Új hozzászólás Aktív témák

• misirulez

senior tag

Hello!

Kicsit lentebb olvastam, hogy valaki sok teszt elolvasás és átrágása után úgy gondolja, hogy egy ilyen gép lenne neki az ideális.

Nekem erről az a véleményem, hogy az elmúlt fél egy évben hálistennek sokat fejlődtek a hálozati médialejátszók. Azon belül is a WD TV HD-t tudom felhozni a legjobb példaként, bár való igaz ez nem hálozati és nincs benne winyó.

Célhardverre épül sigmatek chip van benne ami képes lejátszani 1080p-s filmeket is. (és minden .mkv-t is lejátszik)
    A szerkezet akkora mint két cigisdoboz egymás mellé téve.
    HDMI, és digitális optikai kimenet.
    Gyárilag jár hozzá távirányító.
    És a legszebb az egészben, hogy 25e Ft.

htpc-vel szemben annyi a hiányossága, hogy nem lehet bele tv tunert rakni, és hálózatról filmet másolni rá, ami amúgy is lassú lenne, de könyörgöm töredék áron van mint a htpc.-k többsége.

Én annak vagyok a híve, hogy a pék süssön, a vadász meg lőjjön.
    Van egy gyenge gépen netezésre.
    Ha játszani akarok, akkor bekapcsolom az xboxot, mert az játékra való.
    Ha filmezni, akkor pedig a WD-t lövöm be, mert az való hd filmezésre.

A hálózati másolás hiányát pedig egy 16gb ocz atv memory stickel oldom meg ami 34 MB/s - 15 MB/s-al olvas/ír, ami biztos gyorsabb mint wifi.

Torrent oldalakon még nem sikerült találnom olyan hd formátumot amit ne játszana le a legnépszerűbb .mkv-s filmeket mind lejátsza, de hogy azért ez a gép se legyen tökéletes, ezért a feleslegesen nagy bitrata-s filmeknél be-be szaggat a DTS hang.
    Ami engem azért nem zavar, mert csak szinkronos filmeket nézek, azok meg mind DD 5.1-ek (ac3), ezekkel tökéletesen megbírkózik.

Üdv
    Misi

Új hozzászólás Aktív témák