissza a normális beszélgetéshez ha kérhetem!
-
Gadgetfun
tag
Az ilyen "jóslásokon" szoktunk évekkel később jókat röhögni. Már miért ne kéne senkinek a Win8? A tablet és laptopgyártók várják mint a messiást. A PC-k notebookok felén még xp van azok miért váltanának a közeljövőben Win7-re ha már van nyolcas. Az legtöbb új notebook, ultrabook stb... majd Win8-al jön ki, ha tetszik, ha nem.
A Vistához meg nem kéne hasonlítani, mert az anno azért bukott meg, mert túl nagy volt a hardwere igénye a júzerek többsége akkor még egymagos gépen nyomatta, így lassú szar volt rajta a vista. Ezzel ellentétben a Win8-nak kevesebb a hardwere igénye mint az xp-nek. Én az ócska atomos netbookomra tettem fel és hasít vele mint a villám. Részemről várós! -
julius666
addikt
egyszerűen nem kell sem jobb, sem másabb
GUI-ban ízlés kérdése, egyéb területeken hatalmas baromság. Erőforrásigényben/teljesítményben rendesen alá fog vágni az ilyen szempontból szintén egészen jól sikerült Win7-nek és akkor még e mellé jönnek az egyéb featureök.
Anno én sem estem hasra a Win7 hírekben megjelent újításaitól, aztán kipróbáltam a bétát, megtetszett, azóta elégedett Win7 felhasználó vagyok. Volt szerencsém XP-hez nem olyan rég, szabályosan fájdalmat okozott már a használata, az apróságoknak tűnő újítások bizony rengeteget tudnak nyomni a latba. A rendes hardveresen gyorsított GUI hiánya miatt még lassabbnak is tűnt. Szóval az ilyen kifejezésekkel én inkább vigyáznék.
Ettől függetlenül lehet Win7-ről nem éri meg váltani rá, az viszont aki eddig még nem váltott és majd a 8 helyett a 7-re fog, az egész egyszerűen hülye.
-
julius666
addikt
válasz
litvitcsak.a #28 üzenetére
Ami nekem szintén érezhető hiány a windows-ban az a shotcut-ok - pl. új könyvtár létrehozása és hasonlók. Tudom van segéd program ami ezt megoldja... De mi lenne ha ez alap lenne.
Mi?
Új könyvtárra windows alatt VAN gyorsbillentyű (ctrl+shift+n). Win7 alatt létre lehet hozni gyorsbillentyűvel, explorerben fönti menüsorból egy kattintással illetve a jobb gombos menüből új mappát. Mi kéne még? -
Inv1sus
addikt
Miért próbálják az XP rajongók mindig bizonyítgatni, hogy az a rendszer sokkal jobb, mint a Windows 7? Szerintük mi mit használtunk előtte? Linuxot?
A nézeteltérés abban merül ki, hogy nekünk, Windows 7 felhasználóknak van viszonyítási alapunk, nekik meg nincs...
-
Youri
veterán
válasz
litvitcsak.a #63 üzenetére
Windows alatt ez a fejlődés akár a SP-k kiadása is lehetne, de azok sokszor csak a hibajavítások összegyűjtése.
-
litvitcsak.a
tag
válasz
attila9988 #31 üzenetére
Apple hasonló séma szerint viszi az osx-et. Folyamatos fejlesztés, hiba javítás. Verzió ugrás csak a komolyabb funkciók bevezetésénél van, de nem eget-rengető a változás az előző verzióhoz képest. A támogatás pedig folyamatos. Windows esetében sem lenne rossz egy ilyen mechanizmus...
Évente jönne egy új verzió. Nem kéne mindegyikbe gyökeresen új dolgokat hozni. A win7-re beígért "csodák" egy része menet közben kimaradt, ezeket szépen 2-3 funkciónként minden verzió ugrásnál be lehetne építeni. Így talán több erőforrás jutna az egyes funkciók elkészítésére és tesztelésére.
A cégek részére pedig jöhetne az Ubuntu-nál is megszokott LTS-hez hasonló megoldás.tudom bilibe lóg a kezem...
-
3.Aragorn
addikt
Az emberek jó része még csak most barátkozik a win7-tel. Korai még kihozni az utódját...
-
válasz
attila9988 #31 üzenetére
Én olyan régivágású ember vagyok aki DOS-on kezdett el anno dolgozni. Nekem, bár akkor még fiatal voltam már a Win95 beta (úgy '94 végén) is hatalmas változás volt. Nehezen, de megszoktuk az új rendszert. Szerintem ezt a Merto felületet is meg lehet idővel szokni ahogy az Office 2007-2010 kiadások szalagmenüjéhez is hozzászoktunk mára, de az is igaz hogy ha lesz rá lehetőség akkor W8 telepítés után az egyik első dolog lesz a "classic" kezelőfelület visszaállítása akár lesz erre beépített módszer akár nem.
A W7-be is kapásból visszaraktam eleinte mindenhol a gyorsindítást amit a Vistaban és a korábbiakban megszoktam és használtam, pedig nem volt rá "next-next-done" jellegű beépített eljárás. Mondjuk ma már nem teszem mert nem hiányzik, megoldottam másképp. -
Parson
addikt
Jó öreg Windows XP Professional x64 Edition... tuti marad amíg csak lehet. Majd ha nem, akkor majd váltás...
-
WonderCSabo
félisten
A Metro nekem marhára nem jön be. Kipróbáltam. Egyszerűen nem is értem, miért kell ezt PC-n erőltetni. Ha nem lesz normális UI a Windows 8-on, nem hiszem h. áttérek.
-
törölt tag
Nem is a három évvel van gond igazából... sokkal inkább azzal, hogy ameddig az XP-hez képest a Vista egy óriási ugrás volt rengeteg újítással, addig a Windows 7 már korán sem számított akkora újításnak a Vistához képest... és most úgy látszik, hogy a Windows 8 sem lesz akkora újítás a Windows 7 -hez képest.
XP-ről évek óta váltottam - és mindenkinek ajánlom is ( több magos processzorok támogatása, 64bit stb), de munkára azt mondom, hogy a Windows Vista is teljesen jó.
-
Nekem még mindig xp-m van és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Nem fogok egyhamar váltani. Viszont a mobil részlegen lehet hogy nagyobb sikere lesz...
-
-
Z-77
tag
A csempéknek tök jó helye van a fürdőszobában, a monitoromon semmi keresnivalójuk
Na de a viccet félretéve, nekem Virtualboxban fent van most is, de semmi olyat nem ad amiért érdemes lenne váltani. Még persze sokat változhat, na de a Windows 7 még csak most jött ki. Hova ez a sietség? Nagy lett a zsebük vagy mi?
-
-
elistvan
őstag
Akit érdekel úgyis megveszi/felteszi vagy laptopokhoz gyárilag összeállított konfigokhoz megkapja (Dell, HP...) úgyis az újat erőltetik majd. Mondjuk én mai napig sp3-as xp-t használok, mert nincs olyan dolog amit ne tudnék megcsinálni benne. Egyszer majd eljön a váltás ideje.
-
hemaka
nagyúr
Elég hamar jön az tény. Sok értelmét meg amúgy sem látom PC-n, hogy újra kiadjak érte x ezer forintot, amikor bőven jó a win7 is.
-
Cyberpunk
félisten
A Metro az engem is zavarna PC-n persze ha lesz klasszikus nézet (miért ne lenne) akkor no problem.
-
=Mentor=
őstag
Elég sok üzleti felhasználónál van még jelenleg is XP, ők igenis potenciális megszólítható ügyfélkör. Az otthoni felhasználók esetében hülyeség csupán a Metro UI miatt bukást vizionálni. A Tablet piacon meg egyenesen telitalálatnak ígérkezik a rendszer, az Androidnak maximálisan egyenrangú ellenfele.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #35 üzenetére
Még egy dolog eszembe jutott... a Vista óta jelennek meg a Windows-okból Béták és RC-k.
Ha a béta felhasználók nagy része, azt mondja, hogy nem akar metro-t használni akkor nem kellene PC szektorban erőltetni.
Persze lehet eljátszani azt, hogy márpedig Metro lesz ha tetszik ha nem, csak akkor nem kell pislogni, meg értetlenül állni mint 2007 -ben, hogy ugyan már a marketing ellenére miért nem akarnak az emberek váltani.
-
törölt tag
Hát a helyzet az, hogy nem csak azért lesz - szerintem is - bukta, mert kevés lesz benne a Windows 7 -hez viszonyítva az innováció, hanem azért is mert erőltetik ezt a Metro nevezetű cuccot, amit én reflexből kikapcsolnék.
Na és minek térjek át egy olyan Windows -ra, ahol a jól bevált, immáron teljesen megszokott Windows 7 tálcát, le sorolják másodlagos megoldásnak. Olyan lesz a használata, mint ha Windows Vistán a klasszikus tálcát akarnám használni.
Persze majd lehet megint előjön több szempontból is a Vista effekt: DX12 only Windows 8 stb...
Ettől függetlenül persze még lehet akkora bukás is mint a Windows Vista. Egyébként én már a DX12 miatt sem váltanék, mert terveim szerint ekkor már konzolon fogok főként játszani.
Szóval nem igen látom értelmét, hogy három évente vegyek dobozos Win-t elég lesz nekem 6 évente is
-
Psych0
őstag
csak nehogy az legyen, mint az XP lunával, Vistán már csak az új, meg a z 1995-ös gui volt. Ha ugyanígy szanálják a mostani guit, és csak a metro meg a classic lesz akkor szarban vagyunk.
nem próbáltam a bétát.
-
kiskaktusz
addikt
igaz, hogy még nagyon sokan használnak xp-t és nem annyira elterjedt a 7-es win. én sem fogok átállni, legyen akármilyen jó
cégek meg pláne, főleg, ha horror áron fog nyitni...
-
NGA
addikt
válasz
attila9988 #31 üzenetére
Valószinűleg azért jön a Metro mert:
xbox - metro
Windows phone - metro
tabletek - metromaradnak a sima laptopok/asztalik, ott meg majd lesz valami :-)
-
attila9988
őstag
Ja, de bemész a boltba hogy vennél 7x64Prof Volume licence-t és azt mondják hogy sorry de elfogyott, vegyél inkább 8-ast.
Nincs ezzel semmi baj. A Microsoft is folyamatosan fejleszt. El kellene felejteni azt a hülyeséget, hogy egy új windows csak akkor kell a piacra, ha az összes felhasználó azonnal átvált rá. Ez egy hülyeség. Az új fejlesztéseket az elvárható időn belül az MS piacra dobja, aztán ha lerohad a géped, vagy csak másikat akarsz valamilyen okból, mindig lesz egy aktuális rendszer, ami tartalmazza az újabb megoldásokat.
Az egy másik kérdés, hogy a metro -t desktop -ra erőltetni vajon mennyire logikus lépés, de MS -ék bizonyára meghagyják a "normális" desktop lehetőségeket is, aztán majd levonják a következtetéseket a használati arányok alapján.
-
Tiszta bulvár a dolog....Nem temetném azért el...
-
litvitcsak.a
tag
vegyesen használok/dolgozom windows és osx alatt. Szerintem sem rossz a win7, de nem bánnám ha elkezdenének az ésszerűsítésre is gyúrni egy kicsit.
Nem eget rengető a dolog, de például a control panel kinézet csak egy "álca" a régről maradt cuccok felett. OSX alatt ezt egészen jól megoldották és nem hiszem, hogy hihetetlen küldetés lenne windows alatt (nagyon) hasonlót megvalósítani. Ráadásul ezt rá lehetne kényszeríteni a hw gyártókra akik néha siralmas dizájt raknak a driver-eik vezérlője mögé.
Ami nekem szintén érezhető hiány a windows-ban az a shotcut-ok - pl. új könyvtár létrehozása és hasonlók. Tudom van segéd program ami ezt megoldja... De mi lenne ha ez alap lenne.
GUI szempontból látszólag az OSX "megrekedt" és nincsenek látványos újítások. A Win8 pedig hozza a mozaik csempéit, ami még jól is elsülhet... Bár ahogy látom a csiri-biri gui csak egy darabig vonzó, később az emberek többsége beáll egy alap, nem túl csicsás jól használható kinézetre és már csak azt használja. Talán ezért is "stagnál" az osx ezen a téren.
(ja. jogtiszta a windows-om)
-
Ez is szerintem emberfüggő. Én pl. megvettem a VistaX64Ultimate és a 7x64Ultimate dobozos változatát magamnak otthonra is. Eredeti NIS2012-t használok 5 gépes licenszel, Office2007-ből viszont VLK-t használok, de tudom hogy léteznek különböző loader és aktivátor programok amivel az ellenőrzés megkerülhető.
Persze ismerek olyat aki mindent letorrentez és egy fia eredeti programja sincs, a szája viszont akkora hogy szinte mindent képes kirtizálni ennek ellenére. -
válasz
atti_2010 #19 üzenetére
Szerintem nem érted amit írtam. 3 éve lehet 7x64Prof volume licence-t venni amire elég sok régi XP-s konfigot komlett lecseréltünk, de van még bőven cserélnivaló mert ugye bevételből minden cég ahol az IT kiadás is gazdálkodás alapú, azaz amire van keret mehet amire nincs vár. Ha elveszik a 7VL lehetőségét és lesz helyette 8VL akkor lesz 3 vagy 4 különböző rendszerünk. Azaz amivel bajom van hogy túl rövid ez az idő amit a 7 életciklusának akar az MS a vevőire ráerőszakolni.
-
atike
nagyúr
Elég érdekes ez a kijelentés... Szerintem azért ennyire nem egyértelmű. Lehet érvelni mind a két oldal mellett, de hogy mi is lesz... Majd kiderül. Viszont igenis van igény az egységes felületre. Az is lehet, hogy a Metro UI a hardcore usernek nem fog tetszeni (kikapcsolja), de rengeteg olyan ember van aki csak netezik, filmezik a gépén. Nekik meg igenis tetszhet ez az újszerű (és egyszerű) kezelés...
-
Persze ez mind szép és jó amik mint újdonságok a W8-al bemutatkoznak, de pl. nálunk van pár száz gép, ennek egy része XP SP3, egy másik része VistaX64 a maradék meg 7x64Prof. Szerinted jól mutatna a következő beszerzéskor egy harmadik alapjaiban különböző rendszer az infrastruktúrában, mert a Microsoft szerint nem voltunk elég gyorsak és gazdagok ahhoz hogy egyszerre az összeset kicseréljük? Hogy hoznád össze a három generációt (mind SW min HW téren) egy jól működő rendszerbe?
Magánemberként amikor otthon az ember évente gépet fejleszt vagy rak össze esetleg márkás gépet vesz ott természetes hogy érdemesebb már az újabb technikát választani. -
NGA
addikt
Csak 1 kérdés: Aki itt lelkesen fikázza a Win8-at, az kipróbálta mind a DP-t?
Nekem fentvan laptopon, és azért a 12 mp-es boot, a nem használt alkalmazások hibernálása, a sokkal jobb memóriakezelés, és a gyorsaság nekem nagyon bejött. -
PR0JECTNR56
addikt
A Win 7 Ultimate nekem speciel minden igényemet teljesíti, a Win 8 nem hinném, hogy képes lenne igazán komoly előnnyel szolgálni a mostani rendszeremmel szemben. Az üzleti/vállalati/kormányhivatali részlegnek megint felesleges tekintve, hogy sok helyen még csak az XP SP2/SP3 fut. Persze lehet, hogy ott majd átugorják a 7-et és a nyolc lesz a következő, de ennek nem tudom mennyi a valószínűsége...
Bár ha azt mondanák, hogy lesz Forza 4 Win 8-ra, akkor már cserélnék. -
válasz
Brutális eb #12 üzenetére
Én már megelégednék egy ingyenes office basic kiadással is. Az oprendszer meg legyen 50-100€ közötti maximum áron és akkor jóval többet tudnak belőle eladni.
-
Brutális eb
addikt
Legyen ingyen a rendszer és tele az alkalmazásbolt minőségi normális árazású appokal akkor talán van esélye.
Egyébként hulla feleslegesnek tartom az asztali verziót. -
NGA
addikt
Én már nagyon várom. Végre lesz egy egységes xbox-pc-wp rendszer. Én már megszoktam a metro-t, és sok xbox-os is megfogja. És mivel minden win7 program és driver használható lesz, igy nem értem a fikázókat.
-
egyet értek a cikkel
-
tuser
aktív tag
És még csodálkoznak hogy csak "ingyen" ( MSDNAA ) vagy kényszerítve ( új egybegép ) veszi a user.
Igaz hogy az XP -nek "kissé" hosszúra nyúlt a ciklusa, de azért a pár évenkénti "új rendszer, régi kuka" felfogás nem gyenge.
-
5h4rK
tag
Sokan még XP -t használnak, esetükben meglehetősen nagy az esély, hogy - amennyiben rendben van - akkor ők egyenesen a nyolcasra fognak áttérni. Szvsz van kibontakozási piac; ha nem is 2012 -re, de 2013 -ra biztosan felszabadul valamennyire a piac. Azt, hogy ezt az Android, vagy valami mas tölti be, ez más kérdés.
-
rybank
senior tag
A Microsoft veszélyes játékot játszik!
#5) Tomcat Na de ezzel együtt a támogatása a 7-nek nem szűnik meg! -
Hajaj, sok helyen még most tervezik hogy 7-re optimalizált rendszereket kezdenek el kiépíteni a régi XP-s környezet helyett. Főleg ipari környezetben, ahol 4-5-6 év egy technológia "életpályája" és az implementálás is igénybe vesz legalább 1-2 évet. Amikorra lehetővé válna a teljes körű és problémamentes implementálás addigra megszüntetik magát a terméket, azaz a 7-t.
-
Youri
veterán
Ettől függetlenül a cím elég bulváros lett. Újabban ez járja errefelé, nem tetszik ez
-
Angel1981
veterán
Nagyon sok igazságot látok ebben az elemzésben!
Még a 7 sincs igazán elterjedve, és amit eddig elért, azt is jelentős részben annak köszönheti (hiába, hogy jó oprendszer) hogy a MS már jó ideje csak a 7-et adja az új gépek mellé, kizárta mind az XP-t, mind a Vistát.
Enélkül még itt sem lenne, sokan maradnának továbbra is az XP-nél... -
aram01
nagyúr
ne temessük azért még
-
Youri
veterán
egy ideje így van, hogy minden második windows sikerül jól
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Apple iPhone 14 Pro 256GB Kártya-független,Fekete Színben,88% Gyári Akku,Újszerű állapot
- hirdetés
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest