Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
bitmap (PS) és vektor (Corel) grafikai cucc, AutoCAD. persze, raklap ingyenes alternatíva lehet, mint mindenből, de erősen kételkedem, hogy ezeknek a tudását akárcsak közelítené
(nem, egyik alternatívát sem láttam, pusztán abból jutottam erre, hogy ha reális alternatíva lenne, akkor nem maradhatna sokáig a nevezett programok árazása ott, ahol.)
a listád nagyjából ok, a Dominot kivéve. az utolsó lista, amit találtam arról, h nagy cégek közül kik használják, az 2009-es és pl azóta a Coca-Cola és a HSBC is átment Exchange 2010-re. nem véletlenül -
fsb1000
nagyúr
Én nem ismerem a többszázezer főt foglalkoztató multik informatikia startégiáit.
De elfogadom, hogy te igen jártas vagy ebben a szegmensben, bár kételyeim vannak, hogy csak úgy hajigálják kifele a Windowsokat, mert ennek erős vonzatai lennének a felhasználói programok terén.
Még a az XP->Win7 váltás sem zajlott le teljes körűen.Viszont majd év végén megnézhetjük mennyit változott a helyzet 2012-hez képest (statisztikák alapján) és akkor arról is képet kaphatunk, hogy a te ismereted mennyire volt alapos.
Lehet ez is csak az álmok világa, mint a "minden helyettesíthető ingyenes" szoftverrel idea. -
cucka
addikt
Az, hogy a titkárnő által word-be bepötyögött doksik tipográfiailag nem állják meg a helyüket, az egy álprobléma. Az érvek a Latex mellett valósak, csak az esetek többségében irrelevánsak. Persze, megértem, hogy az az ember, aki órák százait fekteti abba, hogy szakértő legyen Latexből/tipográfiából, annak ez egy égetően fontos problémának fog tűnni.
Vannak még ilyenek, pl. arcok, akik 20 éve megtanulták kezelni a vi-t és azóta orrba-szájba nyomják, hogy az milyen király (és jól elvitatkoznak az emacs-os kollégákkal, mint ha bárkit is érdekelne ez a kérdés).
Vagy azok, akik vesznek egy jó monitort és utána nem tudják elképzelni sem, hogy hogy lehet egy kalibrálatlan TN paneles monitoron használni a facebook-ot.
Esetleg azok, akik belefektetnek egy csomó pénzt egy jó videókártyába, és elképzelni sem tudják, hogy hogy lehet úgy játszani, hogy ha közel hajolsz a monitorhoz, akkor látod, hogy recés a falevelek széle.
Az élet minden területén számtalan példát lehet erre hozni. Az egyik arcnak a parancssor a becsípődése, a másik csak OSX-en érzi jól magát, a harmadik csak nemtudommelyik autómárkát tartja nagyra, minden más szarfos, stb. . Ez egyfajta kognitív disszonancia, és hidd el, mind ugyanígy működünk, ugyanígy fontosabbnak tartjuk azt, amihez magunk is értünk. -
julius666
addikt
"...Nem mintha persze a LaTeX-el való vagdalózás szólna bármi másról is mint sznobizmusról és informatikai ismeretekkel való arcoskodásról..."
Szerintem egyértelmű volt hogy a fórumos megmondóemberkedésre gondoltam.
Egyébként én is LaTeX-ben írtam a szagdogám és (valószínűleg) elég sok időt megspóroltam vele. Direkt kiemeltem nagyobb oldalszámú doksiknál a hasznosságát, nem tudom hogy jött ez át így neked (vagyis csak rosszmájú találgatásaim vannak
).
-
julius666
addikt
Azt írtam hogy haszontalan a LaTeX? Írtam egy betűt is az ipari felhasználásról? De így környezetéből kiragadva ezt a mondatot bele lehet kötni a posztomba ugye? Ennek ellenére tartom így önmagában is az idézett részt. Nem azért mert ennek így kéne lennie, hanem mert ez így szokott lenni, mindig lehet sejteni ki fog majd azonnal ráugrani a témára egy topikból ha a LaTeX-ről van szó és a *office (főleg a csillagot az MS-el lecserélve) szidásáról. Most te nyerted az első szerepét.
Amúgy ez a téma off. -
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
Ez így ebben a formában nem teljesen pontos.
Valóban per előtt állt, de nem az Apple, hanem a Microsoft.
Az Apple akkor újult meg (visszatért a király), kellett nekik a stabil kapcsolat és a nagynevű szoftveróriás támogatása: IE mint alapértelmezett böngésző, Office jövőbeni fejlesztése stb.
A Microsofttal kapcsolatban annak idején nagyon sűrűn hangoztatták a feldarabolás szót, az office üzletágat nagyon le akarták választani az anyacégről. Így nekik nagyon jól jött a megkeresés. -
Szabesz
őstag
Akko' minek szerződtek le velük? Ha akkora húzóerő az MS Office, akkor lett volna MS Windows only, és mindenki ellenállhatatlan kényszert érzett volna egy PC és egy Win licenc beszerzésére.
(#32) UnA: Ezzel akkor pont hogy piacot vesztettek akkor a Windowsnak, mert megadták a Mac-eseknek ami lehetett volna Win only feature is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- DELL T40 EMC Szerver
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest