- Melyik tápegységet vegyem?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gomezz
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn #82 üzenetére
Én is!!!
De hol lehet kis hazánkban ezt kapni kapni? -
Cthulhu Dawn
őstag
Mindkettőbe beleszerettem.
-
törölt tag
válasz
#65675776 #80 üzenetére
Nem feltétlenül nagy szám az alu ház, ott van pl. a Scythe FenrisWolf a vékonyka oldallapjával. A Lian Li-nél viszont nincs ilyen malőr, ezen túl pedig harmonizál a forma és az anyaghasználat. Ez így szép, így kerek (illetve szögletes
), acélból és műanyagból nem lenne az igazi. Elveszne a "varázs".
A Stacker tetején nem azért készült műanyagból a burkolat, mert funkciója lenne az anyagnak is, hanem mert így volt a legolcsóbb. Ezzel sem lenne baj, de nagyon kilóg a lóláb. Mikor az elejét teljesen kiürítettem, s a műanyag rész alá nyúlva forgattam, emelgettem a házat, oda kellett figyelnem, nehogy véletlenül eltörjem a plasztik elemet.
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #78 üzenetére
Nem írtam sehol olyat, hogy acélból lenne a Stacker.
Egyébként nem értem miért olyan nagy szám ha aluból van egy ház. (A szálcsiszolást meg külön nem bírom kultiválni.) És miért baj az, hogy valamiben van műanyag? Főleg, hogy azok jobban elnyelik a rezgéseket, mint pl az acél vagy alu...
-
Ijk
nagyúr
válasz
#65675776 #75 üzenetére
Sohasem az ár/érték arányról voltak híresek. Sajnos ez van, ha valakinek ezek a házak tetszenek, bele kell nyúlni a zsebbe, mind a Lian-Li, mind a Silverstone nagyon drágák. Ezek nem tömegtermékek. Én örülnék a legjobban, ha 20k alatt megkapnék bármit.
Egyébként ez a házam volt a legdrágább eddig, 22k-ért vettem, de többet nem adnék egy számítógépházért. Viszont minőségben bőven a cm-690 felett van. A stacker megjelenésekor még nagyon tetszett, persze az ára miatt esélytelen volt. Később változott az ízlésem, most inkább a pici házakra utazom -
törölt tag
"Belegondolsz, az alumínium nem lesz olcsóbb, a munkaerő nem lesz olcsóbb, a szállítás úgyszintén, mindennek tetejében a forint sem éppen gyakran erősödik."
És mindez igaz minden egyéb házra is, akár azokra is amik acélból készülnek, vagy pl a Stackerre is. Utóbbi szintén "luxuskategória" (nevezzük inkább felső, vagy prémium kategóriának), mégis csökkent az ára a bejelentés óta nem keveset.
Az alumínium ára meg nem rögzített, ugyan úgy van világpiaci ára, mint a gáznak, olajnak, aranynak...
Alaménium Kb egy éve nem gyenge zuhanás. Valahogy a Lian-Li árak nem követték...
AcélEgy esetben lenne indokolt a Lian-Li-k magas ára, ha nem glatt aluból lennének, hanem mondjuk a ~8-10x annyiba kerülő Al-Li ötvözetből. De nem abból vannak, be is szarna a Lian-Li, mire abból egy házat legyártana...
-
Ijk
nagyúr
válasz
#65675776 #73 üzenetére
Nem hát, luxuskategória, így nem igen megy lefelé az áruk, sőt inkább drágábbak lesznek. Belegondolsz, az alumínium nem lesz olcsóbb, a munkaerő nem lesz olcsóbb, a szállítás úgyszintén, mindennek tetejében a forint sem éppen gyakran erősödik. Esetleg kifutó termékek jöhetnek kellemesebb áron, amikor már pucolják kifelé a raktárakat. Bár ez is ritka, mert egy számítógépház nem egy évente elavuló eszköz.
Csak annyit írtam, hogy a Stacker sem volt éppen olcsóság a maga idejében, most egy cosmos sem éppen nevezhető olcsónak. Aki ennyit költ egy házra, annak igencsak fontos szempont a külső, a szerelés, anyag minősége. Nekem a lian li felsőkategória, a cm középkategória. -
törölt tag
válasz
Dr. Akula #67 üzenetére
Ha ezt érted az alatt, hogy "jó", akkor igazat adok, ebből a szempontból a Stacker egy etalon.
A nagy Lian Li-k belseje nagyon hasonló a képen láthatóhoz, ebben az új házban talán csak HDD helyből van több az eddigieknél. Stackert koppintó elrendezést is dobtak már piacra, bár ez az Armorsuit nekem egyáltalán nem tetszik.
-
Ijk
nagyúr
Teljesen egyedi igények alapján választ az ember házat. Van akinek fontos a nagy méret és a praktikusság. Én kifejezetten a letisztult dolgokat szeretem, és szerintem nagyon jól szerelhetők a lian-li házak. Praktikusság nekem nem fontos, egyszer beköltözök, aztán már inkább csak kívülről szeretem látni
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#72042496 #63 üzenetére
A Stackernél nem.
Földtől plafonig pakolhatod eszközökkel, rengeteg a hely, szanaszét ventillátorozhatod, átforgathatod a tálcát jobb és bal oldalra is, sőt ATx / BTX elrendezésben is, 2 táp hely, stb. És a dizájn is a legjobb. A Lian Li csak jól néz ki, de eléggé kötött, sima standard Codegen ház elrendezésű. Ez az 1. Lian Li ami jó, de csak azért mert koppintja a CM Stackert.
Ijk:
Cosmossal nem, de Stackerem az van már vagy 4-5 éve. Az ára meg volt vagy 30k, a Lian Li meg kb 50. -
Face8814
őstag
Nagy szép házikó mindkettő.
Az ajtós különösképpen bejövős darab.
Ha a megadott árakat nézzük nem vészes, más kérdés hogy itthon ezek az értékek köszönő viszonyba sem lesznek a megadottal! -
Psych0
őstag
tetszik a minimalista
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #60 üzenetére
Stackerem és Lian Li-m is volt (van), ez alapján igazat kell adnom Ijk-nak. Összeszerelést illetően a Lian Li a komolyabb márka, náluk ráadásul a legkisebbek is hozzák a nagyok minőségét. Elegánsabbak is, mint bármelyik Cooler Master ház - már ha gépházak esetében lehet ilyenről beszélni.
-
alienpapa
senior tag
tetszenek, mind
-
Dr. Akula
félisten
Korrekt kis kunyhó, talán az 1. a CM Stacker óta amire azt mondom hogy frankó. De csak mert hasonlít rá a kiosztása.
-
misx
senior tag
Tömören: Fasza csak drága.
-
törölt tag
válasz
#65675776 #48 üzenetére
Én azért vettem ekkorát, mert a kis ház esetlenül mutatott volna a szobámban, ill. ekkorában találtam meg azt, amelyik kívülről a leginkább tetszett. A belseje nem érdekel, nagyon ritkán szerelek.
Közben átrendeztem a szobát, jön is az A05N.De sokan például vízhűtést építenek bele.
-
törölt tag
És melyik átlagjúzer vezs Lian-Li-t? Szerintem kb nulla.
Egyébként meg vicc az öt 5,25"-es hely egy ekkora házban, ami már félig-meddig szerverkategória. Mert ugye mi van, ha valaki egy izom RAID5 tömböt akar SATA vagy SAS backplane-ekkel? Akkor az van, hogy ezt a házat kiröhögi, és vesz fele ennyiért egy akármilyen Chieftec nagytornyot, vagy WH-01/02-t.
Ha meg nem akar az ember 1-2 HDD-nél és ODD-él többet a gépébe, akkor mégis mi a bánatért venne ekkora házat? A szellőzés milyensége nem méretfüggő.
Ősember: Nos, ennek is eljött az ideje. Egyetértek veled a kis méretű házzal kapcsolatban. Persze csak emberi áron.
-
14adam
addikt
Nagyon teccetős házikó
-
GegeWarrior
senior tag
Nekem bejöttek ezek a házak
Semmi oda nem illő cucc, eléggé letisztult, egyszóval király
-
total90
veterán
Végigszaladtam a hozzászólásokon és még nincs is a kék LED-es fikázós hsz... emberek? Ne már
A ház egyébként jóféle darab, csak az ára nem nekem való. Ha utána dobnák, akkor azért elfogadnám
-
a PC-A71F tetszik a legjobban
szép letisztult, egyszerű -
Ijk
nagyúr
Na ezek már vmi ipari alkalmazásra valók, melyik elvetemült átlagjúzer tenne 11db HDD-t és 5db ODD-t egy házba?
Egyébként a külső ízlés kérdése, nekem a Lian-Li nagyon tetszik az egyszerűségével, letisztultságával. Minőséget tekintve pedig a CM sehol nincsen ezekhez képest, volt cm-690-esem, most ilyenem van, szóval tudom miről beszélek.
Megértem, ha valakinek nem tetszenek ezek a formák, még jó hogy nagy a választék a piacon -
Cclone
csendes tag
PC-A71F gyönyörű lett.
-
Ste
addikt
öszme darab az biztos. A minőségére nem lesz panasz
-
Ősember
őstag
en elhagytam volna a vizhutes kivezetes feletti komplett reszt
az mar teljesen felesleges. elol jo otlet a 2db 12cm-es venti
-
arthur3d
tag
A Lian-Li szerintem az a ceg ami nagyon megosztja a vasarlokat. Nemreg vettem egy PC-A7110 hazikot, eleinte nagyon gondolkodtam rajta, nezegettem, kerestem az esetleges hibakat (volt es van is), de amikor belekoltoztettem a gepemet, majd osszeallt a rendszer (lecsereltem a ventiket Noctuara), nagyon megszerettem
Az viszont teny, hogy kb. 100K-ert nem vettem volna meg
Ha jo minosegu ventit tesz az ember hatulra (is), akkor tokeletesen eleg a 120-as. Nalam hibatlanul teszi a dolgat a Noctua.
-
-XadAnuX+
őstag
Na ezeket már házaknak nevezem, és az áruk sem olyan vészes.
-
joshua7
veterán
Ez az A71F eléggé ott van a szeren. Mondjuk ennyi pénzért nem kéne, de akkor is.
-
Ayg0
senior tag
ezt soha nem fogom megérteni, hogy nem bírják egy hangyaf****al szélesebbre csinálni az ilyen tuti kis házakat, hogyha már prémium kategória, akkor hátul is elférjen egy 140-es venti...
ezt leszámítva vinném, nagyon bejön.
-
LackoMester
addikt
hát a Lian Li premium meg minden,de valahogy nemtetszik,de elhiszem,h.jó
-
morfondőr
addikt
Szép házak, de a belső elrendezés miatt nem cserélném le az Antec P182-met. Hosszú ideje nem találtam konkurenciáját!
-
Hebry
senior tag
Tényleg jó házak, szépek minimalisták, könnyűek, de nem tudom miért, ez (konkrétan ez a ház nem tetszik) nem tetszik.
Igaz többségében vannak az olyan Lian Li házak, amelyek nem tetszenek, de van olyan is, ami megfogott már. -
Dassler
őstag
Hm....elég letisztult, és én szeretem az iylen formát
de csak az ajtós tetszik. Élőben azért jelentősen másképp fest minden ház, mint fényképen, sztem ezért elég elegánsak lehetnek. Nekem mondjuk külső designban az Antec P182/183 a kedvencem.
-
aero.
veterán
Pont tegnap néztem az oldalukon, nekem az ajtós verzió nagyon bejön, anélkül nem kéne. Az áruk sem olyan vészes.
-
Pepe78
őstag
Biztosan jó, meg stabil meg minden.... de hiányzik nekem belőle valami.
Majd ha egyszer látok egy ilyet élőben megváltozik a véleményem.
Addig is CM marad.
-
Ari18
őstag
Mi nem tetszik ezen sok embernek? azért mert nem csicsás
vagy mert nicnsen rajta egy "GamerEdition" matrica
Egyedül az ára ami nem kevés, na , de ez nem is egy műanyag, össze-vissza hajlós, AeroCool,TT, meg társai ház..
Az ajtós változat nagyon tetszik. -
shteer
titán
PC-A71F
kellően szögletes és hiányzik róla minden csicsa. gyönyörű
ha a belső elrendezést lehetne variálni, még meg is érné gyűjtenem rá
-
Symbio
senior tag
Szép, letisztult, minőségi ház. Az ára meg annyi amennyi
-
JColee
őstag
míg a segídeszköz nélkül beszerelhető
ez direkt van így? -
Silentfrog
veterán
Nekem sem tetszik tulzottan,az ára meg egyáltalán nem.
-
törölt tag
Az A71F egy az egyben A71B, csak még egyszerűbb, pedig az utóbbi sincs agyonbonyolítva.
Szeretem az úgymond letisztult formákat, de ez az új ház nekem már túlzás. Semmi nincs, ami megragadhatna benne, fantáziátlan.
A kék ventilátort pedig legalább a Lian Li száműzze! Nem illik a házaikhoz, meg különben is, már a piros a menő.
ftc: Az A71B-m eladó lesz hamarosan...
-
ftc
nagyúr
PC-A71F na ez letisztult ház semmi csicsa...ilyesmit keresek csak olcsóbban, mert egy 245 dolláros házikó ami kb 170 euró lenne egy kicsit sok
-
L3zl13
nagyúr
Még soha egyetlen Lian Li ház sem nyerte el a tetszésemet... Ezek sem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az ízléses külsejű PC-A70F és PC-A71F a prémium kategóriát fogja gazdagítani.
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest