- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
UdVi86
aktív tag
Ez a két link abszolút nem bizonyít semmit. Az egyik ugyanis ddr2 memóriát mutat, a másik pedig am2+ -os procit. Tehát az am3 és ddr3 kapcsolata egyiken sem nézhető meg.
De ennek ellenére elhiszem, h az OCZ Reaper ramok mennek gond nélkül az am3 procik mellett (a fórumon olvastam pár ember hozzászólásában, h am3-nál kerülendő az OCZ Gold valamint Platinum, de nem töltöm az időm a visszakereséssel. Reaperről senki nem nyilatkozott, szóval az OCZ inkompatibilitásról írt dolog valóban nem volt teljesen igaz részemről).
És örülök is neki, mert azok közt is találok 1600MHz-t Cl7-7-7-24-es időzítéssel. Ha az ára 22k (Ősembernél ennyi van írva), akkor a 24k-s (ami már most 25k lett) Mushkin 1600MHz Cl7-7-7-20 -hoz képest talán jobb választás. De erről szívesen várom a véleményetek. Mint mondtam egyik gyártót sem tartom jobbnak, mert nincs tapasztalatom velük. -
UdVi86
aktív tag
Itt a fórumon írta több ember (ha jól emlékszem audi100td is). De valóban a Platinum és Gold szériáról írták. Esetleg az AMD Edition-nel mehet biztosra az ember, csak ugye azért szépen elkérik a felárat. Reaper-t meg nem is néztem. Az inkább tuningra kihelyezett ram, nem?
Nem foglalok állást egyik ram mellett sem, mert nem volt dolgom még egyik gyártó ramjaival sem ezek közül.
Jelenleg az MSI 785GM-E65 laphoz keresek egy jó ár/érték arányú ramot. Az OCZ is szóba jött először (sőt legelőször a Geil Value széria), viszont most a Mushkin XP3 1600 Cl7-7-7-20 ramok tűnnek jó vételnek. Ilyen időzítéssel talán a legjobb vétel (na jó Kingmax lehet olcsóbb). De sajnos - mint mondtam - nem tudok semmit a gyártóról.
A ramokat amúgy 1333-ban akarom majd járatni. Jó lenne valami teszt ezekről a ramokról. -
Tidus
addikt
Az OCZ-k szerintem olcsóbbak, és bizonyítottak is már.
-
Tomcat
őstag
Ezekszerint bármilyen dualkit jó AMD-be és Intelbe is, csak a feszültségek és a hozzá tartozó időzítések különböznek. A többi meg csak marketingszöveg meg a feliratok a csomagoláson.
Érdekes ez az egész RAM üzletpolitika és maga a válszték ami manapság van. Régen az SD-DDR1 modulokat ide oda pakolgattuk Intel-AMD gépek között és alig volt probléma. Ma meg már külön kell venni RAM-ot a proci gyártója szerint és ha valaki platformot vált Intel-ről AMD-re vagy AMD-ről Intel-re akkor a RAM-ot is cserélheti mert az nem olyan edísőn amire szüksék van éppen. -
Gyuri27
félisten
De sirva könyörgöm. Miért nem kérdeztél meg. Akkor megmondtam volna, hogy ezek a ramok nem különbek az oem ramoktól. Nem azért tudom mert kurva okos vagyok. Hanem mert én is nézegettem ezeket és a muslinca oldalán semmi adat nem volt róluk. Na mondom ezt se kell megvenni. Amit találtam ezekről a ramokról az kelet-európai és orosz infó volt. Tudtam egyből, hogy a balkánra szánt "selejt" modulok jönnek szép csomagolásban. Amúgy ha xp-t vettél volna ami nem volt sokkal drágább jobban jársz.
Ha felém jársz egyszer ugorj be. Megmutatom mi az a ocz power (van itthon 3 kitt is). -
Tomcat
őstag
Valami olyasmire emlékszem hogy az Intel i7 processzorokhoz nem lehet nagyobb feszültségű RAM modulokat párosítani mint 1,65V mert károsodhat a processzor. Ezek itt nagyobbak feszültségűek mint a megengedett legnagyobb Intel specifikáció. Ebből gondolom hogy ha nem teljesít jól az Intel által megadott 1,65V-on akkor adnak rá nagyobb feszültséget és jó lesz az AMD rendszerekbe nagyobb feszültségen elfogadható időzítésekkel.
-
old gray
addikt
válasz
bakosgabor57 #26 üzenetére
Például? Everest memória benchmark?
-
Atis707
tag
válasz
bakosgabor57 #22 üzenetére
Manapság a háttértár pl. HDD a szűk keresztmetszet, memória már nem nagyon szokott az lenni még DC-ben sem. Ezen az SSD-k javíthatnak a következő években.
Az AMD Quad-channel DDR3-al jön, megfelel?
-
bakosgabor57
őstag
Lassan a DDR3 is elérkezik egy technológiai határhoz. Igazából nem is értem ezt az órajel mizériát. Ha jól tudom minden típusnál (DDR(1), DDR2, DDR3) megvannak azok a határok, aminél tovább nincs értelme az órajel emelésnek, mert az időzítések nem engedik. Frekvencia szempontból az egyik nagyjából ott kezdődik, ahol az előző végződik. Tehát mindegyiknél van egy legmagasabb órajelhez tartozó legalacsonyabb időzítés, aztán már csak a variációk következnek. Sebességben pedig egyik típus sem tud többet a másiknál. A sebesség valójában a csatornák számával lenne növelhető, ez pedig a proci támogatástól függ. Ha ez igaz, akkor az AMD még adós a triple-channellel.
Javítsatok ki, ha eltévedtem... -
Metalfan
senior tag
-
Ari18
őstag
működési feszültségük 1,85-1,95 V
nem sok ez egy kicsit? minden más gyártó ramjai 1.65V-al beéri... -
Tomcat
őstag
Ez most mitől "AMD edition"? Azért mert nagyobb feszültség kell nekik a stabil működéshez? Ami nem megy el alacsony feszültségű "Intel edition"-nak abból lesz az "AMD edition"?
-
Killing
addikt
Jó. Gyártottak ramoket XP-hez meg HP-hoz. 7-hez mikor gyártanak?
-
Ez abszolut felsökategória,mielött még valaki a Kingmaxhoz kezdi hasonlítani.
Ezekben nem lehet csalódni. -
Devid_81
félisten
Annyira nem vagyok ezért oda sem vissza.
OCZ ből simán van 130$ körül 3x2Gb@1.65v 7-7-7-24, sőt 8-8-8-sok meg 108$ -
gyiku
nagyúr
Végre! Vagy fél évet vártam egy jó kis mushkin ramos hírre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Négy új, kétcsatornás készlet jelent meg a cég kínálatában.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest