Hirdetés
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
-
PROHARDVER!
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Kár, hogy az ilyen cobblestone factory-k csak a piston mod-al működnek.

üdv, föccer
-
válasz
RohamDroid
üzenetére
Saját használatra teljesen legális.
-
RohamDroid
aktív tag
Köszi

A multi core-t töltsem le ?
vagy inkább csak a standardot ?
közben leszedtem a multicore verziót és 25 30 fpsről 100-130 lett : )
Köszönöm a segítséget _O_
Ez a módosítás teljesen legális amúgy ?
-
netpeti98
addikt
válasz
RohamDroid
üzenetére
Szerintem előbb próbáld meg az Optifine modot:[link].
Üdv netpeti98
-
RohamDroid
aktív tag
Sziasztok !
Új vagyok itt a fórumban, lenne egy kérdésem lehet hogy már ezren kérdezték de lenne 1 2 problémám a játékkal kapcsolatban.
A problémáim a következőek :
Néha erősen laggol a játék és nem tudom hogy mit merre állítsak hogy jó legyen.
Ha felteszem ezt a HD pakkot az sokkal lassabbá teszi a gamet ?
A konfigom :
Asrock 4core dual sata2 r2.0
Intel Core duo 2.8,2.8
2 Gb ddr 800
Ati HD 2600 Xt !! AGP !!
Sata 2 hdd....Ha lecserélném egy kicsit erősebb de PCX-es karira akkor javíthat a sebességen, vagy inkább egy (véleményem szerint inkább ez segítene) erősebb proci ?
Előre is köszönöm a válaszokat és bocs a hosszú monológért
Üdv

-
netpeti98
addikt
Üdv netpeti98
-
-
vamzi
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Akkor szerintem neki is kezdek gyűjteni a pörlöket

Az adatvesztés ugye hajnal 1 előtt volt? Csak mert addigra végeztem kb egy nagyobb volumenű átépítéssel

-
válasz
Superhun
üzenetére
Háááátttttőőőőő..... én voltam
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A worldbordert akartam kipróbálni, ami működött is, ekkor még volt a szerveren 1gb hely. Nem maga a pálya file-ai lettek ennyivel nagyobbak hanem a dynmap által generált képfájlok. Most már 5,5Gb-vel több helyet kaptunk a szerverhez, ennyivel már nem lesz gond. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez tényleg kínos egy picit
. Amúgy valaki kigeneráltatott egy nagy pályarészt nyugaton, ez is közrejátszott ebben. -
-
vamzi
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A szerveren engedélyezve van az endportál. vagy felesleges belefognom a keresésébe?

-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ja, hát tényleg vicces volt.

üdv, föccer
-
Tegnap kicsit vicces helyzet alakult ki. Bizonyára feltűnt hogy visszaáll a pálya pár helyen. Ennek már megvan az oka:
A szerveren elfogyott a hely, szegény bukkit nem tudott írni sehova. Én meg még nyomtam biztonsági mentést is hogy a maradék helyet is elhasználjam. Na most éppen van pár száz mega hely, nemsokára fel lesz bővítve.
-
A melegedés tényleg gáz, én is laptopon játszok, és azt tapasztaltam, hogy egy idő után belassul, ekkor 90 fok fölé is megy a GPU, HDD meg 60 fölött
De vettem egy laptophűtőt és most 10 fokkal hűvösebb minden, MC is folyamatosabban fut.szerk:
LTwinHU: lool, megcsináljuk szerveren
-
LTwinHU
tag
Erre az iron golem farmra gondoltam.
A pistonos kitolás szerintem felesleges, csak a vilaggerel lenne gond.
-
vamzi
senior tag
Notebookról van szó, így a hardvercsere nem nagyon jöhet szóba. A látótávolság a legkisebb.
A multicore verziót majd kipróbálom, ha kijött az 1.2.4-hez. Igazából már az is sokat javított a teljesítményen, hogy kitakarítottam a laptopot belülről és most már nem kell 80-90fok felett bömbölnie az egész hóbelevancnak
Így már a kezem sem égeti és az fps is egészen jó lett.Superhun neked is köszi!
-
brd
nagyúr
-
vamzi
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hú, jól hangzik ez a szavazós megoldás, mert pl én is gyakran nem vagyok ágy közelben, sőt saját ágyam sincsmég a szerveren

Optifinemodból a multicore-t vagy a max fps-t ajánlanátok?
A célom az lenne, hogy az fps-t tartósan 30 felett tartsam. A játék 60FPS-sel megy minimum grafikán mikor szépen fut, de rövid időkre van, hogy jócskán leesik kb 10 vagy az alá.
Olyankor a procihasználat az egekbe szökik az FPS pedig a padlón van. -
A PH szerver átállt 1.2.4-re!
Van használható Optifine mod , így nincs értelme tovább késleltetni az 1.2.4 való átállást.
Annyi változás van hogy a bedtime mod ami igencsak nem működött jól, le lett cserélve egy a szerverrel kompatibilis Lightvote moddal. [link] Ennek használatát még csak felületesen néztem meg, lényege hogy szavazni lehet majd a napszakról.
Dynmap is frissítve lett, v0.36.1-os verzióra. -
Kijött az 1.2.4-es bukkit RB verziója, a multkoriból tanulva nem egyből lesz frissítés hanem ha a többség is felkészült rá.
Tehát a mai nap folyamán jelezze az aki időt kér a frissítésre! -
Proxy mögött szeretnék játszani és egyszerűen nem tudok egy szerverre se felmenni. A webes és a helyi verziónál is eljutok addig hogy be tudok jelentkezni, frissítések is lejönnek sőt singleplayer is játszható de a multinál nem bír csatlakozni semmihez.
Próbáltam a neten található összes leírást, átírtam proxyt java controlban, csináltam bat filet és mindig ugyanígy csak singleplayer megy. A webes is próbáltam másféle böngészőt és ugyan ez. (A gép amúgy 3800+X2, 3gb, ati x550)
Távoli eléréssel tudok játszani az otthoni szerveren keresztül de hiába a majdnem folyamatos kép, valamiért az irányítás össze vissza működik. (teamviewer7)Ötletek?
-
-
[w]
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
a water shader sajnos pont az OptiFine miatt nem működik rendesen. régen volt hozzá egy 3rdparty patch, de elhalt. próbáld meg OF-ben a víz megjelenését fancy-ről fast-ra visszavenni. ha úgy sem működik, akkor OF mellett nem is fog.

-
Gomez
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezt a "vizes" mod-ot még nem is láttam, egyszerűen gyönyörű.
Az Optifine-t én is használom, de csak a standard verzió működik hibamentesen, a többmagosnál villognak a blokkok, hiába állítom át a videókártyát a topikjában leírtaknak megfelelően.
Ezt a modot tervezem most kipróbálni, nem tudom ismered-e: MAtmos
-
Pár dolog van összehegesztve:
Flow's HD texture pack
Optifine (multicore verzió)
Sonic Shaders (ebből az ultra shaders v6, átírva motion blur nélkülire) Ettől vannak szép fények, mozognak a fák, fű minden...
illetve a legelején felraktam a sima HD pachet better grass-al amit biztos felülírtak az előző modok.
jó lenne még a water shader de ha felrakom akkor nem látszik a víz.
Ennyi lenne.A tört szervert ha megadod a címét privátban akkor nem kell fél nap és megoldom hogy megszűnjön.
-
Gomez
aktív tag
Nagyon kemény dolgot találtam (viszont reklámozni nem szeretném, nem linkelem):
Az egyik magyar MC szerver oldalán tört MC-t kínálnak letöltésre és telepítésre. Az igazán pofátlan dolog viszont az, hogy pénzt kérnek mindenféle extra használatáért ("Full kreatív mód" és "Enderdragon-ná vátozás" mindössze 20.000 Ft-ért).

-
Gomez
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Baromi jól néz ki, főleg, hogy nagyon jól passzol a dzsungel és a havas biomhoz is.
Milyen texturepack ez? -
Nagy lelkesen összeraktam pár telepítőt (.minecraft könyvtár + rar sfx paraméterezve) azoknak aki nem akarnak szenvedni a downgrade-el vagy egy shader mod, hd mod... felrakásával erre megszívtam mert nem oszthatom meg az EULA szerint.

Bezzeg rakás mmo-t több oldalról is le lehet tölteni ezerféle verziót, de egy ilyen játékot meg nem. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Tényleg lehet, hogy enderman volt, tököt fel tudnak venni

-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Pont a félkész házamat kellett leprintezni

szerk: valaki elvitt tőlem tököt?
-
Újítás a PH szerveren:
Dynmap már éjszakai térképet is mutat és átáll teljesen automatikusan éjszakai módra ha a játékbeli idő ~21-7 óra között van. Az éjszakai térképen látszanak a fáklyák, láva és minden fényt kibocsájtó tárgyak fényei. Nehezítésnek szántam, ha valaki éjszaka mászkál akkor ne legyen könnyű dolga a térkép használatával.
A nappali térképen nagyobb részletességűek az árnyékok. A dynmap térképe még generálás alatt van.Tervben van:
Alvás mod ami működik normálisan
Dynmapban az időjárás is látszódjon. -
tvse1995
senior tag
Nincs időhöz kötve (mint pl a wow) tehát ha egyszer megveszed onnantól tudsz vele játszani.
Vásárláshoz mindenképpen bankkártya kell. Ezek használhatók: visa, mastercard, visa electron, american express, diners club international, JCB, moneybooker, paypal. Ezek közül bármelyikkel meg tudod venni.
A paypal-t ajánlom mert elég biztonságos és akár bankszámla nélkül is gyorsan meg lehet csinálni. Volt róla cikk logout-on. -
tvse1995
senior tag
minecraft.net és 19.95 euró.
Én is most készülök megvenni.

-
Sziasztok. Hol, és mennyiért lehet venni eredeti MC-t ?
Köszi

Üdv. Tubica

-
válasz
Scooby Dou
üzenetére
Nekem megy a link... de most mit is akarsz tulajdonképpen? Én azt mondtam, hogy sztem az 1.2.4 bukkit a bugos, mert még beta állapotban sincs...
-
válasz
Scooby Dou
üzenetére
-
válasz
Scooby Dou
üzenetére
Az 1.2.4-es bukkit még beta sincs, szóval lehet, hogy ez vmi bug.
-
Scooby Dou
aktív tag
sziasztok.csinaltam egy szervert (helyi halozat) a bukkit segitsegevel hogy a haverokkal el tudjunk hulyulni.namost feljonnek, jatszunk, es ilyen 5-15 perc elteltevel ledobja oket a szerver,de viszont engem nem.utanna csak 10 sec.mulva tudnak ujra feljonni.nemhinnem hogy a netem szakadna meg,mert mas jatekoknal nem tapasztaltam.valami otlet ,velemeny?ami meg fontos lehet,hogy 1.2.4 a szerver patch.
-
válasz
Cucuska2
üzenetére
Köszi!
Csak ablakban játszom, a képek miatt raktam fel teljes képernyőre. Motion blur van kikapcsolva, meg pár dolog van átállítva. Optifine is fel van rakva de nem tudom pontosan melyik verzió, talán a multicore. Ezzel a moddal a gépigénye nagyobb mint a crysisé.
Az a gáz hogy eleve így kéne kinéznie a játéknak. -
Cucuska2
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kérdezni akartam, hogy neked a géped hogy bírja full HD-ben ezt a shadert, mert az én gépem még picike ablakkal alig karcolja a 40 fps-t. De aztán az adatlapodat megnéztem. Nagyon durva ez a shader.
Ja, meg jól néz ki.

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jól néz ki, különösen ezzel a texture packkel

-
Elkészült kívülről az alkotásom:

alul1
alul2
Zod_ama házától (üveg textura bugos )
kilátás1
kilátás2Anti zombie fortress mintájára épült, de csak hasonlít rá nem pontos másolata. Belül csak részben van berendezve.
-
mttssz
senior tag
'nézést.
-
föccer
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ilyet már én is csináltam, de nem igazán volt rá igény...

üdv, föccer
-
Csináltam egy TeamSpeak 3 szervert is, ha szeretnétek játék közbe beszélni egymással.
IP: mcph.dyndns.info
portot nem kell megadni, de ha mégis kérné akkor 9987
jelszó: mcph -
tvse1995
senior tag
Letöltöttem az előző ph szerót, kicsit körbenéztem és valmit nem értek.
Ennél a háznál az or-okat (redstone, cole) addoltátok vagy azt is lehet valahogy csinálni?
Olyan jó lenne menni szeróra most megjött kedven survivor-hez csak nem tudom megvenni. Nem mintha nag összeg lenne de az a **** bankkártyás fizetés.

-
föccer
nagyúr
Szia!
Egyrészt azt, hogy Whitelist-es a szerver, szóval vagy nekem, vagy MDJ-nek fel kell hogy vegyen, különben nem tudsz belépni. Továbbiakban kizárolag eredeti MC-vel lehet játszani a szerveren, törtel nem. Továbbiakban jelenleg a spawn point-tól minden irányba 2000 blokk van kijelölve pályatérnek. Ez a későbbiekben változni fog, de egyenlőre ez a korlát van. Továbbá a szerver jelenleg az 1.2.3 verzióval fut, így ha frissítettél az 1.2.4-re akkor downgragelni kell. Továbbiakban a szerver majdhogynem mod mentes. Jelenleg csak a dynmap van beüzemelve. Továbbiakban bármiféle illegális tevékenység (cheat, flyhack, xray hack etc) azonnali kitiltást von maga után.
Továbbá tessék a mások által épített/megtermelt/bányászott javakat békén hagyni. A máséhoz hozzáépíteni/boltani, elvenni/hozzárakni csak a tulajdonos beleegyezésével lehet.
Jah és még egy infó: A pálya jelenleg Hard fogokatba van kapcsolva survival módban, így éhen lehet halni, illetve a zombik be tudják törni a fa ajtókat.
Asszem ennyi.

üdv, föccer
-
Gomez
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Üdv,
Ha lehet, én is jönnék játszani (valamivel el kell ütni a holnapi napot
).
Még nem multiztam, van esetleg valami spéci tudnivaló a PH szerverrel (és úgy általában a multival) kapcsolatban az említetteken kívül, ami nem fog kiderülni számomra a MinecraftWiki-ről?
-
Mefi16
csendes tag
Van itt valaki aki esetleg jártas a város építésben?
-
A régi PH szervert feltöltöttem ide: [link] (50 letöltésig él a link)
A biztonsági mentés a lekapcsolás után készült, tehát a legfrissebb. -
escape
aktív tag
Kicsit eltoltam a dolgot, frissítettem 1.2.4-re és valszeg ezért nem enged fel a szeróra
Valakinek valami ötlet a probléma megoldására?
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Eladó Apple iPhone 12 64GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De vettem egy laptophűtőt és most 10 fokkal hűvösebb minden, MC is folyamatosabban fut.

amugy rakerestem es mar van 1.2.4 es bukkit..

).