Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A legutolsó kérés után kemény kettő darab érdemi hsz született, a többi off volt. Most már tényleg hagyjátok abba!
-
FefeeX
veterán
Nem tudom mennyire lehet kifelé linkelni, de az iponon nagyon jó teszt van a gépről szerintem...
-
HaZse
őstag
Szépen néz ki. De akkor is Samsung. A tesztben nem találtam, hogy mennyire nyomódik vagy nem nyomódik be a billentyűzet, maga a kéva mennyire stabil a vékonyságához képest.
Nagyon fájó pont ez az RJ45-ös kábel, amit adnak hozzá. Még egy dolog, ami megtörhet, elveszhet.
A jól bejáratott Dell E4310-esemet Core i5 procival azért nem cserélném le erre.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
Xero
nagyúr
"...azért régebben olvasgattad a homárt, sztem nem sokminden változott az APR-ek hozzáállásán..."
Rémesen jó információ forrásod van.
Inkább nézzük én hogy látom ezt 10-11 év távlatából velük :
Maradjunk annyiban, hogy 5 éve még valóban gáz volt az itthoni szerviz helyzet. Én is vártam PowerBook kijelzőre 4 hónapot. Azóta viszont rendeződtek a dolgok és nagyon korrektek általában. Legutóbb a MBP-mban cseréltek alaplapot 16 óra alatt.
Az pedig szintén tény, hogy a világon bárhol vásárolt aksiról üzemelő Apple eszközt (kivétel az iPhone) a világon bárhol szervizelni fogják neked a garancia időn belül sorozatszám alapján. -
Xero
nagyúr
Szerkbe már nem fért bele:
Maga a termék egyébként kifejezetten tetszik, jó ez az irány amin elindultak a Samsung notik, viszont tényleg soknak érzem az árát.
Ha tetszik, ha nem sok dologban az Air veri és ez még nem bizonyított, nem mond szinte senkinek semmit a Series9 szemben a MB Air-el.Ha 50-100e-t faragnának az áron akkor csúnyán büntetne, így viszont csak egy lesz a sok közül.
-
legiaap
félisten
Én, mint Series 9 használó mondhatom, hogy a billentyűzet nem nyomódik, be vészesen. Annyira amennyire kell, szóval nó para.
A káva pedig rendben van. Kicsit a tesztben ez a két rész túl lett lihegve.
Az áráról meg annyit, hogy megéri az árát. Ha 50-100-rel olcsóbban adnák, mint ahogy egy előttem hozzászóló kolega mondta, már nem lenne premium kategóriás. Jól van ez így szerintem.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
alamuszi
senior tag
Azért az a dell leveri mindkettőt mint vak a poharat. Nem vékonyságban, vagy akku időben, de minden másban sokkal jobb, mint bármelyik, azt én sem adnám oda egyékért sem.
(#156) Xero
"...azért régebben olvasgattad a homárt, sztem nem sokminden változott az APR-ek hozzáállásán..."
Rémesen jó információ forrásod van.
Inkább nézzük én hogy látom ezt 10-11 év távlatából velük :
Maradjunk annyiban, hogy 5 éve még valóban gáz volt az itthoni szerviz helyzet. Én is vártam PowerBook kijelzőre 4 hónapot. Azóta viszont rendeződtek a dolgok és nagyon korrektek általában. Legutóbb a MBP-mban cseréltek alaplapot 16 óra alatt.
Az pedig szintén tény, hogy a világon bárhol vásárolt aksiról üzemelő Apple eszközt (kivétel az iPhone) a világon bárhol szervizelni fogják neked a garancia időn belül sorozatszám alapján.Ez alól az Amerikában vásárolt IPad, IPhone a kivétel, és abban sem vagyok biztos, hogy a tengerentúlun vett MacBook Pro-kat javítják itthon.
Azóta viszont rendeződtek a dolgok és nagyon korrektek általában.
Ezt máshol policy-nek hívják, na az nincs APR-eknél, Sajna az általában nem szerepel a garancialevélen
[ Szerkesztve ]
"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
alamuszi
senior tag
Ezzel megint csak az a baj, mint a többi apple termékkel. Én is MB Air-t vennék ha lehetne, csak éppen ha beleszámolom, hogy nekem 3 év garancia alatt nem termék egy termék, és nem az APR suftni garanciájával, hanem GYÁRI 3 év garanciával az AIR már 470-ezer, ami meg egyenesen szánalmas ár, ha az első, ha nem az első ULTRABOOK volt a piacon, és nem nagyon érdekel, hogy nem Magyarországon kell megvenni meg a többi kerülő duma, amivel elő szoktak állni a mac fanok. Szóval sajna az AIR marha drága. És az sem nagyon érdekel, hogy nem fog elromlani, meg ezt nem kell javítani, meg hasonló apple fan dumák, mert mint Te informatikus vagy nagyon jól tudod, hogy ilyen csak mesében van, de a valóvilágban nincs.
Szóval az AIR nagyon drága, nem éri meg.
Persze ez magánvélemény.
[ Szerkesztve ]
"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
Xero
nagyúr
válasz alamuszi #160 üzenetére
Valóban kihagytam az iPadet. Tehát az iPhone-on és iPad-en kívül mindennek WW garanciája van. Ez alól az US-ben vásárolt MBP sem kivétel.
(#162) alamuszi: Olyan nincs, hogy valami tuti nem romlik el ez biztos. Az viszont szintén tény, hogy egy év után ritkán adja meg magát, és az esetek nagy részében az a hiba széria hiba, ezt pedig garancia időn túl javítják (lásd. a MBP-m ).
Nyilván, ha valakinek mindenképpen 3 év garanciára van szüksége annak túlárazott lesz az Air. -
Bedepi
tag
Ez az egész ultrabook-os dolog egy nagy hülyeség. Parasztvakitás. Jó, aláirom, nagyon szép, én is aluminium megmunkálással foglalkozom, és ha hozzám vágnák, biztos nem mondanám, h nem kell. Most néztem az árgépen, és a legjobb kiszerelés, eléri a 400 ezret, ami szerintem egy irreális ár a tudásához képest. Oké értem én, drága az ssd meg minden, de ennyi pénzért, már kapok egy alienware m14x gépet is. Az pedig bizony háromszor keresztbe sza.ja ezt a gépet. Nem mellesleg az fejleszthető is, és procitól elkezdve, mindent cserélhetsz+ az is alu házas. Nem tom nekem ez az integrált megoldás alapból nem szimpi dolog, ugyanis ha lejár a gari, és mondjuk az ssd tönkre megy dobhatod az egészet a pic.ába. Legalábbis ahol én utána olvastam, az jött le, h mindent ráintegráltak az alaplapra. Ha ez tényleg igy van akkor a tönkrement alkatrészt bizony senki sem könyörgi ki onnan 400 ezerért.
-
tildy
nagyúr
-
kdavid23
aktív tag
borsos az ára, de legalább jó a hardver, illetve a minőség...
Dr. Dávid
-
Atos23
senior tag
Biztosan jol hasznalhato az a bazi nagy touchpad, de nagyon ronda
-
DarkByte
addikt
Ma hoztam haza. Gyönyörű, gyors, könnyű. Imádom Remélem ahogy halad az idő sem okoz csalódást. Iszonyat igényes a csomagolása is.
-
DarkByte
addikt
Akinek ilyen notija van, milyen színbeállítást használ? A gyári beállítás nagyon kék fátyolos.
Kísérletezgetem vele, eddig ez tűnik szemre jónak, legalább is a színprofillal kalibrált BenQ asztali monitorom után (Intel grafikus beállító programjában a Color Enhancement alatt lőttem be ezeket B=Brightness, C=Contract, G=Gamma, S=Saturation):RED B:-16 C:51 G:1.0 S:0
GREEN B:-3 C:45 G:1.0 S:0
BLUE B:-3 C:40 G:1.0 S:0[ Szerkesztve ]
-
Wave86
tag
Szerintem ez a Samsung készülék szuper... és a duraluminium pedig tényleg presztízst ad neki. Amúgy egyetértek az árral... így legalább nem veszi meg minden jött-ment és továbbra is prémium készülék marad!
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Hát igen, 2e Ft-os mobilnetre vállalt hűséggel 160e a webshopban, ami fele a bolti árnak, és tartalmaz egy 10-ért bármikor eladható sticket is.
Az audió jack teljes kihasználásához van valamiféle adapter? Még tápegységes USB 3.0 hubot is keresek... Nem egyszerű az élet, ha hirtelen felindulásból ultravékony laptopot vesz az ember asztali helyett.
Apropó, neked is le van tiltva a fedél és a bekapcsoló gomb konfigurálása? Vajon melyik kretén samsungos progi a felelős érte?A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
Esetleg azt lehet tudni, pontosan milyen modullal duplázható a gépsárkány memóriája? Hirtelen nem találtam a gyártó oldalain.
Azt látom, hogy ilyeneket fogad:
Memory Type : DDR3 1066MHz (PC3-8500) 204-PIN SODIMM or 204-Pin DDR3 SODIMM PC3-10600 (1333Mhz)
de talán jó lenne a benne lévővel megegyezőt szerezni.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
Nem jár hozzá, én is úgy vettem. Valójában egy microHDMI-HDMI kábelt vettem, ami elvileg nem is létezhetne, illetve egy HDMI->DVI átalakítót, mert régi a monitorom. Megy szépen, jó a kép.
Már megrendeltem a külső tápos USB 3.0 hubot, és 5 ezresért bepróbálok egy 4 GB-os Samsung 1333-as SO-DIMM modult is. Jobban hangzik a 8 giga RAM, még ha gyakran nem is lesz rá szükség... Tápegységes USB 2.0 hubot találtam itthon, úgyhogy már csak egy 32-es microSD-t kell szerezzek jó olcsón.A legjobb aláírás a héten
-
Def26
félisten
Gondolom ez jó lesz bele. [link]
Igen, micro sd -n én is elgondolkodtam. Egy 8gb -os van a telóban azt feláldozom ebbe.
Olyasmi lehetséges szerinted, hogy micro sd -ről fut egy operációs rendszer?
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
erdoke
titán
Pont ilyen modult rendeltem, majd elválik.
8 GB-os kicsi, sokat nem ad hozzá, még a 16-os is elég soványka. Ha találok jó 32-est tűrhető áron, akkor veszek, ha nem, akkor van itthon gyors 16-os.Elvileg bootolható az SD, gyakorlatilag szét kell nézni a BIOS-ban, illetve ki kell próbálni.
-
sith-hun
csendes tag
Szépnek szép, de az ára..
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Most néztem meg az alját, és ebbe nem lesz egyszerű bedobni a második RAM modult. Hozzászoktam az alsó ablakos üzleti notikhoz, de most olvasgatással kezdem, és a végén a szervizben kötött ki…
A fedél viselkedésének megváltoztatására még mindig nem jöttem rá.
-
Def26
félisten
Én ezt az sd kártyát néztem ki. Szerinted jó lesz vagy valami mást ajánlanál? [link]
-
erdoke
titán
Jónak tűnik, és nem is annyira drága. Viszont arra számíts, hogy ha van kártya az olvasóban, akkor a lebillenő csatlakozó sort már nem lehet visszahajtani a helyére. Kb. fél mm hiányzik, ezzel azért számolhattak volna a tervezők.
Nálam csak 96-97 GiB-os a rendszer partíció. Van egy recovery- és egy Office telepítő partíció is leválasztva, amiket nem lehet hasznosítani. Egyébként is csak 115 GiB körül van a 128-as.
-
Def26
félisten
Értem. Végül is a 32gb -os micro sd -vel bőven elég lesz a tárhely (számomra).
A lényeg, hogy ilyen áron egy szavam nem lehet. Apropó, most néztem, hogy új készlet érkezett a tmobile -hoz. Én azt hittem, hogy ez csak valami kiárusítás ennyi pénzért.
-
-
Def26
félisten
Nekem 208.110 Ft a vége. 52.110+(24x4500)+(24x2000) én így vettem. Feleségemnek is van mobilnete és így elég volt társkártyára venni a netet ami 2000ft havonta.
Modemet szerintem olyan 8k körül tudnád eladni.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
A mobilnetet én nem számolom, mert egyrészt téríti a cég, másrészt eddig is megvolt, tehát nem extraként vállaltam. A ~139e-ből kb. 30-at kifutott az aranykártya pontom, 4-et kellett kifizetnem, és 105-öt dobtak szét 24 hónapra. Ahogy most számolom, 4e Ft-omba került, de ha eladom 8-9-ért a sticket, akkor összesen 23x4375-ért vettem. Nagyon baráti.
-
erdoke
titán
Hát igen, most pontosan ugyanannyiért adnak egy i3-as műanyag Samu laptopot (alsó-középkategóriás?), mint amennyi a 900X3A volt...
Radásul közben az is kiderült, hogy valamiért nem írták át a hűségem a 6990-es csomagra, tehát végeredményben 4e Ft-os mobilnetre vettem ennyiért.A legjobb aláírás a héten
-
Wave86
tag
Aki esetleg lecsúszott volna róla, annak mondom: ezt a készüléket Magyarországon a Samsung már nem fogja forgalmazni, így már csak ott lehet megvenni, ahol maradt készleten.
Illetve nekem lenne egy eladó darab, teljesen új, garanciával, a részletekről privátban lehet érdeklődni.
-
user137
őstag
urak, ha még valaki jár erre, készülök egy ilyet venni 2 évesen... kérdés, h a wifi gondját megoldották-e? van valami saját topikja, ami jobban pörög?
-
legiaap
félisten
Nem tudom van-e még itt olyan aki használ ilyet és netán tudna segíteni.
Tegnap megadta magát a gép.
Elsötétült és azóta nem tudom bekapcsolni. Balról a második led zölden világít úgy, hogy még be sincs dugva konnektorra.
Valami ötlet mit lehetne tenni?
Nincs valahol egy reset fomb vagy valami?How are U today? Just kidding...I don't care!
-
kisbuba13
újonc
Sziasztok!
Volna egy kérdésem, hogy a SAMSUNG NP900X3A típusú ultrabook gépnél hogy kell a billentyűzet világítását állítani. Sajnos nem jöttem rá. Kell valami driver vagy valami különleges program esetleg beáállítás?
Segítségeteket előre is kösözönöm!
-
Dare2Live
félisten
szombaton ujra lett rakva a rendszer mert kicsi volt a 128gbs SSD, minden szépen müködik de a wifi azóta eldobálja magát. Ha vkinek volt ilyen problémája és tudja a megoldást....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ThinkPad X13 Yoga G4 x360 Üzleti Ultrabook Tab 13.3" -50% i5-1345U 16/512 FHD+ Toll
- Értékcsökkent HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, Számla,
- Apple MacBook Pro 15" A1286/ 2011(Teszteletlen)
- Eladó Apple MacBook Air 13" (2017) Megkímélt állapotban! (Akkumulátor ciklusszám: 192)
- Dell Latitude 3520, i5-1135G7, 8GB DDR4, 256GB NVME, áfás számla, 1év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest