- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali processzoros kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
hmm, érdekes. részemről csak akkor futottam bele (w)sus szívásba, amikor role-ként volt telepítve, stand-alone-nál köszönte. pedig nem kevés cégnél supportoltam
"amint a wint elkezded használni valami komolyra"
akkor meg végképp, ha előzetesen elmondták, hogy mire akarják használni, és úgy is raktad össze az egész infrastruktúrát. janem...
-
anulu
félisten
válasz
Dr.FantastiK #235 üzenetére
nem "hadd legyen már" kérdése, elég egyértelmű a törvény szövege.
-
anulu
félisten
válasz
CPT.Pirk #234 üzenetére
az, hogy mi a véleményem az egészről, azt anno az oktatómnak (aki amúgy a "sóhivatalnál" vezető beosztású jogász) elmondtam, megvitattuk. mindenki tisztában van azzal, hogy egy törvény annyit ér, amennyit be lehet tartani/tartatni belőle. nem ez a kérdés. hanem az, h a jelenleg hatályos SZJT mit mond ki.
régi filmek: erre pl teljesen jó a T IPTV videótékája, normális filmek vannak, épeszű áron.
-
anulu
félisten
válasz
CPT.Pirk #230 üzenetére
khmm, hogy pontosítsunk: ahol csak downstream van (ftp, http), azon keresztül a letöltés magáncélú másolatnak minősül, így legális. (igen, ha smswebről töltesz le az is!)
abban az esetben viszont, amikor torrentről húzod le, és hacsak nem 0byte/s-re van állítva az upload, akkor a feltöltés miatt nagy közönség számára jogosulatlanul adod tovább, és ez nem fér bele a magáncélú másolat meghatározásába, így az SZJT szerint bűntethető.nem a down hanem az upload a bajos a torrentnél. "az ellen meg nem véd" a loltisjus matrica.
-
anulu
félisten
kérlek mutass rá, hogy melyik szóösszetételben mutattam rá arra, h ez a linux hibája lenne. gyártói döntés, őket lehet elővenni miatta. emlékeim szerint soha nem állítottam az ellenkezőjét ennek.
ahonnan indultunk, az az volt, hogy felvetődött, hogy vannak driver gondok. erre (némi éllel) reagáltam. ennyi és nem több. -
anulu
félisten
"Other FAQs
Bluray Playback
We are currently not moving much in that field as BluRay has a lot of legal constraints making it very difficult for a Linux product to include it(we cannot certify it as DRM compliant). We will add support on GStreamer when libbluray and libaacs are ready for show time, so that the OpenSource players can benefit from it. Don't expect a "commercial" Linux BluRay player from Fluendo anytime soon, though."
-
anulu
félisten
válasz
Dr.FantastiK #196 üzenetére
"Na es a driverek hianya ..."
remélem tudod, h ezért keresztet kapsz... hogy lehet ilyet leírni? minden tökéletesen működik, vagy, ha nem, akkor az allmighty közösség megcsinálja. oh wait...
-
anulu
félisten
bitmap (PS) és vektor (Corel) grafikai cucc, AutoCAD. persze, raklap ingyenes alternatíva lehet, mint mindenből, de erősen kételkedem, hogy ezeknek a tudását akárcsak közelítené
(nem, egyik alternatívát sem láttam, pusztán abból jutottam erre, hogy ha reális alternatíva lenne, akkor nem maradhatna sokáig a nevezett programok árazása ott, ahol.)
a listád nagyjából ok, a Dominot kivéve. az utolsó lista, amit találtam arról, h nagy cégek közül kik használják, az 2009-es és pl azóta a Coca-Cola és a HSBC is átment Exchange 2010-re. nem véletlenül -
anulu
félisten
hát, biztos tudja... azért 1-2 cégnév komolyan érdekelne, mint "többszázezer főt foglalkoztató multi". a jelenlegi legnagyobb átállás tudtommal a T csoportnál van desktop fronton, de valahogy ott sem jött a linux szóba az xp lecserélésénél, hanem egyértelmű volt a w7sp1. majd meglátjuk a statokból. mindenesetre az fixen hír lenne, ha pl a BP vagy a Shell fogná, és kidobná a win-t úgy, ahogy van.
-
anulu
félisten
nem kötözködés, komolyan érdekel arra a megoldás linux alatt, mondjuk egyszerű példaként egy 1000 desktopos vállalatnál, hogy mi a menete egy verzióváltásnak pl LO-n. pl 3.0-ról 4.0-ra. mennyi idő (hanyagoljuk el azokat, mint LAN sávszél, central deploy serverek hdd erőforrása stb), előzetesen mennyi munkaóra a rendszereket felkészíteni (pre-patch kell-e pl), milyen lehetőségek vannak pl arra, hogy csak adott mondjuk 200 gépre kell kitenni.
ha nem akarjuk mégjobban szétoffolni a topicot, akár jöhet pü-ben is, de tényleg érdekelne, mert nem földtől elrugaszkodott scenario, és mondjuk tisztában vagyok vele, h MS infrastruktúrában mennyi idő mindezt összerakni.köszi!
-
anulu
félisten
Félreértés. Más os alatt nincs support ehhez a termékhez. Mivel nincs választási lehetőség, ezért marad az rhel. Ez kevésbbé problémás, mintha kellene az alkalmazáshoz támogatás és nincs...
Szóval, röviden: nagyvállalati környezetben Linux alatt sem eszik olyan forrón ezt a kását. -
anulu
félisten
válasz
Dr.FantastiK #116 üzenetére
Ha megfeleloen sokat fizetsz, akkor igen
-
anulu
félisten
nem rajtad vagy rajtam múlik, hanem átlag Gizikén. aki bambán néz a WinRT-s tabletre, mert csak androidról hallott még, talán véletlenül ipadról. az internet=explorer már régen megtört, mégis stabilan 1. az IE továbbra is.
sehol. visszakérdezek: a tv, mosógép, router vásárlók tudnak arról, h milyen rendszer van a gépükön? fognak valaha bele nézni? nem. max a hozzá rendelt store-ból letöltenek 2 appot. pont nem számít abba, hogy tudatosuljon a felhasználókban az, h ők most egy fúúúdemennyirenyíltésszabad rendszert használnak.
-
anulu
félisten
"ahogy terjedt a linux az utóbbi néhány évben, az szintén nem nyugtatja meg az ms-t"
bocs, de a linux tömjénezésébe bele kell kérdeznem.
ha és amennyiben nem nézzük a mobil eszközöket/TV-ket/mosógépeket, hanem szigorúan azon a vonalon maradunk, ahol valós %-a van részesedésben az MS-nek, akkor mennyire is? -
anulu
félisten
afaik '98-akat használtak (a kiforrottsága miatt). azoknál nem csoda, ha stabilabbat keresnek.
btw, újabb táptalaj az arc növeléshez Linuxos körökben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Vezetékes FEJhallgatók
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- AliExpress tapasztalatok
- Hardcore café
- Vigneau interaktív lokálblogja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy ruhás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest