- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
Új hozzászólás Aktív témák
-
vazzzze
csendes tag
-
Hogy egy kicsit ne csak offtopic legyen:
A tesztben sata porton át van kötve a dvd író is. Jól látszik hogy felülről közelíti meg az objektumot. Sajnos más részlet nem látszik. Noha ha megnézzük a gyártó honlapját kiderül, hogy csak pata csatlakozós a laptophdd segge. Mi folyik itt kérem?
-
szaszlaci
addikt
Egy hozzászólásom javításra szorul:
Egy állításomat, miszerint Intel Dual Atom 330-as processzorral nem lehet FullHD videókat játszani, nos, úgy tűnik, mégiscsak lehet.
CoreAVC-vel, 8 Mbit/sec-os 1080p tech-demo-t viszi hibátlanul. De ez a teteje: 85-95 % CPU használat. -
Kocka10
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon tetszik a tesztben látott processzorhűtő. A kérdésem csak az, hogy honnan tudnék egy ilyet szerezni? Mi a pontos neve?
-
szaszlaci
addikt
Elmélet volt, nem törvény.
De ez nem változtat a véleményemen: nézz meg egy HD és olyan kategóriájú olyan sorozatú FHD-s változatot!
A DVD-t még te hoztad fel, hogy mi van akkor, ha az skáláz feljebb.
Én sem vagyok már eladó
, de a működés átlagosnál jobb ismerete nem mindig egyezik a gyakorlattal. ( akár a nem ismert 10 % fogja megdönteni a többi 90-et
)
Javaslom, nézd meg amit írtam, mert így csak két ellentétes állítást ismételgetünk egymásnak!
-
dabadab
titán
válasz
szaszlaci #110 üzenetére
Oke, akkor ezt az elmeletet szerintem nyugodtan elvetheted, a kulonbozo scaler algoritumusok egymashoz kepesti minosege nem fugg attol, hogy mekkora felbontasu kepen dolgoznak.
A 10k-s DVD lejatszo kapcsan meg igazan en kerdeztem, hogy "ez hogy jon ide"
Es nem vagyok elado, nem nezek LCD TV-ket egesz nap - viszont van nemi ralatasom a mogottes technikara.
-
dabadab
titán
-
szaszlaci
addikt
Példával élek:
Lehet a FullHD típusa nem pont ez, nem emlékszem már rá pontosan, de akkor a 2500-ös HD-nak megfelelő TV-t válassz FHD-ban!
-Sony 2500-as Bravia, HD
-Sony 2500-as Bravia, FHD
És nézz rajta SD videót!Felskálázót úgy kell panelhez optimalizálni, hogy például FHD vagy HD panel ven-e.
(Oké, DVD-ben beállítható, de nem hiszem, hogy külön et is átállítaná.)"sot, nalam otthon egyaltalan nincs is hagyomanyos DVD lejatszo"
Ez most hogy jön ide? Ugye nem otthoni / "megnéztél pár TV-t" tapasztalatod van csak? -
dabadab
titán
válasz
szaszlaci #106 üzenetére
"Nem gyengébb, hanem másra van optimalizálva!"
Ne hulyitsuk mar egymast. Az a szerencsetlen scaler igy is-ugy is vmi kobos vagy Lanczos vagy akarmilyen algoritmust sut el, felbontastol fuggetlenul. Vagyis ha a 720 soros jelre jo, akkor jo kell lennie az 576 sorosra is - es forditva is.
"Az pedig, hogy egy 10-en ezres DVD lejátszó skálázzon fel, ami ráadásul nincs a kijelző paneljéhez optimalizálva, még ha jól is.."
Egesz pontosan hogyan kell egy scalert a panelhez optimalizalni?... Eygebkent meg nem csak low-end DVD jatekosok leteznek forraskent (sot, nalam otthon egyaltalan nincs is hagyomanyos DVD lejatszo).
-
szaszlaci
addikt
Nem gyengébb, hanem másra van optimalizálva!
Amúgy a 6-os Samsung tényleg jól sikerült TV, ezen tulajdonságát is beleértve.
De ez nincs mindig így.
Az pedig, hogy egy 10-en ezres DVD lejátszó skálázzon fel, ami ráadásul nincs a kijelző paneljéhez optimalizálva, még ha jól is.. Nem igazán látom értelmét, hisz ott a TV. Nem lesz jobb.
Ezzel dazz hozzászólására is reagáltam.A másik videót csak úgy elküldtem, az nem az etalon volt, csak példa arra, hogy h264, jóval nagyobb bitráta és 720p, mégsem lesz jobb a videó.
DVD-n ilyen nem nagyon van, így igaz. És talán nem is annyira részletgazdag, de szép. Nem is állítottam mást.
De TV-n azért eléggé nézhető, én nem véltem nagyon különbségeket felfedezni az átlag HD-hez képest. Persze lehet, hogy vannak már igen jók, demó videó minőséget hozók, ez esetben más a helyzet.
Bár még ez esetben sem látom manapság értelmét nagy felbontású videókkal szenvedni, de ez csak saját vélemény. -
dezz
nagyúr
válasz
szaszlaci #100 üzenetére
No, megnéztem őket. A 18 megás SD-s tényleg nagyon szép... Csak köze nincs a HD-hoz! És a másik, hogy DVD-n se nagyon van ilyen minőség. A másik, HD-s videó meg max. közepesnek mondható.
Szóval, pont a fordítottja a valós helyzet, mint amit írtál: egy csúcsszuper SD anyagot hasonlítasz közepes HD-val. És aztán ebből vonsz le olyan következtetést, hogy pl. egy HD-Ready LCD-n alig van különbség, stb. ...
(#101) dabadab: Ez igaz, és magam is írtam, hogy a jobb Full-HD-sekbek kategóriákkal jobb upscale megoldások vannak (nem tudom, ez LCD esetén mennyire igaz, de plazmáknál így van), ugyanakkor azonban a kép is jóval nagyobb szokott lenni (bár az utóbbi időben egyre kisebb képátmérőkkel jönnek ki Full-HD-sek). Szóval, a mérleg mindkét oldalán vannak dolgok. A kérdés eldöntéséhez egymás mellett kellene különféle kategóriákat összehasonlítani...
(#103) szaszlaci: De, az említett jobb Full-HD-sekben kimondottan az SD tartalom lehető legszínvonalasabb megjelenítésére van a spéci upscaler. (De persze csak arra elég, hogy ne legyen annyira szembeötlő, hogy kisfelbontású -- egy HD-s anyag fényévekkel jobb, főleg hogy Full-HD-s az egész.)
-
szaszlaci
addikt
Egyetértek!
De nem csak ezzel, hanem ezzel is:"Tehát abban igazad van, hogy egy HD-Ready-n még összehozható, hogy egy SD anyag még viszonylag szépen nézzen ki (ha maga a forrás is jó), és egy Full-HD-n ez már nem nagyon jön össze."
Magamat ismétlem miért is: mert a FHD TV nem SD-re van optimalizálva. AZ HD TV viszont igen.
De majd dezz is hozzászól. -
dabadab
titán
válasz
szaszlaci #94 üzenetére
En azt gondolom, hogy VGA-nal elsosorban kb az fenyeget, amit dezz is mondott: a pixelhatarok nem lesz tokeletesek, nemi szellemkepesedes, ilyen kis mutyur dolgok.
A feltunoen mas szineknek viszont valoszinuleg mas oka lesz, mint maga az osszekottetes - az a baj, hogy ezek a TV-k sokszor megprobalnak okosabbnak lenni a usernel, es ezeket a feature-oket nem igazan szokas dokumentalni, szoval egy csomo dologra csak lassankent derul feny.Komolyan, ha csak tizedannyi technikai reszletet elmondananak, mint amennyi ures marketingszoveget ki birnak magukbol izzadni a gyartok, sokkal elorebb lenne a vilag.
-
dabadab
titán
"Tehát abban igazad van, hogy egy HD-Ready-n még összehozható, hogy egy SD anyag még viszonylag szépen nézzen ki (ha maga a forrás is jó), és egy Full-HD-n ez már nem nagyon jön össze."
Ezt igy hogy?... Minel nagyobb a felbontas, annal nagyobb mozgastere van a mindenfele algoritmusoknak, amik azt hivatottak elerni, hogy a nem-nativ felbontasu forras pixeleit normalis minosegben szetrakjak a kepernyo pixeleire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Tőzsde és gazdaság
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest