- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
Ha ennyire nem szereted az "alap" wint akkor használj LTSB-t.
És otthonra hogyan használ valaki legálisan LTSB-t? Valamint amit felsorolt alaphelyzetben az LTSB-ben is benne lesz, az XBOX, meg a Stor nincs benne, a cortana ugyan nincs előtérben, de benne van. Szóval csak akkor tudja megoldani, ha kikapcsolja, de ahhoz megint csak nem lesz elég egy alaptelepítés, bele kell nyúlni.
-
floatr
veterán
válasz
hallador #216 üzenetére
Mert ez nem neked készült, hanem a windows júzer pogromozóknak. Riasztó, de van ilyen. Eleve windowst használ.
Mondjuk amióta körbef.sták a grafikus drivereket a 16.04 óta, azóta én is gondolkozom ezen az opción, bár nehezemre esne visszaszokni...Az ára meg szvsz irreleváns. Egy fejlesztő nehogy már ne tudja kiköhögni ennek az árát, ha éppen arra van szüksége. Sokkal feleslegesebb dolgokat is vesznek fejlesztők, mint pl idea vagy sublime licenceket
-
klambi
addikt
válasz
#68216320 #33 üzenetére
"Belefáradtam az okfejtegetésbe.
Azt hiszem fejlesztőként mást várok egy OS-től. Leginkább azt, hogy a háttérben, stabilan működjön és húzza meg magát. Frissítsen ha akarom, az települjön amit akarok (egy lépésben, ne a frissített cuccot frissítse újra), úgy működjön ahogy beállítom. És maradjon is így, amíg ezeken nem változtatok.Persze valakinek megfelel a frissen telepített OS-en rögtön letöltődő CandyCrush, a kikapcsolhatatlan telemetria, a halogatott frissítés, stb. Én az alap koncepcióval nem éertek egyet, lehet ez a nagyon különböző nézőpont oka."
Én nem tudom fejlesztőként mennyire vagy benne az üzemeltetési részben, de ez mind állítható.
Ha ennyire nem szereted az "alap" wint akkor használj LTSB-t. -
hallador
addikt
Azért közel nem képes úgy működni mint egy valódi virtuális gép, a Microsoft kiadott egy Deep Dive , de én maradok inkább a Linuxnál, és ha kell akkor a Windows fut virtuálisan. Valahogy nem tudom rávenni magam, hogy miért lenne jó a Windows nekem. Ha éppen ahhoz van kedve a Windows-nak, hogy elkezd frissítéseket telepíteni épp a leállításkor, akkor Suspend-be rakom a VM-et aztán húzza annak az idejét akinek két anyja van.
A Windows egyetlen dolog miatt kell ha nem elég, ha megkapják PDF-ben a doksit (Akkor Libreoffice-t lehet használni), ekkor kell megnyitni a Microsoft Office-t, különben nem fut a Windows.Nem nagyon értem mi értelme van ennek a WSL2-nek nem rossz ötlet, meg az nagyon látszik, hogy az MS nagyon igyekszik úgy csinálni, hogy az előretekintő lapozás, meg a programok nyitása is veszett gyors lett a Windows 7-hez képest, de minek fizessek valamiért amikor nincs rá szükségem?
A Windows is céges, a VMware Workstation járt a VCP-hez az legális.Szóval nem győztek meg. Persze ez magánvélemény.
-
-
Rimuru
veterán
Kicsit vicces, mert alapvetoen ugy indult az egesz (Project Astoria), hogy windows (phone) alatt lehessen android appokat futtatni.
Egyebkent megforditanam a kerdest egy kicsit, mi kell ahhoz hogy linux alatt android appokat futtass? ez pont annyival visz kozelebb (csak lenne rajta meg par plusz reteg...). -
kilua
senior tag
Bocs a láma kérdésért, de: Vajon a Linux alrendszer jelentheti azt is, hogy a jövőben natívan futni fognak az Android APK-k windowson? Esetleg egy külsős programmal ez könnyen elérhető lesz? (Az Android emulátor teljesítménye kritikán aluli Intel atomon)
dual bootos chuwi hi10 x86 tabletem van, de a Windows használhatatlan ha csak touchscreen van, ezért inkább natív Androidot használok, viszont jó lenne ha nem kéne váltogatni.
-
hallador
addikt
az meg, hogy a komplett ipar mit támogat, kb. nullát jelent.
Hát hogyne?!?!
Ennyi erővel dobjuk ki az init-et is vagy a komplett kerberost, vagy az LDAP-t is a francba nem kell az mert támogatja a komplett ipar.
Majd megkérdeznek téged, hogy szerinted mi lenne jó az lenne a szép világ. -
bambano
titán
úgy érted, hogy amikor azt írtam, hogy nem vitatom, hogy sokan akarnak ilyet használni, abba nem érthető bele, hogy elfogadtam?
"Te persze babrálhatod a glassfisht, más meg a dockert.": csakhogy ilyen nincs. dockert senki nem babrál, annak nulla értelme van. az állításodat úgy kellett volna helyesen megfogalmazni, hogy te babrálhatod a natív glassfisht, más meg a dockerbe csomagolt glassfisht.
na mindegy, miután olyan szintű hozzászólásokra kellene válaszolnom (dabadab érezd magad megszólítva), ahova már nem süllyednék, így szakítsuk félbe ezt az egészet. nem vitatkozom tovább, nincs kivel.
-
floatr
veterán
No már jól állunk, a szavak jelentésén lovagolsz
Senki nem kéri, hogy érts egyet, csak hogy fogadd el azt, hogy másnak erre szüksége van (="megértés"?)... Bár igazából mindenki magasról tesz arra, hogy elfogadod-e
Amúgy ha már szób.szás, akkor ott vesztetted el a fonalat, hogy a júzerek nem windows "kernelt" akarnak használni, hanem a windowst inkább, mint valami linuxot. Te persze babrálhatod a glassfisht, más meg a dockert. Attól még, hogy te nem látod az előnyeit a docker, k8s meg a többi dolgainak, más köszöni elvan vele, és a MS jól teszi, hogy ebben az irányban lép.
-
bambano
titán
"Ellenben meg azt sikerült felhoznod, hogy a kollégáid sok munkával összeraktak valamit, ami már majdnem konténer, csak nem tud annyit meg tök egyedi megoldás a komplett ipar által támogatott standard konténerekkel szemben.": semmi ilyesmit nem hoztam fel, ezt csak te ferdítetted bele a mondanivalómba.
az egy rendesen összerakott rendszer volt konténer nélkül.
az meg, hogy a komplett ipar mit támogat, kb. nullát jelent. a komplett ipar a bevételt támogatja, mellékesen lehet, hogy kapsz valami terméket vagy szolgáltatást. ha maradunk az ms példánál: az ms ezerrel támogatta a windowsos mobiltelefonokat.
-
dabadab
titán
"én azt vitatom, hogy ha megnézem a konténer mellett és ellen szóló érveket, akkor az jön ki, hogy az ellen nyert."
Ezt mondjuk már a múltkor se sikerült levezetned
Ellenben meg azt sikerült felhoznod, hogy a kollégáid sok munkával összeraktak valamit, ami már majdnem konténer, csak nem tud annyit meg tök egyedi megoldás a komplett ipar által támogatott standard konténerekkel szemben.
-
bambano
titán
klasszikus érvelési hiba: összekevered a megérteni és az egyetérteni kifejezéseket. én mindent megértek. azt sem vitatom, hogy sokan akarnak konténert használni, mint ahogy azt sem vitatom, hogy desktopon meg windowst akarnak sokan használni.
én azt vitatom, hogy ha megnézem a konténer mellett és ellen szóló érveket, akkor az jön ki, hogy az ellen nyert. ezek után vitatom, hogy konténerezni szakmailag megalapozott döntés. tehát vagy tájékozatlanul döntenek mellette, vagy olyan vélt vagy valós érvek miatt, amelyek nem tartoznak az it-be.
oké, sokan akarnak dockert használni. ehhez pontosan miért is van szükség arra, hogy a linux syscall interface alatt még legyen egy windows kernel? ha pedig nem kell alá windows kernel, akkor nyilvánvalóan nem szakmai okok miatt csinálták ezt meg, ami mögött egy érdek lehet: nehogy levedd a windows kernelt a gépedről, mert akkor az ms rosszul jár.
-
floatr
veterán
Nem ez a fő érv, csak szeretném egy tünetre felhívni a figyelmedet, amit "valamiért" ignorálsz, ha már szakmailag nem akarod megérteni, mint ahogy azt is figyelmen kívül hagyod, hogy a tömegek a számukra megfelelő lehetőséget választják, amit felfoghatsz consumer-idiotizmusnak is, ha ezzel jobban érzed magad, de ez csak vergődés.
Nem akarod elfogadni, hogy sokan használni akarják a dockert. A MS lépett ebben az irányban, erre azt az elméletet faragod tovább magadnak, hogy hogy úúú a MS elveszi tőled a linuxot... logikus -
bambano
titán
ha véletlenül mondtatok már szakmai érvet is a véleményem ellen, és átsiklottam felette, akkor írjátok meg légyszives, hogy hol. az ilyen "te nem vagy magyar, mert nem eszed a nyereg alatt puhított hús" jellegű hsz-ek be sem jutnak a szűrőmön, azokat ismételni értelmetlen.
-
Gargouille
őstag
Etetitek?
-
bambano
titán
az a te bajod, ha nem követed az eseményeket. az ms-t folyton megbüntetik, rendszeresen perlekedik bíróságokon, stb.
"mert így konkrétan az egész szakmát hülyézed le, lassan mindenki szembe jön az autópályán.": tehát az a fő érv a konténer mellett, hogy mindenki használja? több példa is van az informatikában, amikor tömegek a rossz lehetőséget választják. itt van mindjárt a windows desktop...
-
floatr
veterán
Hagyjuk már ezt a monopolista/imperialista témát, kezd kicsit fóliasisak feelingem lenni.
Ez az egész a konténerekről szól. A windows egyszerűen nem tud elég jó lenni ebben. Lehet hogy szerinted minden konténeres megoldás egytől egyik fasság, de elég lenne csak a trendeket figyelni, mert így konkrétan az egész szakmát hülyézed le, lassan mindenki szembe jön az autópályán.
-
arpii
tag
És ilyen üzleteket kötnek, hogy még csak el sem olvassák, hogy mit vállalnak vele. Aztán megy a sírás, gonosz M$. Őrület.
Erről az a south park rész jut eszembe, mikor elfogadták az itunes új szerződési feltételeit majd orvosi beavatkozással összekötötték őket mint egy százlábú-ipadNem azt mondom, hogy otthon mindig mindent átrágok az apró betűs részig, de céges környezetben mindent átrágunk az utolsó betűig, igen. Vicc
-
joysefke
veterán
Üdv a való világban.
Mindenhol úgy működik, hogy az értékesítő a saját portékájának az előnyeit emeli ki, jól érthető és emészthető (fél)igazságokba burkolva. Ez rányomja a bélyegét az egész pre-sales fázisra.
Én 10 éven keresztül írtam az ajánlatok marketing részébe, hogy "a mi megoldásunk"(tm) egyetlen duplex rendszerrel 100.000 végpontot tud kiszolgálni. (by using only basic feature set) Aztán amikor tervezésre került sor rendszerenként 20-35.000 végponttal kalkuláltam, tehát a marketing érték 1/5-1/3-val. (10 év hardverfejlődésével jutottunk el 20.000-ről 35.000-ig)
-
Dißnäëß
nagyúr
Túloztam hogy a reklámból, cégről beszélünk saját üzletkötővel, aki lyukat beszélt a főnök hasába, vagy urambocsá, jól lobbizott + összeborulva bla bla, tudjuk, milyen jól nyomul emes idehaza, de amúgy igen, egyetértek. Valamit nagyon nem olvastak el... Az adat odabent gyűlt, alapvetően induláskor semmi kül nem volt. De ha így most onnan a vm-eket ki kéne migrálni, meg a DB-ket, fájlokat stb, uhhhh... (megy is a vakarózás).
Marhák...
-
> keményen sarcolják az adataid kimozgatását onnan a migráció alatt (10+ Tb) akkor azért úgy kezdesz morci lenni, hogy wtf, ezt valahogy egy reklám se mondta az elején, meg egy sales-es sem ordította a füledbe
Igazi mernoki alapossagra vall 10 TB adatot bevinni ugy, hogy az elejen egy irolapon se szamolja vegig az illeto a nagysagrendi koltsegeket, hanem a reklambol tajekozodik (LOL?).
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
joysefke #177 üzenetére
Nálam a Gugli sem jófiú, sőt... ezeket azért nem én írtam le.
Startup-ot indítunk cimbivel, de már most válunk le róla, pedig a teljes levelezés és fájlok, stb.. mind még a Gugli felhőjében van. És hugyozunk szépen merészen széllel szemben és telepítünk az irodába mini szervert, okosan, ügyesen, georedundánsan, backup szintén georedundánsan.
Én kurvára meguntam a mai Orwell-t, hogy adnak is valamit, de az ára általában nagyobb... az apróbetű .. amit senki nem olvas sosem...
Szóval én spec. társadalmi-jogi-nemistudommilyen vetületből nézve undorítónak találom mind a streaming-et, mind a cloud-ot, és még jópár hasonló szutykot. Olyanok, mint a Cola: finom, de függőséget okoz.
Apropó, ha már kényelem és funkciók: Azure. Amikor becsábít Téged, X darab keresztül-kasul összekötött, 90-100 gépből álló kis "private cloud"-odat felépíted és random baszkódik a loadbalancer, random akad ez-az, random ingadozgat a sávszél, a teherbírás és amikor le akarsz jönni tőlük és keményen sarcolják az adataid kimozgatását onnan a migráció alatt (10+ Tb) akkor azért úgy kezdesz morci lenni, hogy wtf, ezt valahogy egy reklám se mondta az elején, meg egy sales-es sem ordította a füledbe, hogy figyelj paraszt, bennem csodásan tudsz növekedni és havidíjért csillagrombolót venni-építeni, de amikor ezt ki akarod vinni tőlem saját own premise-be vagy akárhova máshova, anyád és fizess... - totál NOGO. (Istenem, áldom az eget, hogy nem én döntöttem erről anno).
De mindez már nagyon off
-
Az utobbi 3 evben nem volt szokomasodperc, szoval megertem, hogy lehaltak a szervereitek
(leap second bugokbol a Linuxban volt par, amitol egyebkent anno a mi cuccunk is lehalt, ami az LSE-n kereskedett, de szerencsere volt ido rebootolni amig kinyitott a tozsde)
De egyebkent egy bug kivalo erv arra, hogy ne hasznalj egy ilyen komplikalt rendszert. Remelem az elso bugnal a Linuxot meg a Windows is kidobod, es csak bugmentes szoftvereket hasznalsz.
-
bambano
titán
válasz
joysefke #177 üzenetére
mondjuk a google, aminek a seggét valószínűleg porzósra rugdalják a közeljövőben a különböző monopolista disznóságaik miatt.. oh wait, nem is olyan jófiúk.
nekem fontos, hogy tisztességes legyen a verseny, mert más módon esélytelen a világ a monopóliumok ellen. az ms pedig nagyjából soha nem játszott így.
-
joysefke
veterán
Nem szeretem, mikor egy nagykutya M$ "sunyin" beszivárog ilyen rózsaszín virágcsokorba bújtatott mosolygós álarcot felvett verzióban egy számára alapvetően "tiltott" világba,
Szóval a Linux "open meg free as sex" de csak az erkölcsi létra magasabb fokán álló cégek számára?!
Mondjuk a Google -akik köztudottan a barátaink és ezért jó fiúk- nyugodtan használhatja a Linux kernelt a saját zárt szolgáltatásaihoz, de a M$ akik mióta világ a világ a gonosz tengelyének részesei nem használhatják a Linuxot deszktopon?
-
bambano
titán
tök jó, hogy pont egy olyan hsz-re írod, hogy nem használtam meg kívülálló vagyok, amiben leírtam, hogy nem vagyok kívülálló. ugyanezt a hibát (sok másik mellett) emvy is elkövette a válaszában.
egyébként én meg azt látom, hogy ő pl. annyira belülálló, hogy nem is tudja, docker nélkül mit lehet.
-
Dißnäëß
nagyúr
Nem szeretem, mikor egy nagykutya M$ "sunyin" beszivárog ilyen rózsaszín virágcsokorba bújtatott mosolygós álarcot felvett verzióban egy számára alapvetően "tiltott" világba, lassú víz partot mos elve alapján alkot akár valami használhatót is, de mindenképpen kihasználja még nyílt forráskódot használva is azt az ökoszisztémát, amit adni tud mellé-köré, majd miután egyre többen átálltak erre, mondhatni rohadt sokan, még abból a kevés normálisnak mondható linux-desktop-ból is kifogja a szelet, ami fele pár éve megindult az alternatív OS-eket keresők egy része.
Értsd jól, minden hibájával együtt, így-úgy agyonfikázva is, de én spec. szeretem az Ubuntut, Mint-et, Debian-t, satöbbi, az összes többit, de ha egy ekkora nagy, alapvetően profitorientált nagyhal beúszik egy hatalmas, de irdatlan sok kicsi hallal tele lévő tóba, abban én nem érzek jót.
Kinyitja kegyesen a száját, bele lehet nézni, nem csukja össze, ő csak jóbarát, ismerkedni-barátkozni jött és ellesni a kis halaktól, hogy hogyan kell gyorsan evickélve úszni a vízben. Ez a fedősztori.
A háttérsztori pedig az, hogy minél nagyobbra tátsa a száját, hogy minél több kis hal jöjjön oda hozzá a fogain lévő kajamaradékokat lepucolgatni, mondván, nem harap a nagy hal, barátunk, jót akar nekünk, etet minket, stb stb.
És egyszercsak hamm.
A kint maradt, mindezt megúszó és a kísértésnek ellenálló sok kis hal pedig pislog nagyokat, hogy húha, most mi lesz. Mert a Canonical-ból is kezd elfogyni a levegő, a hardver gyártókkal is egyre nehezebb zöld ágra vergődni normális driver támogatásért, míg a nagy hal, szájában a sok kis hallal, olyat tud már, amit korábban egyik oldal sem, csak végül mégiscsak a nagy halacska az, aki csak nyel egyet, megemészti, amit meg kell és jól van lakva.
Szóval lehet ostobának hívni engem és kövezni, de szerintem a Microsoft takarodjon a Linux környékéről de kurvamesszire.
-
törölt tag
Nálunk is előírta a policy, hogy kapcsoljuk be a titkosítást a gépen. Ha távfelügyeletet raknak rá, akkor annyi erővel adhatnak desktopot is, mert nem fogom magammal cipelni. Persze ha fizetnek annyival többet, hogy egyáltalán elmenjek ilyen helyre. Legenerálni egy ssh kulcsot, majd a publicot továbbküldeni a megfelelő helyekre azért nem egy nagy wasistdas.
-
dabadab
titán
"Tehát, kimondtad a kulcsszót, ezeknél a cégeknél nincs IT support. Ezek után kit hat meg, ha sírnak, hogy valami bajuk van?"
A céget, aki foglalkoztatja őket, meg aki a MS ügyfele (lenne).
Egyébként fejlesztőknél baromira nem működik az, hogy majd az IT adminisztrálja a gépüket - persz lehet ilyesmivel próbálkozni, de még nagyon-nagy, nagyon szigorú policykkel dolgozó cégeknél is azt láttam, hogy a fejlesztők jóval nagyobb szabadságot kaptak, mint a sima userek, mert máshogy egyszerűen nem megy. -
arpii
tag
válasz
#95561216 #163 üzenetére
Tehát, kimondtad a kulcsszót, ezeknél a cégeknél nincs IT support. Ezek után kit hat meg, ha sírnak, hogy valami bajuk van? Gondolom a Microsoft-nál sem lett nyitva case, csak hümmögtek az orruk alá, majd konstatálták, hogy "szar ez a fos".
Ok, nehéz egy bevált szakembert megtartani, ha csábítja a szomszéd irodából a konkurencia, no de mindegy. -
Figyelj, itt nincs min vitatkozni. Van tobbfele lehetoseg, az emberek azt valasztjak, ami nekik a legkenyelmesebb. Ez per pillanat a kontener. A tenyekkel nem erdemes vitatkozni: az, hogy te elmeletben, forumon ugyanugy megoldod a dolgokat Glassfish-sel, az egy dolog, az, hogy a fejlesztoi kozosseg meg a kontenereken standardizal, az meg egy masik.
> szerveren meg fent volt az appszerver, a maven meg az ant, és a telepítőszkript volt úgy megírva, hogy minden függőséget lehúzott a netről és felrakott oda, ahova kell. szintén docker nélkül.
Ezen meg mar csak rohogni lehet, ha egy _egyedileg megirt_ Ant szkriptet meg Glassfish deploymentet hasonlitasz egy mindenhol pont ugyanugy mukodo technologiahoz, az vicc, tenyleg fogalmad sincs, ne haragudj, egyszeruen lovesed sincs arrol, hogy mukodnek a dolgok, szoval hagyjuk is.
-
törölt tag
Nem hiszti van, hanem értelmesebb cég rájött, hogy ezen a ponton is meg lehet fogni a fejlesztőket, főleg ha másban nem tud vagy nem akar versenyezni (fizetés főleg). Eddig a leglazább helyen úgy ment a dolog, hogy volt egy hardver keret, amiből azt vettél amit akarsz. Asztali gépet, monitort, telefont, vagy olyan laptopot, ami megtetszett. Macbooktól ThinkPaden át gamer cuccokig minden volt a cégnél. Saját gépem úgy jött, hogy leadtam mi kell, megrendelték, futár hozta, átvettem, kibontottam, beüzemeltem, majd a papírjait leadtam. IT-s hozzá se nyúlt.
A path hossznak semmi köze a virtuális géphez. Szerintem még a max 8 karakteres filenevek öröksége.
-
bambano
titán
"Meg tudod azt csinalni, hogy helyben csinalsz valami prototipust, osszecsomagolod egy image-be, feltolod a registry-be, es kirakod egy Linux szerverre demozni.": vagy a lokális gépen betolom közvetlenül oda, ahova kell, és kész.
például amikor egy olyan cégnél voltam rendszergarázda, ahol értettek is a dolgokhoz, ott nem dockereztek (és nem csak azért, mert akkor még nem volt docker), meg semmi ilyesmi marhaságot nem csináltak, hanem fel volt rakva az appszerver a desktop gépre, és deployolt egyet oszt jónapot. sőt, a netbeans deployolt magától, nem kellett image-t generálni...
a fejlesztői környezetet szintén nem dockerbe rakták, hanem volt valami windowsos installer gyártó program, legyártottak vele egy telepítőcsomagot, ami üres desktopra felrakott mindent, ami kell, és kész.
szerveren meg fent volt az appszerver, a maven meg az ant, és a telepítőszkript volt úgy megírva, hogy minden függőséget lehúzott a netről és felrakott oda, ahova kell. szintén docker nélkül.
még mindig nem értem, hogy ehhez minek docker meg wsl2.
ráadásul ha glassfished van, akkor tudtommal lehet remote is deployolni, szintén dockeres túlbonyolításokat kihagyva.
amikor meg php-t akarsz apacs alá felrakni, akkor a legegyszerűbb, ha a fejlesztői rendszeren az apacs könyvtárába checkoutoltad a forrást, és akkor annyi a deploy, hogy a fejlesztői gépen commit, a teszt szerveren meg update.
-
válasz
Gargouille #160 üzenetére
Ne izelj mar, v0.7 ota hasznalok Dockert.
DfW csinal egy Hyper-V VM-et, Samban keresztul mountolja a helyi NTFS meghajtokat. Ennek az a vege, hogy
- a fajlmegosztas lassu (pl. Dockeren belul halal lassu forditani egy nagyobb projektet, ami NTFS-en van)
- idonkent problemak vannak a file lockokkal (pl. Maven war plugin rendszeresen elhalalozik rajta)
- file permission-ok termeszetesen nem mukodnek jol
- fix memoriat kell adnod a Docker VM-nek mert a Hyper-V dinamikus memoriafoglalasaval nem mukodik jol, ez termeszesen szivas, ha nincs tul sok RAM a gepedben
- idonkent vannak olyan regressziok, mint pl. a Hyper-V port range-ek osszeakadnak a Dockerben futo exposed portokkal (foleg 5xxxx tartomanyban)... tovabb is van, mondjam meg? Mukodik, de nem rendesen.
-
Gargouille
őstag
Windows-ra is van, csak mondom...
-
> linux, apacs, mysql, php. php és mysql tudtommal van windowsra, gondolom a php-t begyűrték iis alá, de az is lehet, hogy apacs is van windowsra
> szóval milyen létező értelmes igényt szolgál ki az ms ezzel a wsl2-vel?
Linuxon van ugye Docker. Emiatt
Windowson
- bonyolultabb az installalas (nem csak egy docker run)
- macerasabb az, ha tobb peldanyt akarsz futtatni
- macerasabb az allapot kezeleseMeg tudod azt csinalni, hogy helyben csinalsz valami prototipust, osszecsomagolod egy image-be, feltolod a registry-be, es kirakod egy Linux szerverre demozni. Percek kerdese. Ezt persze meg lehet csinalni mashogy is, de mashogy kell egy Java app szerver eseteben, egy PHP site eseteben, stb. - kontenerekkel meg minden ugyanugy mukodik.
Masik: standardizalt fejlesztoi kornyezet. Csinalsz egy image-et amiben benne van az osszes eszkoz, amire szukseg van. Persze lehetne VM is, de az lassabban provizionalhato, tobb memoriat eszik, nehezebb a fajlmegosztast beallitani.
Ilyesmik. Szoval az ertelmes igeny az, hogy egyszerusodik a fejlesztok es az ops elete.
-
bambano
titán
az túllihegés, hogy azt látom, az ms minden eddigi húzása monopolista volt?
az, hogy az ms elindult a szolgáltatások irányába, azért problémás, mert nem úgy indult el, hogy választhatsz, kell-e vagy sem, hanem úgy, hogy monopol helyzetben vagyok, eszed, nem eszed, nem kapsz mást."akkor elkezdhetne saját linux szerver disztrót is írni, amivel szerintem baromira nem akarnak foglalkozni, mert abban semmiféle pénz nincsen": kérdés: van-e az ms-nek saját linux disztrója? helyes válasz: van.
amiért nettó hülyeség ez az egész az az, hogy azokból a programokból, amit linux szerveren gyakran használnak, szokott lenni natív windowsos cucc. egy nagyon jellemző csomag, amit úgy neveznek a neten, hogy lamp: linux, apacs, mysql, php. php és mysql tudtommal van windowsra, gondolom a php-t begyűrték iis alá, de az is lehet, hogy apacs is van windowsra, sose érdekelt, nem néztem utána. cygwin-en keresztül a unixos parancssori eszközök vannak windowsra, X szerverből vagy 3-at ismerek windowsra, ha nem akarsz vnc-zni. Tehát gyakorlatilag kicserélheted a linux kernelt windows kernelre, mert a szabad szoftveres szorgos emberek portoltak mindent winapi-ra. ha ezt kevesled, van fullos virtualizáció windowsra legalább három: vmware, virtualbox, hyperv.
szóval milyen létező értelmes igényt szolgál ki az ms ezzel a wsl2-vel?
-
Gargouille
őstag
válasz
X Factor #147 üzenetére
Ezzel maximálisan egyetértek és egyben örülök neki, hogy vannak még olyan emberek, akik nem hitkérdést csinálnak ebből. A legfontosabb mondat:
illetve amikor valaki vallási alapon akarja az egyik rendszert olyan környezethen erőltetni,ahol a másikra már 20 éve megvannak a best practice eljárások.
És ez a lényeg! Mindent arra kell használni amire való és a feladathoz kell megoldást (oprendszert, szoftvert, eszközt stb.) választani, nem pedig fordítva. MS szakemberként sem éreztem soha, hogy el kellene vitatnom a Linux érdemeit vagy bármiért is "utálnom" kellene. Igazából pont azért örülök az MS ezen lépésének, mert egy lépéssel közelebb hozza a Linuxot és én inkább a lehetőséget látom benne, amit a magam és a munkám hasznára fordíthatok mert hosszú távon eljöhet az a pillanat amikor végre nem választani kell a kettő közt, hanem a "vagy" helyett ott lesz az "és".
-
floatr
veterán
Szerintem ezt egy kicsit túlliheged. A MS elindult szolgáltatások irányába már egy ideje. Nem érdeke kinyírni egy olyan platformot, amiből neki is haszna származik. Viszont egy windows-hoz szokott felhasználót, céget így nem kell linuxra állítani, ha a szolgáltatásait akarják használni linuxos szerverekkel.
Ha elkezdené szétbarmolni a platformot, akkor elkezdhetne saját linux szerver disztrót is írni, amivel szerintem baromira nem akarnak foglalkozni, mert abban semmiféle pénz nincsen. Amit a fejlesztők lehegesztenek a desktopon, azt úgyis mondjuk egy azure-os linux node-ra dobják ki. Teljesen felesleges ez a Gates/Ballmer mentalitás már. Egyre több eszközük lesz platformtól független, ha lassan is...
-
-
kenwood
veterán
válasz
FeketePok #23 üzenetére
Ezert fizetik a rendszergazdakat. Tobb millio microsofttol fuggetlen szoftver letezik, nyilvan nem lehet mindenre felkeszulni. Ha egy frissites utan a userek 10-20-50 szazaleka szivna, akkor komoly gond lenne, ha csak nehany millio, krvesebb, mint 1 szazalek, akkor az tok normalis. Altalaban ami a windowson szivas, az linuxon az alap feladat.
Sem itthon,sem a muternal, sem a melohelyen nem volt semmilyen win specifikus (komolyabb) problemam az elmult 2-3 evben. -
cami][us
senior tag
-
cami][us
senior tag
Hogy a hírhez is írjak valamit... A ms gyakorlatilag elpazarolt egy csomó pénzt és időt a wsl-re ami eredetileg is az android emuláláshoz kellett, most meg gyakorlatilag beintenek az egésznek egy vm-el. Ez szerintem rohadtul gáz felhős dili ide vagy oda, de az is igaz, hogy a wsl médiamegjelenés tekintetében már kifulladt és kötve hiszem, hogy a stack overflow-os felméréseken nagyot fog ugrani, vagy akár megelőzi a w10 a linux-ot. Az persze durva lenne, ha az önálló böngésző szanálása után a desktop rész is menne utána és win32 támogatás csak egy eleme lenne valami linux/bsd alapú rendszernek az ms-től. Pénzügyileg nem lenne rossz ötlet és az ms akármilyen gané rendszert tesz le az asztalra, akkor is megveszik, amíg fut rajta a saját szemetük, még akkor is, ha csak egy összetákolt szutyok az egész, ahogy w95-ös időkben is.
-
X Factor
addikt
válasz
Gargouille #145 üzenetére
Azért ez erősen függ a cég profiljától, mindennek megvan a maga helye. Én főleg játékfejlesztés és ahhoz köthető egyéb területen üzemeltetek, ott dominál a windows, ellenben az on premise GIT-et linux alatt viszem, a JIRA-t is linux szolgálja ki, külsős web szerverek is szintúgy és még sorolhatnám hosszasan. VFX részlegen pont az átállást vizslatom centos-re, mert bár a render node-k winnel vannak szerelve, lévén az infra nagy hányada az, és rajtam kivul igy mas is boldoul rajta, de wddm2.0 óta bukjuk a vram 20%-at, cuda RT renderek alatt.
Szóval én alapvetően úgy látom, h. legyen az MS vagy vmilyen linux distro minden tök jól teljesÍt a maga területén, a gond ott kezdődik amikor, nincs pénz IT-ra, vagy éppen sajnálják, illetve amikor valaki vallási alapon akarja az egyik rendszert olyan környezethen erőltetni,ahol a másikra már 20 éve megvannak a best practice eljárások.
-
Gargouille
őstag
Általánosnak tűnt a kijelentés ezért akadtam fent rajta. De persze ha csak a fejlesztéshez kapcsolódó szerverekre gondoltál - és azon a területen amit épp te használsz - akkor bizonyára igazad van. Én például vállalati környezetben üzemeltetek (Multik, KKV-k) és túlnyomó többségben Win server van mindenhol, Linux-al elvétve találkozom
Persze ez nyilván nem reprezentatív, csak a saját tapasztalatom és csak egy kis szegmense az egész iparnak (akárcsak például a fejlesztés), csupán arra szerettem volna rávilágítani, hogy nagyon sok olyan szerver oldali funkció/szolgáltatás van amit Linux-al nem nagyon (vagy egyáltalán nem) tudsz megoldani (és biztosan vica-versa is van persze).
-
cami][us
senior tag
Aszontod, az ntfs nincs a kernelspace-ben?
De ha ez nem lenne elég, a betűk renderelését is a kernelspace-ben oldják meg, ami nem jött be biztonság szempontjából. Egy kicsit túltolták a monolitikus részt és erre az ms research kb 20 éva azzal jött, hogy a linux fejlesztése nem fenntartható loc elszabadulása miatt. Minimum vicces.
-
arpii
tag
válasz
#95561216 #129 üzenetére
Aláírom, hogy egyszerűbb szabályrendszert felállítani a random multinál, de akkor ezeknél a 100 fős cégeknél milyen őskáosz van a gépeken? Ha nem kapja meg amit akar röhögve lelép? Mint a hülyegyerek a boltban az anyjának addig vergődik a nyalókáért, míg meg nem kapja, vagy hogy kell ezt elképzelni? Miről egyeztek meg a felvétele során, hogy ablak mellé fog ülni, vagy mi? A fővárosi fejlesztőkre gondoltam korábban is, hogy jellemző a csekély lojalitás a cége iránt, mert megunják, átnyergelnek máshová, logisztikailag ezek 10 méteren belül megvalósítható ugrások. Az elmúlt 8 évben soha nem volt hiszti nálunk, megfelelő indoklás esetén az irreálisan és feleslegesen drága hardvert is megkapja a fejlesztő, pedig nem is fejlesztő cég vagyunk.
Hát igen, a command line-os téma az elég cumi, de valljuk be, hogy az a JAVA virtuális gép és amit az egésszel az oracle művel, úgy ahogy van katasztrófa.
-
válasz
Gargouille #134 üzenetére
Koszi, ez szofisztikalt poszt
Nyilvan nem 'minden', de szerveren per pillanat dominal a Linux, es meg ha elvileg multiplatformos dolgokra fejlesztes (pl. Javaban), akkor sem tok mindegy, hogy milyen OS-en futtatod. Gyakorlatban meg mindenki* kontenereket hasznal fejleszteshez.
* mindenki aki nem ragadt bele valami legacy cuccba
-
VIC20
őstag
,,Még többet kap a Linuxból kap"?!
Beszélni nehéz magyar beszélni...?
-
törölt tag
Mert vannak cégek, ahol levelezés miatt muszáj windowst használni, vagy a kőkorszaki it csak azt ad és kész. Viszont pl előbb recskáznék sajtreszelővel, mint java/python fejlesztést csináljak linux terminál nélkül. Vagy sokat kell ssh-zni, és kétoldali heveny agyfaszt kapsz a putty-tól. Egy fokkal kényelmesebb, erőforráskímélőbb wsl-t használni, mint virtuális gépet telepíteni fejlesztésre.
-
törölt tag
válasz
cpt_sanya #81 üzenetére
Egy rajztábla azért kisebb probléma, mint amikor anno win 7 újratelepítésnél túrhattam át a lakást egy nyomorult utp kábelért, mert az a csoda nem volt képes kezelni az INTEL wifi modult egy ThinkPadben. Spéci hardverrel szívtam már én is linuxon, de ilyen alap dologgal nem.
-
törölt tag
Elhiszem, hogy egy random multinál ez működik, de próbáld meg egy fejlesztő cégnél, ahol a 100 alkalmazottnak 100 egyedi laptopja van, hogy előre validálod a frissítéseket. És nem, nem az van, hogy megmondod milyen gépet kapnak és kész, mert röhögve lelépnek másik céghez, ahol megkapják amit akarnak.
"Mezei user, programozó, multimédiás, kompromisszum-mentes munkaállomás, mindenki megtalálja a használható részt windows alapokon, kivéve speciális kutatási-fejlesztési, stb feladatok esetén."
Aham, windows olyan feladatot nem tudott megoldani, hogy a szaros termináljában elindítson egy java programot, mert valaki x éve beállított egy maximális path hosszt, és öt csomagmélység feletti fájloknál összefosta magát a drága.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A Microsoft egyik problémája, hogy sok, egyébként Linuxon dolgozó fejlesztőt nem tudott átcsábítani Windowsra, mert egyszerűen a Windows nem rendelkezett szinte semmivel, amit egy Linux disztrón alapból megtalálsz. Itt főleg a bash-re és az abban elérhető nagyon jó dolgokra kell gondolni, ami iszonyatosan meg tudja könnyíteni egy fejlesztő életét.
Emiatt került be nem túl rég az egész WSL a W10-be, ennek logikus következő lépése egy rendes bash jellegű terminál beépítése a Windowsba.
Egy gyakorlati példa az említett hasznos dolgokra: Az én szakmámban pl. nem egyszer előkerül, hogy esetenként több 10MB méretű txt fájlokból kell kiszedni az adott szavakat tartalmazó sorokat. Bash-ben ezt pikk-pakk megcsinálja az egrep progi és még mindenféle extrát is tud, lehet csűrni-csavarni miként szedjen ki sorokat, míg Windows alatt kb. a külön feltelepített Notepad++ nagyjából alkalmas erre, de az meg berosál, mire betölt ekkora fájlokat...
-
> Ha Linuxra fejlesztesz, akkor nem egyszerűbb ha az oprendszered is a Linux?
Nem, mert a fejlesztes nem csak abbol all, hogy kodot gepelsz be. Kozben hasznalt IDE-t, screenrecordert, videokonferencia-szoftvert, bongeszot, online whiteboardot, vagy csak siman egy erintokepernyos laptopot. Sokak szamara ezek jobban mukodnek Windowson vagy Macen.
-
urandom0
senior tag
Ha csak a fejlesztők tudják ezt kihasználni, akkor miért rakják bele a normál Win kiadásba?
Opcionális lehetőségként lesz benne a Windowsban.
Miért nem adják külön, akár pénzért is? Akinek ez kell az úgyis megvenné.
Forgalmazhatnák éppenséggel külön is, de nyilván üzletpolitikai megfontolások állnak amögött, hogy nem így tettek.
-
urandom0
senior tag
A cross platform fejlesztési modell miatt van így. Pont azért, amiért ezután csak egyetlen, cross platform .NET lesz. Az egységesített platform, az "írd meg egyszer, futtasd bárhol!" elv alapján.
-
zzolika
aktív tag
Na pont ezt nem értem. Ha Linuxra fejlesztesz, akkor nem egyszerűbb ha az oprendszered is a Linux? Vagy a linuxos progikat win alatt írják???
Ha csak a fejlesztők tudják ezt kihasználni, akkor miért rakják bele a normál Win kiadásba? Miért nem adják külön, akár pénzért is? Akinek ez kell az úgyis megvenné. -
-
zzolika
aktív tag
Nem vágom a Linux témát, azért kérdezem, mire jó ez?
Mi az a program, aminek csak linuxos változata van, nincs natív win-es (vagy hasonló alternatíva)?
Amiért szükség lenne egy Win rendszeren Linuxra írt progit futtatni? Fordítva még oké, azért kell a Linuxra a Windows emulátor, mert sokkal több a wines progi ami nincs Linuxra átírva.
A Linux szervereken futó progik meg nem igazán célközönség, a Win10-et használók 1%-a se lehet, akinek Linux szervere is van. És az se rakná át Win10 alá, mert semmi értelme. Lassabb, várhatóan bugosabb, mintha Linux rendszeren futna, ja és még plusz pénzt is fizethet a win licenszért. -
urandom0
senior tag
válasz
cpt_sanya #28 üzenetére
Legutóbb egy hálózati megosztást csináltam tudom spec igény ,egy usb-s HDD-t hálózaton megosztani , A hálózati megosztásban rutinos vagyok de az istené nem jöttemrá miért nincs jogom semmire . 5.fórumon volt elrejtve kb az aprósoros résznél mien sor kell hozzá pluszba , hogy működjön
Mert az mennyivel jobb, mikor a Windows egy hálózati gép elérésénél csak annyit ír ki, hogy "Handle is invalid", ezt is csak WIndows 10 esetén, korábbi rendszerek esetén semmit? És akkor végigpróbálod az összes szóbajöhető lehetőséget, majd miután meguntad, két órát guglizol, mire megtalálod, hogy a KB4480960 és/vagy a KB4480970 frissítés okozza a hibát...
És akkor eltávolítod a két frissítést, de ez nem elég, még írkálni kell a registrybe is, valamint a gpedit-ben is módosítani kell egy értéket.Egyébként a Linuxos programok esetén könnyebb hibát keresni, ugyanis a többségük nem szégyell írni az stdout-ra, így ha terminálba indítod, sok esetben rögtön megvan a hiba. Windows esetén nem divat bármit is írni a standard kimenetre.
De ha oda nem ír, akkor ír a logba - Windows esetén sokszor oda sem. -
törölt tag
válasz
#68216320 #103 üzenetére
Semmi gond a Linuxra váltással meg a véleményeddel. Nem kell az MS-t meg a Win10-et szeretni, csak volt 1-2 tévedés, de szerintem már eloszlattuk. Én amúgy a Win8 megjelenésekor voltam hasonlóan, volt amihez nem volt driverem sem, plusz ott volt a teljes képernyős, egyszínű start, a macerás settings app (ami szintén teljes képernyős volt), stb. Aztán a 8.1-re már egész jó lett. A 10-nél szintén, kezdetben sokkal korlátoltabb volt a mostaninál, de hasznos fejlesztéseket kap, szerintem teljesen jó kis rendszer.
-
Gargouille
őstag
"nem, ez kifejezetten árt a linux terjedésének, nyilvánvalóan ezért csinálták"
Igen, nyilvánvalóan...
"Arról szól, hogy azok, akik a szerveroldali linux miatt megfontolták, hogy leveszik a desktop windowst, és feltesznek egy linuxot, ne csinálják meg."
Igen, jól látható a számok alapján is, hogy akkora tömegekről beszélünk, hogy erre már a Microsoftnak is lépnie kellett. Logikus.
-
törölt tag
válasz
Hellwhatever #68 üzenetére
-
Dehat nem az van, hogy a kapitalizmust azert szeretjuk, mert a piacbol elnek a cegek?
Ezert kiraly a Linux szerveren es ezert nepszerutlen desktopon: szerverbol lehetett penzt csinalni, desktopbol meg nem.
> ez kifejezetten árt a linux terjedésének, nyilvánvalóan ezért csinálták.
Dehogy, a Linux desktop lenyegtelen - elsodlegesen a fejlesztok meg az Azure miatt csinaljak.
-
Hát nem tudom. Szerintem az ms tojik rá, mi fut a gépeden, ha már kicsengetted a licensz árát. Úgy értem, ahová Linux kell, oda csak az kell, nem kell mellé a Windows is. Ez így olyan, mintha lenne az ingyen sör, meg lenne ugyanaz a sör, de adnak hozzá korsót is 60€-ért.
-
bambano
titán
válasz
Gargouille #110 üzenetére
Az ms-t soha nem érdekelte "mindenki" érdeke. Az ms-t kizárólag a saját részvényeseinek érdeke érdekelte, beleértve az ms akkori vezetőit, akik jelentős részvénycsomaggal bírtak.
"Vagy, hogy a linuxot közelebb hozza esetleg azokhoz is akik elkerülték, ezáltal még segítheti is az elterjedését": nem, ez kifejezetten árt a linux terjedésének, nyilvánvalóan ezért csinálták. Arról szól, hogy azok, akik a szerveroldali linux miatt megfontolták, hogy leveszik a desktop windowst, és feltesznek egy linuxot, ne csinálják meg. Kapnak egy erősen kiherélt linux kernelt, amit a w10 kernele babusgat.
-
Gargouille
őstag
válasz
Neovenator #104 üzenetére
Nem bántásból kérdem, de nincs neked egy kis üldözési mániád? Mondjuk az az opció például fel sem merül benned, hogy az amúgy nyílt forrású chromium (nem chrome böngésző!) egyszerűen jobb mint az Edge vagy az IE alatti és ha erre vált az MS is, akkor esetleg közelebb kerülünk egy egységesebb webélményhez ami mindenkinek érdeke? Vagy, hogy a linuxot közelebb hozza esetleg azokhoz is akik elkerülték, ezáltal még segítheti is az elterjedését? Tudom, hogy patás ördögök azok ott Redmondban, de azért mégis...
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Neovenator #104 üzenetére
Bár a ms elég jó abban hogy tönkretegyen bármit, a linux még számára is érinthetetlen. Hacsak nem assassinálja meg az összes openszósz és kernel fejlesztőt.
Egyébként ideje lenne már, ha ms fogná és rendbeszedné a gagyi operációs rendszerét, ha már monopol helyzetük van desktopon. Meg annak is ideje lenne, ha a Torváldsz is együttműködne, hogy lehessen pl. natív ext r/w a windózban.
-
Solten
őstag
Orvendetes hogy a Microsoft abbahagyta a szellel szemben p*salast es vegre fejlodik a Windows.
-
cog777
őstag
Annyiban igazad van hogy Windowsos kornyezetben tesztrendszer elegge kivanatos, megelozendo a rizikos frissitesek kellemetlen hatasait.
Viszont meg kellene nezni miert van ez. A fo oka pedig az MS termekfejlesztesi/kiadasi modszereben keresendo: attertek gyorsabb kiadasi ciklusra. Ha valaki egy kicsit is jaratos a szoftverfejlesztesben, akkor tudja hogy a gyorsabb kiadas sokkal tobb tesztelest igenyel. Viszont a tesztcsapatot csokkentette az MS. Tehat ezekbol kovetkezik hogy a minoseg csak rosszabb lehet, a frissitesek rizikosabbak.
Tovabba eleg nagy valtozasokat hozhat minden verzio, amibol az kovetkezik hogy a drivereket es az alkalmazasokat bizony allandoan tesztelni es hozzaigazitani kell az aktualis foverziohoz. Na ezt viszont nem feltetlenul nyelik le sem a felhasznalok, sem a hardver/driver/szoftver gyartok.
Foleg a kisebb cegeknek szivas ez.
En nem csodalkozom hogy a bizonyos teruleten fejlesztok koreben nepszeru a linux, mert ott stabil disztrot hasznalva (Debian, CentOS) a budos eletben nem szurodik el a rendszer biztonsagi frissitesektol (jo, legalabbis sokkal kisebb az eselye).
Mi fejlesztok a gepeinken Ubuntu LTS-t hasznalunk (tradicionalis okokbol) amit azert nem tartok annyira szupi stabil rendszernek mint az elobb emlitett rendszerek, de 5 ev alatt, az 50 fejlesztonek ZERO problemat okozott barmilyen frissites. (Mi fejlesztok tartjuk karban a gepeinket, IT kozeleben sincs, lasd lejjebb az okokat) Pedig ez csak Ubi. Biztosithatlak hogy ha rolling releases disztrot hasznalnank, akkor nem lenne ilyen szep a statisztikank a folytonos valtozo kornyezet miatt. Igy viszont mi tervezhetjuk a valtast.
"hanem vállalati környezetben, vállalati felhasználás szintjén, pláne ha fejlesztenek.
Eleve a helyi IT, ált virtuális környezetben, de legalább szeparáltan ezeket automatizálva teszteli"Nem tudjak. A helyi IT-nek es altalaban a Windows-os szakembereknek kb SEMMI fogalma sincs a fejlesztoi rendszerekrol, mert Windows-hoz ertenek, de a programozashoz nem. Marpedig nem keves komponensbol es lepesbol allo fejlesztesi mechanizmust csak mi fejlesztok tudjuk karbantartani.
Hogy erzekeltessem a buildeles nagysagat. 4-5 ora lebuildelni a termek image-t, amit elosztott forditas rendszerrel le tudunk csokkenteni 2-3 orara. Ez alatt tobb mint 5000 forditasi fazist hajt vegre (tobb mint 5000 programbol, csomagbol, konyvtarbol all) a gep, 100GB-ot megzabalva az ssd-n. Ha valahol megakad, akkor a helyi IT vakarhatna a fejet. (Mi amugy egy 10e fot foglalkoztato ceg 500 fot foglalkoztato reszlege vagyunk.)Tehat igenis igeny az hogy egy stabil fejlesztoi kornyezetre van szukseg, hogy teljesen megtervezheto legyen barmilyen modositas. A rendszerszintu API random/tervezes nelkuli/oprendszer keszito altali megvaltoztatasa kizaro ok.
Amugy Windows alatt en pl a docker fele konteneres rendszerben latnek fantaziat. Ott lehet szimulalni egy egyseges kornyezetet barmilyen programnak anelkul ,hogy nagyobb eroforrast pazarolnank a virtualizacio miatt.
-
Neovenator
senior tag
válasz
Gargouille #83 üzenetére
Amióta nincs Ballmer, végre cselekvőképesebb kezd lenni a cég...mindkét lépés abszolút sunyi...tetszik.
Ki használna eztán chrome-ot, ha az oprendszerbe építve már megkapja alapból ugyanazt a funkcionalitást? Ha pedig valaki egyszer trösztellenességgel fenyegetőzik majd, mivel minden chromium alapú lesz...annál jobb, legalább szétverik...a google így is - úgy is veszít valamelyest a befolyásából...zseniális húzás.Linux ugyanez...már nem harcolnak ellene, hanem kebelükre ölelik...de olyan erővel, hogy idővel szép lassan kiszorítják majd a szuszt a harcos közösségből...ismét egy aljas, de kiváló taktika...tetszik a picipuha új menedzsmentje.
-
törölt tag
válasz
#54072192 #101 üzenetére
Szmörre, X Factor:
Igen, ugrálok ide-oda és fél gondolatokat osztok meg. Elnézést érte, egész nap makacs bugokkal küzdök a melóban. Lehet, ha egyben leírom a tapasztalatomat, hamarabb a végére értünk volna, nem csak így a munkaidőm végére. Bocs még 1x.
Mondjuk érdekes olvasni a windows-t másként látóak gondolatait is. Nem tudom hol lehet az igazság, el kell ismernem hogy sok bosszúság után munkál bennem egy ellenszenv már MS felé.
De visszatérve a cikk eredeti témájához. Akkor most lesz Lindows vagy Winux
-
X Factor
addikt
válasz
#68216320 #96 üzenetére
Oks, pont most olvastam végig az egészet. Ez esetben sok sikert a növekedéshéz
UI.: Azért te is ügyesen csinálod, mert ha arról van szó h. vállalti környezetben pénz termelő módban szükség van IT-ra, akár külsős arc-ra, aki 1-2 hét alatt összerakja az alapokat, akkor még sem vállalatként műkődtök, hanem egyének közösen dolgozgatnak aztán alakul. Ellenben ha jönnek a hibák, akkor egyből milyen az már h. áll a meló és szar az egész.
-
törölt tag
A gépházban a frissítések halasztása nem változott, ugyanott van most is. A 1903 kicsit előtérbe hozza egy külön gombbal is, de attól még a régi helyen találod.
A telemetria kikapcsolhatóságával egyetértek, de azt is értem, hogy miért nem akarják. Ha törvénysértő, akkor pereld be őket, hiszen megvan minden alapod rá, jó kis precedens lesz.
PeachMan: Tényleg jó, hogy bevált, ezzel semmi gond. Csak azt látod, hogy kicsit ugrálunk ide-oda a kijelentésekkel és az éppen kritizált részekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Anime filmek és sorozatok
- Környezetvédelem
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest