Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• peterszky

őstag

válasz cucka #109 üzenetére

Szerintem a vi tudás hasznos, néha még elengedhetetlen is, én pl. ezért tanultam meg, mivel a megrendelő szervereire bejelentkezve kapok egy shellt, oszt' jó napot. Nincs GUI, van vi, ha valamivel babrálni kell. És ahol UNIX/Linux van, ott vi is van. A "létminimum" elsajátítása nem is igényel többet pár óránál. Amúgy igen produktívan is lehet használni, van szerencsém ilyen tudással rendelkező embert ismerni. Mondjuk ez talán nem a legfontosabb szempont, nálam általában az tart tovább, hogy kitaláljam, nem az, hogy leírjam :)

törölt tag

válasz cucka #145 üzenetére

"Szerintem meg Linuxnál ugyanígy van vendor lock-in"
    Miben is? Mikor a Linuxszal szembeni egyik fő ellenérv az szokott lenni, hogy majdnem minden programra nem hogy alternatíva van Windowson, hanem konkrétan ugyan az a program. Most hadd ne soroljam ezeket.

@(#149) julius666
    Most néztem rá a Scientific Word-re. Egészen használható WYSIWYG (vagy WYSIWYM?, dönts el :DDD ) és mégsem kell forráskódot macerálni, legalábbis nem szövegesen, hanem azt is grafikusan, azaz opciók kattintgatós beállításával. A mögötte lévő LaTeX természetesen szabad szoftver, az SW mégsem az (nyilván a saját részek), és természetesen pénzért.

• bambano

titán

válasz cucka #137 üzenetére

de, többet mondtam, mert nem csak azt mondtam, hogy ha most windows alapú rendszert építesz ki, windowsod lesz, hanem azt is, hogy akkor sok évig windowsod lesz. vendor lock-in, ami a legdrágább dolog a világon.

"Szerintem leginkább a feladat határozza meg, hogy melyik a jó megoldás.": meg az ár.

"Az MS termékek előnye, hogy az interoperabilitás megoldott, mi több, ez a fő fícsör.": igen, annyira interoperábilisak egymással, hogy éveken át nem volt (lehet, most sincs) olyan fájlszerverük, ami az összes windows verziót egyszerre képes kiszolgálni. csak a linuxos szerver tudott ilyet. mert az ms úgy gondolta, hogy a fájlszerverbe épített inkompatibilitással fokozni tudja a vásárlói kedvet.

ms meg kompatibilitás... ilyenkor az is eszembe szokott jutni, hogy hány ocsmány doksit láttam, ami teljesen szétesett, mert nem volt meg minden gépen minden font. az agyhalott user elfelejtkezik magáról és docx-ben ment, akkor régebbi ms cuccokon nem tudod beolvasni. az msie6 meg annyira interoperábilis volt, hogy külön kellett rá weblapot fejleszteni...

olvastam egy tanulmányt, amiben benne volt, hogy a vista előtti platformokon, amik képesek voltak .net-et futtatni, 35 féle egyedi api volt. mer az jót tesz az interoperabilitásnak... meg az is kifejezetten jót tesz, hogy víruskergetőt muszáj vagy futtatni, mert anélkül alig ússza meg átlag mezei user (nem kell a vaker, hogy az itteniek közül kinek hány éve nincs, átlag userről beszélek), és ezek sem interoperábilisak semmivel.

meg interoperabilitás egy olyan világban, amikor a cuccok zöme maga húzkodja maga alá a számára megfelelő directx verziót...

szóval ezt a kifejezést, hogy ms meg interoperábilis, csak kabaréban lehet arcvesztés nélkül elsütni, mert ott normális, hogy harsányan röhögnek rajta.

• bambano

titán

válasz cucka #129 üzenetére

NEM tudsz 100 dollárért windowst venni, ez a probléma. ugyanis akkor, amikor windowst veszel (térjünk át forintra) egy nagyvállalatnak, mondjuk oem 9000 forintért (hasraütéssel), akkor te ott nem 9000 forintot fizettél ki, hanem eldöntötted, hogy:
    - 9000 forint a vasra a win
    - windows szerver oldali infrastruktúrát veszel, hozzá való támogató személyzettel
    - az alkalmazottaidat windowsos tudással válogatod
    - a fejlesztéseidet windowsos környezetben fogod csinálni
    - a védelmi infrastruktúrádat windows védelemre optimalizálod
    stb. stb.
    ezen pontok közül több is arról szól, hogy ha most letetted a windows mellé a voksodat, ott maradsz, ha bele döglesz is. tehát lehet, hogy most örülsz, mert 9000 forint költségből megoldottad egy munkahely induló berendezését, miközben ezzel 15 évre deklaráltad, hogy jó üzletfele leszel a microsoft dealereknek.

miközben ha linuxra ruháznál be, akkor lehet, hogy most nem 9k-t hanem 45k-t fizetnél ki, és ezzel kész, letudtad. fejnehéz lenne a beruházás, de a cashflow jelenértéken számolva már lehet, hogy jobb linuxon.

• fordfairlane

veterán

válasz cucka #129 üzenetére

De az asztronauták most végre használhatnak ligatúrákat is. Elképzelem, micsoda prioritása lehet ennek ott fent, két oxigénszivárgás közt... :DDD

• fsb1000

nagyúr

válasz cucka #109 üzenetére

Lájkolom a hsz-ed....

**
    (#115) joysefke: Így van. Általában pdf-ben megy ki az anyag.

Nyomda:
    Amit össze lehet barkizni kkv környezetben azt elfogadják pdf-ben, ha másért nem, mert kell a munka.
    Komolyabb munkákhoz meg alvállalkozó kell, majd az leharcolja a a nyomdával amit kell.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés