Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
Azért kell elvenni az internetet a nastól, mert ha beleírod az infó fájlba a szükséges csomaghoz tartozó adatokat, akkor netkapcsolat mellet letölti a netről az aktuálisat és a módosításaid elvesznek frissítéskor, azaz hiába másolod oda a telepítőfájlt, a listában nem lesz benne.
-
Baloo27
aktív tag
válasz
Cxgrav #19194 üzenetére
Nekem sem ment,Ano segített. Amit feltett drive-ra azt bemàsoltam a zxpkg-k közè. A netet elvettem a nastól, ràfrissítettem ès a package listàban megjelentek a csomagok.Feltettem az ffp-t,dlna-t,transmissiont. Megadtam a jogosultságokat a mappára,elvègeztem a transmission beállításokat ès csodálatosan megy hdd-ről.
-
Cxgrav
aktív tag
Sziasztok!
Biztos én vagyok a béna, ezért megkérdezem.
Van egy Zyxel NSA221 NAS-om V4.41(AFM.1).
Volt már rajta FFP, stb de lehaltak a vinyók ezért minden füst.Most tettem bele 2 új vinyót, szeretném felrakni az FFP-t, de sehogy sem sikerül.
Létrehozom a web_prefix file-t, bemásolom a \\nas\admin\zy-pkgs mappába, webfelület frissítés és nem látok semmi változást a listában. Megtaláltam a neten kimondottan az FFP package-t, beraktam azt is oda, de semmi. Találtam már vagy 3 féle címet amit a web_prefixbe ajánlottak, hogy azt illesszem be, de semmi.
Beraktam a http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/ címet is, de erre sem történik semmi, főleg, hogy böngészőben sem jön beÖtlet?
Köszönöm
-
Tonyk
veterán
válasz
eax1650 #19189 üzenetére
A választ magad is leírtad, fogod és berakod mellé a pirosat vagy kéket, zöldet feketét (már ha nálad a piros a WD RED sorozatot jelenti), vagy akármilyen más gyártó random színű hdd-jét.
Ha beraktad, elindítod és menüben inicializálod a kötetet. Javallom, hogy ne fűzd őket össze (se RAID se összefűzött jbod), hanem külön kötetként (szimpla jbod) add hozzá.
-
eax1650
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ZyXEL 320S tárolóm, amiben piros 1 TB-s HDD van. Szeretném bővíteni, mellé rakni egy nagyobbat. Hogyan kell csinálni? -
Ano
senior tag
válasz
Real_Necro #19186 üzenetére
amennyire tudom, létezik google drive app a NAS-ra ... ha oda mented a képeket a telóról, akokr az elvileg automatikusan szinkronizálódik a a NAS-on is ... elvileg ... mivel sosem próbáltam még
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok e, mert NSA 325 V1-nek nincs éppen saját topicja, de szükségem lenne egy kis segítségre:
Adott egy sima gyári firmware-es NAS, amit eddig csak torrentre használtam. Komolyabbra váltás előtt (kilátásban van egy Asustor 6104/6204) viszont szeretnék egy itthoni kis "felhőt" létrehozni.
Cél, hogy a telefonomon készített képeket össze tudjam neten keresztül szinkronozni a NAS-al, egyfajta biztonsági mentésnek, vagy későbbiekben egy teljes fotóalbumot el tudjak érni, menteni rá stb...
Van ilyenre megoldás?
Előre is köszönöm
-
Ano
senior tag
Már nem tudom szerkeszteni a korábbi hsz-t, szóval ide írom:
google drive-ra feltöltöttem, hogy nekem mik vannak abban a mappában ...
Használd egészséggel
-
Ano
senior tag
válasz
Baloo27 #19182 üzenetére
Bár nekem a Zyxelből a 325 V2 van, de kb ugyanaz a felépítése tudtommal ...
Nekem itt van:
/i-data/md0/admin/zy-pkgs
de kell hozzá az információs fájlban lévő a leírás is hozzá ... ha az is megvan és nincs ott másik info fájl a vinyódon, akkor másold azt is oda, ha már van ott másik infó fájl, akkor fűzd hozzá a végére az FFP-s részt.
Elvileg ezután látnod kéne a webes felületen és fel kellene tudnod telepíteni.
Szerk.: Ja nem lesz jó
, mert nekem zpkg kiterjesztésű fájl van ott ...
-
Baloo27
aktív tag
Az ffp-t sikerült telepítenem, de ugyanaz a probléma, mint pendrive-ról való telepítésnél: az inreto.de nem elérhető, nem tudja letölteni a funplug-ot.
A log tartama:
Will try to download fun_plug.tgz (version 0.7/arm)
http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/fun_plug.tgz
If the script stops here, downloading the tarball from ffp.inreto.de failed.
ping ffp.inreto.de...
ffp.inreto.de found. Downloading fun_plug.tgz...
pwd /usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp
tar: short read
Download failed.Hová kellene kézzel bemásolni fun_plug.tgz-t? Azt sikerült valahonnan már leszednem.
Köszi a segítséget!
-
GreenDoki
csendes tag
tényleg, mi van a nas-central.org -al ???
-
Tonyk
veterán
válasz
GreenDoki #19177 üzenetére
Nem lesz elég, de kb így kell. Netet el kell venni a nastól (DNS átírása a nason vagy a router WAN kábelének kihúzása) mert letölti az aktuális listát és nem fogja látni a bemásolt csomagot a frissítésekor. (Net nélkül a csomagolista lekérdezése hosszabb időt vesz igénybe, nem kell megijedni, hogy sokáig tart)
-
Tonyk
veterán
Jogos!
Felraktam ide a metrepo telepítőjét [link] .
Odrif kolléga pedig majd elmagyarázza a telepítés módját.
Package: MetaRepository
Version: 20160513zypkg013
Description: <i>(Mijzelf)</i> MetaRepository for zypkgs.
Depends:
Size: 164352
Installed-Size: 438272
Architecture: arm
Zy-Model: all
IsBuiltin: N
Filename: MetaRepository_20160513_arm_013.zpkg
MD5SUM: a6e5e9c29d329fa2ce62d2736fe3356f -
Nem értem a választ.
1. hozz létre egy fájlt, amit nevezz el web_prefix-nek (ügyelj arra, hogy ne legyen kiterjesztés a végén (pl: .txt))
2. illeszd bele ezt a linket: http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
3. helyezd el a fájlt a \\<nashost>\admin\zy-pkgs mappába
4. frissíts rá a webfelületen a csomaglistára és ha minden OK, akkor megjelenik egy csomag, a MetaRepository, ezt tedd fel!Ha nem megy a
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
akkor hogyan próbálkozzon a MetaRepository-val? -
adam.szabo
csendes tag
Sziasztok!
Újra kellett rakni a gépemet és a Win7 helyett Win10-et telepítettem fel.
A Windows szolgáltatásokban bepipáltam az SMB1.0/CFIS rendszerű fájlmegosztási támogatást, és a
szükséges fájlmegosztásra vonatkozó hálózatfelderítést és fájlmegosztást engedélyeztem.Így már megjelent a hálózat fül alatt a NAS is.
Mivel sokat használom ezért felcsatoltam hálózati meghajtónak.
Eddig minden szép és jó.VISZONT!
A NAS-on a megosztás fül alatt beállított jogosultságokat semmibe veszi, és gond nélkül tudom írni/olvasni azt a mappát amit eddig a Win7 alatt csak olvasni tudtam.
Találkozott már valaki hasonló hibával? Vagy mit csináltam rosszul?
Üdv:
Ádám -
Baloo27
aktív tag
Sziasztok! 3 napja próbálok egy nsa210-et feltelepíteni transmission-nel,de már a telnetnèl elakadok(tudom,hogy van saját topik,de halottnak tűnik).
Szóval ffp pendrive-on,telnetre be tudok lèpni,de a parancsoknál nem èszleli az ffp-t.Olyan,mintha nem tudná letölteni az inreto.de oldalról a fájlokat.
A segítséget előre is köszönöm. -
divan
őstag
Xiaomi Mi Router 3G topicjában már feltettem ezt a kérdést, de nem kaptam választ. Bár oda jobban illik, de hátha valakinek lenne valami ötlete, hogy mi lehet a gond. NSA 320S a nas, rajta nfs megosztás. A gyári nfs szerverrel is rendesen működött. Amíg nem cseréltem Xiaomi Mi Router 3G-re. Azóta elérhetetlen az nfs megosztás, ugyanazokkal a beállításokkal. A megosztást látja, de belelépni nem tud. Semmi hibaüzenet, csak nem lép bele. Már cseréltem is nfs szervert, a gyárit letiltottam, és feltettem másikat, de azzal is ugyanaz a helyzet.
-
SunMount3r
nagyúr
-
Tonyk
veterán
Másik topicban felmerült az igény egy kis töredezettségmentesítésre, noha ext4-en ez elhanyagolható. Mivel ilyen csomag nincs a repokban, ezért fordítottam egy teljes csomagot ill, csak egy e
4defrag
-ot. Aki ingerenciát érez rá, Innen tölthető: [link](#19159) SunMount3r
A kérdéses nasról nyilatkozni nem tudok, de ez azért sok mindentől függ. Ha korlátozod is 10MB/s-re a torrentet, az titkosított kapcsolaton jön-e, hány szálon. Az adott stream smb-n, nfs-en vagy máson megy a kliens felé. NFS gyorsabb, proci kímélőbb
-
SunMount3r
nagyúr
A NAS-os Topic összefoglalóban volt ajánlva ez a link, általánosan a Zyxel NAS-ok kapcsán, ezért itt is megkérdezem ezt, hátha itt több szerencsével járok: [link]
Köszi!
-
gduck
addikt
válasz
Vigyorka #19154 üzenetére
Kapcsoljad vissza
Az SMBv1, az SMBv2 és az SMBv3 észlelése, engedélyezése és letiltása...
-
Vigyorka
aktív tag
Sajnos újra kellet telepítenem a Windows 10-t..
Nem érem el a 310s Samba megosztásait.. A hálózatban nem látszik.(idáig nem volt gond, mert volt otthoni csoport...)
Megoldás?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
docyuser
csendes tag
válasz
Geripapa #19146 üzenetére
Világi boldog vagyok, főként hogy ezt már sikerült megoldani és már a telnetet lekapcsoltam. :-)
Viszont nem tudom megoldani, hogy a csomagok közé betöltse az ffp-t, hogy fel tudjam rakni a HDD-re.
/i-data/md0/admin/zy-pkgs/-be létrehoztam a web_prefix fájlt és bele írtam az fórumon talált ftp elérést.. majd frissítem a csomaglistát, de nem tölti be az ffp-t.
Próbáltam már ezt a fájban:
ftp://ftp.zyxel-tech.de
próbáltam már így is, mert egyik leírásban így volt:
ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/NSA310/4.70/zypkg/
De semmi. Mit csinálok rosszul? -
docyuser
csendes tag
Sziasztok,
Segítsetek légyszi, mert elakadtam. 5év után HDD csere volt a 310-esemben. FFP-t akartam vissza rakni, de nem megy. Az előző hddről futott. Hosszas szenvedés után leseet hogy a fun_plug.tgz-t nem tudja letölteni, így azt is felmásoltam a pendrivera. Így már elvileg jó lenne, de továbbra sem érem el telneten a vasat.(nem tűzfal és hasonló gond az biztos) :-(
Az ffpboot.log: https://pastebin.com/xyM70KVq
Valakinek valami ötlete? -
divan
őstag
Sziasztok!
Évek óta egy 320s-et használok. Néhány hete nem érem el webes felületen, visszautasítja a kapcsolatot. Öt böngészővel is próbáltam. Minden más működik, ssh, torrent fut, megosztás működik. Próbáltam újraindítani/etc/init.d/httpd.sh restart
paranccsal, ez lett a válasz:killall: httpd: no process killed
killall: httpd: no process killed
httpd: Syntax error on line 8 of /etc/service_conf/httpd.conf: Cannot load /usr/local/zy-pkgs/lib/libphp5.so into server: libmysqlclient.so.16: cannot open shared object file: No such file or directoryA
LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/zy-pkgs/lib /etc/init.d/httpd.sh restart
parancsra ezt dobta:killall: httpd: no process killed
killall: httpd: no process killed
(98)Address already in use: make_sock: could not bind to address [::]:443
(98)Address already in use: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:443
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
Az látszik, hogy nem fut a process, de hogy miért, ebből én nem tudom kideríteni. -
cirano1
csendes tag
Telepitésnél automatikusra biztam.Minden hozzáférést a gép adott.Médiakiszolgálot engedélyeztem.Mapákat engedélyeztem mindenkinek a hozzáférést.LG tévém van. Ott a Zyxel NSA320 megjelenik. Meg lehet nyitni a mapákat.Benne levő fájlokat már nem lássa. Nincs mit lejátszani.Ezelött még nem ment tönkre a vinyó és nem kellett újra telepíteni nem volt ilyen gond. Valami elromlott gondolom. Nem nyavalygok tovább. Köszi hogy segíteni akarsz. Üdv cirano1
-
cirano1
csendes tag
Most már felkell adnom. Újra telepítés sem oldotta meg a problémát. Továbbra sem lehet aktivá tenni a médiakiszolgált ezen a Zyxel NSA320 nas-on!Nem tudom mi lett vele. Köszi, a segítséget, amit kaptam Üdv cirano1
-
cirano1
csendes tag
Lehet foglalt az a port, amit automatikusan alított be a nas.9001.nem tudom, hányasra lehet manuálisan, álítani (9001....helyett.).amit elfogadna nincs ütközés.
-
cirano1
csendes tag
Üdv
Igazatok van.A média kiszolgáló nincs engedélyezve.Fogalmam sincs azt hogyan lehet.Nem találok rá lehetöséget.Ha valaki tudja hogy kell engedélyezi kérem írja le.Zyxel NSA320 .van
Köszönön. -
cirano1
csendes tag
http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/08/01/991z2.jpg
Ez jön be ha a Média kiszolgáló ra katintok.ez engedlyezve van .Ha módosítani Media Server Settings, vagy ellenőrizze Media Server Status, kérem kattintson a linkre.
http://192.168.1.195:9001 de hiába katintok a linkre nem jön be az oldal.Lehet ott lehetne álitani. -
Somatom
veterán
válasz
cirano1 #19124 üzenetére
Így már világos. Az azért van szervernek titulálva, mert az egy szerver és nem lejátszó. A lejátszó a TV -den van. Én nem tudok segíteni, mert nem használok a NAS -on médiaszervert (SMB -ről, vagy WebDAV -ról játszok le), de így már sztem fogsz segítséget kapni egy mkv -képes szerverhez.
-
cirano1
csendes tag
válasz
Somatom #19123 üzenetére
Az a helyzet mielött ujra telepitettem,LG tv-n kiválasztottam akármilyen filmet (kivéve a a dvd)lejátszotta.Most ezt nem teszi,mappát látja de mkv filmet nem.Ez a gondom.Ezenkivül a nas letöltés feltöltés minden müködik.Ezért gondoltam a nason média lejátszó hiány miatt van.Alapvetöen Média Szerver nek van titulálva.
Nem tudom igy érthetöbb e. -
Somatom
veterán
-
cirano1
csendes tag
Itt mindent telepitettem amit adott.Kép.http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/08/01/574z1.jpg
-
-
cirano1
csendes tag
Zyxel NSA320 .van
Újra kelett telepitenem elromlot a lemez.És most nem tudom a média lejátszot telepiteni.Nem kapcsolodik ahonnan telepiteni lehetne.Az oldal nincs.Nem tudna valaki valami tanácsot adni?
Köszönettel cirano1 -
mtibusz
tag
-
mtibusz
tag
Sziasztok!
Nyomtató szerver beállításokkal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
FW csere - bere volt,. Eddig megy minden rendesen ahogy illik, az FFP is gond nélkül fel ment rá.Transmission, miniDLNA is, minden müködik
Csak a nyomtatómat nem akarja látni, eddig működött rendesen a NAS520-on, de most nem.
(Xerox Phaser 3140-es) hiába frissítem a nyomtató kiszolgáló lapot, húzom ki, majd dugom be másik USB portra semmi sem történik.A nyomtató kábel jó, most próbáltam le, direktbe laptoppal nyomtat, de a NAS-on keresztül most nem akar.
Nincs valami tippetek, hogy mit nem engedélyeztem, ami szükséges volna a működéséhez?
Köszönöm.
-
gumimaci1235
tag
!!! #19107-essel kapcsolatban senki nem segít?
-
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235 #19108 üzenetére
A reset nem törli a hdd tartalmát és a kötetbeállításokat.
-
gumimaci1235
tag
NSA 310-en lementem a config fájlt, hard resetelem, majd visszaimportálom a konfig fájlt, akkor a NAS-on az adatok újra ugyanúgy elérhetők mint előtte gondolom.
Az lenne a kérdésem, hogy az összes eddigi "mókolás"' törlődik, és gyári alap lesz minden rajta? -
gumimaci1235
tag
Sziasztok!
Van egy NSA 310-esem. Felraktam rá a Metarepository. De utána nem jelenik meg a csomaglista ha ráfrissítek.
Mi lehet a probléma?
-
gboszi
senior tag
válasz
adam.szabo #19104 üzenetére
Én ilyen esetben biztos hogy (fizetős) felhő szolgáltatást választanék. Nem tudom milyen adatok vannak, mennyire gáz ha más is látja, de tényleg pár ezer forintért megoldódik ez a gond.
-
gduck
addikt
válasz
adam.szabo #19104 üzenetére
Egy tipp: a kliens számítógépekről ne lehessen elérni azt a mappát a NAS-on, ahol a mentések vannak! A kliens gépeken adjál bőven helyet a rendszer visszaállításnak, hogy a fájlok korábbi verziót legyen helye eltárolni a windowsnak!
UI: Nem ismerem a Resiliot, hogyan csinálja a szinkronizálást...
-
adam.szabo
csendes tag
Sziasztok!
Mivel nagyon sok segítséget kaptam már tőletek, ezért bátorkodom
egy félig OFF kérdéssel is hozzátok fordulni.Adott egy kisvállalkozás ahol van 4db számítógép 1db NSA310, 1db wifis nyomtató és kb. 5-6 db vezeték
nélküli eszköz (mobil, tablet, stb...)
Ezekből az eszközökből céges munkára a 2db számítógép és 1db nyomtató van használva.Szeretném biztonságossá tenni ezt a hálózatot, elsősorban a céges adatok védelme miatt.
Arra gondoltam, hogy veszek még egy nast és resilioval szinkronizálom az adatokat a gépekről.
A kérdésem az lenne, hogy a mostanság divatos zsaroló vírusok ellen így védett leszek vagy sem?
Illetve ha hálózati meghajtónak fel van csatolva az a NAS amire mentem az adatokat akkor az megfertőződik?
Mindegyik gépen jogtiszta win10 van, a gyári vírusirtóval.Ha valakinek van valami ötlete ne tartsa magában
-
Tonyk
veterán
válasz
Szabopeter19 #19102 üzenetére
csatolj screenshootot (amin minden lényeges látszik), mert ez így bármi lehet, elírás, user error, anyám kínja, stb.
-
Tonyk
veterán
válasz
Szabopeter19 #19100 üzenetére
ige, érdemes
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpársportok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest