Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mini-ITX
- Hibajavításokat hozott az új Arc meghajtó
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
Milyen kicsi és milyen a teljesítménye!
De mondjuk tényleg elég lenne egy E5200."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Zalaymate
senior tag
Hát elég jó lett az írás! Grat hozzá ismét!
De én abban, hogy ajánljátok, abban nem értek egyet. Hiszen ha megnézzük az árat.... 150K egy normális VGA nélküli gépért, ami gyakorlatilag azt tudja, mint egy 50K-s XBOX360... Nem reális! És azzal még játszani is lehet!
Értem én hogy ebben a kategóriában jó ez a gép, meg "megéri", de valahogy én inkább összeraknék ebből a pénzből egy hasonló konfigot ami 80K alatt marad és tuti csendesebb mint ez (az a kis ventilátor nekem igencsak erős hangkeltőnek tűnik!) a gép, igaz, hogy nagyobb helyet foglal, de moddolok én magamnak olyan kicsi házat, amennyire csak lehet, ami nem feltétlenül csúnyább, mint ez a nappaliban a TV mellett.
Szóval szerintem:
1. Nincs értelme HTPC -be ilyen erős konfignak!
2. Ennyiért ez is drága!
3. Egyáltalán ennek a szegmensnek így nincs nagy létjogosultsága, hiszen jönnek ki az MSI WindBox-ához hasonló kis gépek, amelyek ugyan így tökéletesek a HTPC funkció betöltésére és árban harmad ennyibe kerülnek! Igaz, abban nincs ODD, de egy USB egységgel simán megoldható.Persze ez az egész szvsz!
De a cikk jó!
(= Zala =)
-
Vicoo
senior tag
Én csinálnék egy ilyet szívesen ha lenne pénzem. Vennék valami olcsó pcie deszkát,akár olyat is ami nem támogat c2d procikat,és raknék bele egy celeron 420-at. Mellé tennék a pcie-be egy hardveresen dekódoló kártyát ,1 gb ddr2-t és kész a htpc... Bőven nem kerülne ennyibe,és mint írta kollega, lehet moddolni hozzá házat. Melleselg nem értem hogy ez a gép miért htpc? Azért mert dizájnos házban van? Túl erős ugyanis (szvsz) ahhoz. Ha van benne egy hd dekóderes vga,akkor minek e8200 mellé? A cpu elég lenne játékra viszont akkor a vga kevés...
-
fasyrt
őstag
Esetleg ha néhanapján valami nem Modecom házat/tápot tesztelnétek, annak igazán örülnék.
-
NKing
tag
Azok ám a hőcsövek a CPU borda alján
-
domi007
őstag
MSI WindBox és a HDMI, meg a HD filmek nem nagyon tartoznak össze.
Azért HTPC mert van rajta HDMI, elbírja a HD filmeket és designos, nappaliba való.
DOMy
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
szaszlaci
addikt
Jó írás, de mi értelme a gépnek?
Drága és SOKAT FOGYASZT! Meg melegszik.
Ilyen célra jobb a Dual Atom hibái ellenére is.
Viszont hogy hozná egy X360 teljesítményét, nem hinném..■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
bazsade
tag
nekem tetszene egy flex-atx-es gép, ha lenne olyan alaplap, amin van pci-e...
nem tud valaki ilyet? van flex-atx házam és nagyon szeretem, de nem találok hozzá mobo-t -
szaszlaci
addikt
Olvasgasd a topikot!
Személyes tapasztalatként annyit tudok csak: 720-nál 12-16% CPU használat.
No persze normális kodekeket / lejátszókat kell használni..
Na persze nem a 30ezre KB/sec-es titkosított BLueRay rip-et kell tolni rajta, lehet azt nem bírná..
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Nos, nem értek a videókhoz, hogy milyen bitráták és tömörítési szintek vannak, de ez egy EGY MAGOS atom (a HT miatt van 2 proci ugye), és egy Full HD videó...
második fele■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Fori23
őstag
A procihoz járó eredeti Intel hűtő már nem fér el? Most néztem meg, a CPU kupakjától még ~45mm magas.
"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix
-
próbakocka
senior tag
"1. Nincs értelme HTPC -be ilyen erős konfignak!"
Aki HD filmeket akar lejátszani, mert netán van fullHD tv-je, annak bizony ilyen kell. Nagyonsok teszt átrágása után ugyanerre a konfigra jutottam én is ...
amúgy valamivel kevesebből is megoldható ugyanez.
[ Szerkesztve ]
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
-
WonderCSabo
félisten
A design sztem ronda. És minek bele ilyen erős proci? Csak az árát növeli feleslegesen.
-
zhagyma
őstag
Már a bejelentés óta szemezgetek ezzel a lappal. Köszi a leírást!. Szerintem a ventillátorzaj kivédhető egy passzív CPU hűtéssel (hőcsövekkel hő kivezetése a dobozból, hűtőbordák a ház oldalán). A CPU teljesítmény nem árt arra az esetre, ha nem DXVA kompatibils egy videó, vagy nem sikerül ingyenes X4500HD támogató kodeket használni.
-
NagyVillany
tag
Hm.. szerintem a kicsit is kompjuter rajongó emberkék javarészének olyan gépe van, ami elviszi a HD filmeket. Nekem is. Nálam esetleg az lehetne ok arra hogy összetákoljak egy 1080 film lejáccós gépet, hogy az kevesebbet eszik mint a komojgép. Most megmértem, 1080 as film lejáccás közben 140-145 watt között eszik a komojgép, ilyenkor nincs tuning, de a mérés kedvéért pörögve hagytam a raktár vinyót (feltételezem másoknál menne vinyo is film közben), mert alapból nincs mozgó alkatrész a gépemben 50 fok alatt, úgy szoktam filmezni is, SSDről. Játék közben 3Dnél megy csak fel 50 fok fölé, akkor indulnak be a lehelő ventik a radin, de az itt most nemtéma. Szóval ha legóznék gépet filmnézésre azis kb 60-80 wattot enne, azzal végülis 70-80 wattot spórolnék. Most jöhet a kérdés hogy mennyit menne, valszeg rálenne állítva a torrentre hogy tépje a HD filmeket, szal ha egész nap menne akkor elgondolkodtató a beruházás, de ha filmlejáccásra lenne használva napi 1-2 film pl, akkor az átlag napi 3 óra, 3 óra alatt 80 watt előny, ha kb 50 ft 1 kilowattóra (szal 1 órán át ezer watt fogyasztás 50 ft), akkor 3 órán át 80 watt fogyasztás az 12 forint előny. Szóval ha egy este a komojgépem helyett 3 órán át a "film" gépen nézek filmet, akkor 12 forintot spórolok (ha az 80 wattal eszik kevesebbet) 12 forintbol meg hülyeség ügyet csinálni, ha 100 db HD filmet megnézek fél év alatt, akkoris durvan 1000 ft a spórolás.
De ha csakis média jáccás és torrentezés a cél, akkor meg kell venni egy Popcorn Hourt (mindentudó távirányitós sata hdd tok), haverom is most vett 50 körül, az elintézi ezeket 10-20 wattból is.
De ottis ott az alap kérdés, hogy megér-e annyi pénz kiadás a kevesebb fogyasztásért, ha már van olyan eszköz ami mindezt tudja. Pl nálam 5-6 éve van egy p3 as gép netezni, msn, töltögetés 30-40 watt közt eszik.
100 ezer ft felett htpc höjeség.. Én ilyen nagyságrendü pénzért inkabb egy 32 col monitorra ruháztam be pár hónapja 130 körül, többet ér az nekem kb.
Meg izé.. 100 körül láttam már 2 magos notebookot DVI kimenettel, azis HTPC.
Ez csakugy a hirtelen vélaményem, desokatirtam ehh -
szaszlaci
addikt
Kicsit OFF, dabadab kérdésére:
Megnéztem két videóval, remélem leírok minden lényeges információt:
Lejátszó: SMPlayer 4.4.3 (elvileg saját kodekes) + AceMega 6...
1. HD - wmv
Audio: 4098 kbps, 16 bit
Video: 4000 kbps, 24 bit
CPU: 27-28 %, 1 mag van terhelve - megy szépen2. FHD - wmv
Audio: 9421 kbps, 24 bit
Video: 6000 kbps, 24 bit
CPU: 26-27 %, 1 mag van terhelve - akadozik elég rendesenVéleményem szerint azért akad, mert a lejátszó nem használja ki a többi magot.
De hogyha szeretnéd te vagy más, megnézem kikapcsolt HT-vel. Így dupla olyan erős lesz egy mag, és tuti hogy menni fog rajta jól.
VGA az az alaplapi Intel 945, nem állítottam rajta.Persze csak érdekességként írtam az Atomot, mert sokkal olcsóbb.
Amúgy a teljes konfig 40-42 Watt-ot fogyaszt merevlemezzel.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz szaszlaci #21 üzenetére
A wmv nem kulonosebben eroforrasigenyes codec, a h.264 sokkal erdekesebb lenne. Az mondjuk furcsa, hogy masfelszer akkora szamitasigenynel kisebb a CPU terheles...
(Meg eleg furcsak azok az audio bitrate-ek is.)Es szerintem egyaltalan nem offtopic, megis csak HTPC-rol van szo
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
szaszlaci
addikt
Szerintem pont azért kisebb / egyezik meg a proc terhelése, mert a lejátszó program nem használ 1 látszólagos magnál többet.
A kisebb videónak még pont elég az egy meg (800 MHz), míg a nagyobbiknak kellene még erőforrás, csak ahhoz be kellene vonni még egy magot.
Vagyis ésszerűbb lejátszó kell. Megnézem majd HT nélkül, úgy 1600 MHz.
H264-es videórol (sem) tudok semmit, adsz egy linket, megnézem mit kezd vele.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Atocha
senior tag
Sziasztok
Örülök, hogy foglalkoztak ezzel a házzal, mert épp most vettem egy ilyet. Tehát nekem aktuális.
Viszont... minek ilyen erős CPU egy HTPC-be? 63°C, zajos venti, 3,5”-os wincsi?? ...és erre jön rá a 140 ezres ár??
Tényleg nem akarok kötözködni, de ez nem éri meg, nem HTPC-nek való.
Részemről egy HTPC filmnézésre, zenehallgatásra és netezésre kell. 3,5”-os wincsi is minek?
Feláll az xp vagy a vista vagy az ubuntu és onnantól kezdve mire nem elég egy 2,5”-os wincsi? Vistán kívül 1 GB ramtól több is teljesen felesleges és csak pénzkidobás! Ez az én véleményem, nem tudom a teszt írói mit akartak egy ekkora erőművel.Mint írtam van egy ilyen házam és épp beszerzés alatt van a többi alkatrész, ami a következőkből ál, árakkal együtt:
- Mode Com Feel 2020 15 e Ft
- J&W MINIX™ 780G-SP128MB 35 e Ft [link]
- AMD Athlon 64 X2 4850e AM2 9 e Ft
- 1 GB/800 DDRII - Notebook – Kingmax 2 e Ft
- Titan vent. TTC-NK52/54TZ(na ennek nem tudom még az árát, de max. 10 e ft lehet.) [link]
- Western Digital Scorpio Blue 160GB 2,5” 10 e FtEz összesen kb. 81 e Ft. Bruttó magyar forint.
780G chipset, gondolom már mindenkinek a fülén jön ki hogy Full HD támogatás stb. kis proci használat mellett.Ez a config szerintem semmivel sem kevesebb, mint a cikkben lévő, persze ha HTPC szinten nézzük. Mert hát HTPC-n nem szerkesztünk videót, vagy zenét, nem rajzolunk 3dmaxban vagy autocadben...
Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
KrAt
veterán
Ez brutál...
-
misirulez
senior tag
Hello!
Kicsit lentebb olvastam, hogy valaki sok teszt elolvasás és átrágása után úgy gondolja, hogy egy ilyen gép lenne neki az ideális.
Nekem erről az a véleményem, hogy az elmúlt fél egy évben hálistennek sokat fejlődtek a hálozati médialejátszók. Azon belül is a WD TV HD-t tudom felhozni a legjobb példaként, bár való igaz ez nem hálozati és nincs benne winyó.
Célhardverre épül sigmatek chip van benne ami képes lejátszani 1080p-s filmeket is. (és minden .mkv-t is lejátszik)
A szerkezet akkora mint két cigisdoboz egymás mellé téve.
HDMI, és digitális optikai kimenet.
Gyárilag jár hozzá távirányító.
És a legszebb az egészben, hogy 25e Ft.htpc-vel szemben annyi a hiányossága, hogy nem lehet bele tv tunert rakni, és hálózatról filmet másolni rá, ami amúgy is lassú lenne, de könyörgöm töredék áron van mint a htpc.-k többsége.
Én annak vagyok a híve, hogy a pék süssön, a vadász meg lőjjön.
Van egy gyenge gépen netezésre.
Ha játszani akarok, akkor bekapcsolom az xboxot, mert az játékra való.
Ha filmezni, akkor pedig a WD-t lövöm be, mert az való hd filmezésre.A hálózati másolás hiányát pedig egy 16gb ocz atv memory stickel oldom meg ami 34 MB/s - 15 MB/s-al olvas/ír, ami biztos gyorsabb mint wifi.
Torrent oldalakon még nem sikerült találnom olyan hd formátumot amit ne játszana le a legnépszerűbb .mkv-s filmeket mind lejátsza, de hogy azért ez a gép se legyen tökéletes, ezért a feleslegesen nagy bitrata-s filmeknél be-be szaggat a DTS hang.
Ami engem azért nem zavar, mert csak szinkronos filmeket nézek, azok meg mind DD 5.1-ek (ac3), ezekkel tökéletesen megbírkózik.Üdv
Misi -
rankesz
veterán
Vistán kívül 1 GB ramtól több is teljesen felesleges és csak pénzkidobás! Ez az én véleményem, nem tudom a teszt írói mit akartak egy ekkora erőművel.
Karácsonyra raktam össze magamnak dual-Atomos gépet, tök jól megy 2g rammal. Ilyen ram árak mellett szerintem érdemes az a 2g ram, nekem a 2gigás kingmax modul kijött 4500ból.
-
Atocha
senior tag
Nyomj már egy CTRL+ALT+Del vagy egy CTRL+SHIFT+ESC-et Pls
Mond meg mennyit eszik az atomos HTPC-d, gondolom XP van rajta. Jól optimalizálva feláll vagy 130Mb-al vagy ha xar, akkor 300 Mb.
Továbbra sem értem mire kell 2 giga.És 2500 Ft-ból tudod mennyi sör kijön?
Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
rankesz
veterán
Mértem egyet dabadab kedvéért.
FULLHD procihasználat Dual Atommal.A kép sajna azért fekete mert sima printscreen-nel csináltam lejátszás közben, de a lényeg szerintem rajta van.
-
.mf
veterán
Hmm... amolyan "ilyet is tudunk csinálni, bár sok értelme nincs" érzés fogott el.
Egy kompaktabb mATX házzal sokkal olcsóbban ki lehetett volna hozni egy olyan gépet, ami ugyan kicsivel nagyobb, de jóval halkabb és még bővíthető is.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
ZCoyote
őstag
Nekem egy ilyen alaplapom van egy e5200 procival 2 gb rammal. Szerintem nagyon király 24/7-es használatra, torrentre, filmezésre, netezésre, és még videókódolásra is bőven elég kakaó van benne. Plussz még kis helyen is elfér igaz nekem most még egy cipősdobozban lakik A procihűtést egy shuriken intézi úgyhogy azzal sincs baj.
Simán hozza egy erős asztali gép teljesítményét persze a játékot kivéve és még a fogyasztása is jó.[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
Metalfan
senior tag
Valaki plíz korrigálja az elírást a SuperPI számainál:
Pi 4968 30,794
Nem gondolnám, hogy az E8200 1M-t 4968 másodperc alatt számolja ki, ennél talán egy 166 MHz-es P1 is gyorsabb -
X@b3e
addikt
A ház maga még elfogadható lenne, de így tényleg drága. Azt nem tudom pontosan, hogy AMD 780G alapon létezik-e esetleg hasonló, mini ITX megoldás, vagy be kell érni a mATX-el, mert az első esetben jobb választás lenne mind hőtermelés, mind HD film gyorsítás szempontjából.
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
szacsee
nagyúr
Nálam egy Third Party chipsetes Essential lap ketyeg (D201GLY2), ugyanerre tökéletes, HD-t nem viszi, de azon kívül lejátszik mindent...
Ráadásként, szerintem a fogyasztása kb ugyanaz, vagy kevesebb, mivel az északi híd sys, ami ugye nem a villanyóra tekergetésről híres, no meg a ráforrasztott cerka sem.
Teljesítményben persze vannak külömbségek, de szvsz netezni, otthoni officolásra és filmezésre, ha nem kell HD, akkor az atomos alaplapok a legjobb választások...A cikk a szokásos magas minőségű, bár kíváncsi lennék, hogy a táp házba szerelt áramköre mennyire melegszik, illetve az adaptere...minőségéről sem írtak.
HDD elhelyezését én kritizálnám, bár 5400-as merőleges adattárolású vinyók nem melegszenek annyira.... -
rudi
nagyúr
Amit még marhára érdemes megnézni HTPC kapcsán, az az Asus Pundit barebone-sorozata. AMD platformon a 780G-s M3A3200 a nyerő, Intelesen meg a P5N9300-as. Ezeknél nincs annyira kicentizve a HD videolejátszás mint az Atomoknál, ott a HDMI, a nagy kapacitású 3,5"-os HDD, az 5,25"-os ODD, ami 25k körül már BD olvasó is lehet, és van bennük még kártyaolvasó meg két PCI Express x1 bővítőhely tunernek és hasonlóknak.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Egy 160 GB-os (vagy 320 GB-os) HDD-t pillanatok alatt tele lehet torrentezni, ezért sokkal jobb egy 3,5"-os. Hang kapcsán az a tapasztalatom, hogy a HTPC-k rendszerint a TV és nem a néző közelében vannak, és egyáltalán nem hallatszik a 3,5"-os HDD motorja vagy seekelése, az 1 TB körüli tárkapacitása pedig nagyon kényelmes tud lenni, pláne ha valaki 720p vagy 1080p felbontású, 10+ GB-os filmeket nézeget.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Taranti
senior tag
Én egyetértek! Főleg a 2,5" hdd - ma már a 250gb/7200rpm/8mb is elérhető áron van, csendesebb, kisebb helyen elfér, sebességben már jó. És hát az usb/fw csatik arra is jók, hogy külső hhd-t használhassunk.
Mondjuk memóriából talán én is 2 gigát tennék bele, de nem feltétlenül azért, mert nagyon kell...Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
szaszlaci
addikt
Valóban szükség van egy ilyen erős gépre, ha valaki a legdurvább FHD videókat akarja mindenképp játszani.
Viszont valaki ajánlotta itt a Western Digital mégialejátszóját, 30 ezer alatt. Hogyha az tényleg lejátszik mindent, akkor nyilván a legjobb vétel.Viszont hogy egy 3,5-ös HDD nem lenne elég csöndes, főleg ha nem a gépbe közvetlenül csavarozzuk be, nem hinném.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Yettel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest