Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Valami baja van a tápomnak
- Projektor topic
- CES 2026: izmos tápokat villantott a be quiet! Las Vegasban
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Az mitől lehet, hogy amikor belépek a szerverre, akkor elkezdi betölteni a mappot és az első chunk után kiírja, hogy end of steam, connection lost. ?
És ezt csinálja egy jó ideje.
Újraindítás nem segít.
Ötletek?
üdv, föccer
-
erikke17
őstag
válasz
netpeti98
üzenetére
Ááá az az 5 Euro még belefér a keretbe ha úgy alakulna...

Classic valamiért nem megy azt irja hogy Java szükséges hozzá holott fent van, igaz lehet kicsit régi verzió mert nem az én gépemen próbáltam.
Mellesleg ha megveszem letöltöm azt a fél megás exe-t futtatom majd a többi letölti? Vagy ez hogy van?
-
veector
senior tag
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Ha nem a gyári launcherrel indítja, akkor simán lehet bárhonnan indítani. Szóval nem muszály az appdata\.minecraft-ban lennie.
Singlehez nem kell a gyári launcher az tuti szal működhet amit nyiscsák akar. -
föccer
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Creative módban kb tök mindegy

üdv, föccer
-
KicsiPaszuj
tag
Föccer: A fűrész csak fát darabol. Látom az ITbarany videók fertőzik az agyat a gyapjúmániával

nyiscsák: Elvileg mivel a .minecraft mappa helyét nem változtathatod meg így nemigen tudsz 2 külön verzióval nyomulni, bár ezen "vitáztunk" már Andrissal.
-
netpeti98
addikt
válasz
erikke17
üzenetére
A full verzió 20 € lesz míg most 15 €.
A classicot a játék weboldaláról indíthatod el de előtte érdemes ingyenes regisztrációt elvégezni hogy multizhass. És majd elfelejtem a legfrissebb jáva futtató környezetet is rakd fel hozzá. Az első hszben le írtam hogy mi a különbség a verziók közt olvasd el!
Üdv netpeti98
-
erikke17
őstag
Üdv ezelőtt erre a játékra csak úgy tekintettem egy kockagrafikás unalmas játék, de megváltozott a véleményem róla néztem videókat olvasgattam és látom hogy elégé kreativ játék, vannak dolgk aminél csak a képzeletünk szab határt. Eljutottam oda hogy megveszem, de belebotlottam hogy csak paypal-al lehet amim nincs igy lemondtam róla. Láttam hogy vasárnap jön ki a "full" verzió ( ha mondhatom igy
) Drágább lesz vagy marad az ára?
Még egy két dolgot szeretnék kérdezni.
Ez a Minecraft classic ingyenes látom, de hogy van ez egyáltalán?
11.7-es Catalystal gondolom elmegy?
Telepités ennél hogy van? Kell telepiteni vagy csak az exe-t kell futtatni ami létrehozza a appdata mappában a dolgokat vagy letölti? Vagy az egészet rosszul tudom?
Előre is köszönöm
-
Nyiscsák
aktív tag
Hali!
Azt meg lehet oldani hogy két minecraft fusson egy gépen? Multi miatt kellene az 1.8 és single miatt az 1.9pre.
-
föccer
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Nem még

Ez csak sima alap mc-vel jött össze. Igaz bontani kell a köveket, de legalább nem 13-asával.
Egyébként a better then wolf-ban a főrésszel minden blokkot össze lehet darabolni, vagy csak a fát? Jelen esetben, ha neki nyomnék egy követ, akkor az is droppolna, és mehetne ládába?
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Csináltam egy cubblestone generátort, ami 1521(!) blokkot tud megállás, vagy beavatkozás nélkül legyártani

üdv, föccer
-
Cucuska2
addikt
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Mindenképpen videót akarok csinálni, de így hétközben nincs sok időm.
-
netpeti98
addikt
Érdekes a köves gödrök tele vannak állatokkal.
Más: úgy néz ki a mob trap projekt finishbe érkezett.
Üdv netpeti98
-
KicsiPaszuj
tag
na, készül az IC2/BC bemutató?
-
föccer
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Egyértelmű

üdv, föccer
-
-
netpeti98
addikt
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Értem. Kár, legalább ezt az újítást csinálták volna meg 1.8-ra vagy ne is rakták volna bele csak a következő verzióba.
Üdv netpeti98
-
KicsiPaszuj
tag
válasz
netpeti98
üzenetére
oké. Szóval:
1.9 re jött a tenyésztés fogalma, emiatt az állatok nem körülménytől függően spawnolnak, hanem a Chunk (biomjának megfelően) kreáláskor bekerülnek a mapra, és LASSAN respawnolnak.
Ez azért nem gond mert lehet őket TENYÉSZTENI, vagy egyéb módon regenerálni.
Namost ezzel az a problem, h a fícsör fele már 1.8ban bekerült a gammába(ahogy Andrish kritizálni merte ugye) ez nem túl jó dolog. Gyorsan fejünkhöz lett vágva, h veddmeg oszt frissíts hüle, dehát na. konkrétan az került az 1.8ba, h nincs respawn(kevés), viszont tenyésztés sem. Jó szórakozást hozzá!
Kopaszbirka-inváááááázióóóó!!!!!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
netpeti98
addikt
Most tűnt fel ahogy mondtátok, észrevettem vmit: ahogy frissítettem 1.8-ra hirtelen minden tele volt álattal. Most meg örülhetek ha néha találok egy kettőt.
(1.6-os generálású map.)Üdv netpeti98
-
föccer
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Igen, kellene, mert igaz, hogy kettesben szép az élet, de azért így egy pöttyet lehangoló játszani. Atomanti is pont erre panaszkodik.
Szóval mindketőnk részéről érik a gondolat, bár jobban örülnénk, ha az itteni társaság konvergálna át arra a szeróra.
Egyébként mit kellene fejlődni, hogy ez reálissá válhasson?
üdv, föccer
-
netpeti98
addikt
-
KicsiPaszuj
tag
Hát a kopszbirka-invázió az 1.8 szerves része.
És nem valamiért nem nő vissza, hanem direkt. mi ezt panaszoltuk, h az állatok nemigen respawnolnak, viszont nem despawnolnak. Miközben persze rohadtul nemlehet se tenyészteni, sem "rehabilitálni" őket. Evvan. Na de FRISSÍTS TE NAGYON BUTAAAAAA! tudod múltkor megbeszéltük
-
föccer
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Inkább 64 woolt hozz, arra nagyobb a szükség
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként ha már wool: 1.8.1-es map-en valamiért nem nő újra gyapjuk a bírkáknak. Találkozott már valaki ilyennel? Már egy jó ideje pók spawnerek mellettkell ácsorognunk, ha gyapjúhoz akarunk jutni, mert nem kopasz bírkát nem találunk az egész map-on

üdv, föccer
-
tomika98
csendes tag
Van egy ojan kérdésem hogy van a földön egy ijen tüz folt és ugrálnak ki bellölle a csontvázak meg a pókok
ha tudtok segíteni nagyon megköszönném -
tomika98
csendes tag
Heló.
Tuttok nekem abban segíteni hogy hogy lehet az aranyat kibányászni a tört-be
ha igen akkor irj lécci. Előre is köszönöm -
netpeti98
addikt
És végre működik a trap!

Sajnos elég lusták a zombik és néha be kell mennem hogy becsalogassam őket a vízfolyásba
.
Egyébként van olyan hogy egyszerre 8 db creeper is volt. Már csak a vízfolyásokon kell egy kicsit igazítani.
Az endermanok támadását pedig úgy védtem ki a magasabb részen hogy két kocka magasra raktam a falra egy tömböt.
Az különben miért van hogy csak zombik és creeperek vannak?
Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
Egy két kocka széles csatornában mennyit tud folyni a víz egy szinten?
Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
válasz
Cucuska2
üzenetére
Eléggé elérhetetlen helyen volt. Hisz a magasítás miatt nem úszhattam be hozzá, fölülről pedig nehézkes volt elérni. Meg annyit szenvedtem már a lávával szóval inkább options->peacefull>majd ismét hard lett belőle.
De egyébként kézzel ölöm a dögöket, ha rossz helyen vannak.
Viszont végra azt hiszem sikerült egy jobb trapet összeállítani mint volt.
Üdv netpeti98
-
föccer
nagyúr
válasz
X3B6O0X
üzenetére
E6500+4gb dd2 +win7+alap MC
Egyébként azért is jön jól, mert ha fut az mc is, akkor eléggé elzabálja a cpu-t a StarCraft2 elől, így abban a cpu limit miatt 20 fps körül indul a játék, ami a csatározásokban 7-8ra esik vissza. Azal meg nem igazán lehet mikrózni

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Kérdés:
FPS limitet nem lehet a játékba rakni? Most nézem, hogy 85-90 fps-en tekeri neki (tök feleslegesen)
üdv, föccer
-
Dzsokszer
csendes tag
Ahogy mondod
Semmi értelmes nincs a honlapon. Az itteni első hsz több információt tartalmaz, mint amit eddig az mc.hu felrakott. Mivel "unofficial magyar fansite" ezért ez elvárható lenne. De amint látom srv bérlés van. Pénzkeresés van: "Nem utolsósorban 276 darab konfigurált pluginunk van, ami szabadon felhasználható!" A bukkit.org-ról letöltöm és odaírom, hogy konfigurált azért az kicsit erős 
-
netpeti98
addikt
Minecraft hírek:
Bejelentették a végleges verzió a Minecraft 1.0Üdv netpeti98
-
KicsiPaszuj
tag
Énis ezt mondtam, de köszönjük. ugyan én az Spc-t vettem alapul nem az optifine-t. (többek között mert nekem működött az :
Optifine
Industrialcraft2
Buildcraft
Smp mocreatures
GUIAPI
Audiomod
Smartmove
Flan's Planes
Flan's Vehicles
Flan's ww2 weapones.
modloader
modloadermp
PlayerAPI
MinecraftForge1 SZERVEREN!, szal sztem nem az optifineal van a gond. Többek között mert ez van a honlapján:
"Compatible with: ModLoader, Forge, SinglePlayerCommands, TooManyItems, PlasticCraft, CJB's Modpack, Zan's Minimap, Rei's Minimap, DynamicLights, The Aether and many other.
Not compatible with: GSLS Shaders, MinecraftExtended, CCTV."Szal sztem ezt túltárgyaltuk.
Annyi,h a modloadert/Forge-ot hamarabb kell telepíteni mint az OF-t.Míg ahogy -szintén írtam- az SPC kicsit "népszerűbb" classokat szerkeszt más modokra különösebb tekintet nélkül.
Emelett -amit már szintén írtam- azis problem lehet, h a Zant hamarabb kell felrakni mint a Toomanyt.
Az optifine pl a modloader classét is szerkeszti, de nemszámít, mert a már modloader álltall szerkesztettet írja tovább. így a sorrenden kívül más hibafaktor nincs. ezzel szemben az SPC Lefossa a többi modot.
(amúgy meglehet csinálni az összes modot full modloaderrre. Ha a Forge-nak sikerült egy igencsak átfogó APIt készíteni, akk gondolom a GUIAPI is menne, szimplán csak később lett portolva, így kompatibilis a modloaderrel, de nem használja ki 100%ban.)
-
netpeti98
addikt

Sikerült a gyilkolót összehozni kicsit bővítettem is a trapot már csak a termést kéne növelni. Találtam egy két barlangot kifáklyáztam találtam mob spawnert amit kilőttem és a trap körüli sivatagot is fáklyáztam így növekszik a termés.Üdv netpeti98
-
brd
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
Igen, csak ahhoz a MOD-ot úgy kell elkészíteni, hogy a modloader kezelni tudja. Az Optifine (és pl. a GuiAPI) pl. úgy nyúl bele a MC-ba, hogy nem ilyen (vagy nem tudják/akarják modloader-képesre elkészíteni, nem értek a JAVA-hoz).
Optifine+watershader? (Igen, néhány verziójával működik, amihez külön gyártanak patchet, azaz módosítják úgy az Optifine bizonyos .class filejait, hogy működjön vele együtt a watershader, de az általam használt MT-shez nincs, sőt, az AA-t támogatóhoz sincs.) Class-okat kell elhelyezni és lecserélni a .jar fileban (a modloader ezért itt sajnos nem játszik), így ha két ilyen mod ugyanazt a class-t cserélné le (más tartalommal), akkor probléma van.
-
KicsiPaszuj
tag
A modloader lényege, h külső fájlokat is beloadol, így nemkell meglévőt módosítani= nagyobb kompatibilitás. A SPC ezt bizonyos szinten lekakkantja, és módosít alap MC classokon, amit a többi mod (ha adott esetben hivatkoznak rá) ezt nem annyira szereti.
Az OptiFine gyak. mindennel kompatibilis lassan (Forgos modokkal is Pl)
(személyes tapasztalat: Mo Creatures + optifine + zan map simán pörgött. Accem pl a zan mapot előbb kell felpakolni mint a toomanyt, mer amúgy összevesznek.. Ha az SPC köt bele vmibe, akk ahogy mondtam lőjje ki.
-
brd
nagyúr
válasz
KicsiPaszuj
üzenetére
A MOD-nak nem az a lényege, hogy változtat az alapjátékon?
A topictárs által írt lista jó részét nem ismerem, de szerintem mindegyik módosít valamilyen class-on.sto1911: Ha elkezdesz kizárásost játszani, akkor, ha javasolhatom, az OptiFine-nal kezdd, az sok mindennel össze tud veszni sajnos, mivel rengeted MC *ságot javít.
-
sto1911
veterán
Van arra lehetoseg, hogy tobb mod egyszerre legyen aktiv?
Az alabbiak kozul egyik-masik osszeveszik, es nem indul, jo lenne, ha nem kellene valogatnom...
Elvileg a modloader erre lenne jo?DrZhark's Mo'Creatures Mod v2.14.1.zip
GuiAPI-0.11.1-1.8.1.zip
ModLoader.zip
SinglePlayerCommands-MC1.8.1V2.12.1.jar
TooManyItems2011_10_27.zip
[FileCopter]OptiFine_1.8.1_HD_MT_D.zip -
föccer
nagyúr
válasz
Cucuska2
üzenetére
Eddig én nekem nem volt meg az infóm. Azt gondoltam, hogy a beépített területtel egyenesen arányosan fog nőni a hozam. Az egészben az a szívás, hogy az elmúlt 2 este Atomantival a nagy trap bővítésén dolgozunk gőzerővel. Az alábbiakat olvasva kb feleslegesen
Az alapterületet meg nem nagyon lehet tovább növelni, mert ha középen a trap alatt alakítjuk is ki a kiadót, akkor is a trap csöcskei már kivül esnek azon a határon, amin belöl spawnolnak a mobok. 
Na mindegy, ma este már akkor is befejezzük
üdv, föccer
-
sto1911
veterán
Hmm, valoban, 10-ede se jon ki belole, ha kezzel legyakom jobban jarok.

Viszont az Optifine-t es a Too many items-et nem tudtam egyszerre mukodokepesse tenni, 181 alatt, bemasoltam, elindult, de nem jon be a TMI menuje
Pedig jo lenne, egyszerubb, mint a Single player commands 
-
sto1911
veterán
Letezik, hogy 1.8.1 alatt nem mukodik a lavas trap? Megoli az aldozatot, de az nem dob semmit?
-
kexksz
addikt
Ti komolyan 1 hónapja csak a mobtrapekről beszélgettek? Most fedeztétek fel, vagy mi?

-
föccer
nagyúr
Üdv!
Arra van valamilyen információ, hogy egy sötét helyet (a'la trap) milyen gyakorisággal (időben) és milyen sűrűn (alapterületen) spawnolnak a mobok?
Teszem azt van egy kb 52.000 négyzetblokknyi spawn terület, akkor azon mi a várható "hozam"?
Köszi,
üdv, föccer
-
netpeti98
addikt
Az inda milyen fákon a leggyakoribb ? (nem nem azt kérdezem mivel lehet aratni azt tudom
)
Azaz ha ültetek a víz közepébe egy fát ott azon lesz inda is?Üdv netpeti98
-
escape
aktív tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szerkesztettem közben, de:
1. Ketten vagyunk, elszórakozunk vele

2. Obsidian lesz az alja, azt remélem nem küldi szét a TNT, a fal meg pótolható.Nem is igazán akarom én ezt annyit használni, csak kíváncsi voltam, hogy meg tudom-e építeni. Ismerkedek a redstone-nal.

-
escape
aktív tag
Na hali.
Paszuj segítségével végül sikerült megvalósítani az elképzelésemet. A terv az volt, hogy egy 5*5-ös területre becsaljuk a mobokat, majd pistonok segítségével a földből felemelkedik egy fal ami körbeveszi ezt a területet, majd végül kapnának a nyakukba egy égből pottyant TNT-t.
A TNT-s dolog még várat magára, kipróbálva élesben még nem volt, de a nyitó-záró szerkezet működik.
Az 5*5-ös terület láva+víz kombóból alkotott kővel lesz leburkolva, remélem azt nem tudja tönkretenni a TNT. A fal ha gyakran sérül, akkor kicsit felnagyítom 7*7-esre mondjuk
A hatásfoka a hagyományos trap-ekétől sokkal rosszabb, de itt az építés volt a lényeg

Csupán csak mutatóba íme pár kép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás, garanciális
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
- Használt Samsung C24F390FH ívelt monitor / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) Drágább lesz vagy marad az ára?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)