- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nyisziati #54 üzenetére
konzumidióta birka, aki MIUI-t használ.
Itt vagyok egynek!
Te telótudorként láttál már olyat, hogy mondjuk a Xiaomi telót 15-20 eft-tal olcsóbbért adják, ha nem MIUI van rajta? Mer'ugye a notebookoknál a Wines 25-30 eft-tal drágább.
Akkor lennék talán még nagyobb idióta, ha a 15-20 eft-tal drágább Xiaomit vettem volna meg MIUI-val!
Mindegy, azért jó példa volt tőled, köszönjük!Olvasom, hogy 2009 óta jóval többet szívsz a Linux-szal, ez érthető, de az utóbbi években kicsit fejlődött a desktop Linux, persze ezt azért te is tudod, csak jój hangzott ez a 2009 óta szöveg.
Tudok olyan komáról, akinek ükaptya ekével szántott régen, a koma most meg be sem száll a trakiba, mert az GPS-szel elszántogat magában. Egyszóval régen többet szívtak az emberek.
Én totál laikus voltam Windowshoz is, aztán 5 éve kipróbáltam a Linuxot, a mai desktop Linuxok mezei felhasználónak 100x egyszerűbbek használat szempontjából, feltételezve azt, hogy a telepítéshez és később is legalább annyi időt szánunk rá, mint amennyit Windows-ra szánnánk! Sok agyalap a Wines rutinjával rápróbál egy Ubuntu/Mint-re és félóra múlva azt mondja, hogy ez nem jó semmire, nem is tudja futtatni a megszokott programjait...... egyszóval a Linux nem Windows. No meg jön a sok okos, hogy nincs ám ingyér a Linux sem, mert sok időt bele kell ölni a megtanulásába....na persze, mert a Windows telepítés/használat az ment anyatejjel a lütyő agyába neki!
Azért jó egy ilyen cikk utáni okosságokat olvasni......
Hajrá!
-
hunluki
senior tag
válasz
nyisziati #54 üzenetére
Elvileg és gyakorlatilag
Nyilván gép meg egyénfüggő is, akinél én feltettem ott nincsenek apró idegesítő dolgok, talán egy apróság szokott szembe jönni, hogy ha pw nélkül indul a gép (nagymama use-nál ez a jellemzőbb) akkor chrome/ffox szokta kérni az első jelszavak beillesztésekor hogy a pwchain-t oldd fel, de ez is néhány kattintás megoldani, utána gond nélkül megy.
ps: sose voltam az a hittérítő fajta, igazából azért került ezekre a gépre valamilyen linux mert pont hogy nem volt időm/energiám foglalkozni azzal hogy wint vírustalanítsak, illetve az aktiválatlan windowsokkal szerencsétlenkedjek és a felhasználás jellege simán belefért a win mentességbe. Sok helyen amúgy már 12.04-es ubi óta megy az LTS --> LTS frissítgetés és (kopp-kopp-kopp) eddig semmi gond nem volt. Igaz nem is hardcore felhasználásról van szó, esetek többségében chrome, vlc meg random beépített képnézegető.
-
Dave™
nagyúr
válasz
nyisziati #54 üzenetére
Én meg pont azóta nem szívok, amióta kizárólagosan Linuxot használok otthon és munkában (3 éve), ellenben nem értem mi a probléma (dehogynem), amikor rendszeresen hallom a MÁR MEGINT FRISSÍT felkiáltást
De mint tudjuk a frissítések csak Windowsnál vannak és csak az kényelmes, a Linux az bonyolult és időigényes
Ja és túl sokat gondolsz az emberekről, meg hogy tudják mit akarnak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
nyisziati #54 üzenetére
Van egy géped, amin szívtál valamivel. Nekem meg van egy szkennerem, amit MS oldalon utoljára XP-n lehetett használni, már W7-en sem ment. Linux alatt meg driver telepítése nélkül megy. Most én is írhatnám, hogy mekkora trágya a Windows. Remélem érted a hasonlatot...
6 gépen dolgoztunk a cégnél 8 órában, Mint és Ubuntuk voltak. Felraktuk őket, aztán mentek.
Idehaza most azzal szívok, hogy az AMD driverének egyes beállításai Win10 alatt olyat okoznak, hogy egy kép betöltésekor (a win10 saját képnézegetőjével) 1-2 másodpercre megáll az egér is, aztán megy tovább. Mindegyik rendszernek megvannak a maga szépségei...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3220
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest