- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gróf...
aktív tag
Ha még olvassa ezt valaki...
Nekem ezzel az a bajom, hogy: " természetesen opcionálisan kikapcsolható" LENNE, de sz.rik rá a steam! Kikapcsolva is látom, hogy letöltött valamit a steam_shader_cache könyvtárba!
Szóval tiszteljenek már meg vele, hogy figyelembe veszik az óhajomat!
-
VoidXs
nagyúr
-
Lacccca87
addikt
válasz
Dilikutya #36 üzenetére
Source már nincs használatban jó ideje. Source 2 fut meg annak a forkjai, fejlesztései. Van pár játék ami használja a Valve sajátjain kívül de nem jellemző. Talán a Vulkan beépítésével vagy DX12 beépítésével többet használnák de addig nem igazán multiplatform motor szóval jobb opció a fent említett kettő lehetőség.
-
Lacccca87
addikt
válasz
GodGamer5 #33 üzenetére
Saját játékaiba már használja a vulkan-t (dota2 pl) de idő kell mire átállnak. A source motornak ez a kijelölt út, és ezzel együtt terjedni fog ha használják a motort más játékokhoz. ( régebben több source motoros játék is volt, de most valahogy lecsappant, UE3-4 meg Unity dominál a piacon)
-
Dilikutya
félisten
De, Vulkan és DirectX 12 is van a Steam-en, utóbbinak a Microsoft Store nem, csak a Windows 10 az alapfeltétele. Tény, hogy kevés játék támogatja ezeket, ez viszont nem a Steam sara. A 2016-os DOOM-ból tudtommal csak Steam verzió van, így kénytelen lenni benne Vulcannak, ahogy van is.
-
GodGamer5
addikt
Itt most konkrétan az új api-k globális terjedésére gondolok, hogy ezt a tendenciát kéne már pénzelni a fejlesztőknek. A Valve is a Steam OS meg az egyéb tévutak helyett ha az új api-k terjedésébe tolná a pénzt, akkor már biztos vagyok benne, hogy előrébb lenne az egész ipar. Amúgy vulkan sincs minden id tech játékban, pl Evil Within, Dishonored stb.
-
GodGamer5
addikt
Ennyi felesleges plusz munka egy semmi feature-re. Inkább a dx12/Vulkan támogatására feküdnének már rá.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
PandaMonium #27 üzenetére
Ha a kártya és a driver stimmel, elméletileg semmi probléma nem lehet. Ha bugos, az a rossz kivitelezéstől lesz, nem az ötlet vonzata.
-
Redneck
nagyúr
válasz
PandaMonium #27 üzenetére
"helyette majd jönnek a kompatibilitási, letöltési, grafikai problémák."
Reméljük hogy nem így lesz. Az aggodalom jogos, számos esetben láttuk már, hogy az ilyen újítások új hibákat is hoztak magukkal.
-
PandaMonium
őstag
GLSL-nél biztonságos ez egyáltalán? Nekem úgy rémlik, hogy ott még előfordulhatnak bináris kompatibilitási problémák a különböző gyártók drivereinél. Vulkánnál a SPIR-V miatt oké, de hogy oldják meg OpenGL-nél?
Szerintem ez az értelmetlen optimalizálások egyik tankkönyvbe illő esete. Mindenki kibírja egy-egy adott játék első indításakor azt a pár másodpercet amíg lefordulnak a shaderek, helyette majd jönnek a kompatibilitási, letöltési, grafikai problémák.
-
zorrokalap
tag
Egy tokeletes vilagban nem erzed de itt igen, akarmennyi fpsed van ha nincs Vsync fel/negyed/x-ed resze lesz updalve a kepnek... kicsit racsusznak egymasra es ez osszevissza csuszkal mint amikor a helikopter rotorja megall a kamera kepen. Az ember agya sok mindent toleral/korrigal ezert ha ez a csuszas stabil akkor nem zavar de ha osszevissza ugral az nagyon zavaro tud lenni.
Kicsit mas tema de en jobban toltam a cs-t miutan visszaalltam 4k 60Hzre a FullHd 144Hz-rol mert azon gyakorlotam sokat es ahhoz szokott hozza az agyam. 144 folyamatosabbnak erzodik(es biztos hogy jobb ha hozzaszoksz) de a tudatalatt reflexes dolgok jobban mennek a 60hzes monitoron. Fps elvileg nem gond(4k 180- FHD 300+).
A betoltos szaggatast en is tapasztalom(nvidia), sokszor benezek szobaba elsore es mar csak annyit latok hogy meghaltam. (Havernak egyebkent AMD van es o nem panaszkodik erre.)
Meg annyi ehhez a topichoz hogy sokaig volt "potato" gepem(20-30 fps) es az ember agya felveszi azt a tempot... lehet nem reagalsz olyan gyorsan de az agyad ugymond raall az fps-re.
-
Redneck
nagyúr
180Hz-en tolom, vakteszten is megmondtam, egyszerűen ilyen az érzékelésem. Nem kell csodagyereknek lenni, ilyen a motor, aki sokat multizik érzi, máshogy lehet darálni. Ha kétszeresére vagy másfélszeresére nő a frametime az érezhető.
A CSGO topikban biztos sok csodagyerek van mert sokan érzik.Nem minden motor ilyen, valamelyiknél kevésbé zavar.
-
-
erer1000
őstag
Valami csoda gyerek vagy ha 300 és 200FPS közt érzed a különbséget.
Vagy pedig a játék van valahogy elbaszottan megírva.
75-90-144Hz monitoron nem is látható az fps dropKb 3ms 1 kepkocka , de leesek 5ms-re , érzed.
2ms-es változás.Ember reakció ideje 100-70ms körül van. Tehát leesik , de továbbra is a monitoron nem észlelhető a különbség
El tudnád mesélni hogy hogy érzed?
-
Redneck
nagyúr
Nem új dolog, mindig ilyen volt, csak valakit nem zavar.
Nem azt mondom hogy 5 fps-re esik, de random ingadozik fel-le ha sokan vannak. Régi engine, gagyi szerverek, egyes embereknél össze-vissza pingek, ilyen ez van. Engem a 300-ról 2xx-re drop is zavar, kompetitív játék, input lagon érződik.
Nem tudom 1024-ben full low pro settings esetén milyen.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Dilikutya #18 üzenetére
Akkor nézz utána, amíg be nem tölt mindent a memóriába olyan szép akadásokat tud produkálni hogy öröm nézni. Miután persze betöltött már szalad 200-300 FPS-el. Lehet egyébként te nem max beállítások mellet játszol azért nem érzékeled. Ha jól emlékszem a shader beálíltásokat ha 1 el is visszaveszem akkor megszüni kez a jelenség.
-
Lacccca87
addikt
Nem rossz dolog ez az előtöltés, de megoldhatnák az előtöltést is a saját játékaikban. CSGo ban iszonyat idegesítő hogy össze vissza droppol addig míg nem mentél végig leglaább 1x mindneütt a pályán, DOTA-ban hasonlóan ha valami nagyobb effektet kell kirajzolni először ( mondjuk dotaban ritkább). Pedig ezek manapság már mind beférnének a memóriába szerintem.
-
Dilikutya
félisten
Gondolom, ez azért nem ilyen egyszerű. Egy azon videókártyára vonatkozó binárist gondolom, több felhasználótól is begyűjt a rendszer, összehasonlítja őket. Nem tudom, a fordítás során mennyi eltérés lesz a bináris fájlok között, de egy kártékony kódot szerintem ki lehet szűrni. Bár a Valve-nak akár arra is lehetne kapacitása, hogy saját maga fordítja le a shadereket, amennyiben nem driverfüggő maga a folyamat, bár az sem megoldhatatlan.
-
Luskan
tag
"A bináris shadereket a Valve a felhasználóktól gyűjti be"
Hm... hogy kéne vírust becsempészni?
Tud valaki segíteni?
-
Dilikutya
félisten
Ha csak a töltési időt rövidíti, akkor kár vesződni vele. Ha ugyanis töltés közben fordítja a program, akkor futás közben elvileg nem, ergo a sebesség nem fog változni.
-
a2d2
addikt
Szerintem félrenéztél valamit.
Legalábbis az biztos hogy az emulátornál egy fajta cache van és kész, azt tölti le mindenki.
Lehet hogy GPU-kra különböző cache kell itt de nem hiszem hogy driverenként eltérő lenne.
A GPU-nkénti külön begyűjtés és tárolás meg legyen a Steam gondja, a lényeg hogy a megfelelő csomagot küldje le a user gépére. -
a2d2
addikt
Igen.
Szerintem ez örvendetes hír. Nem kell feleslegesen több millió gépen ugyanazt kiszámoltatni újra, kevesebb erőforrásigény, melegedés, üvegház hatás, megmentjük a delfineket
Nem kell nagy csomagra gondolni. A játék méretéhez képest elenyésző a mérete.
Legalábbis Cemu emulátornál használok ilyen letölthető shader cache-t és ég és föld a különbség utána performanciában. -
Messen
csendes tag
Lássuk, jól értem-e!
Gyakorlatilag a fordítási időt, ami a shader első használatakor történik, átváltották letöltési időre, ami híresen gyorsabb, mint a fordítás? -
Redneck
nagyúr
Nekem az is elég lett volna ha a Valvenél végre rájönnének hogy játék letöltése és 100% telepítése után, már nem akarok telepítő csíkot nézni amíg az egyéb programok települnek. Miért nem lehet a 100% mindennel együtt annyi?
-
Feruendios
tag
-
Jester01
veterán
Mert a letöltés biztos gyorsabb mint a fordítás, igaz?
Annyit kellett volna csak csinálni, hogy első indulás előtt az összes shadert lokálisan lefordítani és kész. Ez a fordítás akár a játék többi részének letöltése közben is lehetett volna. -
hapakj
őstag
Geforce MX200 még nem használt shadereket.
Ennek az egésznek semmi értelmét nem látom. Gyorsítja majd az első néhány betöltést cserébe növeli a szoftverek komplexitását (plusz hibalehetőség). Szerintem nem éri meg. Továbbá számomra úgy tűnik inkább a content betöltése viszi el a több időt, mintsem a shaderek tárgykódra fordítása.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha játszottál már a játékkal egy darabig, akkor semmit, mert igazából a mai driverek is gyorsítótáraznak. De ha még nem játszottál, akkor 20% kb. az első pár indításnál. Utána ez az előny megszűnik, mert a meghajtóban erre fenntartott könyvtárában is elérhetők lennének a shaderek.
-
erer1000
őstag
jól hangzik
azt valaki tudja hogy kb mekkora gyorsulás lehet így betöltésekkor kb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az OpenGL és Vulkan API-t használó játékokhoz való Shader Pre-Caching funkció egyelőre tesztfázisban van.
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest