- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Fujifilm X
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Micro Four Thirds
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dovloran
senior tag
Azt hiszem van hozzá érzékem mikor kell felnézni a fórumra: [link] (kár, hogy az M6 Note nincs említve...)
Amúgy csak annyit szerettem volna mondani, hogy bő egy hete megjött Ali-ról egy Lenovo S5 Pro és már nem fogom aktívan nézni a fórumot és mindenkinek további kellemes használatot kívánok az M6 Note-hoz. Nagyon jó készülék és egy pillanatra sem bántam meg, hogy ezt választottam, de eljött a váltás ideje. :)
-
Dovloran
senior tag
Egyetértek az előttem szólókkal. Mi is hármat rendeltünk már és egyiknek sincs semmi baja. Mindenki elégedetten használja. A szoftver elavult, de cserébe stabil és használható.
-
Dovloran
senior tag
Kint van egy új frissítés a telóhoz. Már le tudjátok tölteni. Hogy mi változott? Az Android biztonsági verzió.
-
Dovloran
senior tag
Én nem tapasztalok ilyet és nálam is ugyan ezek vannak beállítva. Én annyit vettem észre, hogy zárolt képernyőnél előbb jön a hang és nagyjából 10 másodperc után kezd el villogni a kis LED, de ez nem feltétlenül kapcsolódik ide, így van megírva a szoftver. (Értesítések)
-
-
Dovloran
senior tag
Érdemes most a napokban amúgy az AliExpress-en is szétnézni, mert a Meizu a hivatalos boltjában kiárusítást tart és nagyon kedvező áron hozzá lehet jutni a készülékekhez. Nekem eddig nem volt rossz tapasztalatom az AliExpress-szel, ha valaki esetleg kételkedne. Meg amúgy azt vettem észre, hogy az eddig rendelt 3 darab M6 Note készülékből egynek se volt még garanciális problémája.
-
Dovloran
senior tag
válasz
Gameboy77 #1958 üzenetére
Nekem (nem is tudom hogyan), de nem porosodik. Eddig az összes készülék, amit vettem mindnek porosodott a kijelzője vagy a kamerája. A korrektebb szervizek visszaveszik. Próbáld meg, mert ez összeszerelési hiba, ha csicska a szervíz, akkor azt fogják mondani, hogy mivel nem IP minősítésű, ezért ez nem számít garanciális hibának.
-
Dovloran
senior tag
Én visszaállítással csináltam mindenesetre, mert az a verzió valami főzött ROM lehetett nagy eséllyel.
-
Dovloran
senior tag
Természetesen működik az ADB (Android Debug Bridge), mert ezek a parancsok (amiket itt lefuttatsz) magával az Android Operációs Rendszerrel kompatibilisek.
-
Dovloran
senior tag
Sajnos tényleg így jelzi a futó appokat. Például a Google Play Music zenehallgatást is mindig úgy jelzi nekem.
-
Dovloran
senior tag
válasz
Tetetlen76 #1852 üzenetére
A telefon app beállításainál előnyben tudsz részesíteni egy kártyát.
-
Dovloran
senior tag
Amúgy meg elolvastam és nem orosz, hanem szerintem ukrán verzió volt az a ,,sufnis", mert a Flyme fórumon is oda volt írva ukránul, hogy ukrán topikváltoztatért oda kattintsanak. (Tudok cirillt olvasni, azért mondom)
-
Dovloran
senior tag
-
Dovloran
senior tag
válasz
aprokaroka87 #1838 üzenetére
+1
-
Dovloran
senior tag
válasz
aprokaroka87 #1833 üzenetére
Most néztem, hogy kijött pont ma egy frissítés az M6 Note-ra is és úgy tűnik, hogy a verziószám is nagyobb, mint a mostani unofficial orosz ROM-nak. Úgy tűnik frissíthetek megint.
-
Dovloran
senior tag
Már egy napja használom a telót és szerintem jó irányba fejlődött. Tetszik az új animáció a menüben és a plusz egy-két szoftveres finomítás a rendszerben. Kár, hogy az értesítési sáv bug-ot nem javították ki, ami akkor jön elő, ha fekvő módba döntöd a mobilt.
-
Dovloran
senior tag
Én már csak azon agonizálok, hogy egy random user, hogy szerez meg egy random firmware-t a készülékhez, úgy, hogy abból még csak béta se lett bejelentve. Úgy látszik Meizu-éknál ez már csak így megy. :"D
-
Dovloran
senior tag
Van egy app, hogy biztonság vagy security. Annak egy esernyő az ikonja és ilyen zöldes színű. Azon belül van egy olyan rész, hogy permissions vagy engedélyek, azon belül, pedig egy olyan, hogy háttérfolyamatok vagy background processes és itt annál az appnál, ahol fontosak az értesítések állítsd át futni hagyni-ba vagy valami ilyesmi a neve.
-
Dovloran
senior tag
válasz
gyulazsolti #1735 üzenetére
Szerintem nem lesz vele baj, ha igen akkor meg vissza tudod küldeni akármikor.
-
Dovloran
senior tag
válasz
gyulazsolti #1728 üzenetére
Szerintem ez teljesen jó. Aliról nem szoktak szart küldeni, legalábbis nekem még nem küldtek olyat, ami nem passzolt volna.
-
Dovloran
senior tag
Szia! A telefon appon belüli beállításokat most néztem meg, de azokban csak a névjegyek megjelenítésével kapcsolatos beállításokat találtam meg. Amit te keresel az a beállításokban van a legelső sor beállításnál, ahol a SIM-mel és a hálózatokkal kapcsolatos beállítások vannak. Ott le lehet tiltani a kártyát, azt viszont nem tudom, hogy úgy meg lehet-e csinálni, hogy az egyikről csak mobilnet ,,jöjjön", mivel nem használok két kártyát sajnos.
-
Dovloran
senior tag
Ez egy külön alkalmazás és az a neve, hogy Biztonság vagy Security (attól függően, milyen nyelven használod a telót) ezt a főképernyőn találod meg és azon belül van néhány lehetőség. Köztük van például az Adat vagy Data nevű menü is ahol tudsz finomítani a beállításokon. A lényeg, hogy ezeket ne a beállítások app-ban keresd.
-
Dovloran
senior tag
válasz
rootmin #1662 üzenetére
Nem csináltam még ilyen párhuzamos speed test-tet, de külön 2.4 és 5 Ghz-eset igen és igazából mind a kettőn hozza azt a sebességet, amivel jön a net. Annyit csináltam, hogy 2.4 Ghz-en engedem a 40 Mhz-et is a 20 mellé és így teljesen kielégítő a sebesség. Részben azért is csinálom így, mert egyszerűen valamelyik eszközzel vagy szomszéd WiFi-vel folyamatosan összeakad a router és teljesen ledob magáról minden eszközt. Ezt akárhogy próbálkoztam, nem tudtam megoldani...
(Csak az 5 Ghz frekvenciánál).
-
Dovloran
senior tag
Szia, sajnos ráflashelted a kínai ROM-ot (rendszerszoftvert) a global verziós telefonodra, ha jól értem? Ez szívás, mert a ,,hivatalos facebook csoportban" is kérdezgették már az emberek, hogy hogyan tudnak visszaváltani global verzióra és amennyire én tudom csak feloldott bootloader-rel lehet, mert az IMEI számmal kell valamit csinálni. A bootloader nyitáshoz root jog szükséges (rendszergazdai jogok) és én még nem igazán csináltam ilyet, szóval nem tudok neked biztosat mondani. Legközelebb mindig figyeld, hogy milyen ROM-ot töltesz le. A --> Kínai ROM G --> Global (nemzetközi) ROM.
-
Dovloran
senior tag
+1 Én is a Google Maps-et szerettem volna javasolni. Az alapból úgyis rajta van és a Google dolgok nem szoktak meghülyülni (vagy csak nagyon ritkán). Plusz itt akármikor ki is lehet kapcsolni a helyzet megosztását, aztán újra be, ha mondjuk elmegy valahova, csak ne felejtse el.
-
Dovloran
senior tag
válasz
gyulazsolti #1616 üzenetére
Ez nagyon furcsa helyzetnek tűnik. Vannak a telefonon fontos adataid? Ha nem, akkor esetleg próbáld meg kikapcsolni a készüléket, majd a bekapcsoló gomb + hangerő fel gombot nyomva tartva néhány másodpercig előhozni a recovery menüt. Ebben a vészhelyzeti menüben fel tudod dugni a telefont a gépedre és érzékelni fogja, mint tárhelyet. A FlymeOS oldaláról szedd le a szoftvert és másold át a telefonra az update.zip-et. Az adatok törlését ne pipáld be, hátha így is helyre tudja hozni ez a telefonodat, viszont az adatok nem tudom fognak-e törlődni.
-
Dovloran
senior tag
Sziasztok!
Kipróbáltam a gyári "beépített root-olást", de sajnos az csak egy ilyen ,,álca" vagy, hogy is mondjam, ugyanis a SU-binary-k valószínűleg nagyon elavultak és a root cheker appokon kívül más értelmes root-os appok csak látszólag kapnak engedélyt, igazából pedig nem működnek. Próbáltam frissíteni a SuperSU-val a binary-ket, de bootloop-ot csinál. Ráadásul pont vannak most ilyen "botrányok" a SuperSU legújabb (V2.82) verziói körül, de sajnos akkor is bootloop-ot dob, ha a (V2.79-et) használom. Plusz ebben a pillanatban a Google Play-ben sem elérhető az app. A kínai csoda root appok se működnek sajnos (King és Kingo root). Összességében, tulajdonképpen nem is lehet normálisan kirootolni ezt a készüléket, jól sejtem? (Egyelőre)
-
Dovloran
senior tag
Én egy átlátszó AliExpress-es tokban tartom és nem néz ki rosszul. A kék szín miatt, mert az nagyon tetszik. (Az Oreo frissítésre én is kíváncsi lennék, naponta nézem a Flyme fórumot, ha lesz valami akkor szólok.)
-
-
Dovloran
senior tag
Én Telenoros vagyok, a kártyám is az és a telefon folyamatosan 4G-re van állítva és nem tapasztaltam eddig problémát a hívásaimmal sosem. Sajnos nincs ötletem, hogy mi lehet a gond. (Én is a gariztatást tudom csak javasolni és a Telenornál való utánajárást.)
-
Dovloran
senior tag
Nem tudom ki találta ki, hogy nem használható a Flyme 7... A rendszer stabilabb, gyorsabban reagál és jobban kezeli a RAM-ot, így kevesebb a lagg és a betöltési idő. Az akksi idő itt is több, mint kielégítő, akár csak a Flyme 6-nál.
-
Dovloran
senior tag
válasz
Zsoltpeter #840 üzenetére
+1 Köszönöm
-
Dovloran
senior tag
Én is feltettem a Flyme 7-et néhány napja és az én tapasztalataim a következők:
~ A rendszer stabilabb, gördülékenyebb és a megakadások ritkábbak.
~ A javított RAM kezelés valóban érezhető, ugyanis jobban kezeli a játékokat (BTD6 az én esetemben).
~ A funkciók (vírusdefiníciós-adatbázis frissítés, játék mód, One-Mind, kék fényszűrő, Flyme-indító mozdulatok stb...) végre tényleg normálisan működnek és van értelmük, létjogosultságuk a rendszerben. (Az OTA update valószínűleg továbbra is felejtős)
~ Az arcfelismerés meglepően jól működik és gyorsan. Valami nagyon gagyi dologra számítottam, de leteszteltem már öcsémmel is és neki nem oldott fel, szóval ez pozitív, monjuk azért az ujjlenyomat is be van állítva.
~ Szebbek az ikonok, szépen le vannak kerekítve és egy két beállítás más helyre került, de logikus maradt.
~ Több, tök jó alapháttérkép is van.
~ A Flyme-appokat továbbra sem használom csak gyorsan megnéztem őket, mielőtt ADB-vel leszedtem a telóról és azokon is azért finomítottak itt-ott, ami jó.Összességében elégedett vagyok a frissítéssel és a stabilitással, ami fontos számomra, illetve a személyre szabhatósággal, ami miatt visszaváltottam Androidra.
-
Dovloran
senior tag
Jó hírek! Most néztem éppen és jött egy frissítés az M6 Note-hoz. Lehet is tölteni! Én még ma felrakom és mondom, hogy milyen lett.
-
Dovloran
senior tag
Beállítások -> Kisegítő lehetőségek: Itt be tudod állítani azt, hogy csak a billentyűzet tűnjön el, ha megérinted a gombot és akkor nem fog egyből visszalépni.
2: Én angolul használom az összes kütyümet, ha lehet és asszem én még nem találkoztam félrefordítással. Talán egyszer valamit egybe írtak, amit nem kellett volna, de ez legyen a legnagyobb baj.
Összességében nekem nem produkál furcsa hibákat. Egyszer kifagyott játék közben, de újraindítottam és már nem volt vele baj. Úgy veszem észre, hogy az iPhone 5s-hez képest még mindig több, mint jó vétel. (És annak is voltak bugjai rendesen az iOS 11-el.)
-
Dovloran
senior tag
válasz
zolinagy0818 #439 üzenetére
Nagyon szuper, hogy ezt belinkelted, még nem is láttam. Na hányan fogunk bétát tesztelni?
-
Dovloran
senior tag
[link] Talán a strandszezonnal jöhet egy frissítés is, ki tudja. Ami nagyon jó ebben az az, hogy a Flyme 7-est Oreo alapokra építik (állítólag).
-
Dovloran
senior tag
Egy kicsit az elején tényleg furcsa, de nincs baj az érzékeléssel. Néha, mintha a finomnál egy kicsit jobban meg kéne érinteni, de nem hiszem, hogy ez gyári hiba vagy ilyesmi lenne.
-
Dovloran
senior tag
Én szerda óta vagyok használója a készüléknek és teljesen meg vagyok vele elégedve. Az első perctől fogva tokban tartom és semmi baja (így a kopás dologra nem tudok reagálni). A kamera minősége nagyon jó és még ez a bokeh dolog sem gagyi, pedig féltem tőle. A Lightning után a MicroUSB az egyetlen olyan dolog ami kényelmi szempontból kicsit más, de a gyors töltés teljesen kárpótol. A kijelzőre mindig öröm ránézni, tényleg nagyon szép. Meglepően a teljesítmény is igen jó és nem akadozik a rendszer. Nagy örömmel tapasztalom, hogy az Android, mint operációs rendszer nagyon sokat fejlődött a KitKat és Lollipop óta amikor még agyon root-oltam ROM-oltam stb...a telóimat. Most ennek nem érzem szükségét amin én vagyok a leginkább meglepődve, sőt a fejlesztői beállításokat sem piszkálom, max annyira, hogy ADB-vel leszedjem a telóról azt a kevés bloatware-t ami van és ezt is tök jól meg lehet csinálni root nélkül. Egyedül ami még mindig zavaró kicsit az a biztonsági frissítések lassú kiadása az iOS-hez képest, de erre igazából számítottam is. Összességében egy pillanatra sem bántam meg, hogy nem egy túlárazott készüléket vettem ismét csak azért, mert rajta van egy jobb gyártó neve, kevesebb hardveres vagy akár szoftveres tudással.
-
Dovloran
senior tag
Csak számomra érthetetlen, hogy egy teljes újratelepítés után, hogy maradhattak a fotóim (amik nem lettek feltöltve a Google Photos-ba, mert megnéztem most direkt) a készüléken?
(Recovery-ből indítottam az újratelepítést, törléssel együtt)
-
Dovloran
senior tag
-
Dovloran
senior tag
Természetesen nem lehet akármivel összehasonlítani, de a lényeg, hogy ennyi pénzért röhögve tud annyit nyújtani, mint néhány drágább készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium 1OO% !! még 2 Hó nemzetközi APPLE GaranciA
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Samsung S24 Ultra - Gold - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest