Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

válasz Meteorhead #25 üzenetére

@Meteorhead: Lehetett volna az iPhone-t is előrángatni, ugyanez pepitában.

És nem nagyon érdekel, hogy nem támogatott OS-t erőszakoljak fel, mert minden készülék támogatott ami valaha Win 8-at kapott.

Egen, de például a Lumia 900 (ami 2012 januári, míg a Nexus 4 2012 októberi, tehát akkora különbség nincs közöttük) már Win8-at sem kapott. Például. Ettől függetlenül rossz oldalán gyújtottad meg a (flém) gyertyát.

Egy 4-5 éves okostelefonnál nem várom el, hogy életben tartsák frissítésekkel, míg a ritka kivétel meg egyébként is annyira olcsó volt, hogy megint nem reális elvárás, hogy egy komoly OS frissítést eszközöljenek rajta.

Attól tartok félreértettél. Az Android esetében a gyártó felelőssége, hogy ad-e ki hozzá frissitést. Ha nincs rootolva / bootloader nyitva, akkor csak ezekre a frissitésekre számíthatsz. Tehát Android esetén a kinyitható bootloader és a custom ROM-ok jelentik a lehetőséget arra, hogy friss OS verziót rakj fel. A Nexus 4-est azért hoztam fel, mert ez ugye "Google" telefon, de egy 3 éves telefonra már nem hozzák ki a legfrissebb op. rendszert. Amire lehet azt mondani, hogy "dehát én évente, sőt, évente kétszer cserélek telefont", de én meg nem, mert nem látok rá igényt. A képességek nagy része, amit ki lehet használni adott egy 3 éves telefonban is, tehát a biztonság terén a friss op. rendszer a lényegi pont. Amit viszont ez esetben is csak kvázi 'töréssel' lehet csak felrakni...

@l4ci: A Media Marktban vásárolt Lenovo Vibe P1m telefonon is rajta volt a malware, ki se lehetett irtani, a gyári visszaállításban is benne volt!

Szép eset, tanulság: ne végy Lenovo telefont...

Új hozzászólás Aktív témák