Új hozzászólás Aktív témák
-
Centre
tag
válasz
#56573440 #74 üzenetére
"de volt betekintésem egy félmagyar fejlesztésbe a lumidgm-be pl, ami képes kapillárisokat is azonosítani, "
Ennyi. Valami ilyesmire vártam huszonöt hozzászólás óta. Megkerestem, megnéztem, elolvastam s most már készséggel elfogadom, hogy ma már telepíthető nemcsak biztonságos hanem kellően alkalmazható.
Hányszor kértem, hogy szúrj be valami konkrétumot, miért nem lehetett ezzel kezdeni?
p.s.
"látod erről van szó. minden amit ki tudtál túrni az egy 2002-es lista, ami közül a 10% se kapható ma,"Nem. Arról van szó, hogy ha valamilyen állítást teszel akkor azt illik alátámasztani. A tekintélyre való hivatkozás néha működik, de te itt ( s ezen se sértődj meg) ugyanolyan anonym senki vagy mint én vagy bárki más az interneten.
-
Centre
tag
válasz
#56573440 #52 üzenetére
A vicces az egészben az, hogy nem is vitatom, hogy a biometrikus azonosítás ezen formája elég nagy biztonsággal megvalósítható. Mindegy.
Ha egy köztudatban elfogadott állítást (az ujjlenyomat begyűjthető) tagadsz, akkor rajtad a bizonyítás, de legalább valami magyarázat súlya. Nem többszöri piszkálás után meséltél úgy általában meséltél az alkalmazott technológiákról - sajnos egyszer sem merészkedve odáig, hogy konkrét terméket vagy referenciát
De ha már ... én használtam is a googlet és azt találtam, hogy japán matematikus képes volt következetesen becsapni egy tucat optikai és kapacitív elven működő ujjlenyomat leolvasót.
Mivel még mindig ezek a legelterjedtebb eljárások, ennyi erővel akár azt is mondhatnám, hogy állításomat bizonyítottam, igenis kinyerhető olyan biometrikus információ, amivel érdemben előnyt lehet szertenni.
De várj, van még!
A mythbusters csapat fogott egy fejlett biometrikus érzékelőt, amely pulzust, és hőmintázatot egyaránt nézett és sikeresen imitálta azt.
http://www.youtube.com/watch?v=3Hji3kp_i9k
Mellesleg van egy "kinyerhető-e az ujjlenyomatot" rész is.
Biztos vagyok benne hogy vannak olyan rendszerek, mint pl. az erezetet vizsgáló technikák, amelyek elég biztonságosak, (noha ez az infravörös olvasó pl pont nem alkalmazható egy mobilon) de amíg nem lesznek ezek a rendszerek kizárólagosak, addig az az állítás, hogy az ujjlenyomat azonosításra alkalmas minőségben nem lelopható egyszerűen nem helytálló.
so what? ott a tipp: lenovokban már van leolvasó, ahogy egy tonna üzleti gépben alap felszereltség (az én hp-mban is van), telefonba lehet építeni, innentől külső hozzáférés is bezárható.
"ha a hozzáféréshez kell azonosítás akkor máris megoldottuk. ha külső terminálról azonosítani kell magad akkor miért lenne gond?"
Igen, akkor oldottuk meg, ha a levelezőrendszert csak olyan helyről lehet elérni ahol csak ezek az erezetvizsgáló szintű ujjlenyomat olvasók vannak, márpedig ez azért elég necces dolog.
"ott a tipp: lenovokban már van leolvasó, ahogy egy tonna üzleti gépben alap felszereltség (az én hp-mban is van), telefonba lehet építeni, innentől külső hozzáférés is bezárható."
Az ellenállásmérésre alapozott technológiát sikeresen feltörték.
"de tényleg bevallottan laikusnak kéne magyarázzam hogy a fólitól hogyan jutottunk el polaroid ujjnyom fényképezőkig,"
Látod, erről van szó, ha nem látod be, hogy "fogadjátok el, mert én értek hozzá, ti meg úgy sem" egy lekezelő, akkor .. akkor ..."lol".
-
Centre
tag
válasz
#56573440 #43 üzenetére
nana a rendőrségi azonosítás az nem ez a kategória. egy ujjnyomat olvasó messze több releváns pontot elemez mint amennyit a rendőrség ma bárhol.
Én nem kétlem, de ha már ilyen bicskonyitogató stílusban hajigálsz semmivel nem alátámasztott állításokat, akkor had kérjelek már meg, hogy beszéljünk konkrétumokról. Már csak azért is érdekelne a válasz, mert minden ugyanarról a kézről vett egyes ujjlenyomat jelentősen eltér a nyomás miatt.
"és mégegyszer. több technológia van. a rajzolatot többféleképpen azonosítja, más más tűréssel. az hogy van akár egy teljes rajzolatod egy tárgyon még nem jelenti azt hogy azt tudod is használni azon túl hogy megállapítják hogy az a tiéd a rendőrségen."
Feltételezve, hogy mindenütt minden létező belépési ponton biometrikus azonosító van, ezzel szemben az a helyzet, hogy sajnos elég egy boeing munkatárs email-fiókjához való hozzáférés ahhoz, hogy meg legyen a baj.
"a reagens anyag meg ahh... láttál te már filmen kívül ilyen eljárást? azt meg se merem kérdezni hogy csináltál e.... a csi-ban mindenféle folyadékot permeteznek meg világítják uv lámpákkal frankón. nem sajnos ez nem így megy...."
Nem, nem filmekben láttam, wikipédián olvastam, miért, hogy megy? te csináltál - mármint azon a bohóckodáson kívül-, csináltál már valódi szakszerű ujjlenyomat levételt? OIyan lekezelő stílusban beszélsz, mint ha a területen dolgoznál húsz éve épp szóval kivele? Te ezzel foglalkozol? Honnan vágod a témát? Ha igen, szívesen meghallgatunk de akkor példálózz nyugodtan, ne csak "you know nothing John Centre " mert ezt már hallottuk, vagy tízszer.
-
törölt tag
válasz
#56573440 #43 üzenetére
kieg: még ha azzal jönnénk hogy a jelenlegi olvasási módok erősen sívóágat jelentenek egy kőművesnek, egy mosogatólánynak, vagy olyannak aki folymat darálja a kezét, vízben áztatja a kezét, vagy a 0.x %-nak akinek valójában nincs értékelhető lenyomat az ujján, azt megértem, arra az a válasz hogy már több helyen tesztelési fázisban van több technológia, csak annyira kicsi ez érintett érteg hogy gyártani nem érdemes még. van ami képes már az ujjbegy ereinek leolvasására, ami pl atombiztos megoldás lenne. kész van, csak piac nincs rá, mert jelenleg drágább mint a piacon lévő többi eszköz.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
#56573440 #37 üzenetére
Még egy kérdés: A testen hordható elektronikai forradalommal mi lesz ?
Ezek nem fél éves fejlesztések, és hosszú távon sokkal forradalmibb egy emberbe rakható azonosításra szolgáló eszköz. Másrészt segítek, egy ilyen chip nem feltétlen csak arra lenne használható amit itt felvázoltak, de ezt már leírtam.pl már MA megvan a technika mobilba építhető verzióra
Ami nem túl sikeres tegyük hozzá.
-
Centre
tag
válasz
#56573440 #38 üzenetére
Pohár, az asztallap mikor felálláskor rátámaszkodsz, a kilincs, esetleg a szék karfája stb. reagens anyaggal befecskendezve a mintázat láthatóvá válik, amit aztán könnyűszerrel digitalizálni lehet.
Egyébként te jöttél azzal, hogy az ujjlenyomatot hagyjuk szanaszét, ami annak tükrében, hogy a rendőrség lassan egy évszázada használja, a bűnüldözésben van annyira vad kijelentés, hogy talán neked kéne valamivel alátámasztanod az állításod.
na látom azóta szerkesztettél. Nem tudom, hogy milyen laborban dolgoztál de feltételezzük hogy nem totál amatőrök, hanem kínaiak fognak így adatot lopni.
A fizikai mélyedéseket mérőt úgy, hogy a mintát lézerrel belevágod egy plasztikdarabba.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
#56573440 #30 üzenetére
Egyrészt nagy egy kis chiphez képest, ezt nem gondolnám, hogy ki kellene fejteni.
Mellesleg már ott elvérzik, hogy tényleg sok helyen ott hagyod, és ki tudja, lehet csak 100 helyből 1-szer jön, de akkor bejön.Másik: Azt állítod, hogy van olyan olcsó újscanner, ami nagy körben alkalmazható, és nem lehet könnyen kijátszani.
A hsz. másik részére nem reagálnék. Ha van egy széf, azt is fellehetne törni, vagy bankot is lehetne rabolni....meg persze lehetne lézerrel is védeni az adatokat, de hogy jön most ez ide ?
de amcsi filmek alapján kijelenteni hogy könnyen kijátszható és nagy helyet foglal egy ujjnyomat olvasó az elég meredek.
Mellesleg ezt a konzekvenciát miből vontad le ? Minek hurcoljon szerencsétlen ember magával új lenyomatleolvasót ? Egyáltalán hogy jön ez ide ?
Arról van szó, hogy van olyan, könnyebben hordozható technológia, ami sokkal biztonságosabb a mai, jegyezzük meg a jelszavakat technológiától. Kérlek, magyarázd meg, hogy egy 6-8mm vastag telefonba hogyan alkalmaznád az újscannert ? Nem könnyebb egy NFC, vagy bármilyen rádiófrekvenciás chip ? -
edward2
addikt
válasz
#56573440 #30 üzenetére
Szerintem amikor a fejedhez fegyvert tartanak azellen semilyen jelszó nem fog védeni.
Amúgy jogos kérdés de ez a bőrre rakott tetkó hogy véd pl. amikor alszol? Valaki simán fel tudja használni. De én fentartom hogy az egész célja csak annyi hogy megjelöljenek mint a birkát.
-
mrhitoshi
veterán
Könnyen kijátszható, és túl nagy teret foglal el szvsz.
Ha fogjuk mondjuk az emeberi DNS-t, akkor az már sokkal egyedibb, sokkal bonyolultabb lenne ellopni, és sokkal praktikusabb. Jó ez eléggé véglet, de egy ilyen fejlesztésénél mindent számba kell venni.
Akár még azt is megkockáztatom, hogy olyan DNS szakaszokat is fel lehetne használni azonosításra, amit amúgy a szervezet "nem használ", nem kerül megjelenítésre, ergo még nehezebb lenne a lopás.
Egy bőrre vihető chipet nem csak jelszó tárolásra lehetne felhasználni, hanem különböző azonosításra. Mondjuk nem lenne szükség 10 db kárytára, amik eltörhetnek, elveszhetnek, és stb..., hanem van egy chip, ami minden adatot tárol. (Személyigazolvány, jogosítvány, lakcím példaként.)
Aztán ki tudja mire lehetne még befogni. Fantázia kérdése. A jövőt ezek a technológiák jelentik, ahol magát az embert használják ki, mint elektronikus eszköz. -
legiaap
félisten
-
zsigus
őstag
Ugyanezt akartam írni. Mi a baj az ujjlenyomattal?
Állandóan ott van ahol én és eléggé kiforrott technológia.Én egyik felsorolt technológiát sem lennék hajlandó használni, és eléggé abszurdnak tartom őket (főleg a tablettát).
Ez majdhogynem olyan mit a kutyák chipelése, megjelölnek, hogy ne kóboroljak el, de ha megharapok valakit, legalább tudják ki volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Tőzsde és gazdaság
- Revolut
- Jövedelem
- Külpolitika
- Filmvilág
- iPhone-t használók OFF topikja
- Tesla topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest