Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz hypno skate #77 üzenetére

"Nyilván nem vagyunk egyformák, de ez a billentyűzet nálam már az olvashatatlan betűkészleten elvérzik."

Nem teljesen szokványos, az tény, de az olvashatatlan elég erős jelző. Mondjuk nem szoktam a billentyűzetet nézni gépelés közben, szóval tőlem akár blank kupakok is lehetnének rajta. : >

"mechanikus és elektromos írógépek korában szocializálódtam, így kicsit háklis vagyok a gépelési zajra."

Nagyjából én is, bár jobban belefolyva a 8 és 16 bites Hőskorba. Pont ezért (is) imádom a kattogós mechanikus/buckling springes billeket - soha nem használnék O-gyűrűket vagy egyéb mókot, hogy halkítsak rajtuk. :)) Arra az időre emlékeztetnek, amikor még valahogy sokkal több egyénisége volt a hardvernek, s bár egyáltalán nem voltak olcsóak a cuccok, de össze voltak rakva rendesen, masszívak voltak, arra tervezték őket, hogy ha nem is egy életet, de legalább (alsóhangon!) egy-két évtizedet kiszolgáljanak.

Rengeteg jó példa lenne erre (és nem csak a számítástechnikában), de hogy on-topic maradjunk, nézd meg például az eredeti buckling springes IBM M modelleket (tudom, hogy voltak membrános megoldásaik is, de most nem azokra gondolok): HARMINC év nyüstölés után (amibe beletartozhat az akár évekig történő "rohadás" full random és abszolút nem ideális helyeken is) még mindig megfogod, letaglózol vele egy rinocéroszt, aztán meglocsolod egy kis kávéval, bedugod az 5 tűs DIN vagy PS/2 portba, és még pár évtizedig használod, miközben a 8 bites kattogás egy jobb életre emlékeztet.

Új hozzászólás Aktív témák