Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
imis
senior tag
Sziasztok, Most várom a 310S-t és néhány kérdésem van.
Mennyire használható a saját programjaival? (fáljmegosztás, torrent, dlna)
A routeremen tomato firmware van , most transmissiont használok, de ezen a nas-on nem telepítgetnék, ha stabil a gyári. (nézegettem ezt az FFP megoldást, de elsőre bonyolultnak tűnik) -
Petike168
aktív tag
válasz
Mr. Elliot #13496 üzenetére
Addig tartottad nyomva a reset gombot amíg pittyent?
-
Mr. Elliot
senior tag
Hibás jelszó még mindig.
-
Petike168
aktív tag
válasz
Mr. Elliot #13493 üzenetére
Nyomj rajta reset-et.
-
Mr. Elliot
senior tag
Sziasztok!
Ma kaptam egy ilyen gépet újonnan. A problémám az, hogy nem fogadja el a jelszót, ami a papírján szerepel? Mit lehet ilyenkor tenni? Numlock és Shift gomb ellenőrizve.
-
Valaki segítsen ki!
Költöztetnem kellene a HDD-ket, hálózaton 1,5 TB átmásolása elég reménytelen.
Először Puppy-val próbálkoztam, nem indult el, valami eszközkezelőket hiányolt. Aztán Linux Mint jött (mindkettő pendrive-ra volt telepítve), ez elindult, a windows-os drive-okat olvasta, de a NAS-ból kiszedettet nem. Még volt egy vérszegény próbálkozásom a Diskinternals Reader-el (windowsra telepítve), ez ugyanazt csinálta, mint a Mint. :-)
Mi a lófüttyöt csináljak, hogy ne kelljen 666 napig hálózaton másolnom? -
_Smooth
senior tag
-
krealon
veterán
válasz
Doky1988 #13486 üzenetére
"Olyan megoldást nemtudsz esetleg, hogy van saját domainem, és aldomain mondjuk server.xy.hu -val lehessen használni dinamikus dnst?"
A nevszerveredet beallitod, hogy a server.xy.hu-ra mukodjon a dinamikus update, majd egy altalad megirt kliensprogrammal ezt frissited. Innentol te magad vagy a DynDNS szolgaltatod.
-
Gromac
csendes tag
válasz
Anonymus23 #13483 üzenetére
szerk.: Na most működik. /i-data/.zyxel/zy-pkgs/config/Transmission/settings.json fájlt módosítottam és most úgy néz ki rendben lesz, de azt nem értem, hogy a transmission.sh fájlban nem ezt az elérési utat látom:
# PROVIDE: Transmission
. /ffp/etc/ffp.subr
if [ -d /mnt/HD/HD_a2 ]; then
TRANSMISSION_HOME=/ffp/var/transmission/.transmission-daemon
else
TRANSMISSION_HOME=/ffp/var/transmission/.transmission-daemon
fi
name="transmission-daemon"
command="/ffp/bin/$name"
start_cmd="transmission_start"
stop_cmd="transmission_stop"
status_cmd="transmission_status"
user=rootNagyon köszönöm a segítséget!
-
Anonymus23
veterán
válasz
Gromac #13482 üzenetére
A programcsomag listában található TM-et telepítetted, vagy FFP alól telepítetted fel a TM-et?
Ha a programcsomagoknál találhatót telepítetted, akkor itt van a settings.json fájl, amit módosítani kell:
/i-data/.zyxel/zy.pkgs/config/Transmission/settings.jsonHa FFP alól, akkor meg a leírás szerinti helyen kellene lennie valahol:
/ffp/tm/.transmission-daemon/settings.jsonA menete mindenképpen az, hogy előtte leállítod, szerkeszted és mented, majd mehet a TM indítása.
Valamit nem kerek ott. Esetleg másold már be ide a settings fájl RPC részét, persze felhasználónevet töröld, a amúgy is jelszó alapból titkosított lesz. -
Gromac
csendes tag
válasz
Anonymus23 #13478 üzenetére
nem volt leállítva
leállítottam, megnyitottam a settings fájlt rámentettem és elindítottam. Ilyenkor egyébként nem tudom betölteni, csak ha újraindítom a NAS-t. Ez is megtörtént, utána megint be tudtam jelentkezni felhasználónév/jelszó nélkül. -
Disque
aktív tag
válasz
Gromac #13475 üzenetére
Még azt nézd meg hogy az /ffp/start/transmission.sh -t ha megnyitod szerkesztésre a configdir is oda mutat ahol a settings.json file van? Mintha a leírásban és a file-ban lévők nállam nem egyeztek volna és 2 settings.json file-om lett volna amikor én beállítottam magamnak de már rég volt nem tuti az a baj.
-
Gromac
csendes tag
válasz
Anonymus23 #13476 üzenetére
autentikációs adatok mentését nem állítottam be. De azért tesztelés miatt nyitottam egy másik böngészőt és ott is beenged egyből. A gui-nál látom, hogy be lehet írni, de ha bekapcsolom és beírom, akkor nem tud csatlakozni, ha kikapcsolom, akkor gond nélkül csatlakozik...
-
Gromac
csendes tag
válasz
Petike168 #13472 üzenetére
Köszi a segítséget!
az ffp-t ez a leírás alapján csináltam. Bemásoltam az admin/zy-pkgs mappába és utána a programcsomagoknál megtaláltam és úgy telepítettem.Letöltöttem az ajánlott gui-t, működik, tudok csatlakozni és látom a torrenteket is. A dyndns-t már korábban beállítottam, az is működik rendesen. A gondom az, hogy böngészőből ha beírom a címet (nem a locálisat), akkor egyből betöltődnek a torrentek és én azt szeretném, hogy előtte kérjen nevet, jelszót.
-
Petike168
aktív tag
válasz
Gromac #13471 üzenetére
Amire tudok válaszolok! 192.168.0.53:9091 ez a cím a transmission "gyári" felülete amit belső hálózatról érsz el. Vannak különböző gui-k amiket a gépre tudsz telepíteni, ezáltal más felületet, illetve akár kívülről(más hálózatból) is el tudod érni nas-on lévő transmisson-t. A legelterjedtebb ez: http://sourceforge.net/projects/transgui/ Ez utorrent felületet "utánoz". Ezt a gépre tudod telepíteni, és értelem szerűen itt kell majd megadni a beállított felhasználónevet, és jelszót. Azt hogy más hálózatból is elérd, ehhez természetesen mást is be kell állítani, vissza olvasva megtalálsz mindent. Saját hálózatból simán mennie kell, amint beállítottad az elérést, felhasználónevet jelszót.
ffp-t hogy telepítetted? Programcsomagok közül, vagy "manuálisan"?
-
Gromac
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Linuxból elég kezdő vagyok, így lehet, hogy egyszerű kérdéseim lesznek
A leírás alapján próbáltam felrakni egy NSA-310S-re a transmissiont.
Úgy néz ki sikerült is, de nem minden működik rendesen.
Belső hálózaton a nas a 192.168.0.53-as ip címen van, a transmissiont el is érem a 192.168.0.53:9091 címen. Viszont ez most a gui lenne? Úgy gondolom az más felületet jelent, de azt nem tudom, hogy érem el.Megnyitottam az /ffp/start/transmission.sh-t szerkesztésre és megtaláltam, hogy a home: /ffp/var/transmission/.transmission-daemon. Utána megnyitottam szerkesztésre az itt található settings.json fájlt és beállítottam a download-dir-t az i-data/md0/letoltesek/letoltesek/-re (véletlenül két mappában van, ez nem lényeg). Továbbá beállítottam az rpc-usert és rpc-password-ot. De ha elmentem és újraindítom a NAS-t és berakok egy új torrent fájlt, akkor sem arra a helyre állítja alapból, amit megadtam neki. Valamint nem kér nevet, jelszót, amikor a böngészőbe beírom a címet.
Másik problémám, hogy az ssh nem akar működni, mert módosult a host key és így telneten tudok csak csatlakozni, ahol nem az igazi az mc és vi szerkesztővel kell módosítgatnom.
Lényegében ha transmission problémám megoldódik, akkor az ssh nem is annyira érdekel, mert csak beállítanám és utána nem nagyon szerkesztgetném...A segítséget előre is köszönöm!
-
Doky1988
senior tag
Üdv, rég jártam erre
Manapság ki melyik dyndns szolgáltatót használja? -
Petike168
aktív tag
Köszi, kipróbálom majd jövőhéten.
A belsőre egyébként így hivatkoztam:
media_dir=V,/i-data/md0/Filmek/
De így is ugyanezt a hibát kaptam.Egyébként Transmission-nal is volt ebből probléma, akkor pedig úgy adtam meg letöltési helyet ahogy Te is írtad:
e-data/1ee66eff1338d76451340b0a2b896f13/Downloads/Eredmény a NAS teljesen kifagyott, reset után meg az alapértelmezett belső meghajtóra töltötte a cuccokat. Szóval lesz még vele pár köröm úgy érzem
-
Tonyk
veterán
válasz
Petike168 #13466 üzenetére
e-data alatt nincs olyan hogy sdb és belső kötet esetében sem így kell rá hivatkozni.
Külső kötet esetében /e-data/lemezazonosító, belső kötet esetében pedig /i-data/lemezazonosító vagy /i-data/mdx , ahol X= a lemez száma (0 vagy 1). 310 esetében ez csak md0 lehet, 320-as sorozatban md0 vagy md1. ezek után jöhet az elérési út.pl.:
media_dir=V,/i-data/e679a056/video/
vagy
media_dir=V,/i-data/md0/video/Vegyes tartalom esetében pl fotó és video .:
media_dir=PV,/i-data/e679a056/photo/
vagy
media_dir=PV,/i-data/md0/photo/A képeden látszik, hogy a belső kötet lemezazonosítója 7d22240d, tehát a te esetedben ez:
media_dir=V,/i-data/e679a056/video/
a külső köteted mountpointja az e-data alatt: 1ee66eff1338d76451340b0a2b896f13
media_dir=V,/e-data/1ee66eff1338d76451340b0a2b896f13/Downloads/
-
Petike168
aktív tag
Elhatároztam, hogy fel rakom én is a minidlna-t. A korábbi leírásoknak megfelelően minden szépen felment, azonban mikor megadtam neki, hogy honnét keressen fájlokat, akkor a következő hibát dobta ki:
Elvileg jó lemez azonosítót adtam meg(külső hdd), és a mappa is létezik, mégis azt írja, hogy nincsen...
Próbáltam belső merevlemezt is megadni, de ugyanezt írta ki :/
Ötletek? -
Tonyk
veterán
Ez attól függ honnét töltesz, nyilvános trackerről töltéshez nem árt a DHT, zárt trackerek esetében meg kifejezetten ajánlatos kikapcsolni. uTP bekapcsolható. Titkosításnál pedig célszerű az Engedélyezve-t választani, mert így tudsz olyanokkal is kapcsolatot létesíteni, akiknél a titkosítás megkövetelve van beállítva, de olyanokhoz is akiknél nincs.
-
Sakab
senior tag
NAgyon köszönöm most már megy, csak pihentetni kellett kb félórát míg magához tért most már megy szépen fel és le örök hála
most már csak annyi kérdésem lenne, hogy a GUI-ba ezek a titkositásos résznél illetve a pipálgatósoknál mit kell kiválasztanom, hogy a letöbbet tudjak visszatöltenni illetve leggyorsabban tudjak lefele tölteni? -
Tonyk
veterán
Véletlen nem T-s vagy? A telekom napokban teszi át az ügyfeleket publikus ip-ről egy privát ip-kre. Ha ez megtörténik jön a szívás. Nézd meg milyen ip-t kapott a router. Ha nem publikus, akkor mehet egy levél a nat@telekom.hu -ra az MT azonosítóval és azzal, hogy tegyenek vissza publikus ip tartományba. Elméletileg ingyenesen visszaraknak.
Ha nem t-s vagy, akkor valamit nem jól állítottál be a portforwardnál... -
Tonyk
veterán
Nah, hogy lásd is amiről szó van:
9091-es port az adminisztrációs felület portja
21234 a "torrentekhez" tartozó portAhogy írják is előttem, két portot kell a routerben forwardolni:
Első szabály, hogy internet felől érkező 9091-es portot a nas privát címére a 9091-es portra. Így lesz távoli elérésed a Transmissionhoz: source: 0.0.0.0:9091 ; Destination: 192.168.1.142:9091
Második szabály, hogy tudj seedelni, azaz, hogy tudjanak hozzád kapcsolódni a peerek: source: 0.0.0.0:21234 ; Destination: 192.168.1.142:21234Ha nem akarod, hogy az TM admin felülete kívülről a standard porton legyen elérhető, úgy pl.:
source: 0.0.0.0:29583 ; Destination: 192.168.1.142:9091
Ez a külső 29583-as portot belülre küldi a nasra a 9091-es portra. TM-ben nem kell portot változtatni! Maradhat 9091-en, így belülről továbbra is a 9091-en éred el, csak kívülről kell a 29853-ra hivatkozni.
Így kívülről a webes admin felülethez, akár a transgui-val úgy férsz hozzá, hogy ddns-cím:29583. Pl.: http://sakab.no-ip.org:29583 vagy a transguiban pedig a kapcsolatot így állítod be:
-
Sakab
senior tag
-
Sakab
senior tag
Nagyon köszönöm. Siker vagyis fél siker mert most már legalább a GUI látja. Az rpc-port nál a 9091 et átírtam egy egyéni portra, GUInál ezzel a portal rá tudok csatlakozni és látja is a torrenteket. Viszont hiába engedtem ki ezt az egyéni portot a 9091es portra nem akar elindulni se le se fel...és nemtudok rájönni miért. Mit rontok el?
Próbáltam már úgy is, hogy a settings-be amit küldtél alapon hagyom a 9091et és azt engedem ki de akkor meg már rá se akar csatlakozni a GUI valamiért -
Tonyk
veterán
{
"alt-speed-down": 2560,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 1920,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"cache-size-mb": 2,
"dht-enabled": false,
"download-dir": "LETÖLTÉSI HELY pl.: /i-data/md0/torrent/",
"download-queue-enabled": true,
"download-queue-size": 1,
"encryption": 1,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/root/Downloads",
"incomplete-dir-enabled": false,
"lpd-enabled": true,
"message-level": 2,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-id-ttl-hours": 6,
"peer-limit-global": 200,
"peer-limit-per-torrent": 50,
"peer-port": PORTSZÁM,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": false,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": 0,
"queue-stalled-enabled": true,
"queue-stalled-minutes": 30,
"ratio-limit": 1,
"ratio-limit-enabled": true,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "JELSZÓ",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "USERNÉV",
"rpc-whitelist": "IP-TARTOMÁNY(OK (vesszővel elválasztva) AHONNÉT EL AKAROD ÉRNI pl: 192.168.0.* ",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"scrape-paused-torrents-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": false,
"script-torrent-done-filename": "",
"seed-queue-enabled": true,
"seed-queue-size": 10,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 100,
"speed-limit-up-enabled": false,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 0,
"upload-slots-per-torrent": 14,
"utp-enabled": true,
"watch-dir": "MEGFIGYELT KONYVTAR pl: /i-data/md0/torrent",
"watch-dir-enabled": true
}CSUPA NAGYBETŰVEL, amit módosítanod kell!
-
Sakab
senior tag
Megnéztem a MC-vel a settings.json file-t, ami a TM beállításait tartalmazná, de teljesen üres. Letöröltem a TM-et újra raktam, de maradt ugyan úgy üres. Valaki eltudná küldeni a teljes settings.json file tartalmát és akkor beillesztem az üres részre és meg is vagyok elvileg. Próbáltam googlizni, de eddig nem találtam meg a teljes szöveget.
-
Tonyk
veterán
És próbáltad már a 192.168.1.142 után beírni a 9091-et? http://192.168.1.142:9091
Esetleg próbáltál már transgui-val hozzáférni? -
törölt tag
Sztem Gdrive. Létrehozol egy publikus jogosultságú mappát és amit abba teszel, az elérhető lesz. Ha a Drive számára ismert formátum, akkor megnézhető online, letölthető böngészőből. Androidon van hozzá szinkronizáló alkalmazás (Foldersync), Gdrive kliens, fájlkezelőkhöz plugin. Továbbá, két drive között, letöltés nélkül is másolható. A Gdrive képességei pedig beépülőkkel bővíthetők.
-
raidx
őstag
válasz
mobilizmo #13447 üzenetére
Az FB-től sok gyerek el van tiltva szülő által! Most tesztelik a Google Drivet, Megát. Egyik igazgató javasolta neki a saját cuccot és a fiú ráizgult. Végül is a saját cuccnál csak egyszer kell megadni az elérhetőséget, még a felhőknél minden friss anyagnál. Bár azt hiszem, ha könyvtárat oszt meg annak a tartalma változhat a link meg mindig a könyvtárra mutat. Nem használom őket, nincs tapasztalat. Majd ha hazajön svájcból a jövőhéten ,tesztelgetünk együtt egy kicsit. Azt tudom, a Mega nem fogad el minden böngészőt pl. IE, Safari, régebbi verziók pl. Opera 12. Gugli ebből a szempontból jobb.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, van egy kis gondom. Egyik pillanatról nem érem el a Transmissiont. Sose csinált eddig ilyet, de reggel óta se belső hálón se kívülről nem érem el. Próbáltam a csomagot letiltani engedélyezni, próbáltam frissíteni, de ugyan ugy mint az utóbbi hónapkba nem sikerült frissíteni. Végig fut a telepítés, de harad a régi, ami eddig müködött. Próbáltam újraindítani többször is, de semmi. Ami feltünt, hogy eltünt a cím után a port azaz a : 9091 vagy bármi....nincs a cím végén port. FFP vel, tudok portot hozzáadni, hogy újra elérjem? Vagy vkinek vmi ötlete?
[link] -
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #13448 üzenetére
Profile az ffp alatt van. Miért módosulna?
Crontabot meg azért mondtam, hogy onnan is megoldható egy időzített "szinkron". Az meg hol zavar, hogy ekkor vagy akkor lefut? Egy pillanat az egész, tuti hogy ott lesz, erőforrást "nem" igényel, mert 0.01s alatt lefut. Ha már az RC-khez nem férünk hozzá.
-
Ha gyerekekről van szó akkor inkább Facebookon hozzon létre zárt csoportot és ott ossza meg. Lányom angol tanára dolgozik így, illetve a Google Drive is valóban jó alternatíva. Túl sok felhasználó esetén nem is biztos, hogy ez a kis NAS ki tudná egyszerre szolgálni az igényeket, ráadásul az elérés sebessége nagyban függ az előfizetői feltöltési sebességtől. FB és GDrive-nál ilyenről nincs szó.
-
Tonyk
veterán
"Van szoftvere Raspbery Pi-re és NAS-ra telepíthető is"
Látom nem olvasod, amit írok... Az hogy nasra telepíthető, nem jelenti azt hogy erre a nasra felmegy.
De akkor úgy mondom, hogy nem fog felmenni Zyxelre.Valamint senki nem mondta, hogy oszd meg a saját géped. A kolléga VPN-ről beszélt és hálózatról, ami még mindig járható út, bár jóval több konfigurációt, jogosultságkezelést igényel, mint owncloud.
-
raidx
őstag
válasz
mobilizmo #13442 üzenetére
Nem a saját gépem akarom megosztani! Unoka tanít vagy három iskolába is és sok a nyotatni való a gyerekeknek adandó anyagról. Azt akarjuk valahogy elérhetővé tenni a nebulók számára nyomtatás helyett. Vannak ifjoncok akik telóról neteznek és ott sokaknál problémás az ftp, azért kellene a cloud.A Tonido tud mindent ami kellene. Van szoftvere Raspbery Pi-re és NAS-ra telepíthető is, na meg Windowsos is. Kézenfekvő megoldásnak tünt a Routerre kötött HDD és ftp, de sok gyereknek telón nem működött a dolog.
Egyébként a Rasbpi többől jönne ki mint a ZyXEL NSA 310. Most akciósan lenne 13 500 körül egy NSA 310.
-
raidx
őstag
Üdv. Még csak gomdolkodom a ZyXEL NSA 310 vásárlásán. Ami engem érdekelne az ftp. Az itt kitárgyalásra került. Érdekelne még a privát cloud lehetőség, arrol nem találtam eddig semmit. Az beépített opció vagy kell hozzá például a Tonido progi. Annak van NAS verziója is a neten.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Végre sikerült beraknom az automaticot és már vagy egy hónapja használom. Hasznos, mert nem kell szenvedni a port forwarddal, meg a vpn-nel, csak berakom rssre, azt jön is le. Egyébként igazából nem pont a torrentre használom, de ebbe most nem mennék bele.
Viszont az a gondom támadt, hogy volt egy áramszünet és a nas újraindult. Emiatt a szerencsétlen nyűg miatt kitörlődött rebootkor az etc-ből a config. És ezt minden rebootkor megcsinálja. :/ Próbáltam a jogokkal szórakozni, de úgy is kitörli... A kérdésem az lenne, hogy van e itt valami olyan fájl/parancs, ami lefut indításkor és belerakhatná nekem a helyére a configot? (Mint pl az init.d)
Előre is köszi a választ!
-
válasz
Mr Dini #13431 üzenetére
Szia!
Az admin/zy-pkgs/ffp mappában nekem csak log fájlok vannak:
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.1.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.2.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.3.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.4.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.5.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.6.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.7.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.8.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.log.9.gz
\\NSA320\admin\zy-pkgs\ffp\ffp.logEsetleg mc-ből az ~ffp mappát töröljem és még a /usr -t?
Tulajdonképpen mi történik ha az ott lévő mappákat mind törlöm? Vagy csak az /i-data /e-data mappákat lehet mert a többi nem is a merevlemezen van (~ffp is valahol az /i-data-n lehet, mert softlink?)?
Linux nekem sajnos elég magas. -
polberto
tag
Sziasztok!
Ha pl filmet törlök a hdd-ről ftp-n keresztül, miért nem növekszik a hely a vinyon?
Valahogy frissíteni kell a kötet kapacitását a webes felületen? -
-
Tonyk
veterán
válasz
s7evcsenko #13432 üzenetére
Twonky alapból benne van azzal, vagy ffp alól pl. minidlna.
-
Üdv.
Azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet valahogy oldani azt, hogy a NAS-on lévő filmeket elérjem a Samsung 40H6400-as TV-vel? -
Mr Dini
addikt
válasz
mobilizmo #13430 üzenetére
Szia!
Mivel a csomagok a HDD-n vannak, így egy formázás kéne neki. Ha az adatokat szeretnéd megtartani, az már neccesebb ha csak az ffp-t törölnéd, akkor azt az admin/zy-pkgs mappában találod.
Illetve csinálhatod azt is, hogy berakod PC-be és szépen letörölsz minden mappát, amiben nincsenek számodra fontos adatok.
-
Sziasztok!
Szeretném teljesen gyári állapotra hozni NSA320-mat. Már csináltam egy hard resetet, de a korábbi ffp-s telepítéseim (illetve próbálgatásaim) megmaradtak (azt hittem ezeket is le fogja radírozni). Így azok a rendellenes dolgok is, amik a rossz telepítési próbálkozások következményei lehetnek. Szóval szeretném azt az állapotot elérni, mintha most kapcsolnám be először. Mit kellene kézzel törölnöm az újbóli hard reset előtt. Természetesen az adataimat szeretném megtartani, átrakni nem tudom, tehát a legkézenfekvőbb formázás nem játszik. Gondolom a leírásból kiderült, hogy elég szájbarágósan kellene leírni.
Előre is köszi. -
Tonyk
veterán
válasz
halisa #13425 üzenetére
Berakod az új hdd-t és incializálod a nassal. Kiveszed, és a régit visszarakod.
Az új, immár a nasban megformázott hdd-t rádugod a gépre. Bármilyen Linux cd-ről bootolsz és linux alól hálózaton felmásolod a régi tartalmát az újra.
Figyelj arra oda, hogy amilyen megosztásaid voltak, azokat hozd létre az új hdd-n is a nassal, mert hiába fogod csak a könyvtárakat másolgatni, attólaz még nem lesz megosztás és csak FFP alól fogod elérni. Ott már persze oda másolod ahová akarod. -
törölt tag
-
halisa
tag
Sziasztok van egy NAS310-esem. Ma vettem egy nagyobb HDD bele. Hogy a legkönnyebb a régi HDD-röl az újra menteni az adatokat?
Köszi. -
Petike168
aktív tag
válasz
zulu_mester #13419 üzenetére
Dydns csomagot kell telepíteni (ott van a telepíthető csomagok között).
-
Balazs84
csendes tag
Sziasztok!
Mióta a UPC net van a lakásban és beraktam egy routert a UPC után nem megy a Zyxel 540 en a twonky megosztás. Nem változott semmi minden ugyan úgy van mint a router előtt. A TV látja a nas-t de semmilyen megosztást nem lát rajta, persze be van kapcsolva rajta a megosztás és fix ip-n van a nas. Az FTP tökéletesen megy mind kívülről mind belülről! Már letiltottam és engedélyeztem újra a twonky servert, újra kerestettem a dolgokat, de még mindig semmi! Valakinek valami ötlete?
-
zulu_mester
tag
Sziasztok!
No-ip.org használható 310s NSA-n? És ha igen, akkor hogyan?
Előre is köszi a segítséget. -
Neoka
aktív tag
Eddig mobilon próbáltam elérni a NAS-t.
Router ddns címével és a routerben beállított port forward-dal.
de ez nem ment.
most nem mobilon próbáltam ugyan így elérni, hanem egy laptopról, ami nem wifi-n csatlakozik a routerhez.a lényeg hogy eddig is jól csináltam, csak a mobilnak nem tetszett az FTP elérés.
-
Mad_Wolf
aktív tag
nektek hogy van beállítva a transmission gui-ban az elérési út?
nekem a /share=Y:\download van beállítva (az Y a nas, hálózati mappaként hozzáadva a windows hálózatról)
Ha a torrent letöltésénél rákattintok a böngészésre, ki tudom választani a mappát, ahova lementse (pl Y:\sorozat), de amint leokézom, máris a /share/sorozat jön be elérési útnak, oda menti le, és fogalmam sincs, hogy az hol van, de nem a nason. -
szata.68
senior tag
Korai volt az öröm,megint elszállt. A HDD led piros,és amikor bent van akkor elérhetetlen,ha nincs akkor semmi gond. (webes felületen)
Gondolom ez tényleg a vinyó hibája. Ugye? -
Mad_Wolf
aktív tag
válasz
Anonymus23 #13404 üzenetére
hol van a csomagok közt az ffp?
-
szata.68
senior tag
válasz
Anonymus23 #13404 üzenetére
A múltkor sem ffp alól tettem fel,de akkor simán megtaláltam. Most nuku.
Új hozzászólás Aktív témák
- Könyvajánló
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Horgász topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Hp Laptop Alkatrészek Eladók!
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- IGAZI ERŐMŰ! Lenovo Thinkpad P15s Gen 1, i7-10610U, 32GB/1TB, NVIDIA, FHD/IPS, garancia, számla!
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest