- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- ZIDOO médialejátszók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
haky
senior tag
Ha legközelebb teszteltek tápokat szívesen kölcsönadom az enyémet, az nem olyan gyakori táp: Seasonic S12II 430W. újonnan 28e-volt most használtam megy 14-16 körül.
-
Champipi
aktív tag
Ez a "minél nagyob a táp annál jobb" ugyan olyan legenda, mint a minél több a cache a vinyóban annál gyorsabb.
Emlékszem, amikor a MagicComp-ba (Bp, Bajcsy út) benetem 1 éve és vinyó után érdeklődtem, akkor a valszeg szakmunkásból frissen kijött bajszos csákó kezdte nagy vehemenciával magyarázni, hogy vegyem a 32 MB cache-es vinyót, mert az sokkal gyorsabb, mint a 16 MB cache-es.
Na mára kiderült, hogy a kis puruttyának nem volt igaza, csak habzó szájjal nyomatta a hülyeségét. Mondtam neki, hogy ott van előtte a gép, mutasson egy tesztet, ahol kijött az, hogy a 32 MB cache gyorsabb, és mennyivel gyorsabb a 16 MB cache-nél egy 400-500 MBos vinyó esetén. Ő meg csak hajtogatta, hogy "gyorsabb az, gyorsabb az hidd el". Aztán most már a tomshardveren meg itt a prohardveren is volt asszem teszt és alig gyorsabb egy hajszállal, már ha egyátalán gyorsabb.
Szóval ezért jó a prohardver, mert tudományosan közelíti meg a városi legendákat, és tényekkel, mérésekkel táamsztja alá az álláspontját.
-
Kombat
őstag
válasz
Studiossrác #40 üzenetére
A 400W-os tápegység nem azért 400W-os, mert annyit fogyaszt, hanem azért, mert (ha minőségi) akkor 400W-ot folyamatosan le tud adni, ha szükséges.
CPT.Pirk: Nem biztos, hogy annál jobb a hatásfok, minél jobban van terhelve... Ez modellenként változó, bár igaz hogy a legtöbb esetben tényleg így van.
-
sz0k3e_
aktív tag
Nekem GPS-450AA-101A van, és nekem is 2tűs csatlakozója van. Én úgy oldottam meg a cserét, hogy beraktam egy 3pin-es ventit, és a kábelét egyszerűen kivezettem a tápból, és rádugtam egy zalman 5V-os molex átalakítóra
Mellesleg pedig kb egy évig ment E2140@3,2 + 9600GT társaságában venti nélkül
szerk:
#39: Sok sok grafikon tanulmányozása után én úgy vettem észre, hogy 50% terhelés körül van a tápok maximális hatásfoka.
Lehet nézelődni: http://80plus.org -
ADAM1337
nagyúr
Kövi tápos teszt lehetne:
"Milyen tápot vegyünk több/quad gpu alá" címen.
A proci maradhat úgyis ez rendesen kajál ami most van.
Lehetne a tesztben: 5970/cf, 4870x2 CF , 295 sli, esetleg régebbi karikkal 3870x2 cf, 9800gx2 sli.
Jó lenne ha a vérpistikék (S. E.) látnák, hogy nem feltétlenül kell 1000w+ mindennapi használatra. -
szki
őstag
625W-os Enermax tápom van. Nem azért vettem, hogy 600W-os konfigot hajtsak róla, hanem mert halk marad akkor is, ha fullra hajtom a gépet tuningolva
Ekkor megy 40-50%-os kihasználtsággal és a tápventi fordulatszáma felmegy az alap 500-ról 700-ra. Ez még mindig szinte hangtalan marad.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Studiossrác #40 üzenetére
Azért nem olyan vészes az.
-
rogers
aktív tag
Érdekes a cikk, sokkal jobban tetszett, mint a nemrég megjelent játékgépválasztó.
Ha már a jövőről beszélünk, és hogy mit kéne nézni tápokkal kapcsolatban bennem a tartósság kérdése merült fel. Ezek a 400W-os tesztek komolyak voltak és sok mindenre rávilágítanak, de nem lenne célszerű egyszer valamikor egy kvázi "tartóssági" tesztet készíteni? Nyilván ez jóval több idő, nem is beszélve a módszertanról, de e nélkül pár fontos kérdés csak részben válaszolódik meg. (hogy lehet szimulálni egy táp 3 éves élettartalmát...?)
Mennyit ér egy "csúcsra" járatott táp egy picit nagyobb, de kevésbé terhelthez képest ugyanazon a konfigon. Élettartam? Hosszú távú stabilitás? Hasonlók. Valahol azért racionalitás van a tartalék beépítésében, de jogos, hogy ésszel kell csinálni. Tápokhoz szakmailag nulla vagyok, de azt valahol úgy sejtem, kell legyen különbség. (mint ahogy egy kis 998cm3 motorú autóval is végig lehet hasítani az autópályán 150-160-al, 4 fővel+csomagok, de az nem ugyanaz, mint egy átlag középkategóriás autóval ugyanez, főleg, ha sokszor csinálod)
Amint sokan mondjátok szakértők: a táp azért központi elem, mert minden "tőle függ", tehát nem érdemes kifeszíteni ezt az elemet (sem) a határáig.
-
rudi
nagyúr
Kicsit elnézted a dolgokat. A CM esetében a 361,5 W mind a három, tehát a 3,3, 5 és 12 voltos rész közös terhelhetőségére vonatkozik. De mint a bekezdés végén írta, ezek csak elméleti számok, a gyakorlatban sokkal lényegesebb az ágak elosztása és a kapcsolás. Láthattad, hogy legtovább az Enermax bírta, ami papítom messze gyengébb 12 voltos részleggel bír mint az FSP.
-
Studiossrác
aktív tag
400 wat arra biztosan elég, hogy jó nagy legyen az áramszámla...feltéve ha sokat megy a gép
Amit sose értettem: rengeteg ember vesz erőművet általános célokra....(játékot, tervezést nem sorolom össze), viszont nyílván az ő pénztárcájuk, nem az én dolgom...de azért 400 watt + monitor, hangfal..napi 4 órában mondjuk eléggé megdobja a villanyszámlát -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
RyanGiggs #35 üzenetére
Pedig minél jobban terheled, a hatásfoka annál jobb a tápnak. Előállhat az a helyzet, hogy a 400-as táp azonos terhelés mellett kevesebbet fűt el, mint a 450-es. Persze elég kis eltérésekre kell csak gondolni, ha azonos felépítésű a két táp.
-----------------
Teszthez:Kicsit negatív dolognak érződött ki a passzív PFC, pedig vannak előnyei, pl. az ilyen tápot rá lehet kapcsolni egy bóvlibb, nem szinuszos kimenetű szünetmentes tápra, elviseli.
Jah és hiányoltam a "Vargáné és Tsa" tápokat. Biztos menne velük az a bika Radeon!
-
ABee
tag
válasz
dwelablack #20 üzenetére
őőő... hát, a cikk a jóminőségű 400w -osokról szólt az M-tech meg sajna nem az a kategória. Lehet hogy szépen elviszi a konfigod, a mostani táp de előfordulhat az ilyen szutykoknál hogy nem tudják tartani az ATX szabványban foglalt feszeket, és így károsíthatják a géped alkatrészeit. Plussz hamar megmurdálhat maga a táp is, stb. A helyedben gyűjtenék egy cx400-ra. De legalább ellátogatnék ide.
-
F e Z o
veterán
Tavaly mikor vettem a 4870-emet, 350FSP Bluestorm-om volt. Meg se nyikkant vele. Akkor úgy voltam vele, hogy kicsit többet költök a tápra, ki tudja mit hoz a jövő, s legyen benne némi tartalék. 8k rádobással sikerült vennem egy 600-as epsilon, + 2k volt a scythe venti bele. Nem bántam meg, tényleg csak egyszeri beruházás egy jó, megbizható táp, s nagyon hosszú ideig teljesit szolgálatot.
-
RoBorg
tag
Igazán nem kötekedni akarok...De az a rész ahol azt tárgyalod, hogy mennyi az elméleti terhelhetőség kicsit mintha hibás lenne: CoolMaster 12V ága összevonva 361.5W, ezt fel is tüntették, igaz csak apróbetűs részben. A Chieftecnél meg lehet, hogy csak össze kellett volna adni (bár ebben nem vagyok 100%-ig biztos), s akkor kijött volna az FSP 348 W-os eredménye. Ezek azért átrendezték volna ott a sorrendet.
Amúgy köszi. Tényleg jó és hasznos a cikk.
-
RyanGiggs
őstag
Én azon a véleményen vagyok,hogy minek terheljük sz@rásig a tápot,
szerintem nem elegendő a 400W-os.
Azon már nem szabad spórolni hogy egy jóó minőségű 450W-os tápot vegyünk!!
Az nem terhelődik annyira, az élettartama is tovább tart. -
hemaka
nagyúr
Ez egy későbbi kérdésemre, pont választ adott, tehát jól jött a teszt.
-
codec
senior tag
Lehet majd linkelni ezt a cikket azokhoz a csodálatos kérésekhez, hogy elbírja a 450-es chif. tápom ezt meg azt...
-
-
wetomi
aktív tag
nekem lassan két és fél éve tökéletesen végzi a dolgát egy FSP 400 PNF, csak a ventilátort kellett cserélni a nyáron, semmi más bajom nem volt vele
azt viszont nem tudtam, hogy ilyen alacsony hatásfokú -
atti_2010
nagyúr
És ha nem akkor sincs gond, elvágod a kábelt és szaküzletben lehet venni olyan dugaszt amit nem kell forrasztani, fillérekért.
rudi:kíváncsian várjuk, habár én a 45 nm procival már próbálgattam (AMD X3 720) alul felül feszelgetni , nem nagy különbség volt (max10W) ami szerintem elhanyagolható, egy jó alaplapon viszont akár 25-30w is lehet spórolni ez viszont már egy másik teszt.
-
rudi
nagyúr
válasz
atti_2010 #13 üzenetére
Szerintünk 550-600 watt legfeljebb húzott csúcs VGA és húzott négymagos processzor mellé ajánlott azzal, hogy esetleg valamikor a VGA kap egy párt is. Hogy rendet tegyünk a fejekben, azt hiszem, a következő körben nem 500 wattos tápokat nézünk meg, hanem azt, hogy milyen fogyasztási viszonyban vannak egymással a 65 és 45 nm-es procik alapon és húzva (esetleg alulfeszítve).
-
P1eTr0
aktív tag
Jó kis cikk lett.
Egy olyan kérdésem volna, hogy a Chieftec tápban a venti forrasztva van? Mert nekem is ilyen tápom van, gondoltam cserélek benne ventilátort, hogy halkabb legyen, mert mostanában már sokkal hangosabb, mint a kezdeti időkben... -
daninet
veterán
Jó volt olvasni. Mindig mondtam számtek boltban, hogy nem kell akkora, de csak fujjogtak rám. Mostmár azt is tudom miért
-
csaabz
őstag
Vegre tap teszt!
Annyira nevetsegesnek talalom, mikor vki az atlag konfigjahoz 700-800 Watt-os tapot hasznal es meg bizonygatja is,h annyi kell neki.
-
caizzz
senior tag
Remek teszt! Az Enermax jól összehajigálta azt a pici belsőt.
-
Mr.Csizmás
titán
hm
nekem nem sok újdonságot mondott a cikk - elméletben ( 400 W reális <-> 1200 W "gamer" )
viszont jó lett a gyak. teszt, meg a lekapcsolási próba
-
dwelablack
tag
Na hmm... akkor ezen cikk után szabad feltételeznem azt, hogy a 450-es M-tech tápom maradhat?
Konfig: asus p5b, e8200, 4gb/1066, Gigabáj 4870, egy vinyó és smafu. -
Motion_Blur
félisten
Ezek a tesztek megnyugtatnak, hogy a jelenlegi tápom (Chieftec GPS-550AB) 'bőven' elég a gépemhez
-
Rossi
addikt
Köszönöm, megnyugodtam! Csak az a kár, hogy a sarki számtech boltban 600W-nál kisebb tápot már nem is adnak, szegény kisgyerek meg elhiszi a boltosnak, hogy a Cerkájához meg az integrált VGA-jához 1kW kell...
-
Zanik
addikt
Nekem is egy 400W-os FSP PNF hajtja a 4magos procival szerelt gépemet, és az IGP-vel szerelt lappal nincs is vele gond, viszont ha majd később diszkrét VGA-t rakok a gépbe, tuti lecserélem (valószínűleg pont Corsair CX400-ra).
-
mv
aktív tag
Köszönjük szépen a cikket.
Ismét bebizonyosodott, hogy egy átlagos konfigba, átlagos felhasználásra bőven elég egy jó minőségű 400W-os tápegység.
-
Blaise
veterán
Jó cikk
Pár erősebb vetélytársat is jó lett volna kipróbálni, mondjuk egy Gigabyte Superb 460-asat, ami 10k alatt elérhető ugyanebben az árkategóriában.
-
atti_2010
nagyúr
Ehhez jó ha hozzátesszük hogy egy tápnak akkor "jó"ha 60-70% terhelésen működik, mint élettartam mint fogyasztás terén, úgyhogy egy 550-600W azért mégis ajánlott, de a teszt nagyon korrekt.
-
MZsoltee
veterán
Ennek a tesztnek nagyon örülök, azt hiszem lesz egy párszor linkelve a fórum hasábjain...
Korrekt, megmutatja hogy ha egy GPU és tuningolt 4magos rendszerünk van akkor a 400W os tápegység elegendő és nem kell többet költeni, fölösleges emgalomániára.Ha mindenképpen bele szeretnék kötni, akkor
A következő tápokkal egészítettem volna még ki:
FSP everest 400W
Chicony Hipro 430WA különböző vgakkal való tesztelés nagyon jó ötlet volt, amivel még fokozni lehetett volna az a különböző processzorok 1mag 2 mag 4mag 45nm 65nm, de a vgak variálása fontosabb volt. Atuningolt Q6700 úgysem evett volna semmi sem többet...
-
kokyt
senior tag
Hiánypótló írás, köszi szépen!
A tavalyi év végén elvégzett nagytakarítás alatt jöttem rá, hogy lassan már kinyílik az összes kondi a tápomban, úgyhogy nekem különösen jókor jött a tesztzoo8800: És még azt hittem én vagyok bátor
-
Tuncsi
tag
remek
......... marad a tápom
-
zoo8800
veterán
Ójeee
végre normális tápok tesztje a PH!-n -
lsc
nagyúr
Jó cikk, kár hogy a corsairt nem sikerült tesztelni is.
-
Jhonny06
veterán
Ezen a tripla-hűtős Asus-on még mindig megakad a szemem, pedig már nem új.
-
syC
addikt
"Ma ezt a sokak szánára.."
Egy Corsair CX400-ra kiváncsi lettem volna
-
hejesírásó
senior tag
a második lép aláírása el vagyon írva.
a cikk ötletesé s jó! jó tudni mire elég a néccáz.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Négy tápot vizsgálva utánajárunk, igaz-e a sokak számára meglepő kijelentés: egy minőségi 400 wattos táp mindenhez elegendő.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- Milyen monitort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vírusirtó topic
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest