Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
Nekem kicserélték a telóm. Papírom is volt róla, míg el nem adtam. Kaptam egy újat. Ami valószínűleg refurbished, de mégis teljesen nullperces, kinézetre origi, csomagolt volt. Plusz év garanciával. Szerencsére mással még nem volt bajom, minden esetre a hazai disztribútorok nem a legbarátságosabbak, pl ha amcsiból rendelsz ipadot, itthon nem tudod gariztatni, érdekesmód Ausztriában ugyanez minden probléma nélkül megy állítólag. Ezt nem tudom, hisz szerencsére még nem volt problémám, de ha lesz, az ipadom pl oda viszem, mert amcsiból van. (a környezetemben nem jellemző amúgy az almás termékek meghibásodása, mondjuk én is nagyot néztem, mikor fél év után megjelent egy pixelhiba, eddigi ismereteim szerint ez szinte lehetetlen)
Champipi: a 11"-ban nincs SD slot. Ennyi pénzért nincs benn IPS panel minimum. Csak 2 USB van rajta, ráadásul, nem is 3.0-ás. És nincs rajt VGA kimenet, se HDMI, se s-video, csak a saját minidisplay a korábbiakon, az újabbakon meg thunderbolt.
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
Haha, 460ba, jah Ha plazmatévét meg helikoptert is számolsz rá, egyből 50 milkába kerül, és még mindig sz@r marad, legalábbis az analógiád szerint... A garanciális feltételeiddel
Képzeld, 90 napos azonnali telefonos rendelkezésreállási garanciát kapsz az almánál. Ha nem tudod, melyik gombbal kell bezárni a programot (az írásod szerint könnyen belefuthatsz ebbe), felhívod az Apple-t és megmondják, hogy Kérem nyomja meg a bal felső sarokban a piros gombot. Oppá. Tényleg ratyi ez a támogatás...Céges notinak használod... Parallel. Ennyi. Ami nem fut natívan, az fut így, ráadásul gyorsabban, mint win alatt (haver egy Lenovo T410-et cserélt le egy tavalyi Air 13"-ra, és ő mondta. Pedig ő minden volt eddig, csak nem alma fan -- plusz info gyk. core i5ről vissza C2D 1,8ghz), a program támogatáson elég nagyokat kamilláznál azt hiszem, érdekesmód amiket én használok, majdnem minden natívban megy a Lion alatt. Programkínálat... Komoly fotósokról, videósokról hallottál? Elterjedtség egy dolog, a support megoldott, ahogy már írtam, az meg hogy nem értesz hozzá... Azért a MacOS botegyszerű egy windows-hoz képest. Felhasználói szinten legalábbis.
-
FefeeX
veterán
Igen kedves hozzáértő szakmai zsenikém, elírtam Szerintem jobban járnál, ha csendben maradnál... Parallel
Annyira imádom, mikor olyanok próbálnak meg alázni valamit, akiknek se fogalmuk, de még pénzük sincs arra, hogy legalább fogalmuk legyen róla...
Igen, egykattintásos Örülök, hogy kettőnk közül én vagyok az egyetlen, akinek a Windows-on kívül más rendszerről is van ismerete, és nem csak belepofázni próbál olyanba amit még nem is próbált, max messziről, látásból
Majd rájössz egyszer, hogy csak magadat égeted az összehordott marhaságaiddal...
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
A munkahelyemen elég sok ember használ mac-et, ráadásul IT profil, tehát a fotosopp meg videószerkesztés (amire mindenki hivatkozik mac-ekkel kapcsolatban) itt nem igazán játszik. Majd felkeresem őket, hogy tudassam velük, a gép, amit használnak alkalmatlan a munkájuk elvégzésére. Esetleg majd azt is jól megmondom a 20 éves IT tapasztalattal rendelkező arcoknak, hogy egyklikkes tudatlan felhasználók, és ezért használnak mac-et a munkahelyen és otthon is.
[ Szerkesztve ]
-
micimacko
aktív tag
Nekem pl. fontos, hogy egy ilyen gépen most már USB3.0 legyen, de ami még fontosabb, hogy legyen rajta LAN csati (igen, Gigabites hálóhoz nem elég a WIFI). Na most ha az emlékezetem nem csal, akkor a Samsungnál alaptartozék az átalakító kábel, míg az AIR-nél 9.900 Ft. Azt is szépen a listára lehet tenni.
Szóval a végén lazán kijön a 100eFt különbözet a 2 gép között.
"Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság"
-
cucka
addikt
Egyrészt nem általánosítva írtam másrészt gondolom komoly policy lehet a cégnél, ha még egy LDAP sincs
Ez egy multicég és igen, van komoly policy. Persze, úgy nehézkes a vita, ha nálad az alapállás az, hogy amit még nem láttál, az nincs, illetve hogy aki nem ért egyet veled, az egy egyklikkes kezdő júzer.
(#57) micimacko
Márhogy miből jön ki a 100k különbözet, az 50 ezres garanciabővítésből vagy a 9900 forintos kábel megvásárlásából?[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
Igenigen, fogalmad sincs dolgokról, de már 20 éve egyébként UNIXot is programozol, emellett te találtad ki a Linuxot és te fejlesztetted a RedHat-et is... Jó próba volt, csak nem jött be
"akinek nem tettszik a MacOSX az hülye"
szövegértelmezés, és helyesírás rulez[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Nem állítottam, hogy nem értesz hozzá.
Azt állítottam, hogy nálunk előfordulnak mac-ek az irodában, plusz meglepően sok ember használ mac-et otthon. IT szakemberekről beszélek, nyilván nem azért választották ezt, mert szépen világít az alma logó a fedlapon.A garanciának meg nem néztem utána, korábban szerepelt az 50 ezres összeg a topikban. Amúgy szerintem 50k-nál lényegesen több pénzt egyszerűen nem ér meg a +2 év garancia, mivel minimális az esély, hogy a gép élettartama (3év) alatt több alkalommal is fődarabot kell benne cserélni. Ha pedig el szeretnéd adni használtan a gépet, akkor
- A mac-et gar nélkül is jó áron eladod
- A pc-t szarér hugyért tudod eladni, függetlenül attól, hogy van-e rá még gar.[ Szerkesztve ]
-
huszar90
aktív tag
te most komolyan ilyen hülye vagy? miért kerülni az air-em 460-ba? mint írtam 367-et fizettem! még ha a pluszz 50ezres garit hozzászámolnám akkor se 460-an. Vagy te a windowst is beleszámoltad? ki az f@sz aki windowst akar osx helyett? inkább fordítva szokott lenni lásd hackintosh. A supportról ne is beszéljünk, három hónapig minden hülyeséggel zaklathatom az ügyfélszolgálatot, ha bemegyek az APR boltbe készségesen segítenek ha valamibe elakadok, hol van ilyen a samsungnak? vagy szoftveres supportra gondolsz? jó driver keresgélést kivánok az x edik windowsnál. nálunk macen tudod ilyen nincs...
-
huszar90
aktív tag
hihetetlen vagy komolyan, van olyan amibe nem tudsz belekötni? mert aztán tényleg rohadtul nem mindegy ki javítvja meg a gépet lol
az x windowst a következő generációkra írtam. te biztos vagy benne hogy a windows 9-en minden komponens tökéletesen müködni fog?
(és képzeld telepítek windowst nem macel a seggembe születtem
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
"Igen és azért elmondod, hogy a mostani Lion, meddig kompatibilis lefelé, csak mert abban biztos lehetsz, hogy nagyon elenyésző kivétellel, a 2001-ban kiadott XP még nagyon sok mai PC-n is elfutkos"
Azóta architektúraváltás is volt...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
lapa
veterán
válasz alamuszi #101 üzenetére
jó sok mindent írtál, csak nem sok értelme van.
a kérdés még mindig az, hogy miért kéne alapból ms ad-kompatibilisnek lennie. az egyetlen, még úgyahogy érvként értelmezhető rész a 90%, de az is kb. a "százmilliárd légy nem tévedhet" kategória.
a kérdés elvi, független attól, hogy tudja-e.
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz alamuszi #104 üzenetére
"Sajnálom, hogy téged az érzelmeid, és nem a tények irányítanak."
Ezzel csak az a gáz, hogy nem vagyok elfogult semmilyen rendszer irányába, és nap mint nap Windows-t használok első rendszernek.
Mindegy, bizonyítsd csak hogy fikázni jársz ide... ráadásul olyan témában, ami kicsit se kapcsolódik az OS X-hez.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
llaszlo
veterán
A szokásos alamuszi forma. Ide jön elkezd össze-vissza okoskodni meg fikázni mindenkit aki nem használja a gépeket, mint ő, szóval a userek 95%-át. Ráadásul úgy okoskodik, hogy utána sem néz a dolgoknak.
Ne zavarjon, hogy az nem kereskedői garancia hanem ACPP, persze tudjuk te nagyon okos és tévedhetetlen vagy. A többire már nem is reagálok. -
llaszlo
veterán
válasz alamuszi #112 üzenetére
Ezt az oldalt konkrétan nem olvastam el. Abból indultam ki, hogy máshol ugyennyiért AppleCare-t kap az ember ami világgaranciát jelent és bármelyik hivatalos apple szervízben elfogadják. Az, hogy az XMS nem ezt árulja az még nem azt jelenti, hogy Mo-on nem lehet ilyet kapni.
Az érveid meg ahogy már írtam a userek kb 5%-át érintik és mindig ilyenekkel jössz.
Én hol írtam olyat, hogy nekem nem tetszenek a Samsung termékek? Sehol, na látod.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz alamuszi #115 üzenetére
Te linkelted be először ezt a +2 év garanciát. Persze lehet mindennek a rosszabb oldalát nézni ahogy (pl az OSX esetén is) te is ezt teszed. Én meg rávilágítottam, hogy van másik oldal is.
Valahogy képetelen vagy azt elfogadni, hogy a userek nagy része magasról tesz azokra és nem is találkozik azokkal a dolgokkal amiket itt leírkáltál. Akkor legyen 1%, ahogy akarodKözben megnézetem több képet is a gépről és valahogy nem fogott meg igazán. Más gyártók (pl Toshiba) ilyen vékony gépei jobban tetszenek.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz alamuszi #118 üzenetére
Én mivel is trollkodtam? Azzal, hogy leírtam nem tetszik a kinézete?? Ez trollkodás?? Ezzel szemben te ide jöttél és elkezdtél kardoskodni az apple ellen.
Na, mert te tévedhetetlen vagy. Jah aha. Ha én troll vagyok akkor te sokkal inkább. Az első hozzászólásodnak vajmi kevés köze volt a cikkhez, ráadásul nem is offba írtad és még én vagyok troll. Egyszerűen nevetséges vagy, bagoly mondja verébnek tipikus esete.[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
válasz alamuszi #118 üzenetére
Az hagyján, hogy a legtöbb butaságot állító barlangi troll nem veszi magát észre, és nyomja a hülyeségeket egymás után, saját egyre magasabb állítólagos pozícióba helyezve (legközelebb már vezérigazgatónak mondod magad, hogy ezzel érvényt szerezz a hülyeségeidnek)... De mindegy, ez tök nyolc már, csak végre tanulj már meg helyesen írni, mert nagyon gáz amit művelsz... Minden második mondatodban olyan helyesírási hiba van, hogy hármat csuklok tőle...
tegeske: olvasd már el az elejétől a topicot, mielőtt valakit próbálsz fikázni... Hamar kiderül, ki a troll, és ki az akinek a termékről volt véleménye, és max a hülyeségekre kezdett reagálni, amit az eddigi egy hater gerjesztett (érdekes, a többi, nem apple fan de nem is hater milyen csendben van, nem? )
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz alamuszi #126 üzenetére
Nos akkor, ezeket melyik asztroshow-ban láttad/hallottad? Természetesen a rám eső részére értem, mert hogy én ilyeneket sehol se írtam, az fix.
"Akkor ki is itt az, aki folyamatosan hülyeséget beszél?"
És én hol említettem, hogy valaki hülyeséget beszélne?
Többire az első bekezdésben található a reagálásom.[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
válasz alamuszi #126 üzenetére
Nem, nem ennyi, csak az olvasás-értés sajnos nem az erősséged, így ugyanazt hajtogatod értelmezés helyett folyamatosan. Okés, megértettem, nem is írtam sokáig, csak röhögtünk a hülyeségeiden a kollégákkal, egyedül arra kértelek, hogy tanulj már meg helyesen írni, mert így aztán tényleg csak kiröhögnek, ilyen szintű helyesírással ugyanis azt is nehéz elhinni, hogy szakmunkás bizonyítványod van egyáltalán.
Veled ellentétben sok ember egyszer ír le valamit, aztán ha a másik direkt átugorja, mert nem tud mit kezdeni a tényekkel, vagy teljesen nem odaillőt válaszol rá, akkor egy idő után inkább hagyja az értetlent magában durrogni.
Szóval részemről szakmai szempontból veled ennyi volt, mert mekk mester módjára mindig guglizol valami nem teljesen odaillő marhaságot, és azt hajtogatod. Igazad van, sz@r az Apple, írjuk bele minden topicba, írjuk azt is be mindenhová, hogy retekdrága és minden olcsóbb nála, meg azt is, hogy a felhasználók, akiknek jobban tetszik és azt gondolják, hogy felhasználóbarátabb mint a Win azik is hülyék. Ámen. -
Xero
nagyúr
"...azért régebben olvasgattad a homárt, sztem nem sokminden változott az APR-ek hozzáállásán..."
Rémesen jó információ forrásod van.
Inkább nézzük én hogy látom ezt 10-11 év távlatából velük :
Maradjunk annyiban, hogy 5 éve még valóban gáz volt az itthoni szerviz helyzet. Én is vártam PowerBook kijelzőre 4 hónapot. Azóta viszont rendeződtek a dolgok és nagyon korrektek általában. Legutóbb a MBP-mban cseréltek alaplapot 16 óra alatt.
Az pedig szintén tény, hogy a világon bárhol vásárolt aksiról üzemelő Apple eszközt (kivétel az iPhone) a világon bárhol szervizelni fogják neked a garancia időn belül sorozatszám alapján. -
Xero
nagyúr
válasz alamuszi #160 üzenetére
Valóban kihagytam az iPadet. Tehát az iPhone-on és iPad-en kívül mindennek WW garanciája van. Ez alól az US-ben vásárolt MBP sem kivétel.
(#162) alamuszi: Olyan nincs, hogy valami tuti nem romlik el ez biztos. Az viszont szintén tény, hogy egy év után ritkán adja meg magát, és az esetek nagy részében az a hiba széria hiba, ezt pedig garancia időn túl javítják (lásd. a MBP-m ).
Nyilván, ha valakinek mindenképpen 3 év garanciára van szüksége annak túlárazott lesz az Air.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ThinkPad X13 Yoga G4 x360 Üzleti Ultrabook Tab 13.3" -50% i5-1345U 16/512 FHD+ Toll
- Értékcsökkent HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, Számla,
- Apple MacBook Pro 15" A1286/ 2011(Teszteletlen)
- Eladó Apple MacBook Air 13" (2017) Megkímélt állapotban! (Akkumulátor ciklusszám: 192)
- Dell Latitude 3520, i5-1135G7, 8GB DDR4, 256GB NVME, áfás számla, 1év gari
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest