Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen joysticket vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
Új hozzászólás Aktív témák
-
NagyVillany
tag
Hm.. szerintem a kicsit is kompjuter rajongó emberkék javarészének olyan gépe van, ami elviszi a HD filmeket. Nekem is. Nálam esetleg az lehetne ok arra hogy összetákoljak egy 1080 film lejáccós gépet, hogy az kevesebbet eszik mint a komojgép. Most megmértem, 1080 as film lejáccás közben 140-145 watt között eszik a komojgép, ilyenkor nincs tuning, de a mérés kedvéért pörögve hagytam a raktár vinyót (feltételezem másoknál menne vinyo is film közben), mert alapból nincs mozgó alkatrész a gépemben 50 fok alatt, úgy szoktam filmezni is, SSDről. Játék közben 3Dnél megy csak fel 50 fok fölé, akkor indulnak be a lehelő ventik a radin, de az itt most nemtéma. Szóval ha legóznék gépet filmnézésre azis kb 60-80 wattot enne, azzal végülis 70-80 wattot spórolnék. Most jöhet a kérdés hogy mennyit menne, valszeg rálenne állítva a torrentre hogy tépje a HD filmeket, szal ha egész nap menne akkor elgondolkodtató a beruházás, de ha filmlejáccásra lenne használva napi 1-2 film pl, akkor az átlag napi 3 óra, 3 óra alatt 80 watt előny, ha kb 50 ft 1 kilowattóra (szal 1 órán át ezer watt fogyasztás 50 ft), akkor 3 órán át 80 watt fogyasztás az 12 forint előny. Szóval ha egy este a komojgépem helyett 3 órán át a "film" gépen nézek filmet, akkor 12 forintot spórolok (ha az 80 wattal eszik kevesebbet) 12 forintbol meg hülyeség ügyet csinálni, ha 100 db HD filmet megnézek fél év alatt, akkoris durvan 1000 ft a spórolás.
De ha csakis média jáccás és torrentezés a cél, akkor meg kell venni egy Popcorn Hourt (mindentudó távirányitós sata hdd tok), haverom is most vett 50 körül, az elintézi ezeket 10-20 wattból is.
De ottis ott az alap kérdés, hogy megér-e annyi pénz kiadás a kevesebb fogyasztásért, ha már van olyan eszköz ami mindezt tudja. Pl nálam 5-6 éve van egy p3 as gép netezni, msn, töltögetés 30-40 watt közt eszik.
100 ezer ft felett htpc höjeség.. Én ilyen nagyságrendü pénzért inkabb egy 32 col monitorra ruháztam be pár hónapja 130 körül, többet ér az nekem kb.
Meg izé.. 100 körül láttam már 2 magos notebookot DVI kimenettel, azis HTPC.
Ez csakugy a hirtelen vélaményem, desokatirtam ehh
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Pánik a memóriapiacon
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Ibasso dx240 dap zenelejátszó makulátlan állapotban összes tartozékával
- LG ( OLED77G42LW) 195CM 4K OLED SMART TV ! UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- ÚJ! Razer Hammerhead Pro Hyperspeed True Wireless Gamer fülhallgató - dobozában!
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4056
- Gombászkönyvek egyben
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest