-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolda
tag
Köszönöm a tippet, de sajnos ezzel sem működik. Feljön az univ.driver ablaka, ahol ki kell választanom a nyomtatót, amire pl. tesztoldalt akarok küldeni, de ott már nem találja meg... Ami továbbra is furcsa számomra, hogy fájlkezelőben és a Hálózati nyomtató hozzáadása ablakban látom a NAS-ra kötött nyomtatót, és eddig bármely kipróbált driver telepítése után az Eszközök és nyomtatók ablakban is zöld pipát jelez (mintha rendben lenne), illetve annyit ír még, hogy hálózati eszköz, de ha vmi programból nyomtatnék, ott már inaktív...
Bárki, aki használ NAS-ra kötött nyomtatót (akár más típust is), mit lát az Eszközök és nyomtatók ablakban a nyomtató státuszánál? Fogalmam sincs, de hálózattal, jogosultságokkal nem lehet valami gond? -
Tonyk
veterán
válasz
bezzegz #10898 üzenetére
"egy restart-al /ffp/start/minidlna.sh restart le tudom rövidíteni a keresést vagy nem kell ezzel foglalkoznom mert nem veszem észre az aktualizálást?"
Restarttal nem , mert az nem csinál mediascan-t, csak a szolgáltatást indítja újra.
A rescan egyébként:
/ffp/start/minidlna.sh rescan
de ez full rescan, mappákat mint mondtam, nem lehet egyedileg rescannelni.
ha #-al a conf fájlból kilövöd a sort, akkor nem, hogy nem scennelni az adott mappát, hanem nem is tartja nyilván a minidlna, azaz elérhetetlen lesz, mintha nem is létezne. (A # -al kikommentelni lehet sorokat a konfigurációs fájlból, azaz ide akár az Anyám tyúkját is beírhatnád, a minidlna nem foglalkozik vele, mivel akkor az "megjegyzés" sor)
"Azért kérdem ,mert elég sok könyvtáram/fájlom van és ha pl. gyorsan letöltök egy filmet a torrentel és meg akarom nézni pár percen belül a twonky még nem találta meg és nem tudtam lejátszani csak jóval később.."
Minidlna, ahogy a számára figyelemreméltó fájl kerül az adott megfigyelt mappába, indexeli.
-
bezzegz
csendes tag
Köszönöm a türelmetek és a segítséget!
Valóban nem bírtam felfogni a leírást ,mentségemre szolgáljon ,hogy 2-3 hete nem tudok normálisan lejátszani a TV-n a nasról ...a twonky és a plex is le leszakadt játszás közben. Így elég ideges voltam,de másnap már valamennyire tudtam értelmezni a leírást csak az elérési útvonal tévesztett meg kicsit mivel teljesen láma vagyok a linuxhoz és eddig minden hackelést az ffp-től kezdve egy barátom csinált akit már nem nagyon merek csesztetni a hülyeségeimmel
Jelenleg:
Media libraryAudio files 2009
Video files 3029
Image files 3083
ha mondjuk #-el kiveszem az egyik sort a configból mert tudom ,hogy ritkán változik a tartalma akkor egy restart-al /ffp/start/minidlna.sh restart le tudom rövidíteni a keresést vagy nem kell ezzel foglalkoznom mert nem veszem észre az aktualizálást?#media_dir=PV,/home/jmaggard/digital_camera)
media_dir=A,/i-data/e679a056/music/Azért kérdem ,mert elég sok könyvtáram/fájlom van és ha pl. gyorsan letöltök egy filmet a torrentel és meg akarom nézni pár percen belül a twonky még nem találta meg és nem tudtam lejátszani csak jóval később..
-
melan
senior tag
Nem szokásom, de feladtam a FLickr-hez való csatlakozást. Pedig a 4.7-es firm leírásában azt írták, hogy a bug javítva...
Ha engedélyezem, és rákattintok az OK-ra, akkor fel kellene mennie a Flickr honlapjára (sztem)de csak about-os üres oldal jön be, akármelyik böngészővel próbálom... Majd egyszer--- hátha... -
RudY
addikt
A már telepített nyomtató maradványait is jobb lenne mindenhonnan nyomtalanul eltávolítani. HP driver a gyártótól, ami viszont legyen kicsomagolva (ne telepítve!). Utána jöhet a hálózati nyomtató telepítése, ahogy megtalálja (\\NSA310S\Hewlett_Pack_1), ezután add meg neki a kicsomagolt driver mappáját és onnan szépen beszippantja. A HP univ. drivereket többen javasolják, mivel azok jóval frissebbek, érdemes azt megpróbálni.
-
Tonyk
veterán
válasz
bezzegz #10886 üzenetére
Az egy régebbi verzió szintén tőlem, azzal csináld amit Syl linkelt!
(#10893) bezzegz
Így kellene megadnom a megosztásokat?
Igen így.
"vagy ha nem adom meg akkor mindenhol keres?"
Lustaság fél egészség mi?
Nem, nem keres mindenhol, csak ott ahol meg van neki mondva, hogy keressen.
Ha egy új filmet hozzáteszek,letöltök,letörlök automatikusan frissíti vagy nekem kell parancssorból?
Nem kell. Automatikus.
Lehet könyvtáranként ,megosztásonként frissítetni?
Nem.
Mert használok video/foto/work/torrent stb mappeléseket...
Ezek a sorok nem mondnank semmit így első blikkre?
media_dir=A,/mnt/HD_a2/music/
media_dir=P,/mnt/HD_a2/photo/Elovlastad a config fájl ide vonatkozó help-jét???? Ott van az érintett sorok felett. Tökéletesen le van írva benne minden:
# set this to the directory you want scanned.
# * if you want multiple directories, you can have multiple media_dir= lines
# * if you want to restrict a media_dir to specific content types, you
# can prepend the types, followed by a comma, to the directory:
# + "A" for audio (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)
# + "V" for video (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
# + "P" for images (eg. media_dir=P,/home/jmaggard/Pictures)
# + "PV" for pictures and video (eg. media_dir=PV,/home/jmaggard/digital_camera)
media_dir=A,/i-data/e679a056/music/
media_dir=P,/i-data/e679a056/photo/
media_dir=V,/i-data/e679a056/video/ -
zolda
tag
Sziasztok!
NSA310S NAS-om van, amivel csak most kezdek ismerkedni (HDD jelenleg nincs benne, talán ez okozza a problémát?). Szeretnék csatlakoztatni hozzá és rajta keresztül elérni egy HP LaserJet 1012 nyomtatót. Odáig rendben is van, hogy a NAS admin felületén látom, hogy a nyomtató on-line állapotú, viszont windows 7 alá a driver telepítés már macerásabb... fórumbejegyzések alapján kipróbáltam jó néhány drivert (windows update semmit nem dobott fel), de a tesztoldal nyomtatás egyik esetben sem sikerült. Ha pl. word-ben ránézek, inaktívnak írja a státuszt, holott pl. tcmd-ben a NAS-on át látható a csatlakoztatott nyomtató. Próbáltam hálózati nyomtatóként hozzáadni és IP porton elérhető helyiként is. Előbbi esetben felkínálta az \\NSA310S\Hewlett_Pack_1 címen, utóbbiban (IP címmel) meg sem találta.
Ubuntu alatt is próbáltam: megtalálta a NAS-on keresztül, talált magának drivert, de az eredmény ugyanaz: nyomtató nincs csatlakoztatva... valami hálózati konfigurációs gond lehet?
Előre is köszönöm az ötleteket!
üdv
zolda -
bezzegz
csendes tag
Köszönöm!
http://logout.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_10795-10795.html
ez alapján sikeresen települt ,elindult most keres....
nem nyúltam a conf. filéhez...Media library
Audio files 2009
Video files 1069
Image files 913* Media scan in progress
# media_dir=A,/mnt/HD_a2/music/
# media_dir=P,/mnt/HD_a2/photo/
media_dir=V,/i-data/md0/Filmek/ >>>így kellene megadnom a megosztásokat?
vagy ha nem adom meg akkor mindenhol keres?
Ha egy új filmet hozzáteszek,letöltök,letörlök automatikusan frissíti vagy nekem kell parancssorból?
Lehet könyvtáranként ,megosztásonként frissítetni?
Mert használok video/foto/work/torrent stb mappeléseket... -
-
bezzegz
csendes tag
válasz
bezzegz #10886 üzenetére
root@nsa310:~# /ffp/start/minidlna.sh start
/ffp/etc/minidlna.conf: line 6: miniDLNA: command not found
chown: missing operand after `/ffp/tmp/minidlna'
Try `chown --help' for more information.
Starting minidlna.../ffp/bin/minidlna: can't load library 'libavformat.so.55'
ERROR WARNING: minidlna can not start!!! -
bezzegz
csendes tag
Elméletileg feltelepítettem...(#5794) noxika72 alapján
elindítanám,de ezt adja vissza..root@nsa310:~# /ffp/start/minidlna.sh start
: command not foundonf: line 6: miniDLNA
/ffp/start/minidlna.sh: line 43: [: root: unary operator expected
Starting minidlna.../ffp/bin/minidlna: can't load library 'libavformat.so.55'
ERROR WARNING: minidlna can not start!!!
root@nsa310:~# mc
# oot@nsa310:~# /ffp/start/minidlna.sh start
/bin/sh: oot@nsa310:~#: not found -
-
-
Syl
nagyúr
MiniDLNA kérdés:
Ha egy filmhez két feliratfájl van (pl. egy magyar és egy angol), hogy kell elnevezni, hogy a VLC mindkettőt meg tudja jeleníteni?
Mert sima lejátszásnál működik a filmcime.srt és filmcime.eng.srt. Azonban mnidlna-ról csak az elsőt látja. -
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
1080p-s Plex streamhez, akár realtime lekonvertálva telóra (pl. 720p) milyen NAS-t ajánlanátok, ami reccenésmentesen bírja?
-
aky01
tag
Még egy kérdés
Hogyan tudok mountolni egy hálózati meghajtót a NAS-ra ext3 fájlrendszerrel, úgy hogy újraindításkor automatikusan újra csatlakozzon?Köszi
-
aky01
tag
Sziasztok!
www.Copy.com klienset próbálta már valaki feltenni rá?
https://copy.com/install/linux/Copy.tgz -
bezzegz
csendes tag
Sziasztok!
Letiltottam a twonky mert 100% ment napok óta...
Felraktam segítséggel plex-et.
Hozzáadtam a könyvtárakat, fel is ismert mindent ,le is tudtam a tv-n (samsung d6500) játszani.
Egyszer csak ledobta a nas-t azóta egy újraindítás(nas) felismerte és csatlakozott ,de 1-2 perc múlva ismét ledobta. A tv nem talál csatlakoztatott eszközt.
Hogy tudom rávenni ,hogy lássa,megjelenjen a tv-n?
A webes plex felület bejön,de sok filmet nem tudok lejátszani..avi,mp4 azt mondja a mediaserver nem támogatja az átkódolást....
köszi -
Üdv.
Az utolsó üzenetet (#10865)azért írtam, mert nekem is van egy hasonló routerem ugyanazzal az fw-vel megpróbáltam azon az ftp-t és azt írtam le amit tapasztaltam.
Egyébként tudom mi az a tartomány ill. Domain más serveremen van is. Csak azt nem tudom, erre milyen pkg-k vannak, amik a segítségemre lehetnének.
-
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #10863 üzenetére
Mr Dini!
Ne kavard meg. Jól állnak a nyilak. Külső port -> belső port.
"Szeretnék létrehozni egy tartományszerűséget "
Tudod te mi az a domain kiszolgáló azaz tartománykiszolgáló? Na először is ennek a környékén nézz szét.
Mit jelen az, hogy a nasra lépek be winen? Mert egy tartománykiszolgálón sem a kiszolgálóra lépsz be, mert az csak hitelesít, hogy jogod van a tartományi erőforrások használatához.
Egyébként sok siker hozzá! A múltkori kihívásaid megoldottad már?
(#10865) Mr Dini
Könyörögve kérlek, ne kavard meg, mert te sem látod át saját tanácsaid! Hogy jönne már be 80-on az ftp vagy 21-en a nas felülete
Szép hogy segíteni akarsz, de egy picit még tanulj!
-
válasz
80-évespapa #10841 üzenetére
Várj, várj, várj. Ha a routered kezdőlapja jött be, akkor te vagy elállítottál valamit és a router 80-asát raktad ki a nasé helyett, vagy a fiad is a te neteden volt fenn. Ott viszont persze, hogy nem az ftp-t hanem a router oldalát hozta be! Próbáljátok ki más netről.
-
Sziasztok!
Szeretnék létrehozni egy tartományszerűséget a nas és wines gépek között. Valahogy úgy képzeltem, hogy a nasra lépek be winen. Úgy tudom az smb tud ilyet.
Köszi a válaszokat!
80-évespapa
Szurkolok neked!
-
válasz
80-évespapa #10862 üzenetére
Szia! A nyilaknak nem fordítva kéne, hogy áljanak? A belső 21-es portot fogod arra a 12***-ra kitenni, vagy fordítva? Mert neked az előbbi kéne!
Mint azt írták a 21-es port az ftp fájlmegosztásra van, amin tudtok fileokat másolni.(az egyik a sok közül). A 80-as port pedig a http, tehát a webserver portja. Így max a webes felületét fogja látni a fiad a Nasnak.
[Egyébként van elég sávszélességed hozzá? Különben nem éri meg ezzel vacakolni.]
-
80-évespapa
csendes tag
-
melan
senior tag
Flickr beállításban tud valaki segíteni?
-
-
skoos
őstag
sziasztok!szuksegem lenne a segitsegetekre.
a szett:
zyxel nsa 310
apple tv 3tezen cikk(http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=21&t=14265ttp://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=21&t=14265) tanusaga szerint a plexconnectel a plex mukodesbe hozhato az atv3on feltores nelkul.
nagyon lama vagyok ehhez, ffp fent van, transmission is, de le tudnátok irni lepesrol lepesre mi kell ahhoz, hogy a plexet feltegyem a atv-mre?
koszi!!
-
Tonyk
veterán
Az a baj, hogy a kolléga baromira nem tudja mi, merre, hány méter. (mondjuk ez még nem is gond.) Csak szerintem össze-vissza állítgat mindent, hátha egyszer bejön.
Amit furcsállsz, max akkor jöhet létre ha valami natolt szolgáltatói hálózat mögött csücsül vagy ha már mindent elállított a routeren.Másik képen meg van ám neki public ip-je.
Ha azt csinálta volna amit mondtunk, már rég túl lennénk az egészen...(#10853) Geripapa
Nem minden linuxos csomagot tudsz feltenni. Csak az ARM-ra fordított verziókat. Esetleg a forrásból több-kevesebb sikerrel fordítasz te magadnak
-
Geripapa
aktív tag
Erre az ffpre minden linuxos progit fel lehet rakni?
Konkrétan én most a Calibre nevü programot tenném fel, ha lehet. A cél az lenne, hogy napi egyszer összegyüjtené egy pár honlapon megjelent cikkeket és azt egy megadott e-mailcimre elküldené. Ha más programmal/okkal is megoldható, az is érdekelne.
-
RudY
addikt
válasz
A baj az, hogy az én wrt150n Línksys routerembe be van drórozva a fizetős dyndns, és nem lehet az ingyenes noip.org hivást beirni.
Ezzel nem kell foglalkozni - de ezt már más is írta -, a router minden beállítása maradjon meg úgy, hogy stabilan működjön rajta minden, mintha a NAS nem is létezne. Mindenképpen ahhoz kell ragaszkodni, hogy a NAS legyen ezekhez a beállításokhoz igazítva és ne fordtíva, mert csak nagyobb lesz a katymasz.
Halkan megjegyzem, hogy ha már van fizetős dyndns szolgáltatásod, akkor az nem 1, hanem 30(!) host-ra vonatkozik, tehát a no-ip egy fölösleges kitérő volt...szerintem.A bemásolt képek alapján valami megbökte a szemem.
A Lynksis fotón a router IP: 192.168.0.11
A másik fotón a NAS IP: 192.168.1.103
Szerintem más tartományban nem egészséges ez a kiosztás, de ha rosszul látom, akkor hozzáértő biztos kijavít. Viszont ha van benne valami, akkor talán előbbre visz. -
Tonyk
veterán
válasz
80-évespapa #10845 üzenetére
"Huszadrangú dolog. Nem oszt nem szoroz, ha be van állítva."
De a routerban ép nincs beállitva, mert nem lehet.Lényegtelen!
"Természetesen oda be van írva."
Ennyi.
"Itt a fenti képen a NAS kér felhasználónevet és jelszót. Mire kellhet ez a távoli hiváskor?"
A képen a no-ip-hez tartozó nevet és jelszót kéri. Semmi köze a nashoz.
"De ha a routerbe a DynDNS dolgokat be lehetne irni, ez is hasonlóan kér itt felhasználó nevet és jelszót."
Hagy már ezt a routeres dyndns dolgot. A dyndns fizetős. Felejtsük el. Mintha nem is létezne és a routerben sem létezik neki felület. Nincs, vége, eltűnt a földről.
Van no-ip, beállítottad a nas-on. Ennyi.
Már csak a routerben a portforwardokat kell beállítani.
-
válasz
80-évespapa #10845 üzenetére
Szia!
A no-ip-s regisztrációból való usert/passt kell beírni.
Ez az egész no-ip neked arra kell, hogy a fiadnak ne mindig az aktuális külső ip címed keljen megadni, hanem csak a hostot, ami kvázi átirányítja őt a te külsődre.(mert ez nem változik) Azért kell a Nas dydns menüpontjába belépni a no-ip-s adatokkal, hogy a nas ki tudja küldeni az éppen hozzád tartozó ip-t.
-
80-évespapa
csendes tag
"Huszadrangú dolog. Nem oszt nem szoroz, ha be van állítva."
De a routerban ép nincs beállitva, mert nem lehet."Bodri kutya legyek ha ebből értettem valamit! Mi működik port forwarding nélkül és honnan veszed hogy a működik meg hogy a router ajtaja előtt hal meg valami? És mi írt ki micsodát? "
A távoli hívást elindító tablet gép képernyőjén jelentek meg routerrel kapcsolatos címek (linkek)"De mivel ott a nas, miért nem a nas-ba írod be, ott van lehetőség no-ip-s fiók beállítására?!"
Természetesen oda be van írva."Mihez akarsz hozzáférni? Mi kéri a jelszót?"
Itt a fenti képen a NAS kér felhasználónevet és jelszót. Mire kellhet ez a távoli hiváskor?
1.A routerbe való belépéshez, vagy
2. a NAS-ba való belépéshez, vagy
3. a noip-be történő beregisztráláskor megadott új felhasználó nevet és jelszót várja a noip használat jogosultságának igazolásához. Sajnos nem tudom, hogy mi mit vár.
De ha a routerbe a DynDNS dolgokat be lehetne irni, ez is hasonlóan kér itt felhasználó nevet és jelszót. -
melan
senior tag
Szisztok! Tud valaki segíteni a Flickr beállításban? Megvan a fiók. A nason engedélyezem a flickr-et, majd a "készen áll"-ra kattintva új ablakot nyit a böngésző, ami üres. Próbáltam firefox/explorer/chrome. Gondolom felmenne a flickr honlapjára, hogy beállítsa a hozzáférést, de nem megy...
-
Tonyk
veterán
válasz
"Ezért -hogy legalább próbálni tudjunk - a router DDNS lapján az egész dyndns mechanizmus disabledre van beállitva."
Huszadrangú dolog. Nem oszt nem szoroz, ha be van állítva.
"Egy pozitiv eredménye azonban volt távoli próba hivásnak, hogy a port forwarding remekül működött, a hivás a tableten a router ajtaja elött halt el (csomó kiirás jelent meg routerrekel kapcsolatban)."
Bodri kutya legyek ha ebből értettem valamit! Mi működik port forwarding nélkül és honnan veszed hogy a működik meg hogy a router ajtaja előtt hal meg valami? És mi írt ki micsodát?
"Vagy nincs mit veszteni való, a neten lehet olvasni olyan firmware-ről, amely jobb, gyorsabb routert varázsol a régiből, és megpróbálni azt feltenni"
Ne haragudj meg, én nem javasolnék neked olyat, hogy firmware frissítés.
De mivel ott a nas, miért nem a nas-ba írod be, ott van lehetőség no-ip-s fiók beállítására?!
"Egyébként a username és password-be melyiket kell beirni?"
Mihez akarsz hozzáférni? Mi kéri a jelszót?
-
80-évespapa
csendes tag
Nos, csináltunk a fiam tabletjével (aki most itthon van) egy távoli ftp hívást a NAS felé (úgy ahogy javasoltad:
ftp://felvettnév.no-ip.org:12896. A baj az, hogy az én wrt150n Línksys routerembe be van drórozva a fizetős dyndns, és nem lehet az ingyenes noip.org hivást beirni. Megprobáltam, de ilyenkor a router hibát jelez. Ezért -hogy legalább próbálni tudjunk - a router DDNS lapján az egész dyndns mechanizmus disabledre van beállitva. Egy pozitiv eredménye azonban volt távoli próba hivásnak, hogy a port forwarding remekül működött, a hivás a tableten a router ajtaja elött halt el (csomó kiirás jelent meg routerrekel kapcsolatban).
Megoldás? Új router vétele? Vagy nincs mit veszteni való, a neten lehet olvasni olyan firmware-ről, amely jobb, gyorsabb routert varázsol a régiből, és megpróbálni azt feltenni (????)
Egyébként a username és password-be melyiket kell beirni? A routerbe való belépéshez vagy a NAS-ba való belépéshez szólót? Sajnos az itt lévő help -re kattintva az én routerem bizony semmit sem ir ki !!!!!
A tableten kipóbáltuk és ott sem hajlandó semmit kiirni. Üdv! -
RudY
addikt
Nemcsak 30, hanem sokkal több hozzászólást olvastam el, így tudom, hogy azért másnál is volt elakadás.
Memóriakártyára párc perc alatt telepítve lett minden, egyelőre így tesztelek és telepítek még több dolgot is, azután mehet HDD-re...ha megtalálom a megoldástIdőközben meg is lett.
A kiterjesztéssel nincs gond az tutifix, a másik cím se jött be, egyébként ezzel a megoldással szedek le több csomagot máshonnan is. Ellenben az ftp-n kikeresve érdekes módon ott lapul az FFP is egy másik mappában. Így beírva és betöltve a web_prefix már beszippantotta
Lényeg az, hogy megoldható, mert erősen próbálom -
Tonyk
veterán
válasz
bezzegz #10833 üzenetére
tegyél fel helyette minidlna-t ...
(#10831) RudY
Ez a megoldás nálam nem működik (8 oldal). Nem is igazán értem, hogy ennyiből mi alapján jelenne meg az ffp telepítésre.
Működik az csak nem próbálod igazán erősen
Eddig mindenkinek működött csak neked nem?!
Több user error lehet:
- a web_prefix file helytelenül lett létrehozva: pl windows alatt csináltad, és el van rejtve a fileok kiterjesztése. azt hiszed létrehoztad web_prefix néven, közben web_prefix.txt
- windows alatt egy sörtörés is kell még a sor utánHa a fentiek után sem mennek, e helyett: ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/ helyett próbáld meg ezt beírni: ftp://ftp.zyxel-tech.de/
Ezekkel mennie kell, ha nem van még pár megoldás. Mind-mind le van írva itt a fórumban már vagy 30x.
-
f4cg80
tag
Üdv! Mint írtam,ma délelőtt lehúztam,kiszereltem a ventilátort belőle. Azóta megy folyamatosan,kb.2 óra dlna lejátszás,3 óra gépről nasra ftp feltöltés,és 5 óra nasról gépre ftp letöltés után: Processzor: 48fok,WD Green 4Tb: 44fok. Kizárt,hogy ezek után visszadugjam. Mindenközben ugyanilyen igénybevétellel Lenovo T530-as laptop: processzor: 51fok, Samsung SSD 35fok,WD Green 2Tb usb3.0: 43fok. Nem látok nagy különbségeket,nem hiszem,hogy ezek az értékek ártanának a nas-nak/merevlemeznek.
-
RudY
addikt
Ez a megoldás nálam nem működik (8 oldal). Nem is igazán értem, hogy ennyiből mi alapján jelenne meg az ffp telepítésre. Egyelőre nem gond, mivel az USB-s kártyaolvasóra a NAS automatikusan felrakta nekem az fpp-t, egy önállóan leválasztott 17MB-os partícióra. Nem is tudtam hogy ezt magától ilyen ügyesen megoldja, legalábbis nem olvastam róla.
-
-
melan
senior tag
Sziasztok! Szeretném a dropboxot használni a NASon úgy, hogy onnan is szinkronizáljon fel a netre, ne csak a gépemről (azaz akarok egy másolatot a NAS-ra is). Be is állítottam a menüben, de ezzel csak azt értem el, hogy a drop2NAS mappába helyezett dolgokat átmozgatja a dropboxra, meg onnan a nas-ra is. De nekem az egész dropbox mappáról kellene másolat. Tudja ez egyáltalán?
-
MajaG
senior tag
2.5" vinyóval használja valaki? Van itthon elfekvőbe egy darab, beraknám a másik asztali vinyó mellé. Ha felismeri és helyesen kezeli gondolom sok gond nem lehet vele, vagy?
-
Tonyk
veterán
FFP-nek nem kell usb, sőt inkább javallom a hdd-re történő telepítést. Témaindító írás 8. oldalával kezded és a 3.-on folytatod a telnet kikapcsolásánál. Ezzel a passzív hub-os meghjatással óvatosan, mert kinyírhatod könnyen az egész hóbelevancot. Egy usb2-es port max 500mA-t tud, ennél már két külső hdd bőven többet eszik.
(#10818) mate3553
"310-et ha jól láttam lehetett simán szoftveresen módosítani."
Én ugyan 320-on próbáltam, de nem egy ott nem működő "megoldásról" beszélsz. Nekem úgy rémlik, hogy 310-en sem ment, de ebben nem vagyok biztos.
-
RudY
addikt
Hálás köszönet: Tonyk, Oldman2
Idáig még nem jutottam el, de nagyon rajta vagyok. FFP miatt fel kell szabadítanom egy USB portot, így egy nem is olyan régebbi kérdésemre is megvan a válasz. Az NSA 310S simán megbírkozik egy USB HUB használatával. Saját táp nélkül is megy a HUB, de így kevésnek tűnik már a nafta, néha kicsit klattyognak a wincsik. Ellenben a tápos HUB abszolút megfelel. Jelenleg 2 db HDD és egy nyomtató lóg így rajta, hibátlanul üzemelnek. Sok a családban az informatikai eszköz, és kénytelen vagyok kordában tartatni az igényeket.
-
Mate
nagyúr
Tegnap felraktam a polcot a modemnek, routernek, mérőműszernek és Nasnak.
Valamiért a nas sokkal hangosabbnak tűnik, mint az ideiglenes helyén. Ventit kiiktathatom simán vagy mivel tudnám kicsit lejjebb vinni a hangját. Esetleg valahogy megoldható a fordulatszám csökkentés? (NSA-310S)
-
Tonyk
veterán
Annyit még hozzátennék, a tökéletesség miatt, hogy a setting.json -nak megadott struktúrája van. Minden sor végén vessző van, kivéve az utolsó bejegyzés után. Ott nincs!! Tehát ha a végére írod, úgy figyelj ez eredeti utolsó sorra, mert akkor oda kell egy vessző (mivel ez lesz hátulról a harmadik sor), és az új utolsó sor végére pedig nem kell vessző.Természetesen bárhová írhatod a fájlba, akár középre is, ott viszont akkor mindkét sor végén vessző van.
Ja, és még annyi, hogy van egy 4. pont is: Indítsd el a TM-et.
-
Oldman2
nagyúr
Tonyk közben leírta a megoldást.
Én ezt a mappát külön meg is osztottam (ami külön meghajtóként fel is van mappelve), így egy kattintással oda tudok egy új fájlt másolni.
Nálam ez a három almappa van a beállításokban beállítva:
A teljesen letöltött fájlok átkerülnek ide:
"download-dir": "/i-data/md0/video/Transmission/Completed/",
"download-queue-enabled": true,A még letöltés alatt lévő fájlok itt vannk:
"incomplete-dir": "/i-data/md0/video/Transmission/Incomplete/",
"incomplete-dir-enabled": true,Az új torrent fájlokat innen szedi fel automatikusan:
"watch-dir": "/i-data/md0/video/Transmission/New_torrents/",
"watch-dir-enabled": trueMég azt szerettem volna beállítani, hogy a filmek, az ekönyvek és az audio fájlok más-más Completed mappába kerüljenek át. Meg lehetne ezt is csinálni, de eddig lusta voltam ennek nekiállni.
-
Tonyk
veterán
Tulajdonképpen akkor Te azt a mappát keresed, ahová a .torrent fájlokat pakolod. Azaz a settings.json-ban a watch-dir értékben megadott mappát?
Alapból egy friss telepítésen nincs ilyen.
1. Létrehozod a mappát ahol tetszik.
2. TM-et leállítod.
3. A settings.json-ba beírod az alábbi értékeket pl. /i-data/md0/torrent mappát figyeled:"watch-dir": "/i-data/md0/torrent",
"watch-dir-enabled": true, -
RudY
addikt
válasz
Oldman2 #10809 üzenetére
Mindent látok a Transmission mappában is, de nem voltam elég pontos.
Igazándiból a torrentwatch mappára gondoltam, ahol beszippantja a Transmission a torrenteket, hogy ne egyesével kelljen bedobálni.
Éveken át Snake OS-t használtam (egy jócskán elavult WLX 652 szutyin), ott így nézett ki: [link]
Azt hittem itt is ez viszonylag egyszerűen elérhető alap.
Viszont a keresgélések közben azt vettem észre, hogy a torrentwatch nem is lenne a Transmisson része? Úgy tűnik a Snake-ben volt csak egybesütve....asszem -
Oldman2
nagyúr
Szerintem az a mappa nincsen alapból ki sharelve, így nem láthatod.
Én egy 325 v2 -n azt tapasztaltam, hogy azok a mappák, amiket kézzel létrehoztam pl. a /i-data/md0/ alatt (a főkönyvtárban), azok a Megosztások között automatikusan megjelentek.
A gond az lehet, hogy a /admin mappa az más jogosultságokkal rendelkezik.
Én a Transmission beállításaiban többek között emiatt is, a letöltéseket máshová irányítottam:
"download-dir": "/i-data/md0/video/Transmission/Completed/"
-
bezzegz
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek ötlete ,hogy mit csinálja ,hogy ne fusson a nas-310 100% procin?
Szám Processz neve CPU %
Szám 1 twonkyserver 98.1
Szám 2 ksoftirqd/0 0.0
Szám 3 events/0 0.0
Szám 4 khelper 0.0
Szám 5 async/mgr 0.0
Szám 6 kblockd/0 0.0
Szám 7 scsi_zyxeljob_w 0.0
Szám 8 khubd 0.0
Szám 9 kmmcd 0.0
Szám 10 cryptoMár 3-4 napja így fut, nem hinném ,hogy ellenőriz ennyi ideig twonky...
3 hete húztam újra .. -
RudY
addikt
Transmisson ügyben lenne kérdésem. Gyakorlatilag minden rendben, de ha megőszülök se találom a torrent mappáját. Pedig létezik, konkrétan ezt keresem, de fizikailag sehol nem találom
/i-data/md0/admin/download/Transmission/
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest