Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
Egy kérdés. Ha új firmware érkezik, akkor azt normál módon rárakhatom a már belakott ffp-s rendszeremre?
-
krealon
veterán
válasz
astorre19 #13991 üzenetére
"ha letöltök ha egy torrentet, az mikor jelenik meg mint minidlna-val megosztott film pl?"
Ugye hasznalod az
"incomplete-dir": "/i-data/md0/incomplete/",
"incomplete-dir-enabled": true,sorokat a settings.json-ban?
Jobb ha a miniDLNA nem latja a felkesz (letoltes alatt levo) dolgokat.
-
junkpod
veterán
Sziasztok, nsa325 ventije elkezdett hangosodni.
Érdemes megkenni valamivel vagy vegyek bele újat? Milyen típust javasoltok és honnan rendeljek? Köszi. -
astorre19
aktív tag
Sziasztok!
Egy 310s boldog tulaja lettem. Az elmúlt pár napot a topik olvasásával töltöttem, minden számomra fontos dolgot sikerült már beállítanom(ffp,transmission,minidlna...)
Egy dolgot kérdeznék, ha letöltök ha egy torrentet, az mikor jelenik meg mint minidlna-val megosztott film pl?
Vagyis mennyi időközönként keres új tartalmat a minidlna?
-
alac
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Beszereztem egy 320s NAS-t. A fórumot átfutva sok hasznos infót találtam ami remélem segít, hogy gyorsan beállítsam a gépet. Egy valamivel küzdök. Nem tudom elérni a webes felületet firefoxal a laptopomról. Más böngészővel működik, más gépről a firefoxal is elérem. Viszonylag új a laptop nem tudom, hogy bővítmény vagy mi a nyűgje de k...a-ra idegesít. Az admin, adminisztrátor felület bejön, a "Csatlakozás a Home-hoz" sötét marad. ? -
Geripapa
aktív tag
-
vanRobert
tag
válasz
Thomas16 #13974 üzenetére
Csatlakoznék shteer válaszához. A kinézett venti nem fordulatszám szabályzós. Fixen fog pörögni 3500-on, elvileg 14dB-vel. Az bőven halkabbb, mint a mostani gyári. De ha teszel be egy előtét ellenállást, akkor le tudod venni a fordulatot fixen 2500-2600 környékére, az még elég hűtést ad, és a hangja is teljesen eltűnik.
-
-
Geripapa
aktív tag
A belsö vinyók, mennyivel gyorsabbak mint egy usbre kötött?
Arra gondoltam hogy a belsöket megtükrözöm (a fontos dolgoknak) + kap egy külsö vinyót és ezen lennének a nem lényeges file-ok pl: Filmek.Fogja ez befolyásolni a lejátszást? Föleg hogy a torrent is ezt a vinyót használná? -
M_AND_Ms
veterán
Nálam korrekt módon működik (annyi, hogy mindenképp 8-as Javat kell telepíteni a Nas-ra, ami trükkös, mert az Oracle oldaláról letöltött csomagból még JRE-t kell gyártani).
MyJDownloader accountot kell készíteni így távolról webes felületről, vagy androidos alkalmazásból lehet vezérleni (letöltések, beállítások ill, magának az alkalmazásnak a firssítését). -
imis
senior tag
Tomato alatt létrehozta,
Ennyivel több a configja (de a zyxel alatt hibát ír):
# PNG image to use for an icon, optionally followed by a hex background
# color
#icon=myicon.png,7f7f7f# Background color (hex rgb triplet) for PNG images converted to jpeg. Two
# colors indicate that a checkerboard background, in those colors, should
# be used.
#bgcolor=666666,999999# Suport to Movie Thumbnail generation. To use this option, thumbnail generation must be enable at compile time.
enable_thumbnail=yes# The width of the thumbnail image. Large images takes more time to generate. To use this option, thumbnail generation must be enable at compile time.
thumbnail_width=160# Thumbnail Image quality. To use this option, thumbnail generation must be enable at compile time.
thumbnail_quality=8# Should the thumbnail have a film strip? To use this option, thumbnail generation must be enable at compile time.
enable_thumbnail_filmstrip=yes# For owners of LG TVs who suffer from 100% CPU utilization on the server
# If you have a large collection of movies, set this value to define
# how many objects will be sent by the server at once (0-100)
# The downside of using this option is being unable to
# "see" all images and/or pictures at once, the workaround is to use
# the "Browse Folders" mode
# search_limit=0 -
Thomas16
tag
Sziasztok!
Valaki cserélte már a ventijét [ilyenre] NSA310-ben?
Jó ennek a csatlakozója, simán csak rádugom az alaplapra, vagy új csatlakozót kell forrasztanom rá?Köszi!
-
imis
senior tag
Összehasonlítottam a tomato-n lévő configgal, és kiegészítettem a thumbnail engedélyezéssel, de akkor "parsing error file" hibát ír.
Úgy nézegettem, hogy a tomato-ra létezik "Minidlna with Custom Icon, Rescan & Video Thumbnails through New Generation Optware" változat.
Amúgy a minidlna jól működik. -
adika4444
addikt
okés köszönöm a segítséget
.
Bár nem ez a topik tárgya, de itt több szaki van D-LINK DNS320-szal a bajom h villog és nem kapcsol be ha kicsit is meleg van pl. 22 fok a szobában, ha bekapcsol pl. 20 fokban majd becskom az ablakot akkor már 45 fokos CPU meg 40 fokos vinyóval is megy, de egyszerűen be nem kapcsol 23 fok felett, erre van vmi jó ötletetek?
Mindenképpen cserélem majd a Zyxel-re, csak tesómnak jó lenne adattárnak iPodhoz meg a gépéhez... -
Tonyk
veterán
válasz
adika4444 #13967 üzenetére
Azért jó a jobb gomb, mert bal egérgombot nyomva tartva és kijelölve azonnal vágólapra kerül a kijelölt rész, a ballal meg beilleszthető.
De mint írták is előttem shift+insert a beszúrás vágólapról (ez még az ősidőkből maradt, még DOS-on is így volt annó, winnel jött be az ctrl+c / ctrl+v , unixon meg lényegében a kezdetek óta), a vágólapra másolás meg ctrl+insert).
A telnettel azért vannak gondok, használd az ssh-t! -
adika4444
addikt
nem tudok megbarátkozni a jobbgombos bemásolási módszerrel. De akkor ez van. Telnet-tel tudok teljesértékűen dolgozni? Mert van alternatív telnet progim, és ha az FFP-t teljesértékűen el tudom érni a telnettel akkor nekem az már jó, úgy is csak hálózaton belülről konfigolnám.
-
adika4444
addikt
Hali!
Bocs hogy itt kérdezem, WINSCP konzolos része ami a winscp.com file-lal indítható képes ssh terminálként működni? Putty-tyot nem szeretem.
-
Tonyk
veterán
Srácok! Olvassa itt valaki a konfig fájl megjegyzéseit? Világosan bele vagyon írva!
# set this to the directory you want scanned.
# * if you want multiple directories, you can have multiple media_dir= lines
# * if you want to restrict a media_dir to specific content types, you
# can prepend the types, followed by a comma, to the directory:
# + "A" for audio (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)
# + "V" for video (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
# + "P" for images (eg. media_dir=P,/home/jmaggard/Pictures)
# + "PV" for pictures and video (eg. media_dir=PV,/home/jmaggard/digital_camera)Tehát pl.: media_dir=PV,/i-data/e679a056/photo/
(#13957) Mr Dini
"A presentation(-url) az mi? A minidlna tud ppt-t vetíteni egy weboldalon? Gondolom nem erre való..."
Nem foglalkoztam vele mi lehet ez, de google a barátom volt és ezt köpte ki, de már elég régi bejegyzés volt:
Despite the line “# default presentation url is http address on port 80” MiniDLNA does not have a webpage that it can be controlled from. From what I can gather, this was going to be a future feature that was not completed for whatever reason. However, the Webmin module takes care of everything that you need.
DD-WRT-éknél láttam ilyet:
You MUST CHANGE the presentation url or your devices will not see the server. Set it to your router's IP address with 8200 port, ignoring the page url. DDWRT default would be:
presentation_url=http://192.168.1.1:8200/De ez hülyeség lehet, mert ki van kommentelve a sor és megy nélküle is.
Minden bizonnyal arra való, hogy több hálókártya esetében melyik ip-n publikálódjon a minidlna szolgáltatás.
-
Thomas16
tag
Sziasztok!
A ventilátorom elég hangos, valaki próbált gumit tenni a venti és a rögzítő karok közé?
Ez nem tudom mennyire használna.És akik lecserélték a ventit, pontosan milyen típusra?
Köszi!
-
-
Mr Dini
addikt
Ha már ilyen sok szó esett a minidlnaról, én is kérdeznék valamit...
A presentation(-url) az mi? A minidlna tud ppt-t vetíteni egy weboldalon? Gondolom nem erre való...
-
Tonyk
veterán
"ha több könyvtárat akarok a videónak megosztani, akkor elég a sorokat duplikálni másik könyvtárnévvel?"
igen + meg kell jelölni, hogy milyen tartalom van benne. (A , V , P)
Ez konfig kérdése?
igen. minidlna.conf-ban le van írva, mit kell csinálni. album_art_names= környékén keresgélj.
-
imis
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Működik a minidlna.
Érdekes, hogy a tomato alatt is telepítettem és ott berakott bélyegképeket.
Ez konfig kérdése? -
Disque
aktív tag
válasz
astorre19 #13942 üzenetére
Igaz csak 1 csavar tartja ha jól emlékszem, de stabil volt a felfogatása.
(#13947) krealon: A HDD még annyira sem melegedett, talán 40°C volt a max amit láttam, de ezek az értékek akkor voltak amikor direkt próbaképpen 100GB felett töltöttem le sok torrentet.
Alapon olyan 40 és 35°C körüli proci és HDD értékeim vannak. -
FefeeX
veterán
válasz
krealon #13947 üzenetére
A 2,5" HDD-k alig melegszenek benne, mert óriási térben vannak. Nekem 320-as van, azóta cseréltem WD RED-re, a proci melegedett is vagy 10 fokot konstans, ventivel 50 fok körül fut.
Ha valaki tud valami infót olcsó bordára a procira, meg cserére érdemes ventit, kevés faragással, azt is szívesen fogadom
-
Tonyk
veterán
válasz
M_AND_Ms #13948 üzenetére
" "KyleK tárolót jelenleg nem kell kijelölni" helyett a "KyleK tárolót jelenleg nem SZABAD kijelölni" legyen az utasítás. Ugyanis, mivel ez a tároló jelenleg nem érhető el "
Idézek az idézetből: "KyleK tárolót jelenleg nem kell kijelölni, mivel nem megy" . Szerintem benne van az amit írsz
.Aki meg ebből sem érti meg mi a teendő, az játsszon két vasgolyóval. (Bár, még ott a lehetőség, hogy az egyiket elhagyja, a másikat meg elrontja.)
A tároló használata bármikor ki-és bekapcsolható az uwsiteloader.sh-val. Ergó, akinek be van kapcsolva, az kikapcsolja. Ha meg -remélhetőleg???- megjavul, akkor meg bekapcs.
Direkt írtam, hogy "jelenleg nem kell kijelölni", hogy ne kelljen már két hónap múlva huszonötdjére is beszúrni egy új postba, azért mert akkor meg már megy a KyleK.Egyébént meg a kylek annyira le van halva, hogy a tulaja még barmalej-nek sem reagál arra a kérdésére, hogy WTF.... Szerintem ha nem nyilatkozik, előbb utóbb kiszedik a listából.
-
M_AND_Ms
veterán
Teljesen korrekt, szájbarágós leírás. Köszi.
Annyi, hogy nekem nem kellett futtathatóvá tenni a minidlna.sh -t, mert már az volt. De ha valaki még egyszer beállítja, abból baj nem lesz.
A csomaglista frissítésénél meg "KyleK tárolót jelenleg nem kell kijelölni" helyett a "KyleK tárolót jelenleg nem SZABAD kijelölni" legyen az utasítás. Ugyanis, mivel ez a tároló jelenleg nem érhető el, ezért a csomagfrissítés itt hibával meg áll és nem frissíti a sorban visszelévő tárolókat - így nálam pont a minidlna-t tartalmazó tároló maradt ki.
-
krealon
veterán
válasz
Disque #13941 üzenetére
"Én pont ezekre használom, annyit tennék hozzá, hogy érdemes 2,5"-os laptop HDD-t tenni bele, mert a ventilátora elég hangos, és nekem így passzívan ventilátor nélkül is elmegy max 45°C-os procival, igaz tettem rá egy hűtőbordát is."
Sokkal erdekesebb, hogy a HDD-nek mekora a homerseklete. (SMART csomag telepitese utan kijelzi az adminisztracios oldalon.)
Nem a proci miatt kell a ventilator. -
FefeeX
veterán
Gyorskeresésre nem dobott használhatót... Nem futottatok még bele, hogy 1-1 eszköz nem akar FTP-zni a NAS-ról, mert lejárt a tanusítványa? Csak mert erre nem ártana, ha lenne valami workaround, mivel a Zyxel most küldött emailt, hogy lejárt a termék életciklusa így le vagyok szarva...
-
tomi5244
őstag
Lekerült a nas az alaksorba, ott csak temperáló fűtés van. 13-15'C tegnap 30 foknál jobban nem ment fel a hdd hőmérséklete. Szerintetek ez még belefér, nem lesz lent túl hideg neki? A ventit nem kötném ki mert baromi sokat szívtam vele ugyanis a forrasztás miatt (venti csere) elég nehezen tudtam elrendezni a kábelt. A proci is csak 33 fokos de az annyira nem is izgat.
Köszi!
Tastorre19: Pótolhatatlan adatokat én azért nem tárolnék egy egy lemezes nason (pl. képek) De sok más alap dolgokra nagyon is jó kütyü, én nagyon elégedett vagyok vele, tavaly én is ennyiért vettem akciósan.
-
astorre19
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes még ZyXel NSA310S NAST venni, sima otthoni általános felhasználásra?
Pár torrent futtatására, képek tárolására, Smart tv filmekkel való kiszolgálására,ilyesmi.Semmi komoly.
2 terrás winyó kerülne bele. -
Tonyk
veterán
Hivatkozva #12068-ra, még egyszer csinálok egy copy-paste -et. Annyi a módosítás, hogy a minidlna verziószámot kijavítottam a legújabbra + gyógyegér magyarázat mindenhez:
Akkor egy friss minidlna telepítési útmutató:
0. Csomaglista frissítése:
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
slacker -UAhol ki kell jelölni, ott jelölj ki mindent ( KyleK tárolót jelenleg nem kell kijelölni, mivel nem megy, azonban pár csomag elérhető itt belőle.), YES és OK-k tömkelegének nyomogatása.
0.1. Ha már volt fenn minidlna:
/ffp/start/minidlna.sh stop
slacker -r minidlna1. Az aktuális, jelenleg legfrissebb minidlna és az összes szükséges függőség telepítése:
slacker -aA minidlna-1.1.5_git20150915-arm-1.txz
slacker -uiA br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconvAmennyiben a post írása óta eltelt egy-két hónap, érdemes az első parancsban a pontos verzió megadása helyett a slacker -a minidlna parancsot használni és manuálisan kijelölni a találatok közül a legfrissebb verziót!
2. Beállítani az /ffp/etc/minidlna.conf -ot
Lényegében csak a media_dir= kezdetű sorokkal kell foglalkozni : pl.: media_dir=V,/i-data/md0/video V=video, P=photo , A=audio ) a médiatartalomnak megfelelő könyvtárakra.
Szerkeszteni pl. nano-val vagy mc-vel érdemes:
Nano:
Telepítése: slacker -a nano
Szerkesztés: nano /ffp/etc/minidlna.conf, szerkeszted CTRL+O -val elmented.mc
Telepítése: slacker -aA br2:mc s:e2fsprogs br2:libiconv br2:ncurses s:gcc-solibs br2:gettext br2:glib br2:pcre s:uClibc-solibs s:util-linux
Szerkesztés: Kikeresed a fájlt, majd F4 (első alkalommal megkérdezi az mc, hogy mivel akarod szerkeszteni a fájlt: mcedit-et válaszd ki! Szerkeszted, majd F2-vel mented.)3. Futtathatóvá tesszük a minidlna.sh-t:
chmod a+x /ffp/start/minidlna.sh
4. Elindítjuk a minidlna-t:
/ffp/start/minidlna.sh start
Status felület: http://ip:8200-on érhető el.
Ennél egyértelműbben már nem hiszem, hogy le lehet írni, hogy mit kell csinálni. A 2-es pont kivételével copy-paste az összes utasítás. Úgy gondolom, hogy amennyiben a fentiek szerint haladsz, így elronthatatlan!
-
tigrici
tag
Sziasztok.Port forwardhoz kérnék 1 kis segitséget.Adva van 2 db NSA310 Plex szerverrelés egy Lg Lv5590-es tévé amin médiahivatkozás gyárilag van.De ezekkel semmi gond nincs .Viszont van 1 Lg La667 tv amire alkalmazásból lett felrakva a plex.Mint dlna szerver tökéletesen látja a nasokat viszont a plex alkalmazás az nem fér hozzá a szerverekhez,valami tűzfalra és be állitásokra panaszkodik.A 32400-as portot azt próbáltam az La667 tv ip-re ,de nem jött be.nagyon meg köszönném a jó tanácsokat!
-
Geripapa
aktív tag
Az baj
akkor kezdjük még korábban:
root@NSA320:~# wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
root@NSA320:~# chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
root@NSA320:~# uwsiteloader.sh
root@NSA320:~# slacker -U
root@NSA320:~# slacker -aEzeket egyesével, ctrl+c - ctrl+v (természetesen csak a "#" utáni részt...)
Mindent csillagozol meg okézol kivétel a kylek -et
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Töröld le a mostani minidlna-t és tedd fel a slacker -a minidlna használatával.
Majd add ki a slacker -aA ffmpeg2* -ot és nyomj okét. Ha ez megvan a minidlna még nem fog elindulni, mert még fel kell tenni a nasra pár "programot". Ha azt írja, h Can't load lib<csomagnév>, akkor add ki a slacker -a <csomagnév> -et. Majd folytasd ezt, amíg elindul a minidlna.
A függőség egy program. A minidlnanak pl h felismerje a videókat kell egy program(vagy egy codecpack) h tudja kezelni pl a formátumokat. Ha ez nincs, akkor nem tud elindulni a program. Ezért kell őket feltenni.
-
Tonyk
veterán
"ezeket kellene feltennem?"
Meg azokat amiket hiányol.
igazán nem értem a funpkg és a slacker közötti különbséget sem,
de a függőségeket sem.funpkg és slacker között annyi a különbség, hogy míg a slacker a repoból tölti (netről) le és telepíti a csomagot, míg a funpkg egy már a nason lévő csomagot tud telepíteni, azaz nem nem keres a neten, csak telepít.
A függőség pedig egy szükséges komponens/program a célprogram futtatásához. Kb mint windowson egy dll. vagy alapprogam. kb...
A leírások jók, max a minidlna verzója frissült.
-
imis
senior tag
válasz
Mr Dini #13929 üzenetére
nem jött össze, mindig az a gond még,
most letakarítottam a minidlna-t, aztán ha lesz energiám újra nekifutok.ezeket kellene feltennem?
minidlna-1.1.5_git20150915-arm-1.txz
ffmpeg-2.1.8_git20150612-arm-1.txz
idle3-tools-0.9.1-arm-0.txzigazán nem értem a funpkg és a slacker közötti különbséget sem,
de a függőségeket sem
csak próbáltam végigcsinálni a leírásokat, de többfélét is találtam itt az fórumon -
Mr Dini
addikt
Tolj neki egy slacker -a rtmp -t!
A routeren keresztül felesleges teljesítmény/energiapazarlás.
Szépen végig kell zongorázni az összes függőséget, amiért vinnyog, aztán előbb-utóbb
megunjaelindul.
Szerk.: egyébként ott van az scr-en, h "depends on these packages:" ez csapnivaló angoltudásom szerint vmi hasonlót jelenthet: "... Az alábbi csomagokon alapul:".
Tehát azoknak kell fent lennie.
Az ffmpeg2-t már felraktad a slacker -aA ffmpeg2* -al?
-
imis
senior tag
A http://prohardver.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_6594-6594.html hozzászólásod alapján megcsináltam betűről-betűre, ennyi különbséggel:
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/testing/minidlna-1.1.4_git20150310-arm-0.txz
funpkg -i minidlna-1.1.4_git20150310-arm-0.txzTomato (asus router): Úgy sikerült elindítanom a tomato alatt a dlna + cifs1 megosztást, hogy tettem az usb-be egy 128mb-os pendrájvot és mountoltam. (gondolom így indítja el a dlna-t)
így a router minidlna-val látom a nas könyvtárat. -
Tonyk
veterán
- letöltött csomagot nem slacker-rel hanem funpkg-vel kell feltenni.... slacker a repoból tölt le és telepít, míg a funpkg már a nason lévő csomagot telepít.
- uwsiteloader-es repo frissítést megcsináltad már?
-slackerrel ne használd a -aA kapcsolót csak akkor ha biztos vagy benne, hogy egy csomag kerül telepítésre. Ellenkező esetben , amennyiben a repokban több találat is van (minidlna pont ilyen), mindegyiket felrakja, régit-újat. Tehát ha nem tudod mit csinálsz csak a slacker -a -t használd, és csillagozz, mégpedig a legfrissebet.
-
imis
senior tag
válasz
Mr Dini #13925 üzenetére
Ezt lefuttattam és utána is hibát ír:
Tomato: megnéztem a cd-vel és csatolta a könyvtárat a cifs1-re,
ott viszont úgy nézem, hogy az usb support oldalon a mounting-nál indítja a dlna-t
(#!/bin/sh
/opt/etc/init.d/rc.unslung start)
és most ott nincs semmi az usb-n, mivel a cifs1-et szeretném használni, így nem is indul el a tomato-n a dlna. -
Mr Dini
addikt
Próbáld simán a slacker -a minidlna -t!
Az egy elavult, régebbi verzió,ami már nincs is fent a repon.
Egyébként mi a slacker -aA után az az elérési út? Ha csomagot szeretnél feltenni, amit Te töltöttél le, azt a funpkg-val kell feltenni.
De minek szórakozol a minidlna telepítésével, amikor már fent van?
Neked már csak a függőségei hiányoznak.
-
imis
senior tag
válasz
Mr Dini #13919 üzenetére
A tomato-n a cifs clientben kiírja a meghajtó méretét és szabadterületét, az mc-ben mega cifs1 alatt ott vannak a könyvtárak.
Az a gyanúm, hogy a "minidlna-1.1.5_git20150915-arm-1.txz"-val van gondom, mert a
"slacker -aA /mnt/HD_a2/admin/nsa/minidlna-1.1.5_git20150915-arm-1.txz" nem lát csomagot
Próbáltam a 12038-as hozzászólás szerint lépésről lépésre csinálni, de a root könyvtárban meg nincs "minidlna-1.1.4_git20140831-arm-0.txz" -
Ano
senior tag
Putty-ból nem tudok SSH-zni a NAS-ra mert ezt a hibát dobja:
Linux alól hibátlanul működik ... valakinek valami ötlete?
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Igen. Ez a függőség nem különálló, hanem az ffmpeg része.
Tehát:
slacker -a ffmpegEgyébként honnan tudod, h felcsatolta? Érdemes a router ssh-n belecdzni a cifs1 -be (cd /cifs1/) aztán nyomni neki egy ls-t. Mert lehet, h maga a csatolás nem jó. Illetve a watch dir át van állítva a /cifs1/-re?
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #13912 üzenetére
Szia!
Igen van nálam.
A verzió 1.28 by shibby és a tomatousb féle.
Name TomatoUSB
Model Asus RT-N12 B1(amúgy d1 nem b1, csak mivel ez is kompatibilis vele, ez került fel)
Chipset Broadcom BCM53572 chip rev 1 pkg 8
CPU Freq 300MHz
Flash Size 8MBDe egyébként a webeset csak utólag találtam meg, ezért megoldottam a csatolást scripttel. A wan-up részbe tedd ezt a scriptsnél (administration alatt találod):
mount -t cifs \\\\192.168.1.2\\hdd /cifs1 -o user=admin,pass=titkos
Nyilván módosítsd az adatokat a Tiednek megfelelően! Illetve csatolhatod máshova is a megosztást, nemcsak a /cifs1 mappába, csak akkor figyelj arra, h ha nem létezett a mappa előtte létre kell hoznod, mert ugye boot után elvesznek a mappák. Tehát előtte szúrj be ha nem létezik a mappa alapból egy mkdir-t!
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Ott írja, telepítsd az id3dtag -et. (slacker -a id3dtag , majd csillagozd meg a listában a megfelelőt és tolj okét) Ha kövi minidlna indításkor is vmi ilyesmit dob, akkor a hiányzó függőség elől csippentsd le a lib-et, és ugyanúgy slacker -a <csomagnév> -vel tedd fel!
-
Mr Dini
addikt
Tegnap mint írtam senkinek nem ment az nc....
Ez nem a Te szervered/router konfigod hibája, hanem az nc. trackerje állt éppen.
@imis
Ha a router minidlnajával működött, akkor valószínűleg a nasra telepített minidlna-val is menni fog.
Előttem szóló linkelte is a telepítés menetét.
A twonky-t ne felejtsd el tiltani!
Amúgy tomato-s routeren lehet cifs csatolást csinálni. Hozz létre egy új csatolást a routeren, ami a nasra mutat(figyelj arra, h a nas fix ip-n legyen) és állítsd át a minidlna watch dirjét a nasra. Bár szerintem érdemesebb a routert kihagyni a buliból és érdemesebb közvetlenül a nasra pakolni a dlna kiszolgálót.
Ui.: egyébként én is csak most jutottam el a minidlna telepítéséig, mert hirtelen eltűnt 170 giga
a winyóról. Kis keresés után egyértelművé vált, h a twonky a bűnös. Amúgy sem használok dlnat, de ez elrentetett, úgyhogy kukáztam, feltettem a minidlna-t és azóta nem kell perceket várni a nas felállására.
Szerk.: látom közben odaát Somatom kolléga már felvilágosított.
-
Geripapa
aktív tag
ezt a kérdésed én nem is értem...
-
imis
senior tag
A zyxel egy asus router(tomato) mögött van. Eddig a dlna-n néztem a filmeket az asusra volt rádugva egy vinyó és ott jelezte, hogy folytatni tudom onnan, ahol az előzőleg abbahagytam. A zyxelen ezt nem ajánlja fel. Hogyan tudom ezt beállítani, vagy esetleg a mini dlna-t kellene feltenni?
És persze valami magyar leírás a minidlna telepítéshez? mert a linux környezetben nagyon gyakorlatlan vagyok.
-
Neoka
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék kérni egy kis segítséget.
Eddig működött a transmission a NAS-on.
Gyári 2.82-est használok.Ez Asus RT-n 66 U mögött csücsül.
Most hazajöttem és azt látom, hogy az összes torrentem piros és azt írja Tracker: Could not connect to tracker.hirtelen mi lett rossz?
Valaki tudna segíteni?
Lehet a port forward vagy valami beállításom rossz?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- felújított karcmentes Iphone 13 mini 256 GB, kártyafüggetlen zöld
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest