Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Gaming notebook topik
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doosa
aktív tag
válasz
#79335424 #9793 üzenetére
Az valóban idegesítő, hogy zajos a HDD, de ha azt nézzük, hogy mi jó neki akkor a folyamatos 24/7-es a legbarátságosabb. Tényleg mechanikus cucc, de nem úgy fog tönkremenni, hogy csapágyas lesz és beragad vagy hogy a hőterheléstől kilágyul. Egyszerűen az a baj, hogy az indításnál annyiszor nagyobb az egyes alkatrészek igénybevétele, az üzemi állapotnál, hogy arra nem éri meg méretezni. Emiatt persze az indítások károsítják a HDD-t. Nem véletlen logolja, az indítások számát.
Nálunk pl. a suliban nem engedik kikapcsolni a gépeket egyes termekben, mert félnek, hogy utána már nem indulna be
-
Joshi
titán
Ahogy Avicularia is írja a sima 320-as(ilyen van nekem) max 7MB/s-et tud de inkább 5-6 a reális. Én nem tapasztaltam olyat hogy nem lehet elérni a NAS-t pedig tegnap ~5MB/s-el töltöttem le közben néztem egy BD50-es filmet. Amúgy most ~100Mbit/s-es netem van de csak ezért nem fogom lecserélni a NAS-om.
-
MajaG
senior tag
Valaki akinek van valami izmos internet kapcsolata, mennyi a max. sávszél amit be lehet állítani Transmissionben, s nem fagy le a NAS?
-
törölt tag
Sztem a probléma szempontjából a villanyszámla lényegtelen. Ha van egy olyan feature, hogy a NAS leállítja a vinyót, akkor állítsa le, ha a user ezt akarja és pont. Én is használom ezt a funkciót és sztem hasznos. A vinyóban mechanikusan mozgó alkatrészek vannak. Ami mozog az kopik és hőt termel. Ha nem megy a vinyó, akkor a venti sem. Legalábbis nálam. Ugyanakkor semmilyen plusz műveletet sem igényel az üzemi állapotba kapcsolás. Sztem ideális standby állapot.
-
Joshi
titán
válasz
Milli82 #9787 üzenetére
Szerintem meg egy NAS-nak számtalan előnye van a fogyasztáson kívül is mint otthoni szórakoztató központ/szerver stb. Nekem pl nem mellékes hogy tized annyit eszik egy NAS mint egy asztali PC mert az éves szinten jó pár ezer Ft megtakarítás és sok kicsi sokra megy. Aki meg notebookkal netezik éjjel-nappal az számolhat arra hogy a noti idő előtt elhalálozik.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Milli82 #9787 üzenetére
Nekem havi 7-8 e Ft, de ebben benne van egy éjszakairól működő villanybojler is, illetve szünetmentes tápegység, amire a modem+router+NAS és a számítógép van kötve.
Ebből a szünetmentes +a többi az kb havi 500 Ft körül alakul...Nyáron plusz klíma havi 4-5 eFt
Snakeiboy:
Milyen firmware van rajta? A legfrissebb? Esetleg frissítsd azt is, hátha valami nem kóser.
Legrosszabb esetben mondjuk reset, de nekem anno működött a 210-esnél.
MOst a 325 v2-nél nem működik, mivel esélye sincs leállni -
Snakeiboy
aktív tag
válasz
Milli82 #9787 üzenetére
Na csak hogy vegre tisztan lassunk, sehol nem irtam hogya fogyasztas a szempont. Nem az az ok amiert mindenkepp szeretnem hogy lealjon a HDD, a Fo problema hogy hangos ha megy a HDD es ha nem is hasznalom mert epp nem nezek hallgatok rola semmitt nekem ne porgesse a lemezt mert zavaro es pont ez volt az egyik indok amiert NASsal akartam megoldani az adataim tarolasat. Szoval tovabra is mi lehet a gond hogy nem all le???? Mert en azt AKAROM hogy MEGALJON az a nyuves HDD ha epp nincs hasznalatban. Attol fuggetlenul hogy ez a helyes, hogy kifizetodo vagy hogy noveli a HDD eletartamat vagy nem.
-
Milli82
tag
válasz
Snakeiboy #9786 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de én 1x-2x átrágtam a kérdéskört. Mármint a villanyszámlát.
Én ahogy kalkuláltam évi kb50 Huf-ba kerül az itthoni szórakozásom. Ebben benne van:
7/24 óra:
NAS (3db HDD)
Router
T-modem7/2-3 óra:
TV
Erősítő
CD-DAC
HTPC
Konzol
Laptop 2dbÍgy jön ki a havi kb 6000.- villany.
Kipróbáltam, mert volt olyan, hogy nem volt itthon a hifi csak a laptop és akkor még NAS sem volt.
Fizettem 2-3000.-et villanyt. Ebbe minden egyéb benne van (mosógép, stb) 2 felnöttel számolva.Nekem ennyit megér. Mindenki döntse el neki megéri-e. Viszont akkor a NAS mint beruházás már kidobott pénz. Véleményem szerint.
-
Snakeiboy
aktív tag
válasz
#79335424 #9781 üzenetére
Igen gondolom hogy beallitasi gond, de miiiiii?????? Mindent letiltottam amit lehet es meg mindig nem all le a hdd, meg a halozatrol is lehuztam szoval csak ugy magaban megy a nas akkor sem allitja le pedig en akkor semilyen geprol nem ferhetek hozza mert nincs halozaton.
Megorulok.
-
törölt tag
válasz
Snakeiboy #9780 üzenetére
Valami dolgoztatja. Pl. a médiakiszolgáló. Én nem torrentezek és mivel külső lejátszót használok, ezért a médiakiszolgáló is tiltva van. Illetve webszerveren keresztül elérhető a stream, de az más, mint a Twonky, Polkast, miniDLNA, stb. Nálam akár fél napokra is leáll a vinyó. Hallom, ahogy felpörög, amikor csatlakozok a NAS -ra. Pedig FFP is van és nincs tiltva. Szóval az biztos, hogy vmi rendellenesség nálad. Ez lehet user error is.
-
Snakeiboy
aktív tag
Ezzel azt akarod mondani hogy mindegy mit csinalok semmikep nem fog lealni a HDD????? akkor minek van ra opcio? Figy nem kezdek el vitatkozni mi a jobb, szamomra az a lenyeg hogy aljon le a nyuves hdd ha nem hasznalom es miert nem all le ha be van allitva? Ebben tudsz segitenni? Szeretnem ha lealna? A logolast kene az admin feluleten kikapcsolnom?
-
Tonyk
veterán
válasz
Snakeiboy #9778 üzenetére
"ezenkivul nem okozok vele rosszat "
Ha te mondod! De azért ennek majd nézz utána
"keresztul nem volt a halozaton se torrent sem semmi nem volt elinditva ammi hddhez fern"
mert a rendszer az nem fér a hdd-hez ugye? (loggolás, stb)
Megkérdezhetem milyen hdd? Csak nem wd green?
"hdd nem menjen napi 24orat!"
Élettartam szempontjából sokkal jobb egy hdd-nek ha állandóan megy, mintha ki-be kapcsolgatjuk, vagy épp a feje(ke)t küldjük el pihenni
-
Snakeiboy
aktív tag
-
Tonyk
veterán
válasz
Snakeiboy #9776 üzenetére
15 perc idle, csak akkor érhető el, ha semmi nem nyúl a hdd-hez. Se torrent, se smb discovery, se adminisztráció, se semmi. Ha bármi hozzányúl a 15 perc újraindul.
Egyébként lehet többet ártasz ezzel a 15 perces limittel, mint ami pozitívumot tapasztalnál fogyasztásilag. -
Snakeiboy
aktív tag
Sziasztok,
Nemtudom mennyire jo helyre irko de mas helyet nem nagyon talatam. Olyan gondom lenne hogy most vettem egy Zyxel NSA320s - t. A gondom az hogy hiaba van bealitva hogy 15 perc utank hibernalja aHDD-t, nem kapcsol ki. allandoan porgeti barmit csinalok vele. Nem tudtok segiteni mi lehet a hiba?
Elore is koszi. -
CoolBoy323
nagyúr
Mitol van az, h az utobbi idoben eleg surun leall a miniDlna? Nezem a filmet, es ledob :/
-
Prosectura2
tag
Nekem is szokta csinálni (hogy miért, az passz), a nas adminisztrációs felületén a dropbox fülön vedd le a dropbox engedélyezését, majd engedélyezd újra. Ekkor azonnal letölti a mappában lévő fájlokat, és utáni is működni szokott.
Semmilyen jelszót nem fog kérni az újraengedélyezéskor! -
lofagi
addikt
Valószínű elég noob kérdés, de nézegetem a HDD listát amit támogat NSA310 , a 3TB-os WD30EZRX támogatja, a 2TB-os WD20EZRX pedig nincs ott, ez valós vagy csak nem írnak le minden egyes darabot. Szeretnék egy 2TB-os greent beletenni. Tudtok rá valami magyarázatot?
-
Doosa
aktív tag
Az elmúlt 2 napba random eltűnik a hálózatról a NAS 1-2 percre, minden gép számára és csak a NAS a többi gép ugyanúgy látható. Az újraindítás nem segít. És ez mondjuk filmnézés közben igen zavaró.
Valaki tapasztalt már ilyet? Mi lehet a gond? -
CoolBoy323
nagyúr
Hol lehet lecsekkolni, hogy a Dropbox Drop2NAS mappájába betett torrent file-al mit csináljon?
Működött ez nálam, de ma újra használtam volna, és nem akar menni, hogy automatikusan letöltse az oda betett torrentet.
Mi lehet a gond?
-
törölt tag
Nekem szerencsére egyszerűbb a lakatos rész. Van egy szinte teli oldallapom, venti nyílással, ráccsal, amit csak 4 csavarral fel kell csavaroznom. Ha alatta teljesen kivágom a NAS oldalát, az sem gond. Az oldallapban van egy hajtás, amitől kb. 4mm -rel kiszélesedik a NAS oldallemezéhez képest. A venti pedig csak 8mm vastag. Szerintem kivágok egy jó nagy darabot a NAS oldalából és egy hézagoló szivacs közbeiktatásával az egész oldallapot felragasztom fekete tömítőragasztóval. Csak az a gondom, hogy a venti 5 Voltos.
-
-
ddudas
tag
válasz
#79335424 #9749 üzenetére
Szia, fotó helyett inkább rajzoltam. Lent a NAS-on lévő csatlakozót látod, fent pedig a standard 3 pin-es ventilátorcsatlakozót. A feladat a köztes rész elkészítése.
A standard ventilátor csatlakozón amúgy rendkívül logikusan a 12V DC van középen, így ha fordítva dugnád rá sem történik tragédia. A NAS esetében valamilyen indíttatásból a Zyxel mérnökei az egyik szélére a földet másikra a tápot tették. Ennek ismeretében nem nagy trükk megoldani egy tetszőleges 40x40x10-es venti csatlakoztatását. A noctuát pedig tiszta szívvel tudom ajánlani :-)
-
törölt tag
Formázd meg az új vinyót a NAS -ban! Igény szerint hozd létre a saját megosztásaidat! Ha be tudtad tenni a másik vinyót a PC -be úgy, hogy ment a Win, akkor két helyed biztos van. Töltsd le az XP Puppy 528 Linuxot és írd ki CD -re, vagy Unetbootin, -nal, Linux live usb creator -ral készíts egy bootolható pen -t! Tedd be a két vinyót és CD -ről, vagy penről bootolj be Puppy -val ram módban (a ram mód opcióként választható a boot menüben)! Az asztalon ott lesz a Double Commander, ami tök olyan, mint a TC. Azzal be tudod másolni Sata tempóban az adatokat az új vinyó könyvtárszerkezetébe. Aztán mehet vissza a NAS -ba.
-
maoAAC
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy kiszedtem az alapból benne levő 500-as vinyót, és beleraktam az asztali gépembe. mIvel hely hiányában nem tudtam lementeni a rajta lévő adatokat, gondoltam, majd az új 2 tb- wd nas vinyóra felmásolom. A windows nem látja az 500-ast. tudnátok segíteni, hogy mivel tudnám átvarázsolni róla a cuccokat?
-
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #9755 üzenetére
Nem proxyscript, hanem proxy
A publikus proxy-k 99.9%-ban www proxy-k, azaz a torrentet el is felejtheted. A nagyobb sávszélességet és ip elrejtését, nem proxyval szokták megoldani hanem fizetős VPN-nel... Ezek azért havi szinten zsebbenyúlósak és viszonylag alacsony sávszélességet adnak az alap sávszélességedhez képest. -
válasz
akihaennem #9756 üzenetére
Ennyire képes a vas. Már ez is szép sebesség ebben az árkategóriában. Nálam 6000 kB/s-re van korlátozva, mert ha szabadjára engedem, akkor instabillá válik (nem lehet a webes felületét elérni a NAS-nak, stb.)
-
akihaennem
csendes tag
NAS 310S
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én maximum 6-6,5 MB/s-el tudok tölteni a transmission-el. "csak"
Nyílván már ez is egy elég jó sebesség, meg sokan összetennék a kezüket ha ennyivel tudnának tölteni, de ennél gyorsabbat nem lehet elérni az eszközzel?
Láttam hogy közben 100%-on megy a proci. Ennyire lenne képes a vas? :\ -
Sziasztok!
Teljesen kuka vagyok a témához, de azért megpróbálnám beállítani a dolgokat, ha segítetek és, ha egyáltalán be lehet, amit szeretnék.
Van egy NSA310-em, amin fut transmission, meg vannak rajta családi fotók, doksik, satöbbik. Szeretném ezeket az adatokat elérni távolról is, nem csak az otthoni hálón. Ennek érdekében csináltam egy no-ip-s címet, amit a routeremben (TP-Link WDR3600) beállítottam. A megfelelő portokat forwardoltam, így elérem a transmission-t, a router és a NAS kezelőfelületét is, illetve FTP-n a NAS-t.
Viszont azt a tanácsot kaptam, hogy a NAS-t biztonságosabb lenne VPN kapcsolaton keresztül elérni. Ha jól tudom, a TP-Link router gyári firmware-rel nem képes erre. Nagy gyári FW-t nem szeretnék rakni rá.
Kérdés, hogy az NSA310 képes-e erre a VPN-es dologra és ha igen, akkor azt hogyan kellene beállítani? Vagy csak úgy tudom megoldani, ha veszek egy drágább routert, ami VPN-re képes?
Előre is köszönöm a segítséget
-
vanRobert
tag
válasz
bull84ghia #9750 üzenetére
Hát, igazából beszállítói mintára...
Autóelektronikai cégnél dolgozom, és kértem a beszállítómtól egy ipari célra tervezett ventit...
A csatiját kellett átbütykölni, de azóta remek és halk. -
törölt tag
-
ddudas
tag
válasz
#79335424 #9746 üzenetére
Egy 5V-os telefontöltőből simán lehetne gyártani egyet, de szerintem nyugodtan rászerelheted a gyári csatlakozóra is. A gyári venti lehúzható simán, és nem muszáj elvágni, ha gariztatni kell vissza lehet dugni.
Egy 3 tűs csatlakozó van az alaplapon, ha érdekel a pin kiosztás szívesen befotózom a sajátomat és akkor nem kell az 5V táp sem.
-
ddudas
tag
válasz
#79335424 #9744 üzenetére
Nekem az a bajom ezzel az USB-ről táplálással, hogy az USB 2.0 szabvány az eszköz csatlakoztatásakor egy konfigurációs szakaszban (max 100 mA-t enged itt) megkérdezi, menni áramra van szüksége az eszköznek. Ha a root hub aktuális terhelése mellett nem tud ennyit szolgáltatni, akkor nem engedi csatlakozni. Mivel egy USB tápra kötött ventilátor nem fog beszélgetni ezért kötve hiszem, hogy 100mA-nél többet kapna mert nem fog továbbjutni a konfigurációs fázison.
Persze ki lehet próbálni, és az sem baj, ha max 100 mA-t vesz fel, ha 170 mA a névleges áram, legfeljebb lassabb és halkabb lesz. Én annyit mondok csak, hogy azzal a 100 mA-rel sem terhelném az USB root hubot, ha nem muszáj, főleg nem állandó jelleggel, mert ez folyamatos minimum 0,5 W-os terhelés egy olyan IC-n ami az alaplapon van. Miközben van egy csatlakozó (a ventilátoré) ami szándékosan erre van tervezve és megfelelő teljesítményelektronika van a végén.
Hasraütésszerűen ennek nekiesni lehet, hogy az lesz az eredménye, hogy a ventilátorod gyengébb lesz a plusz felesleges terhelés miatt pedig jobban melegszik a rendszer.
-
Tonyk
veterán
válasz
bull84ghia #9738 üzenetére
Nem tiszta számomra válaszod, hogy mi igen. Ezért kérdezem, hogy tisztán lássunk: El is indítottad a scriptet?
(#9739) ddudas
Köszönjük a kiegészítést!
-
ddudas
tag
Kis kiegészítés: a root hub összes csatlakozójából vehető fel maximum 500 mA. Tehát ezt az 500 mA-t közösen használja minden a hub portjaira csatlakoztatott eszköz, plusz a hub saját tápellátása. Ráadásul konfigurációs fázisban max 100 mA-t vehet fel egy eszköz, és a venti nem fog kommunikálni a konfigurációs fázisában arról, mennyi áramra van szüksége, így jó eséllyel többet nem is fog kapni.
Ha van egy 3 pines ventillátor csatlakozó, akkor ne akarjunk USB-ről hajtani egyet. Ha a csatlakozó átszerelése gondot okoz, nem biztos, hogy érdemes egyáltalán szétszedni bármit is...
-
Tonyk
veterán
válasz
bull84ghia #9736 üzenetére
Most komolyan!
Start alatt futtathatóvá tetted a szkriptet?
Megnézted a config fájlt, hogy mikor és hogy szabályozzon? (factl.conf-ban nagyon szépen le van írva, mit hogy, mikor kapcsol le , be, stb. )
Elindítottad programot?Ettől függetlenül simán elképzelhető, hogy nem fog menni zyxelen mivel úgy látom d-link az alapja.
-
Tonyk
veterán
válasz
#79335424 #9733 üzenetére
Mi az, hogy a "script alapján"?
Az /ffp/start-ban shell scriptek vannak : valami.sh ...
"Mi az a strat,"
elírtam, start akart lenni, elérése: /ffp/start
Érdemes néha belenézni a start mappába bekerült indítóscriptbe. Ott lehet látni, mit honnét akar betölteni.
Az example -ba mint configurációs állományok vannak. Érdemes belekukkantani. Minden le van írva benne.
(#9734) bull84ghia
Én olyan nem írtam , hogy az .sh -t másold be az etc-be.
-
törölt tag
Ezt biztos Magyarul írtad, mert néhány szót értettem.
Mi az, hogy a "script alapján"? Abban vannak az adott eszközre vonatkozó adatok, amiket be kell írni a konfig fájlba és utána bemásolni? Mi az a strat, és mi az elérése? Vagy rosszul gondolom és teljesen más a módszer?
-
Tonyk
veterán
válasz
bull84ghia #9731 üzenetére
Kérdés, hogy hogy és hol kerested?
slacker -a fan-ra. Két találat is van. Az egyik a uwfancontrol a másik pedig a fanctl.
/ffp/start mappát nézted? /etc/examples mappát nézted? Lefogadom, hogy nemegy gyors túrás után az uwfancontrol ide pakol: /ffp/start és /ffp/var/opt/uwfancontrol/
a fanctl meg /ffp/start és a minta config állományt az /ffp/examples alá. Ezt a config állományt a strat-ban lévő szkript alapján be kell másolni az /ffp/etc -be. -
bull84ghia
őstag
válasz
bull84ghia #9730 üzenetére
-
Tonyk
veterán
válasz
bull84ghia #9728 üzenetére
Elméletileg van valami ilyesmi a repo-ban, de még nem próbáltam. Nem vagyok ilyen ultrasilence mazochista.
slacker -a fan
-
Tonyk
veterán
válasz
#79335424 #9725 üzenetére
500 az a 450 , de ezen nem veszünk össze. Közben rákerestem, több oldalon is ezt írják.
Az ellenállás pedig nem a fordulatszámot csökkenti. Hanem a madzagon átjutó delejt. Gyakorlatilag egy "fojtás".
De, mivel nem a sajátommal verem a csalánt, kérdezz meg valami nagyon szakit ebben a témában. A ph-n biztos van ilyen fórum.
-
-
törölt tag
Nekem is egyre hangosabb a NAS. Gari már lejárt. Van egy Wintech EX-mob 49 -es külső táram, amiben odalett az elektronika. Ennek csavarozva van az oldala és van rajta egy 80 -as venti. Arra gondoltam, hogy vágok egy jó nagy lukat a NAS házának az oldalán és felcsavarozom rá a lemezt ventistől. A kérdés, hogy működés szmpontjából elég lenne, ha csak átraknám az eredeti csatlakozót, vagy kéne még vmi plusz elektronika az átmérő, fordulatszám, teljesítménykülönbség miatt?
-
Tonyk
veterán
válasz
akihaennem #9720 üzenetére
"Ettől miben lenne más működése az eszköznek?"
Kisebb kakaót kap a ventillátor, nem tud olyan gyorsan forogni.
"Gyári" megoldások is ezen az alapon működnek: link
"milyen eszköz/ök kell/enének hozzá?"
forrasztópáka, ón, drót, ellenállás esetleg helyette potméter : szabályozható lesz kézzel)
Ellenállás méretének kiszámolását rád bízom (Ohm - törvény), de pl itt egy kis segítség
Mr Dini
"De csinalt mar vki hide ip-t "
Ez alatt mit értesz? És a hide ip-nek mi köze a sávszélességhez?
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok! Megint egy szokásos hulye kerdes tolem... De csinalt mar vki hide ip-t ezen a serveren, viszonylag gyors savszelessegel?
Mr Dini
-
Tonyk
veterán
válasz
akihaennem #9718 üzenetére
nem, ugyanúgy a 9091-es porton, de azt az alkalmazás fel is ajánlja.
Zajos ventire megoldás lehet a csere (ami viszonylag elég nehézkes 310 esetében) vagy egy ellenállás beépítése a madzagba. Ez ugye a garanciát lőné ki, de egy kis ügyeskedéssel én nem is oda kötném, hanem a csatlakozó lehúznám az alaplapról, arra tennék egy áthidalást és abba építeném be az ellenállást.
-
Tonyk
veterán
válasz
akihaennem #9716 üzenetére
feltelepíted és a többi adja magát nem?
-
Tonyk
veterán
válasz
Prosectura2 #9712 üzenetére
Nincs valami vírusod?
-
Prosectura2
tag
Nem értem...
Többek között a programok telepítőit is a nas-on tartom, viszont az .exe kiterjesztésűeket előszeretettel kitörli - vagyis nem törli ki, hiszen a fájl maga ott van, de a mérete pár 10-100 kbyte-ra csökken, és nyilván el sem indul, hiszen sérült a fájl.
Mi lehet ennek az oka?
-
Tonyk
veterán
válasz
akihaennem #9710 üzenetére
javaslom használd hozzá a Transmission remote GUI nevű alkalmazást.
-
Tonyk
veterán
válasz
akihaennem #9706 üzenetére
-
bezzegz
csendes tag
Köszönöm szépen!!!
Működik! Már 1-2 hónapja görcsölök ezzel....
Hogy tudnám teljesen alapra állítani?
kitörölni manuálisan a db könyvtárat? és atwonkymedia könyvtárból a dat. és db kiterjesztésű fájlokat?A stream megszünésére van valakinek ötlete vagy egy TV esetleg router probléma inkább?
köszi
-
ddudas
tag
válasz
akihaennem #9706 üzenetére
Transmissiont a telepíthető csomagoknál találod a webes felületről.
A ventit pedig sokan hangosnak találják, ezt egy kis barkácsolással le is tudod cserélni, én is így tettem. plug&play megoldás jelenleg nincs. -
akihaennem
csendes tag
Igazából nekem csak a Transmission kellene, mert a libtorrent eléggé karcsú.
A gyári felületen ez hol található meg? nem emlékszem hogy ilyenbe botlottam volna.Eddigi használat alapján én meg vagyok elégedve a termékkel, csak a libtorrentet keveslem, továbbá a ventit tartom kicsit zajosnak. Kicsit sokallom a 4000RPM-t alapból, de gondolom ezzel nem sok mindent lehet kezdeni.
Üdv,
akihaennem -
Tonyk
veterán
válasz
akihaennem #9703 üzenetére
Ennek a cikknek (ami egyébként a témaindító is) a 8. oldalával kezded, és 3. oldalon folytatod ott ahol kikapcsolod a telnetet. Tovább egyelőre ne menj a cikkben, hanem:
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.shOK és yes -ek tömkelege következik, de ahol ki kell jelölni/csillagozni (space), jelölj ki mindent!
Jelnleg a kylek tároló nem működik az elől vedd ki csillagot! (Sajna épp ebben van a legfrissebb transmission)Ha a fentiek sikeresen lefutottak, többet nem kell megcsinálni őket (meg lehet, gond nincs belőle, de felesleges). Ezzel a repok frissültek.
ezek után (copy-paste):
slacker -aA uli:curl-7.31.0-arm-1.txz mz:libevent-2.0.16-arm-0.txz br2:mc-4.8.11-arm-0.txz br2:glib-2.36.4-arm-0.txz
cd ~
wget https://www.dropbox.com/s/o0dljgn652b2k9b/Transmission-2.83-arm-1.txz
funpkg -i Transmission-2.83-arm-1.txzHa ezek megvannak, jöhet, a leírás 5. oldala. Kész.
"FFP verzióból melyiekt lenne érdemes letölteni?"
Azt amit a fenti cikk is említ.
Van valami veszélye az eszközre nézve ezeknek a telepítgetéseknek?
nincs
Ha a telepítési lépéseken végigmegyek, utána böngészőből hogyan tudom elérni a transmission-t?
böngészőből: nasip:9091 pl. http://192.168.1.10:9091
De csak ha transmission kell, az van telepíthető a gyári felületről is....
-
akihaennem
csendes tag
Sziasztok!
NSA-310-re szeretném telepíteni a transmission-t, ebből kifolyólag lenne pár kérdésem.
[link]
ez, illetve [link] ezen linkek még mindig aktuálisak?
Vannak olyan pontok amit már másképp kell csinálni?
FFP verzióból melyiekt lenne érdemes letölteni?
Van valami veszélye az eszközre nézve ezeknek a telepítgetéseknek?
Ha a telepítési lépéseken végigmegyek, utána böngészőből hogyan tudom elérni a transmission-t?Köszönöm szépen előre is a válaszokat.
Üdv
akihaennem -
mxv
csendes tag
Üdv,
biztos le van már írva, de időm még nem volt végignézni a hozzászólásokat.
Valaki rávilágítana a megoldásra?beüzemeltem a nast, felfrissítettem a legutolsóra fwre.
A nas programja felcsatolta a meghajtókat photo,video,music.
Felmásoltam az oda illő dolgokat, de a webes felületen a photo,video,music ikonok alatt a listák továbbra is üresek.Az adminisztrációs felületen , ahol a beépített (alap) megosztások be vannak állítva , ott a fájllistát le lehet kérni, ebből gondolom jó helyen vannak.
Mi lehet a probléma?Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel, üzletből, garanciával
- Apple Watch Ultra hibátlan 2026.08.06.MM jótállás
- Intel Pentium Gold G5420T Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest