- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
jambiyya
őstag
válasz
gyulazsolti #1699 üzenetére
5 kopp a builden...
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
aprokaroka87 #1698 üzenetére
Kisegítő lehetőség van, de fejlesztői nincs.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
gyulazsolti #1697 üzenetére
Akkor olyat keress hogy kisegitő lehetőségek, majd ott fejlesztői beállitások majd ott koppintások megjelenitése.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
aprokaroka87 #1695 üzenetére
Nincs. De most kipróbáltam, ha bekapcsolom sem változik semmi.
-
zolipapa74
csendes tag
Sziasztok!
Nálam is előjött az a probléma, hogy telefonálás közben megszakad a hívás.
Valószínűleg az okozza, hogy 4G-ről átkapcsol 3G-re. Eustockos teló, kártya most volt cserélve benne.
Flyme 7 van rajta gyári visszaállítás megvolt felrakás után. Van valami tippetek?
Beállításokon belül esetleg valami? Már láttam itt másnak is volt ilyen gondja. Ha olvassa esetleg akkor kérdezném, hogy megoldódott esetleg neki? Illetve nem sokat netezek akkor végül is a 3G sem vészes gondolom. Ha jól értem akkor főleg a netezés szempontjából számít a 4G előnye?
Egyébként Dunakeszin produkálja ezt, ami nem a világ vége.Köszi előre is!!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
gyulazsolti #1693 üzenetére
Ha lehúzod az értesitési sávot, nincs bekapcsolva egy SmartTouch gomb?
-
törölt tag
válasz
Dovloran #1692 üzenetére
egyelőre már hívni se tud róla, mert tökegyforma a sim meg a telefon zárolós/nyitós képernyője, és eg nem is tájékoztat róla, hogy mit kér... szóval 3x írta be sikertelen ujjlenyomat olvasás után a telefon kódját, a sim helyett. a puk kódot meg nem találja.
nem vette észre, hogy annyira lemerült, mikor töltőre került, hogy vagy kikapcsolt, vagy újraindult. mondjuk ezt sem értem, azt mondta, a telefon rendben volt, mikor töltőre rakta, aztán azt mondja, 1 óra múlva mikor akarta használni, megnyomta a gombot, a telefon éledt a feloldós képernyővel, ujjlenyomatra nem reagált, kódot ütött, a visszaszámlálást meg észre sem vette, szemüveg nélkül, hanem egyre idegesebben húzogatta, meg ütögette a telefon kódot, mire azt vette észre, hogy PUK kódot kér.
kicsit gáznak tartom, hogy ennyire összekeverhető (gyk. egyforma) a 2 külön történet, itt meg a megoldás az lesz, hogy kikapcsolom neki a sim kódot, mihelyt szerez egy új simet, mert persze a PUK kódját a fene se tudja hova rakta. -
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Ha húzom az ujjam a képernyőn egy kis fehér pötty követi és mutatja hol járok.
Ezt ki lehet kapcsolni, és hol? -
törölt tag
válasz
Dovloran #1686 üzenetére
tettem fel másik tárcsázó-névjegy appot. azzal nem csinálja, meg szimpibb is.
azt hittem valami fícsör, nem bugmert egyébként nekem szimpatikus is lenne, hogy a megnyitott appnál, ha nincs egy ideig interakció, akkor egy idő után visszadobja a fő képernyőt.
egy visszaállítás már volt rajta, mert próbálgattam, aztán mikor megjött apám régi telefonja, akkor visszaállítottam és újrakezdtem mindent, klónozással. ő panaszkodott, hogy így nagyon gáz. -
Dovloran
senior tag
Ez egy külön alkalmazás és az a neve, hogy Biztonság vagy Security (attól függően, milyen nyelven használod a telót) ezt a főképernyőn találod meg és azon belül van néhány lehetőség. Köztük van például az Adat vagy Data nevű menü is ahol tudsz finomítani a beállításokon. A lényeg, hogy ezeket ne a beállítások app-ban keresd.
-
törölt tag
tud esetleg valaki segíteni? tárcsázó/névjegyek kb. 6-8 mp alatt kilép... görgetés, keresés vagy csak megnyitva. becsukódik és újra a főképernyőn van a telefon.
zsírúj, dobozból kivéve, eustocktól jött.
nem jövök rá, milyen beállítást kellene néznem és hol. -
-
mobilizmo
addikt
válasz
iMaverick #1679 üzenetére
Jól értem, hogy az OTA-s 7-re van még letölthető update.zip? Ha igen változott valamit a magyarítás hatékonysága. Asszonyt az zavarja leginkább, hogy felemás a tárcsázó és csomó más system app. Egyébként emiatt mi visszatértünk 6-ra és igazából nem látok túl sok különbséget.
-
-
DG790401
tag
Kedves barátom benevezett egy ilyen telóra de valamièrt fagy a teló kamera közben meg a gèpelès se fasza! Mi lehet az oka, melyik a garantáltan stabil rom?
-
Rekureku
tag
Sziasztok! Hogyan tudnám beállítani magyar billentyűzetnél, hogy ajánljon fel szavakat ha elkezdek gépelni?
Másik, a betű összekötős írást sem találom. A telefon alap billprogiját használom.Köszi!
-
jambiyya
őstag
Van valakinek felesleges fólia/tok 16. vagy 6. kerületi átvétellel? Nekem mindig van tartalék az itthoni telókhoz, de ez fateré, meg is jött és nem szeretne 3 hetet várni az alis rendelésre, és sajna nem találtam...
Köszi. -
-
tailor13
csendes tag
Üdv! Nemrég szert tettem egy ilyen készülékre, nagyon tetszik, meg hasonlók, de egy funkciót nem találtam meg benne: mobilinterneten forgalmazott adatmennyiség, vagy ahogy a régebbi készülékeim nevezték: adathasználat. Van benne ilyesmi, és csak én voltam figyelmetlen, vagy tényleg kimaradt?
Android 7.1.2 fut rajta saját bevallása szerint.
Köszönöm -
gyulazsolti
senior tag
válasz
Zsoltpeter #1658 üzenetére
Köszi. Jó lett az.
-
Dovloran
senior tag
válasz
rootmin #1662 üzenetére
Nem csináltam még ilyen párhuzamos speed test-tet, de külön 2.4 és 5 Ghz-eset igen és igazából mind a kettőn hozza azt a sebességet, amivel jön a net. Annyit csináltam, hogy 2.4 Ghz-en engedem a 40 Mhz-et is a 20 mellé és így teljesen kielégítő a sebesség. Részben azért is csinálom így, mert egyszerűen valamelyik eszközzel vagy szomszéd WiFi-vel folyamatosan összeakad a router és teljesen ledob magáról minden eszközt. Ezt akárhogy próbálkoztam, nem tudtam megoldani...
(Csak az 5 Ghz frekvenciánál).
-
rootmin
tag
Köszi a válaszokat!
Teszteltem kicsit módszeresebben: csináltam egy olyan virtuális AP-t, amin kényszerítettem az 5Ghz-et.
Ezt látja a teló, és jóval gyorsabb is így. (60-80-100 Mbps) Fura, hogy magától nem azt preferálta, minden más kompatibilis eszközöm ugrik rá kapásból.Mivel a BT 2,4 Ghz-en megy, így természetesen nem akadnak össze. Jó lett volna, ha ezt megoldják, 2,4 gigán is, de így már van megoldás:az egész házba dualband AP-kat kell tennem...
Az eredeti kérdést pontosítom: van itt olyan, akinek működik párhuzamosan BT és 2.4 Ghz Wifi (úgy, hogy mindkettőn forgalmaz is, tehát pl. BT hangszóróból szól a zene, miközben nyom egy speedtestet)
-
Balion
senior tag
válasz
chopin42 #1659 üzenetére
Ha elégedett vagy, én nem ajánlom a frissebb romokat. Nagyon sokan panaszkodnak a flyme fórumon a bugokra, teljesítmény csökkenésre, gyorsabb merülésre, stb...
Nekem sem jött be egyik újabb rom sem. A 7-esnél pl állandóan záródnak be az alkalmazások, ahogy megnyitom őket, de egyéb gondom is volt vele. Pl nem működött a színhőmérséklet állítás sem a 7-es alatt. Aztán újból felnyomtam a 7-et és már működött is, szóval szerintem nem érdemes egy jól működő rendszert megbolygatni. Főleg, hogy a rendszer alapja ugyanúgy az android 7. -
chopin42
őstag
Üdv!
Nagy elégedettséggel használom a telefont néhány hete.
A flyme 6.1.4.1. Van bármi szükség a 7. verzióra? Mik a változások?
Ha érdemben semmi életbevágó, nem frissítenék, a telefon szerint naprakész a történet. Előre is köszönöm! -
Zsoltpeter
tag
válasz
gyulazsolti #1656 üzenetére
Tedd fel a Gbord appot. Azt meg nem tudod átállítani magyarra..
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
2 gondom van egyenlőre.
A billentyűzeten nincs hosszú ő, és ezt hogyan tudnám magyarra állítani? -
rootmin
tag
válasz
Dovloran #1653 üzenetére
Hmm, akkor még nincs minden veszve, ezek szerint ez nem típushiba, ha hardveres is a dolog, is inkább egyedinek tűnik ezek alapján.
Neked milyen sebességet tud amúgy 5 gigán?Ha lefrissítem a 7-esre, vissza tudom később rakni a 6-osat? Egy esetleges elállásnál/garizásnál nem szeretném, ha ebből probléma lenne. EUStock-tól van amúgy a készülék.
-
Dovloran
senior tag
Szia, sajnos ráflashelted a kínai ROM-ot (rendszerszoftvert) a global verziós telefonodra, ha jól értem? Ez szívás, mert a ,,hivatalos facebook csoportban" is kérdezgették már az emberek, hogy hogyan tudnak visszaváltani global verzióra és amennyire én tudom csak feloldott bootloader-rel lehet, mert az IMEI számmal kell valamit csinálni. A bootloader nyitáshoz root jog szükséges (rendszergazdai jogok) és én még nem igazán csináltam ilyet, szóval nem tudok neked biztosat mondani. Legközelebb mindig figyeld, hogy milyen ROM-ot töltesz le. A --> Kínai ROM G --> Global (nemzetközi) ROM.
-
rootmin
tag
Sziasztok!
Faternak vettem egy M6 Note-ot karácsonyra. Gondoltam próbálgatom kicsit, hogy minden OK-e vele.
Eddig jónak tűnt, de az imént belefutottam egy hibába, ami ha hardveres, akkor az lehet válóok lesz. :SItt a tesztben DualBand-ként van feltüntetve a wifi modulja, de a UPC Connect Boxon, illetve a céges hálón is csak a 2,4G-re ment fel, és olyan 20-40 megabitet tudott mindkettőn. A 4 éves Z3-am ugyanitt viszi a 120 megát stabilan. :/ Ez önmagában csalódás számomra, de nem lenne válóok faternak.
Viszont ma összepárosítottam egy JBL BT hangszóróval, ettől gyakorlatilag 0-ra lassult a wifi közben. Ha szól a zene (tehát van aktív forgalmazás a BT-n), akkor 100 kbps alatti sebességet tudtam mérni max. Amíg "csönd van", addig hozza a szokásos 20-30-40 megás átlagot (elég ingadozó).
Még a spotify is megakad így, nem beszélve egy Youtube videóról.Találkozott már valaki ezzel a problémával? Ha nem lesz rá fix, akkor kénytelen leszek elállni a vásárlástól
-
Haan
újonc
Sziasztok
Bocs hogy ide írom a kérdésem, de ahogy nézem a többi topic nem túl aktív, illetve nem kaptam segítséget eddig.
Lenne egy kis problémám meizu mx4-el kapcsolatban. A rendszerét frissítettem 6.3.0.2A-ra még mielőtt normálisan utána néztem volna a dolgoknak. Mivel ebben nincs magyar nyelv, szeretném rátenni a 6.2.0.0G-t, viszont nem engedi. Visszaolvastam hogyan is kellene, hogy töltsem le, rakjam a "gyökérbe" és onnan csináljam. Viszont mikor elindítom a dolgot kiírja hogy 'This update is international version, which doesn't match the system version. To ensure proper functioning of the system, it's strongly suggested that you clear your data when updating. Wipe contacts and app data.'
Szóval bejelölöm, elindítom egy pillanatra el is kezd valamit. Aztán újraindulva visszaáll 6.3.0.2A rendszerre.
Lenne valami ötletetek a megoldásra, lehetséges hogy sikerül valahogy megoldani a dolgot ,vagy lemondhatok róla?
A válaszokat előre is köszi -
Heller2
aktív tag
Sziasztok!
Aki régebben használja ezt a telefont és esetleg CIB-es, tudna nekem segíteni abban, hogy kezeli ezt a mobilalkalmazást gond nélkül?
-
aXXon
őstag
Kezdünk összeszokni, de szerintem eladom a p@csába.
Képernyő felébresztésnél véletlenszerűen a kép a kijelző felénél kezdődik, így ugye a felső rész, ahol az értesítések vannak, nem látszik, de nem ez a része zavar, hanem maga jelenség hibaszerűsége, mert ez nem normális dolog.
A másik, amivel együtt tudnék élni, hogy néhány alkalmazásban (pl Viber, de az is lehet CSAK a Viber, egy fehér kis téglalap kitakarja az órát....
Találkozott e már valaki ezekkel a jelenségekkel, vagy tudja-e, hogy van e megoldás?
-
aXXon
őstag
válasz
jambiyya #1634 üzenetére
A szavaidból úgy veszem ki, a papa nem egy technokrata, nem bántásképpen, anyám se az. A telefon az első indításnál kéri, hogy adj meg egy kódot. Nem derül ki miért, de utána ezt kéri feloldókódnak a képernyőzárnál, gyanítom ez lehet az, bár, hogy recoverynél miért kéri, az rejtély, úgy hogy lehet ezzel mellélőttem
A másik válasz inkább kérdés : hogy telepített alkalmazást, ha nem jelentkezett be?
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Édesapámnak rendeltem egy ilyen készüléket.
SIM kártyát nem tette át (azt majd én, ha találkozunk), de elkezdte használni. Kértem hogy tegye ezt, hogy 3 napon belül kiderülhessen ha valami baj van a telóval. Kértem azt is, hogy a google fiókjába jelentkezzen be, de ez végül nem történt meg.
Netezett rajta, telepített pár alkalmazást, stb.No és a gond: másnap reggel bekapcsolva egy kódot kért a teló, pedig ő (saját állítása szerint) nem állított be semmit.
Recoverybe lépve sem lehet wipe-olni, ott is kódot kér.Találkozott már valaki ilyennel (én még nem), és ha igen, akkor mi a megoldás? Nyilván hétfőn hívja a szervizt, de hátha nem kell.
Köszönöm.
-
donaldk
csendes tag
Sziasztok, tapasztaltatok e olyant, hogy túlmelegedett vagy mint ahogy az alábbi [link]videóban mondják felforrósodott a készülék?
-
Perennis
tag
Sziasztok, azt be lehet állítani, hogy a képernyők között jobbra - balra lapozáskor a háttér is csússzon? Ha igen, hol?
Köszönöm -
Dovloran
senior tag
+1 Én is a Google Maps-et szerettem volna javasolni. Az alapból úgyis rajta van és a Google dolgok nem szoktak meghülyülni (vagy csak nagyon ritkán). Plusz itt akármikor ki is lehet kapcsolni a helyzet megosztását, aztán újra be, ha mondjuk elmegy valahova, csak ne felejtse el.
-
aXXon
őstag
válasz
gyulazsolti #1618 üzenetére
Ehhez nem kell külön app, ha csak nem akarod titkolni a gyerek előtt a tényt, hogy nyomon követed. A Google Mapsben egy ideje elérhető a pozíció megosztása és onnantól kezdve látod, hogy merre jár. Hasznos kis cucc.
-
gyulazsolti
senior tag
Írtam, úgy hogy töröltem a Redmi 5-ről a leányom telefonján is regisztrált fiókot. Gondolom összeakadt a fiókban a két külömbözö telefonról, és az ahhoz tartozó telefonszámokkal való belépés, az egy fiókhoz tartozó telefonszám.
1619 pipen
Kipróbáltuk mi is, nálunk is redben van a felvétel.
1621buek1967
Köszönöm, ki fogom próbálni.
Ugye nekem a Redmi 5 van már megszoktam, kellett neki idő. Nem vagyok egy telefon bubus. Muszály volt cserélnem a Lumiát egy androidos telefonra, a több lehetőség miatt.
Szerintem mind a kettö telefon rendben van.
Ha a Meizu lenne az enyém azt szoknám meg. Mintha kicsivel többet tudna. -
buek1967
tag
válasz
Life360. Ezt használjuk a családban arra, jogy ki merre jár. Kiváló. Keress rá a playen. Redmi 5 mennyire jön be a M6 Notehoz képest? Ha most vennél melyik lenne?
-
Pippen
csendes tag
válasz
Ha sikerült kibogozni ezt az anomáliát, megtennéd,hogy leírod pontosan hogy meg mint, mert ez engem is (meg talán másokat is ) érdekelne.
Kösz.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Dovloran #1617 üzenetére
Annak.
De a probléma oka jómagam voltam.
Mikor regisztráltam a Meizu fiókot láttam, hogy van ez az App, ami azt írta, hogy megtalálhatom a telefont, ha telepítem a sajátomra is. /Redmi 5/ Na mondom ez kell nekem, hiszen a leányom 12 éves és nem árt ha tudom merre jár. Csak nagy város és edzésről is maga jár haza., vagy ha meccseznek tudjam hol jár a busz. PL.
Feltettem és a gyermekem fiókjával léptem be az én telefonomon.
Na itt fagyasztotta meg a Meizut. De csak rájöttem vagy 2 óra alatt. Töröltem a sajátomról a fiókot.
Abban a pillanatban újraindult a Meizu. Most meg mindent kezdhetek előröl, mert alapra állt.Most már csak az lenne a kérdésem, ha a Redmi 5 telefonszámával, csinálok egy fiókot a fenti APP-ra,
Akkor be tudom állítani, hogy a leányomat lássam merre jár a Meizuval? -
Dovloran
senior tag
válasz
gyulazsolti #1616 üzenetére
Ez nagyon furcsa helyzetnek tűnik. Vannak a telefonon fontos adataid? Ha nem, akkor esetleg próbáld meg kikapcsolni a készüléket, majd a bekapcsoló gomb + hangerő fel gombot nyomva tartva néhány másodpercig előhozni a recovery menüt. Ebben a vészhelyzeti menüben fel tudod dugni a telefont a gépedre és érzékelni fogja, mint tárhelyet. A FlymeOS oldaláról szedd le a szoftvert és másold át a telefonra az update.zip-et. Az adatok törlését ne pipáld be, hátha így is helyre tudja hozni ez a telefonodat, viszont az adatok nem tudom fognak-e törlődni.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
gyulazsolti #1613 üzenetére
Már sikerült újraindítani, a bekapcsoló gomb és a hangerő együttes nyomásával.
A helyzet viszont nem változott.
Nincs frissítési menü, az sd kártyát nem látja.
A helymeghatározás is folyamatosan bekapcsol magától. -
Mark07
csendes tag
Van a telefonban értesitési led? nem tudom aktiv-e még a fórum
-
sicc33
aktív tag
válasz
cinemazealot #1598 üzenetére
Valamiért a Youtube-ra nem megy a feltöltés. [Itt] megtekinthető. Hátha van ötlet. Flyme 6 utolsó verzió van fenn. Olyan mintha változtatná a fehéregyensúlyt?
-
-
cinober1
csendes tag
Ezzel én is futottam néhány kört. 6-os Flyme-vel sem ment és a legújabbal sem megy. Viszont nálam csak az UPC-s netet nem hajlandó megosztani, a T-st például rendesen. Nem jöttem rá az okára-sajnos.
Viszont, ha DNS hibát jelez, akkor próbáld meg, hogy a klienseknél fix dns-t állítasz be, pl. a google 8.8.8.8-at!
Milyen szolgáltató netjét akarod megosztani? -
lemmy71
őstag
válasz
chopin42 #1599 üzenetére
Jó az a Nillkin tok, igazán minőségi anyagból van és jól védi a készüléket, a többi olcsó Alis vagy Ebay-s szeméthez képest. Nekem csak egyetlen egy problémám van vele, hogy nagy buta külsőt ad a szép kecses készüléknek
Bár valamit valamiért, ha abban a flip flop tokban dobod el a készüléket nagyobb esélye van a túlélésre
Én most a párom készülékre ezt vettem tökéletesen illeszkedik, jónak mondható anyag és a perem szépen ívelten védi a kijelzőt
-
benzol
aktív tag
A legújabb firmware-el nektek rendesen megy a hotspot funkció? Mert nálam a telómhoz ugyan tudnak csatlakozni de a netem nem osztja meg, DNS hibát jelez a csatlakozó feleknél. A 6-os flyme-vel semmi gondom nem volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Classic / Xbox 360
- Nem fair: lemarad az Android 14-ről a Fairphone 4
- EA Sports WRC '23
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Gitáros topic
- Milyen házat vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Építő/felújító topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Billentyűzet gondom van
- További aktív témák...
- Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium 1OO% !! még 2 Hó nemzetközi APPLE GaranciA
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Samsung S24 Ultra - Gold - Használt, karcmentes
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest