Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ddudas

    tag

    válasz #79335424 #9744 üzenetére

    Nekem az a bajom ezzel az USB-ről táplálással, hogy az USB 2.0 szabvány az eszköz csatlakoztatásakor egy konfigurációs szakaszban (max 100 mA-t enged itt) megkérdezi, menni áramra van szüksége az eszköznek. Ha a root hub aktuális terhelése mellett nem tud ennyit szolgáltatni, akkor nem engedi csatlakozni. Mivel egy USB tápra kötött ventilátor nem fog beszélgetni ezért kötve hiszem, hogy 100mA-nél többet kapna mert nem fog továbbjutni a konfigurációs fázison.

    Persze ki lehet próbálni, és az sem baj, ha max 100 mA-t vesz fel, ha 170 mA a névleges áram, legfeljebb lassabb és halkabb lesz. Én annyit mondok csak, hogy azzal a 100 mA-rel sem terhelném az USB root hubot, ha nem muszáj, főleg nem állandó jelleggel, mert ez folyamatos minimum 0,5 W-os terhelés egy olyan IC-n ami az alaplapon van. Miközben van egy csatlakozó (a ventilátoré) ami szándékosan erre van tervezve és megfelelő teljesítményelektronika van a végén.

    Hasraütésszerűen ennek nekiesni lehet, hogy az lesz az eredménye, hogy a ventilátorod gyengébb lesz a plusz felesleges terhelés miatt pedig jobban melegszik a rendszer.

    Nullum fatum sed quod faciamus.

Új hozzászólás Aktív témák