Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #474 üzenetére
nyilván mehetne, ezt abszolút nem vitattam
én valszeg simán használnám a gyári DP portjával, persze függ több dologtól, pl hogy mire akarod használni.
Steve_Brown: nice
ilyet én is csináltam egy 3650-essel. aztán rájöttem hogy sokkal elegánsabb megoldás egy mining riser.
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #472 üzenetére
miért, volt verseny?
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #470 üzenetére
-
kenwood
veterán
válasz
MasterDeeJay #13 üzenetére
Nekem a retro valahol az S3-3dfx-Riva Tnt korszakban kezdodik
Havernak volt valami Voodoo kartyaja,ami tudta egyutt a 2D-t es a 3D-t is,es azon toltuk az Need For Speedet.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #420 üzenetére
Én anno GTX 590-et indítottam meg egy Corsair VX 450-es táppal. Igaz csak egy i3 ment mellette, de stabil volt
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #420 üzenetére
#421 fatpingvin
Ezen most hangosan felröhögtem.
#420 MasterDeeJay
Várj előszedem azt a P4-es lapomat amin van dedikált PCI-E to AGP fordító chip, így bármelyik PCI-E vga-t bele lehet rakni de a déli híd AGP interfészen kommunikál vele.
Na viszont ami fontosabb. Nekem úgy néz ki, hogy lesz CNC mart kasztnim a kenand által említett 11mm-es Akasa ventihez. Szerintetek ebből a ventiből 1 db maxra tekerve 80, esetleg 75 fok alatt tartani a kártyát? Mikor megrendeltem biztos voltam benne, de kezdek elbizonytalanodni.
-
korcsi
veterán
válasz
MasterDeeJay #411 üzenetére
Sarok csiszolóval finoman leköszörülni a lemezek tetejét? Az működhet esetleg? Holnap ha lesz időm rápróbálok.
-
válasz
MasterDeeJay #416 üzenetére
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
MasterDeeJay #411 üzenetére
Én is vettem ollót, de egyelőre nem is használtam.
Csak nekitámasztottam egy ház ventilátort az eltávolított burkolatú kártyának.
Így sem ment 70 Celsius fok fölé, egyelőre így is marad. (majd talán nyáron még faragok rajta)
BIOS-t sem frissítettem mivel 775 alaplapom van. (NO UEFI)
Ui:
Persze nekem könnyű, mivel a nagy torony házamat lefektetve használom.
Még egyszer köszönöm az ötletet, végre van "normális" VGA kártyám! (számomra megfizethető áron)
-
korcsi
veterán
válasz
MasterDeeJay #407 üzenetére
Persze.
Kérdés:
Mivel hajtogattátok a hűtő lemezeit? Órás csavarhúzóval próbáltam, de nagyon ellenáll. -
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #398 üzenetére
R9 290-nel furmark + Prime95 alatt 290W-ot evett konnektorból a konfigom, kíváncsi leszek, hogy a Nano-val mennyit fog. Kár, hogy nem tudom kipróbálni integrált/másik VGA nélkül
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #398 üzenetére
világos, nyilván én se azzal az igényességgel írtam hogy akkor most ez a nagy referencia. a 400W viszont borítékolhatóan kevés lesz.
az én gépemben gyakorlatilag nincs olyan kártya aminek külön táp kéne (a PCIe-PCI adaptert leszámítva, de abban sincsenek brutál kártyák) mégis egy 650W-os táppal hajtom az egészet. -
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #393 üzenetére
ez nem túlméretezés, egy ilyen konfig alá nem 400W-os táp való. első blikkre egy 550W az abszolút minimum de én inkább beletennék egy 650W-osat.
-
_kovi_
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #369 üzenetére
-
_kovi_
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #363 üzenetére
Köszi nektek!
Ez milyen szoftver? -
ace666
tag
válasz
MasterDeeJay #322 üzenetére
A linkelt videó alatt azt válaszolta a srác, hogy az S9300 X2-ről is lesz majd részletes bemutató. Ha ott is megosztja a részleteket, mint driver, bios, stb, hogy elérhető legyen a CrossFire, akkor az is igen jó vétel...
Mekkora táp kellhet ennek a dögnek?
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #349 üzenetére
Az NV driver CP-t végignéztem, de nincs.
Szerintem az lehet a gond, hogy 342.01-es az nv driver, ami hm... elég régi. -
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #346 üzenetére
Windows 10 Pro 21H1
Igazából azért volt ennyi g210, mert tesztrendszer, sok alaplap lett vele tesztelve.
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #344 üzenetére
Ezek mind megvoltak.
kb 15 helyen volt a g210 bejegyzés, mndenhova betettem.
Vagy túl régi a geforce 210 vga drivere és nem tudja?Talán annyi lehet a gond, hogy a win10 által letöltött AMD drivert használom?
Bár nem hinném. -
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #342 üzenetére
-
lockdown90
senior tag
válasz
MasterDeeJay #339 üzenetére
tenyleges jatek tesztek varhatoak? vagy tesztelte-e mar valaki?
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #334 üzenetére
nagyobb gépházra van szükséged, innen pöstrű' érzem
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #329 üzenetére
na, csak mondtam valami jót is
amúgy most ezen nagyon erősen elkezdtem agyalni én is... pénzem ugyan nincs rá, de agyalni rajta csak nem tudok leállni
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #329 üzenetére
Hát akkor berendelek két S9300-at.
-
lockdown90
senior tag
válasz
MasterDeeJay #322 üzenetére
RTX 3070 szint?
az egy 6700 XT szint ha mar amd vonalon vagyunk. Van valami lista arrol, hogy mely jatekok tamogatjak ezt a technologiat?
-
Kecsua
tag
válasz
MasterDeeJay #310 üzenetére
És látom megvan az első hirdetés az aprón is belőle
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #291 üzenetére
világos, én csak azért írtam mert fent van és ár/teljesítmény arányban nagyon ott van ha tudod egyszerre használni a két GPU-t. Én ugye maximum sok oldalú dobókockákkal játszom, szval engem ez kevéssé érint, de mondjuk egy ilyen kártya érdekes lehet akár valami GPU computing feladatra is. kár hogy a tensorflow-val esélyesen igen macerás összehozni.
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #286 üzenetére
ha lenne 200 ojróm, vennék egy S9300-ast. igazából szerintem ha alaposan meg van hűátulról fújva csak nem lesz vele gond. az más kérdés hogy sokat zabál.
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #281 üzenetére
lehet érdemes lenne azokat a dual GPU-s kártyákat is fókuszba venni (tudom hogy lényegében olyanod van, de akkor is
)
-
tsu
tag
válasz
MasterDeeJay #274 üzenetére
Hétfőn este rendeltem, ma du. megjött.
Köszi a kupont!
Este megpróbálom beröffenteni. -
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #274 üzenetére
76 in stock. valaki nagyon megtalálta :/
-
juliabrilke
veterán
válasz
MasterDeeJay #241 üzenetére
Mindegy, akkor is átégetem benne a nano biosára.
Átraktam egy server lapba és teljesen ugyanúgy viselkedik (hőfok, órajel tekintetében)
Megcsinálom a másik kártyával is, viszont a tölcsér túl nagy, hogy 2 kártya elférjen egymás mellett. -
válasz
MasterDeeJay #35 üzenetére
Akinek kell 4pin átalakító, itthon is rendelhető: Gelid VGA PWM Adapter /CA-PWM-02/
Egébként épp' a napokban láttam a YT videót... micsoda egybeesés!
Egy pillanatra elkapott engem is a "KELL!" érzés, de aztán rá kellett jönnöm, hogy a 175W TDP-t én már nem szeretném bevállalni az ITX konfigjaimba, meg a HDMI is hiányzik.
Ettől függetlenül ez egy jó lehetőség, különösen a mostani, csipphiányos időkben!Köszi a cikket!
(#151) Czimby
Minek 3d nyomtatás? Melegtakonyt neki! -
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #182 üzenetére
Akkor ha egy UEFI nélküli gépben amiben van integrált videókártya felflashelem rá az R9 Nano BIOS-át simán tudom használni elsődleges kártyaként a más GPU-val nem rendelkező Ryzenes konfigomban úgy, hogy az alaplapom UEFI-jében is tudjak turkálni CSAK őt használva?
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
MasterDeeJay #178 üzenetére
A bordákat kihajtogatva és bemarva ezt nem lehetne felaplikálni?
-
Czimby
addikt
válasz
MasterDeeJay #171 üzenetére
Bevásároltam anno belőle vagy 3 szettet, azóta is csak dísz :-D
Ehhez a ventihez kellene tölcsért gyártani a kártya végére.
Egyébként 1db 40x40-es is elég még egy tesla-hoz is.
Szóval lehet 2db 40x40 lesz a megoldás nálam(ha találok itthon) vagy az IBM ventiből 1db -
Czimby
addikt
válasz
MasterDeeJay #164 üzenetére
Köszi a tesztet!
ui: szerintem nekem is van ilyen venti itthon, narancssárga keret fogta őket össze valami szerver venti asszem.
-
Ptech
addikt
válasz
Ez marhára gettó, király
-
_kovi_
aktív tag
válasz
-
rokapet
tag
válasz
MasterDeeJay #143 üzenetére
Tudom, de legalább már valamilyen van, hogy ne a gyári lemezt kelljen faragni... Még ha maguknak a ventiknek nincs is rajta furat. Ezért írtam smiley-val, hogy kicsit kezdetleges.
Amúgy a hátsó keretet szerinted hova kellene/lehetne rögzíteni? Mert furatot nem nagyon látok, a borda lamellái közé meg nem biztos, hogy jó ötlet lenne...
-
rokapet
tag
válasz
MasterDeeJay #140 üzenetére
Bár még kicsit kezdetlegesnek tűnik...
-
_kovi_
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #140 üzenetére
Köszi
-
_kovi_
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #126 üzenetére
Esetleg ha arra találsz még megoldást, hogy miként lehetne életre kelteni egy plusz HDMI csatlakozót a kártyán az nagyon jó lenne.
Van itthon döglött kártyám, arról át tudom forrasztatni a HDMI-t, csak ugye az SMD alkatrészek... -
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #128 üzenetére
Éscaklor kimegy DVI és akár analóg vga kimeneten is a kép?
Minden játék, tesztprogram lefut így?
Ez működhet nvidia kimenet nélküli bányászkártyákkal is? -
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #126 üzenetére
Így?:
[link] -
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #113 üzenetére
Látom a GPU ugyan az a Furry X-nél csak jobb a VRM, nagyobb táp és TPB (na meg vízhűtés)
Jó ez a NANO.... -
Ptech
addikt
válasz
MasterDeeJay #106 üzenetére
Köszi, néztem azt is, de ahogy láttam, az M40 árai nagyon elszálltak sajna.
Kenand: Én is így vagyok vele, korona elején vettem egy 5700 XT-t, amit a kripto űröletnek köszönhetően sikerült sokkal drágábban eladni. Viszont nekem is nagyon bejönnek az ilyen 'clever use of game mechanics' buherák
-
Ptech
addikt
válasz
MasterDeeJay #103 üzenetére
Közebn rágugliztam, nem megy sajna átalakítóval.
Amúgy köszi a cikket, tök jó hack, a ~10 évvel ezelőtti PH-ra emlékeztet, amikor mindenki otthon reszelgette a PC-t, és nem volt ennyi készen kapható megoldás
-
Ptech
addikt
válasz
MasterDeeJay #100 üzenetére
Ja értem, köszi.
Vajon a DP daisy chain úgy működik, hogy VGA -> Monitor 1 -> DP-DVI átalakító -> Monitor 2?
Bocsi a hülye kérdésért, nem csináltam még DP daisy chain-t.. -
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #100 üzenetére
Akkor x58-as lapban bebootolok majd, és a 2 BIOS-t lecserélem NANO BIOS-ra. Aztán tudok választani ami kell. (BIOS kapcsoló elég pici a kártya alsó részén van, az élénél)
De nem kell hozzá 2. kártya, szuperHolnap csak leveszem a takarást, ideiglenesen ráaplikálok egy ventit, tesztelem, ha jó mehet a mod. (Bár már a DP-t kireszeltem...)
-
endru14
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #95 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #81 üzenetére
Lehet, hogy valaki megvette, csak nem lett kibontva és felhasználva.
-
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #86 üzenetére
Kösz, látom a fájl nevében benn van...
-
válasz
MasterDeeJay #86 üzenetére
Vajon itt ha visszaveszem az MPDL-t 75 W-ra, akkor csak lassabb lesz a kártya?
-
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #84 üzenetére
2 BIOS ban a az archívumban van leírás mi a különbség?
Egyik megegyezik a cikkben írt AMD.R9Nano.4096.160212.rom -mal? -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Valószínűleg azért "refurb" mert úgy csak 12 hónap a garancia.
Újként árulva viszont 24 hónapot kéne adnia!
Persze ha "megmókuljuk" akkor már úgysincs rá semmi!
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
Tényleg működik a BIOS flashelés után UEFI-s alaplapban?
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #76 üzenetére
Hm, tényleg teljesen újnak néz ki
"nagyon jó' be van csomagóva" -
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #76 üzenetére
Köszönjük a képeket. Nekem is megjött, de 24 órázok, feleségem vette át, majd holnap...
-
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #43 üzenetére
Amit küldtem neked szerver ventit az kifújja slotból is, brutál légáramlat tud, de sajna ha 6000 pörög hangos.
Én most 2db 8 vagy 9cm-es arctic pwm ventiben gondolkodom
Annyi hogy a nano bordájába besüllyedt a venti itt a tetején van azaz még 1-1.5 slotot elfoglal majdVga topikba linkeltek merlin hardvertől vga 4 pin alaplapi 4
https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/ekwb-ek-cable-pwm-fan-adapter-gpu-50cm-3831109869734-16541 -
kenand
veterán
válasz
Vagy Y kábelle a CPU ventijéhez, játékban úgy es együtt terhelődnek...
-
válasz
Köszi, ilyesmit néztem, de azért kérdeztem a nevét, mert akkor tudnék mire keresni, és talán lehetne venni Pesten is.
-
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #26 üzenetére
Csak arra kell figyelni, hogy ne fogadd el az alapból felkínált forint fizetést, mert akkor a paypal vált - kevésbé jól- hanem át kell kattintani Euróra, akkor a bankod vált itthon.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
MasterDeeJay #24 üzenetére
Nekem ugyanannyi PayPal-lal fizetve, mintha kártyával fizetnék a webshopban, másnak talán többe kerül?
Persze a webshop kevesebbet kap, de az már legyen az ő baja.
-
Lacpac
őstag
válasz
MasterDeeJay #21 üzenetére
RX 480-at szerintem nem cserélném le erre, de a csemeték kártyáin gondolkodom. 0 ft lenne a 2-3X-os teljesítmény.
-
válasz
MasterDeeJay #13 üzenetére
Igen, teljesen jó még ma is 1080p-re, de engem nem a mai teljesítménye miatt vonz. A terv, hogy építek majd valamikor egy Skylake pc-t, abba kéne egy R9 Nano. Nem használnám gyakran, kábé dísznek lenne, ezért nem is most kéne megépíteni, hanem 5-10 év múlva.
De ami azt illeti, már most van pár alkatrészem eltéve egy 1151-es jövendő (retrós) konfighoz, és attól tartok, hogy 5 év múlva egy darab R9 Nano se lesz már aprón, de Instinct MI8 se.
-
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #7 üzenetére
Miyconst is mondja hogy tuniungnak nics értelme, GPU-t picit lehet de nem lesz gyorsabb, memóriát nem
Itt látszik, hogy a hűtés tényleg jobban illeszkedik a GPU-val és távolabb van a 4 HBM memóriától ezért érdemes azokat vastgabban kenni pasztával
-
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #4 üzenetére
Most még 5-ösével is hirdetik... és in stock.
Gondolom a video hirdetésre felkészültek, de csak reménykedhetünk... egyelőre shipping info nincs...Míyconst a kínai X99-esket is tesztelgeti, ismerem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy ruhás topik
- Bluetooth hangszórók
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű reMarkable 2 digitális jegyzetfüzet!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged