- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Oroszok csomagolják ki a még be nem mutatott iPad Pro M5-öt
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
bayarena #177 üzenetére
Hohó nagy tévedésről van szó. Nehogy félreértsd. A DualGraphics amikor egy dVGA képes besegíteni az IGP-nek az csak bizonyos dVGA-val működik.
5800k esetében pl ha jól tudom csak a 6670-essel megy.Tehát azt felejtsd el, hogy megveszed a Kaverit majd beraksz mellé egy 7870-et vagy mittudom én egy gtx660ti-t vagy akár egy 7970-et és majd az összedolgozik az IGP-vel...
Ez az összedolgozás csak kifejezetten specifikus dVGA-val működik. Itt lehet megnézni melyikhez mi megy: [link] Kaveriről még nincs infóm.
És igen DualGraphics-ban sokkal durvább lesz a grafikus teljesítmény, de egy Fx-8320 meg egy 7970-es VGA-nak a közelébe se ér. Sőt! Igazi játékos gépnek nem való az APU. Ne tévesszen meg az olcsó ár. Én is emiatt "szívok" most. Mert anno vettem egy 5800k-t htpc-nek. Aztán rámjött hogy akarok játszani komolyabb játékokkal is, gondoltam teszek bele egy újabb VGA-t. Na de a kis APU procija akármilyen VGA-t már nem bír kihajtani... Ezért a nagyon max az a 7870-es amit szénnéhúzva többnyire kihajt az 5800k. Erősebbe belevenni pénzkidobás lenne.
De ha veszel egy FX 8320-at ami kb 33-35k tehát nagyjából annyi, mint most egy Richland APU akkor az már lazán kihajt neked egy 7970-es dVGA-t is."Mert akkor ebből nekem az jönne le, hogy kicsit gyorsabb lesz játékra, mintha lenne egy fx vagy i7, ami nem segít be."
Ez sem teljesen így van. Mondom ha a megfelelő és csakis az adott APU-hoz kijelölt VGA-t teszed bele, akkor képes összedolgozni igen. A grafikus teljesítmény kb a duplájára nő mint önmagában az IGP-é. De ettől még egy rendes dVGA-s rendszer, mondjuk egy 7970-es kártya még így is szintekkel gyorsabb lesz.
A másik amire gondolsz az a Mantle API. Amelyik játék ezt az API-t támogatja ott jobban fog futni az adott játék AMD-s VGA-kon és APU-kon, igen! De ez ugyanúgy érvényes egy 7970-es kártyára, mint a Kaver APU IGP-jére is. Tehát ez általánosságban fogja gyorsítani minden GCN architektúrára épült kártya sebességét. A Kaverit is meg egy i7-tel hajtott 7970-et is!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 5600 6-Core 3.5GHz AM4 Box (100-100000927BOX) - Azonnal átvehető, Számla + Garancia: 1év
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900K - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkCentre M920q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest