- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
bayarena #177 üzenetére
Hohó nagy tévedésről van szó. Nehogy félreértsd. A DualGraphics amikor egy dVGA képes besegíteni az IGP-nek az csak bizonyos dVGA-val működik.
5800k esetében pl ha jól tudom csak a 6670-essel megy.Tehát azt felejtsd el, hogy megveszed a Kaverit majd beraksz mellé egy 7870-et vagy mittudom én egy gtx660ti-t vagy akár egy 7970-et és majd az összedolgozik az IGP-vel...
Ez az összedolgozás csak kifejezetten specifikus dVGA-val működik. Itt lehet megnézni melyikhez mi megy: [link] Kaveriről még nincs infóm.
És igen DualGraphics-ban sokkal durvább lesz a grafikus teljesítmény, de egy Fx-8320 meg egy 7970-es VGA-nak a közelébe se ér. Sőt! Igazi játékos gépnek nem való az APU. Ne tévesszen meg az olcsó ár. Én is emiatt "szívok" most. Mert anno vettem egy 5800k-t htpc-nek. Aztán rámjött hogy akarok játszani komolyabb játékokkal is, gondoltam teszek bele egy újabb VGA-t. Na de a kis APU procija akármilyen VGA-t már nem bír kihajtani... Ezért a nagyon max az a 7870-es amit szénnéhúzva többnyire kihajt az 5800k. Erősebbe belevenni pénzkidobás lenne.
De ha veszel egy FX 8320-at ami kb 33-35k tehát nagyjából annyi, mint most egy Richland APU akkor az már lazán kihajt neked egy 7970-es dVGA-t is."Mert akkor ebből nekem az jönne le, hogy kicsit gyorsabb lesz játékra, mintha lenne egy fx vagy i7, ami nem segít be."
Ez sem teljesen így van. Mondom ha a megfelelő és csakis az adott APU-hoz kijelölt VGA-t teszed bele, akkor képes összedolgozni igen. A grafikus teljesítmény kb a duplájára nő mint önmagában az IGP-é. De ettől még egy rendes dVGA-s rendszer, mondjuk egy 7970-es kártya még így is szintekkel gyorsabb lesz.
A másik amire gondolsz az a Mantle API. Amelyik játék ezt az API-t támogatja ott jobban fog futni az adott játék AMD-s VGA-kon és APU-kon, igen! De ez ugyanúgy érvényes egy 7970-es kártyára, mint a Kaver APU IGP-jére is. Tehát ez általánosságban fogja gyorsítani minden GCN architektúrára épült kártya sebességét. A Kaverit is meg egy i7-tel hajtott 7970-et is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- Milyen monitort vegyek?
- Villanyszerelés
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 07.16. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest